Tällä tasolla on Suomen lääketieteellinen tuntemus tänä päivänä vaikka jo 60-luvulla tiedettiin homesairauksista.
Poimittu osoitteesta http://www.hs.fi/paivanlehti/28092016/a1474943796947 seuraavat tekstin osat.
”Työssä selvisi, että hometalosairautta ei ole olemassa. Sen sijaan ihmiset saavat monenlaisia oireita astmasta hengenahdistukseen, toistuviin flunssiin, väsymykseen ja ihottumaan.
Kosteus on Lammen mukaan riskitekijä mutta ei selvä syy.
”Yhdenkään terveysvaikutuksen ja kosteus- tai homerakennuksen välillä ei ole todettu syysuhdetta. Emme tunne vaikuttavia tekijöitä emmekä mekanismeja, joilla ne toimivat.”
Sekoittamassa on usein muita sisäilman ongelmia, kuten puutteellista ilmanvaihtoa, liian kuivaa sisäilmaa, tupakansavua, mineraalikuituja ja erilaisia allergeeneja. Ihmiset vielä reagoivat niihin yksilöllisesti.
ylilääkäri Kirsti Karvala. Hän työskentelee Työterveyslaitoksella ja eläkeyhtiö Varmassa.
Karvala huomauttaa, että lääkärin ei kannata arvailla oireiden syytä, koska rakennusten kunnon arviointi ei ole hänen alaansa.
”Oireiden yhteyttä kosteusvaurioon ei voi todeta potilaasta käsin”, Karvala sanoo.
Karvalan mukaan haittojen ehkäisy saatetaan joskus mieltää osoitukseksi siitä, että haittoja on jo syntynyt”
Näistä on seikkaperäiset kirjoitukset kahdessa kirjassa, jotka pitäisi olla perin tuttuja tutkijoille ja lääkäreille, keuhkosairaudet ja allergologia.
Mistähän johtuu, ettei näiden kahden kirjan päteviä tietoja haluta käyttää tässä homesairauksien tutkimuksissa.
SalausVaiTietämättömyysVaiJokinMuu
24
180
Vastaukset
- Homeherkkä
Tiedettiin jo 1400-luvulla eaa., koska juutalaiset rabbit ohjeistivat sellaisten talojen omistajia, joiden talojen sisäseiniin oli ilmestynyt homekasvustoa, puhdistamaan seinät, ja mikäli kasvusto uusiutui, purkamaan rakennuksen ja kuljettamaan purkujätteet kaupungin ulkopuolelle.
Tiedettiin jo 1800-luvullakin, koska tuolloin Ruotsissa julkaistussa kirjassa "Handbok för Helsovård i hemmet", määrättiin terveysvaaran takia hylkäämään homeinen asunto.
Tiedettiin Suomessakin jo 1960-luvulla, koska keuhkoaltistukset muutamalla luonnonhomeella aloitettiin maamme sairaaloissa vuoden 1938 ammattitautilaissamme mainittujen homeallergian aiheuttamien ammattitautien toteamiseksi muutamalla luonnonhomeallergeenilla.
Ja kun allergisia ammattitauteja alkoi tulla liian kanssa vakuutusyhtiöiden kiusaksi, niin homealtistukset keskitettiin STM:n päätöksellä pelkästään Työterveyslaitokselle (TTL) vuonna 1995, joka laitos käytti keuhko,- nenähomealtistuksissaan kolmea luonnonhomeallergeenia.
TTL:n tutkimusjulkaisu 23.1.2007 "Kosteusvaurioympäristössä esiintyvien sairauksien tutkiminen":Kirsi Karvala, työterveyshuollon erikoislääkäri.
Työterveyslaitoksella tutkitut homealtistuneet vv. 1995 - 2004 (tutkittuja 2278)
-allerginen nuha 88, -allerginen astma 203, -allerginen alveoliitti 49, ns. ODTS 33.
Kun luonnonhomealtistuksella TTL on todennut tuona aikana 33 ODTS:sää, niin se on I:s tyypin allerginen alveoliitti. II:s tyypin alveoliitti aiheuttaa keuhkorakkula-alueen kudosvaurioita, ja II:s tyypin allerginen alveoliitti on kuolemaan johtava sairaus.
Kun jo 1970-luvulla alettiin käyttää kosteusvauriorakennusaltistuksesta nimitystä sairasrakennus-syndrooma, joka tarkoitti allergisia, astmaattisia ja reumaattisia oireita, joka astmaattinen ja reumaattinen oireilu on myös allergista oireilua, niin samankaltaisilla oireiluilla uusien sukupolvienkin immunijärjestelmän herkistyminen kosteusvauriorakennushomeille/-hiivoille/-sädesienille/-varastopunkeille, joita kaikkia on tutkitusti löydetty kosteusvauriorakennuksista, näyttää syntyvän.
Kun terveyskeskuslääkäri Jussi Lampi, TTL:n Kirsi Karvala, ylilääkäri Jussi Karjalainen esittelevät Hesarin artikkelissa tietämättömyyttään, niin jospa he perehtyisivät allergian aiheuttamien kudosvaurioiden mekanismeihin, jotka on selvitetty esim. Allergologia-kirjan (p. 1999) sivuilla 50 - 77). - vertti-eetu
Kato homeherkkä vauhdissa! Missähän on se homeherkkä#, vai oletko se sinä ja oletko vielä täysissä ruumiin ja sielun voimissasi näin lumettomana kautena?
No Karvala ja toiset siedättäjät voisivat aloittaa ne itseopiskelunsa sisäilman myrkyllisyydestä vaikka tästä.
Tässä on totuus.
Myrkytys se on kun menettää sisäilman myrkyllisyydessä täysin terveytensä ja jos rakennuksessa on vielä käytetty myrkkyjen myrkyttämiseen MCF PHMG homeentappomyrkkyjä tai vastaavia homeendesinfiointiaineita ja päälle vielä turha otsonointi.
Tuossa lukekaahan totuuksia.
http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/homeista_viis_ongelmatalossa_sairastuttaa_toksiini
http://www.rakennuslehti.fi/2016/04/desinfiointiaineet-voivat-vain-pahentaa-homeongelmaa/ - Lääkäri2
Siinä se on napakasti tiivistettynä: hometalosairautta ei ole olemassa eikä lääkärin ei kannata arvailla oireiden syytä, koska rakennusten kunnon arviointi ei ole hänen alaansa. Oireiden yhteyttä kosteusvaurioon ei voi myöskään todeta potilaasta.
Lääkäri voi määrätä lääkkeitä oireisiin, esim. kortisoninenäsuihketta ja Nasolinia sekä astmapiipun, mutta siinä on se mitä lääkäri voi asialle tehdä - rakennuksen kunnon selvittely ei kuulu lääkärille eikä sekään johtuuko oireet homeista vai ei, koska sitä ei voi tietää tai selvittää mitenkään. Ainoa asia millä sisäilma-asioiden ja homeiden osalta on merkitystä on se, onko työpaikan homeet ja sisäilma aiheuttaneet työntekijälle astmaa. Jos työperäinen astma todetaan niin sitten vakuutusyhtiö korvaa astmalääkkeet.- KaikkeaSitäNäkeekin
Voiko näin tietämättömiä vielä tänä päivänä olla nyky Suomessa?
Eihän tuo ole muuta kuin vakuutuslaitosten mainosta. - Lääkäri2
Työperäisissä sairauksissa lakisääteinen työtapaturmavakuutus korvaa hoitokulut, esim. maksaa astmalääkkeet tai kuulokojeen paristot.
- napakasti.arvattu
"Oireiden yhteyttä kosteusvaurioon ei voi myöskään todeta potilaasta." Sanoo Lääkäri 2.
Eikä oireiden aiheuttajaa poista yksikään lääkäri väärälla lääketieteellisellä diagnoosilla eikä väärällä lääkityksellä. Sanon minä.
Vääriä lääkkeitä. Näin tulee käymään kun lääkäri ei älyä riitävästi sisäilman myrkyllisyyden aiheuttamista vaaroista eikä lukuisista toksisuuden aiheuttamista terveydellisistä ongelmista.
Astman (potilaan) syy-yhteyttä hometaloon ja sen sisäilman myrkyllisyyteen ei pysty täysin toteen näyttämään yksikään lääkäri, mutta silti tämä Lääkäri 2 "voi MÄÄRÄTÄ astmapiipun" potilaalle joka vääntyy huonovointisena hänen vastaanotolleen kertoen oleskelevansa pitkiä aikoja homerakennuksessa altistuen homeille ja sisäilman myrkyllisyydelle.
Hei onkohan tuossa Lääkäri 2 toiminnassa nyt kaikki oikein kohillaan?
Miten sinä Lääkäri 2 sen syy-yhteyden voit varmuudella todistaa astman ja homerakennuksen sisäilman myrkyllisyyden välillä jos sitä ei pysty todistamaan edes käypähoitoporukastakaan kukaan. Ei ainakaan netistä sellaista varmaa tietoa löydy vaikka kuinka etsitään.
Arvauksia on jumalattomasti ja lausuntoja "voi aiheuttaa," tai "saattaa," mutta missä on se takuuvarma syy-yhteyden todistaminen? Tai miten se varmasti todistetaan?
Tätä oikeaa tietoa ns. "astmapotilaat" tarvisevat lähtiessään oikeussaleihin taistelemaan oikeuksistaan kun heille on annettu väärä diagnoosi ja aivan väärät lääkkeet sisäilman myrkyllisyyteen sairastuessaan monisairauksiin, mutta myöhemmin todetaankin, että eihän se astma ollutkaa. Näin oli vähällä minullekin käydä!
Pikkusen on tämän Lääkäri 2 jutut vastaan Käypähoitojuttuja.
Tässä Lääkäri2 aikaisempia lausuntoja astmasta:
”paitsi astmaa se saattaa joillekin aiheuttaa, sitä hoidetaan astmalääkkein. Astmakin yleensä helpottaa kun poistuu homeisesta rakennuksesta.”
”paitsi astmalle altistavat, astmaa voidaan hoitaa astmalääkkein ja sekin lievenee kun poistuu homeisesta paikasta tai homevaurio korjataan.”
”Lääkärille kuuluu homeoireiden hoito, oireita voidaan hoitaa ja lievittää ”
”Perusteellisesti on asioita tutkittu ja todettu että homeet eivät aiheuta muuta kuin astmaa ”.
Välillä tämä Lääkäri 2 siis sanoo, että ”paitsi astmaa se SAATTAA joillekin aiheuttaa” ja välillä, että ”homeet eivät aiheuta muuta kuin astmaa. ” Sinähän olet Lääkäri 2 epävarma tuossakin asiassa onko se epävarmuus siellä käypähoitovihkossakin myös?
"SAATTAA," vaikka syy-yhteyttä ei kukaan takuuvarmasti pysty toteen näyttämään minkäänlailsilla tutkimusmenetelmillä homerakennuksen sisäilman myrkyllisyyden ja astman välillä vai?
Jos sinä Lääkäri 2 annat potilaalle lääkärin lausunnon, että hänellä on astma ja potilas on altistunut hometyöpaikallaan homeille pitkään, niin miten se asia menee oikeussalissa pysyykö astma voimassa vielä sielläkin kun aletaan terveyden menettämisestä ja terveyden tuhoutumisesta syyttömänä taistelemaan oikeuksista ja korvauksista. Mitä käypähoitivihko sanoo tähän ?
Syy-yhteys homeisen työpaikan ja astmapotilaan välillä.
Kuka, tai ketkä tuon on oikeasti todennut ja kuka sen voi täysin varmuudella oikeaksi todistaa ja syy-yhteyden myös homerakennuksen ja astmaan sairastuneen välillä. Anna tähän Lääkäri 2 se NAPAKKA vastaus koska oikeussalissa tarvitaan tuota "napakkuutta" kun homerakennuksessa syyttömänä astmaan sairastunut lähtee oikeuksiaan vaatimaan terveytensä tuhoutumisesta.
Mitä sitten jos olet vastuuntunnottomasti määrännyt homerakennuksessa erilaisiin tulehdus-sairauksiin sairastuneelle ”arvauksesi” ja käypähoito-ohjeistuksen mukaan astmalääkkeet (piippu) ja myöhemmin todetaan, että ei se astma ollutkaan, mutta keuhkot meni siinä rytäkässä. Mitäs sitten lääkäri 2.
Mulle yrittivät muutamat lääkärit saada homeasunnossa terveyeteni menettämisen jälkee astmaa, mutta onneksi oli taustalla henkilö joka oli asioista enempi perillä kuin suurin osa lääkäreistä jotka eivät älyä tuon taivaallista myrkyllisen sisäilman aiheuttamista vaaroista.
Vaimokin sanoi, että ”Ei sinulla astmaa ole.” Eikä ollutkaan kun perusteelliset astmakokeet käytiin läpi. Ei ollut Lääkäri 2 astma. Oli vähän vakavampia tulehdus-sairauksia mitkä aiheutti neljä peräkkäistä homeasuntoa ja niiden asuntojen sisäilman myrkyllisyys. Verta tuli suolistosta perseestäkin joskus usean päivän ajan aamupaskalla. Tuota kesti vuosikaudet ja loppui vasta viime syksynä kaikenlainen verenvuoto sisuksista ja tulehdus-sairaukset siinä samalla myös kun puhtaseen uuteen asuntoon pääsimme.
Kuuluuko verentulo poskionteloista ja perseestä suolistosta astmaan? Vastaahan edes tähän Lääkäri 2 jos kerran olet oikea lääkäri.
Olen kantapään kautta oppinut sen, että aikaansa, eikä rahojaan ei kannata uhrata lääkäreihin jotka eivät älyä riittävästi sisäilman myrkyllisyydestä eikä ympäristömyrkkyjen yhteisvaikutuksista. Astmakin on tulehdus-sairaus.
Chaetomium myös aiheuttaa syöpää. http://homepakolaiset.fi/1_myytti.html - Homeherkkä
"Lääkäri2
30.9.2016 10:47
Siinä se on napakasti tiivistettynä: hometalosairautta ei ole olemassa..."
No mutta Lääkäri2?
Tutkitusti kosteusrakennuksista on löytynyt aikamoinen lajikokoelma homeita, hiivoja, aktinomykeettejä, varastopunkkeja ja jopa ameeboja.
Eli aikamoista mikrobipölykoostumusta kosteusvauriorakennuksissa joudutaan vetelemään hengitysteihin.
Lääketieteen mukaan mille tahansa voi allergisoitua koskien myös homeita, hiivoja, aktinomykeettejä ja varastopunkkeja.
Kun lääketieteen mukaan allergia on sairaus, niin mikäli kosteusvauriorakennusaltistus on puhkaissut homeallergian, niin voihan tuosta allergiasta täydellä syyllä käyttää vaikkapa nimitystä hometalosairaus, tai varastopunkkitalosairaus, jne.
Allergiaan kuuluu monimuotoinen oirekirjo, koska ns. viivästyneisiin allergisiin reaktioihin kuuluu immuunijärjestelmän tunkeutuminen myös kudoksiin aiheuttamalla kudostuhoa, ja jopa puhkaisemalla myös ns. autoimmuunisairauksia.
Kun maamme sairaalat ovat 1960-luvulta lähtien todenneet ammattitautinuhaa, -silmätulehdusta, -astmaa, -allergista alveoliittia, ja 1980-luvulta lähtien myös ns. ODTS:ää, altistamalla kosteusvauriorakennustyöntekijöitä käyttämillään muutamalla luonnonhomeallergeenilla, ja kun sinä Lääkäri2 esiintuot vain astman, niin onko tiedossasi, että HS:ssä mainitun työryhmän ansiosta ym. homesairauksiin sairastuneilta on aikomus saada poistetuksi vakuutusyhtiöiden maksamat ammattitautikorvaukset/-tapaturmaeläkkeet? - Lääkäri2
Juu, allergia on allergiaa. Varastopunkkiallergia on varastopunkkiallergiaa eikä "talosairaus" tai "varastosairaus" tai "sisäilmasairaus". Homeallergia on homeallergiaa eikä "homesairaus". Koivuallergia on koivuallergiaa ja omena-allergia on omena-allergiaa. Toteaminen ja hoito on yksinkertaista. Heinänuha on yleinen ja lievä sairaus, lääkkeitä löytyy. Tieto ja tietämys tarkentuu ja joskus vanha tieto korvautuu uudella. Ammattinuhan kohdalla saattaa uusia kriteereitä tulla esim. varastopunkkien aiheuttaman nuhan kohdalla?
- kerronyt
Lääkäri2 kirjoitti:
Juu, allergia on allergiaa. Varastopunkkiallergia on varastopunkkiallergiaa eikä "talosairaus" tai "varastosairaus" tai "sisäilmasairaus". Homeallergia on homeallergiaa eikä "homesairaus". Koivuallergia on koivuallergiaa ja omena-allergia on omena-allergiaa. Toteaminen ja hoito on yksinkertaista. Heinänuha on yleinen ja lievä sairaus, lääkkeitä löytyy. Tieto ja tietämys tarkentuu ja joskus vanha tieto korvautuu uudella. Ammattinuhan kohdalla saattaa uusia kriteereitä tulla esim. varastopunkkien aiheuttaman nuhan kohdalla?
Ei ole toteaminen yksinkertaista kun homeille altistuu. Olen joillekin asioille allerginen (kissa, koivu,timotei, pujo..), mutta en homeille testien mukaan. Altistuin home ym. pölylle, jota leijaili sisäilmassa, kun kosteusvarurioituneita materiaaleja käsiteltiin, eikä esimiestaho huolehtinut suojauksista. Koko tila haisi todistetusti homeelle.
IgE arvo oli altistuksen jälkeen lähes 800. Sain parin päivän päästä ikään kuin flunssan läpöilyineen, mikä ei kuitenkaan ollut flunssaa, koska mitään nenän vuotamisia ei tullut vaan sen sijaan tuli äärimmäinen väsymys niin, että kun sängystä nousi, niin pari askelta sai otettua ja ei kun takaisin sänkyyn. Psykosomaattista se ei ollut, koska luulin ensin saaneeni tavallisen flunssan.
Hajuaisti herkistyi niin, että jopa ulkoilmassa haistoin homeen. Erilaisista hajuista esim. kaupassa ja muualla alkoi tulla hengenahdistusta. Sairaalan keuhkopolilla tutkittiin, ja puhallusarvot oli madaltuneet, mutta astmaa ei todettu. Silti ensimmäinen yksityispuolen keuhkolääkäri oli määrännyt astmalääkkeet, jotka sairaala lopetti turhina tutkimusten jälkeen, ja vain tarvittaessa otan, jos jotain jatkossa ilmenee.
Sairaalan nuori keuhkolääkäri, joka oli paljon hoitanut myös altistuneita opettajia, oli aidosti pahoillaan. Sanoi, että ei tiedetä tarpeeksi, ja että lääkkeet on ainoa (tehoton)keino sekä altistusten välttäminen. Yhteiskunnan varoja on tuhlattu meikäläisenkin tapauksessa.
Kysynkin nyt Lääkäri2 sinulta. Miksi itse en ole aiemmin saanut vastaavaa reaktiota esim. Timotei heinästä, vaan siitä on tullut vain aivastelua ja nenän vuotamista, mutta hajuaistiin se ei ole vaikuttanut eikä hengenahdistusta ole ollut.
Homealtistuksen jälkeen hajuaisti oli herkistynyt enkä sietänyt esim. kauppojen siivous ja kemikaaliosastoja ja esim. savun haju aiheutti hengenahdistusta vaikka se on ennen ollut omasta mielestäni jopa miellyttävä haju. Kerro mistä kohdallani on ollut kyse? Kun edes keuhkolääkärit eivät osanneet antaa selitystä, niin sinä ilmeisesti osaat.
Täällä suomi24:ssä homesairaus on sairaudet palstalla. Pitäisikö Lääkäri2:n mielestä siirtää jonnekin muualle? - Homeherkkä
Lääkäri2 kirjoitti:
Juu, allergia on allergiaa. Varastopunkkiallergia on varastopunkkiallergiaa eikä "talosairaus" tai "varastosairaus" tai "sisäilmasairaus". Homeallergia on homeallergiaa eikä "homesairaus". Koivuallergia on koivuallergiaa ja omena-allergia on omena-allergiaa. Toteaminen ja hoito on yksinkertaista. Heinänuha on yleinen ja lievä sairaus, lääkkeitä löytyy. Tieto ja tietämys tarkentuu ja joskus vanha tieto korvautuu uudella. Ammattinuhan kohdalla saattaa uusia kriteereitä tulla esim. varastopunkkien aiheuttaman nuhan kohdalla?
"Toteaminen ja hoito on yksinkertaista."
Allergian määritelmän mukaan immuunijärjestelmän herkistymistä pidetään allergiana.
Kun allergian toteaminen ja hoito on sinun mielestäsi yksinkertaista, niin kertoisitko lähemmin siitä "yksinkertaisesta" toteamismenetelmästä? - Lääkäri2
kerronyt kirjoitti:
Ei ole toteaminen yksinkertaista kun homeille altistuu. Olen joillekin asioille allerginen (kissa, koivu,timotei, pujo..), mutta en homeille testien mukaan. Altistuin home ym. pölylle, jota leijaili sisäilmassa, kun kosteusvarurioituneita materiaaleja käsiteltiin, eikä esimiestaho huolehtinut suojauksista. Koko tila haisi todistetusti homeelle.
IgE arvo oli altistuksen jälkeen lähes 800. Sain parin päivän päästä ikään kuin flunssan läpöilyineen, mikä ei kuitenkaan ollut flunssaa, koska mitään nenän vuotamisia ei tullut vaan sen sijaan tuli äärimmäinen väsymys niin, että kun sängystä nousi, niin pari askelta sai otettua ja ei kun takaisin sänkyyn. Psykosomaattista se ei ollut, koska luulin ensin saaneeni tavallisen flunssan.
Hajuaisti herkistyi niin, että jopa ulkoilmassa haistoin homeen. Erilaisista hajuista esim. kaupassa ja muualla alkoi tulla hengenahdistusta. Sairaalan keuhkopolilla tutkittiin, ja puhallusarvot oli madaltuneet, mutta astmaa ei todettu. Silti ensimmäinen yksityispuolen keuhkolääkäri oli määrännyt astmalääkkeet, jotka sairaala lopetti turhina tutkimusten jälkeen, ja vain tarvittaessa otan, jos jotain jatkossa ilmenee.
Sairaalan nuori keuhkolääkäri, joka oli paljon hoitanut myös altistuneita opettajia, oli aidosti pahoillaan. Sanoi, että ei tiedetä tarpeeksi, ja että lääkkeet on ainoa (tehoton)keino sekä altistusten välttäminen. Yhteiskunnan varoja on tuhlattu meikäläisenkin tapauksessa.
Kysynkin nyt Lääkäri2 sinulta. Miksi itse en ole aiemmin saanut vastaavaa reaktiota esim. Timotei heinästä, vaan siitä on tullut vain aivastelua ja nenän vuotamista, mutta hajuaistiin se ei ole vaikuttanut eikä hengenahdistusta ole ollut.
Homealtistuksen jälkeen hajuaisti oli herkistynyt enkä sietänyt esim. kauppojen siivous ja kemikaaliosastoja ja esim. savun haju aiheutti hengenahdistusta vaikka se on ennen ollut omasta mielestäni jopa miellyttävä haju. Kerro mistä kohdallani on ollut kyse? Kun edes keuhkolääkärit eivät osanneet antaa selitystä, niin sinä ilmeisesti osaat.
Täällä suomi24:ssä homesairaus on sairaudet palstalla. Pitäisikö Lääkäri2:n mielestä siirtää jonnekin muualle?Hengenahdistus voi olla vain subjektiivinen tuntemus että henkeä ahdistaa, vaikka todellisuudessa ilma kulkee hengitysteissä ihan hyvin. Esim. "hajusteyliherkkyydessä" asia on juuri näin, ei siinä ole todettavissa mitään hengitysteiden ahtaumaa todellisuudessa, puhallusarvot eivät laske, se on vain tuntemus hengityksessä, veri hapettuu silti normaalisti, happisaturaatio ei laske. Ilmeisesti sinullakin tutkimuksissa puhallusarvot olivat sen verran hyvät että astmaa ei voitu todeta? Selitys on se että koet vain nyt jotkut hajut ja timotein allergiaoireet voimakkaammin, haju aiheuttaa tuntemuksen ja kokemuksen että henkeä ahdistaa vaikka oikeasti ilma kulkee ihan hyvin. Varmaan homeiden hajujen jälkeen hajuista on jäänyt voimakas muistijälki, hajut vaikuttavat suoraan tehokkaasti mieleen ja alitajuntaan mihin on omat anatomiset syynsä, hajuhermot hermottuvat yhtä hermosolukytkentää lyhyemmin aivoihin kuin muut aistit ikään kuin lyhyemmällä käsittelyllä suoraan "BIOS-tasolle" jos analogiaa hakee tietokonepuolelta.
- Lääkäri2
Homeherkkä kirjoitti:
"Toteaminen ja hoito on yksinkertaista."
Allergian määritelmän mukaan immuunijärjestelmän herkistymistä pidetään allergiana.
Kun allergian toteaminen ja hoito on sinun mielestäsi yksinkertaista, niin kertoisitko lähemmin siitä "yksinkertaisesta" toteamismenetelmästä?Allergian voi todeta yksinkertaisimmillaan havainnoimalla potilaan oireita: jos omenaa syödessä ilmenee kutinaa ja kihelmöintiä suun ympärillä ja suussa ja/tai suun ympärys punoittaa niin kyseessä on omena-allergia. Jos koivun siitepölystä tulee silmien kutinaa, punoitus ja vuotoa ja nenä menee tukkoon ja vuotelee kirkasta räkää niin kyseessä on koivuallergia. Ruoka-allergia voi ilmetä etenkin lapsilla iho- ja vatsaoireina eli voidaan tehdä altistuskoe ja seurata oireita. Sitten löytyy myös allergiatestejä, ihopistokokeita, lapputestejä ja verikokeitakin. Nykyään painotetaan että allergian voi päätellä oireiden perusteella ja turhaa testaamista vältetään ja ylipäätään liikaa hössötystä allergioiden suhteen vältetään, ei tehdä potilaasta turhaan "liian sairasta". Hoitohan on sinänsä pitkälti sama, oli aiheuttaja mikä vain, alergeenin välttäminen ja/tai allergialääkkeet.
- kerronyt
Lääkäri2 kirjoitti:
Hengenahdistus voi olla vain subjektiivinen tuntemus että henkeä ahdistaa, vaikka todellisuudessa ilma kulkee hengitysteissä ihan hyvin. Esim. "hajusteyliherkkyydessä" asia on juuri näin, ei siinä ole todettavissa mitään hengitysteiden ahtaumaa todellisuudessa, puhallusarvot eivät laske, se on vain tuntemus hengityksessä, veri hapettuu silti normaalisti, happisaturaatio ei laske. Ilmeisesti sinullakin tutkimuksissa puhallusarvot olivat sen verran hyvät että astmaa ei voitu todeta? Selitys on se että koet vain nyt jotkut hajut ja timotein allergiaoireet voimakkaammin, haju aiheuttaa tuntemuksen ja kokemuksen että henkeä ahdistaa vaikka oikeasti ilma kulkee ihan hyvin. Varmaan homeiden hajujen jälkeen hajuista on jäänyt voimakas muistijälki, hajut vaikuttavat suoraan tehokkaasti mieleen ja alitajuntaan mihin on omat anatomiset syynsä, hajuhermot hermottuvat yhtä hermosolukytkentää lyhyemmin aivoihin kuin muut aistit ikään kuin lyhyemmällä käsittelyllä suoraan "BIOS-tasolle" jos analogiaa hakee tietokonepuolelta.
Ei kai minua olisi moneen kertaan tutkittu, ja otettu PEF:iä, spirometriaa, metakoliiniprovokaatiota ja diffuusiokapasiteettia ilman syytä. Kliinisen fysiologian keuhkofunktiokone kertoi, että kyse ei ollut mistään subjektiivisesta tuntemuksesta, vaan kone kehotti lisätutkimuksiin puhallusarvojen perusteella. Niitä tehtiin, mutta astmaa se ei ollut, koska Ventolinelle ei ollut vastetta. Diagnoosiksi jäi hengenahdistus R06.0 ja yskä R05 ja kehotus mennä uudestaan lääkäriin (astmaselvittelyyn), jos oireilu lisääntyy tai muuttaa luonnettaan.
Miksi hajuhermot on nyt sitä mieltä, että homeen haju kannattaa haistaa? En haista timotein hajuakaan.
Lähettäisitkö lääkärinä minut paikkaan, jossa koen noita "subjektiivisia" hengenahdistusoireita? Eli jos tietäisit, että olen tällä hetkellä työpaikassa, jossa oireilen jotenkin, ja sen mitä minulle on aiemmin tapahtunut, niin olisitko sitä mieltä, että minun kannattaa jatkaa ko. paikassa ja siedättää itseäni kaikesta huolimatta? Kerro, jos olet lääkäri. - toksiini.on.myrkky
kerronyt kirjoitti:
Ei kai minua olisi moneen kertaan tutkittu, ja otettu PEF:iä, spirometriaa, metakoliiniprovokaatiota ja diffuusiokapasiteettia ilman syytä. Kliinisen fysiologian keuhkofunktiokone kertoi, että kyse ei ollut mistään subjektiivisesta tuntemuksesta, vaan kone kehotti lisätutkimuksiin puhallusarvojen perusteella. Niitä tehtiin, mutta astmaa se ei ollut, koska Ventolinelle ei ollut vastetta. Diagnoosiksi jäi hengenahdistus R06.0 ja yskä R05 ja kehotus mennä uudestaan lääkäriin (astmaselvittelyyn), jos oireilu lisääntyy tai muuttaa luonnettaan.
Miksi hajuhermot on nyt sitä mieltä, että homeen haju kannattaa haistaa? En haista timotein hajuakaan.
Lähettäisitkö lääkärinä minut paikkaan, jossa koen noita "subjektiivisia" hengenahdistusoireita? Eli jos tietäisit, että olen tällä hetkellä työpaikassa, jossa oireilen jotenkin, ja sen mitä minulle on aiemmin tapahtunut, niin olisitko sitä mieltä, että minun kannattaa jatkaa ko. paikassa ja siedättää itseäni kaikesta huolimatta? Kerro, jos olet lääkäri.Siedättäminen on tietoista ja tahallista terveytemme tuhoamista tai ainankin sen yrittämistä. Jos et haista hometta tai jos oma roppasi ei homeille ja sisäilman myrkyllisyydelle mitenkää reagoi ja olet pitkiä aikoja niissä tiloissa missä sisäilman myrkyllisyyttä, niin mikään ihme ei olisi sekään jos joku erittäin vakava sairaus puhkeaisi vuosien altistumisen jälkeen.
En kuitenkaan arvaa mikä sairaus se voisi olla, mutta jos siellä on esimerkisksi toksiineita tuottavia homeita jotka ovat karsinogeenisia kuten nuo:
""Chaetomium-home voi tuottaa toksiineja, kuten ketomiinia ja ketoglobosiinia sekä sterigmatokystiiniä, joka on karsinogeeninen (syöpää aiheuttava), teratogeeninen (sikiöepämuodostumia aiheuttava) ja toksinen keuhkokudokselle. Chaetomium voi aiheuttaa poskiontelontulehduksia, paiseita aivoissa, pernassa ja keuhkoissa.6
Myös Aspergillus-homeet tuottavat erilaisia toksiineja, joista esim. tremorgeenit ovat hermomyrkkyjä ja aiheuttavat syöpää, aflatoksiinit ovat toksisia hermokudokselle ja aiheuttavat maksavauriota, ja okratoksiini A vaurioittaa munuaisia.6"" http://homepakolaiset.fi/1_myytti.html
Niin miten "kosteusvaurioastmalääkärit" arvelee siinä oikein lopulta käyvän käypähoitojen kanssa?
Niin kauan kuin oma roppa reagoi sisäilman myrkyille ja ilmoitta oireillen, että helvetin joutuin pois näistä tiloista, niin niin kauan on asiat vielä kohtakaisen hyvin. - Homeherkkä
Lääkäri2 kirjoitti:
Allergian voi todeta yksinkertaisimmillaan havainnoimalla potilaan oireita: jos omenaa syödessä ilmenee kutinaa ja kihelmöintiä suun ympärillä ja suussa ja/tai suun ympärys punoittaa niin kyseessä on omena-allergia. Jos koivun siitepölystä tulee silmien kutinaa, punoitus ja vuotoa ja nenä menee tukkoon ja vuotelee kirkasta räkää niin kyseessä on koivuallergia. Ruoka-allergia voi ilmetä etenkin lapsilla iho- ja vatsaoireina eli voidaan tehdä altistuskoe ja seurata oireita. Sitten löytyy myös allergiatestejä, ihopistokokeita, lapputestejä ja verikokeitakin. Nykyään painotetaan että allergian voi päätellä oireiden perusteella ja turhaa testaamista vältetään ja ylipäätään liikaa hössötystä allergioiden suhteen vältetään, ei tehdä potilaasta turhaan "liian sairasta". Hoitohan on sinänsä pitkälti sama, oli aiheuttaja mikä vain, alergeenin välttäminen ja/tai allergialääkkeet.
Lääkäri2
3.10.2016 17:16
Toki yksinkertaisimmillaan allergian voi todeta siten, että mikäli omenaa syödessä ilmenee kutinaa ja kihelmöintiä suun ympärillä ja suussa ja/tai suun ympärys punoittaa niin kyseessä on omena-allergia.
Kun lääketieteen mukaan allergiaa aiheuttavia immunologisia perustyyppejä on neljää eri lajia, joista tyypeistä yksinkertaisinta on todeta ns. anafylaktinen, eli muutamassa minuutissa altistuksesta ilmenevä histamiinityyppi, ja johon tyyppiin ihmisistä kuuluu vain noin kymmenisen prosenttia, niin kertomallasi menetelmällä noin 90 prosentilla allergikoista heidän allergiansa jää toteamatta.
Kun lääketieteen oppikirjojenkin mukaan homeallergia saattaa puhkaista myös muita allergioita, niin kävi minullekin, ei omenan vaan appelsiinin ja muutaman muun allergeenin suhteen, jonka reaktion laukaisi myös muutaman päivän altistuskerrytys.
Mm. appelssiinin syönti nostatti muutaman tunnin kuluttua huuleen pienen kipunoivan pisteen, jonka nostattama turvotus noin seitsemän tunnin kuluessa turvotti pikkuhiljaa huulet sekä kasvojen alaosan, joka hehkui punaisena. Eipä olisi ruokalusikkakaan mahtunut huulien väliin. Noin parin vuorokauden kuluessa turvotu suli pikkuhiljaa pois.
Todettiin angioödeemaksi, joka sekin on allerginen reaktio.
Riippuen immunologisesta perustyypistä, niin esim. ngioödeeman toteamiseen tarvitaan pajon pitempkestoisempi altistusseuranta kuin hektinen omenan tai appelsiinin syönti.
Meiltä jäi aikoinaan kesken ns. ODTS-reaktion toteaminen, joka reaktio on siis I:s tyypin allerginen alveoliitti.
Joko sinulle on valjennut kuinka se todetaan? - Homeherkkä
Lääkäri2 kirjoitti:
Allergian voi todeta yksinkertaisimmillaan havainnoimalla potilaan oireita: jos omenaa syödessä ilmenee kutinaa ja kihelmöintiä suun ympärillä ja suussa ja/tai suun ympärys punoittaa niin kyseessä on omena-allergia. Jos koivun siitepölystä tulee silmien kutinaa, punoitus ja vuotoa ja nenä menee tukkoon ja vuotelee kirkasta räkää niin kyseessä on koivuallergia. Ruoka-allergia voi ilmetä etenkin lapsilla iho- ja vatsaoireina eli voidaan tehdä altistuskoe ja seurata oireita. Sitten löytyy myös allergiatestejä, ihopistokokeita, lapputestejä ja verikokeitakin. Nykyään painotetaan että allergian voi päätellä oireiden perusteella ja turhaa testaamista vältetään ja ylipäätään liikaa hössötystä allergioiden suhteen vältetään, ei tehdä potilaasta turhaan "liian sairasta". Hoitohan on sinänsä pitkälti sama, oli aiheuttaja mikä vain, alergeenin välttäminen ja/tai allergialääkkeet.
"Lääkäri2
3.10.2016 17:16
Homeherkkä kirjoitti:
"Toteaminen ja hoito on yksinkertaista."
On mennyt jo yli 2 kuukautta, enkä ole vieläkään saanut vastausta esittämääni kysymykseen kuinka kosteusvauriomikrobialtistuksen aiheuttama allerginen keuhkorakkulareaktio ns. ODTS todetaan ja kuinka todetaan allergeenialtistuksen aiheuttama angioödeema.
Ilahtuisin vastauksesta.
- AutossaAsunut
Se jokin muu (otsikosta). Ajatuksia muun suuntaa:
Mikäli rakennus olisi kestävä ja terveellinen käyttää vähenisi rakennus- ja korjausrakrnnustoiminta paljon.
Työttömyys lisääntyksi, verotulot vähenisi ja leikkauslistat pitenisi.
Asuminen halpenisi, ostettaisiin kalliimpia aitoja yms.. Lääketuonti laskisi, apteekkien ja terveyskeskusten jonot lyhenisi jne..
Kuka maksaa nykyisen keinotekoisen toimeliaosuuden? Se, joka lähtee epäterveellisestä rakennuksesta ja ostaa uuden tai korjaa vanhan, sairastuu, jää työttömäksi tai muuttaa etelään. - näin-on-näpykät
Meillä tutkimuksissa löytyi kahdesta asunnosta Aspergillus Versicolor, Penicillium ja Chaetumium mitkä ovat vaarallisia toksiineita tuottavia homeita ja ne aiheuttavat jopa syöpää. Toksiini = myrkky.
"Myös Aspergillus-homeet tuottavat erilaisia toksiineja, joista esim. tremorgeenit ovat hermomyrkkyjä ja aiheuttavat syöpää, aflatoksiinit ovat toksisia hermokudokselle ja aiheuttavat maksavauriota, ja okratoksiini A vaurioittaa munuaisia.6"
Hermomyrkkyjä mitkä aiheuttavat jopa pysyviä vaurioita elimistöön jos jää henkiin.
Kenellä toisella nyt sitten näitä toksiineita tuottavia homeita itseoppineet homeentonkijat ja kosteuskartoittajat löytävät ja ovat vielä, ennen näytteiden ottoja sekä "varmuudeksi" vielä näytteidenottojen jälkeenkin , homedesinfiointeja tehneet, niin ei kannata oireineen ja sairauksiensa kanssa käppäillä tavis tk lääkäreiden luokse jotka eivät ymmärrä kunnolla edes astman aiheuttajista sisäilmaltaan myrkyllisissä kosteuvaurioisissa homerakennuksissa.
Hakeutukaa vaikka Ville Valtosen vastaanotoille.
http://www.sisailmauutiset.fi/?p=934
http://homepakolaiset.fi/1_myytti.html
Tämä on varmaa tutkittua tietoa ja mikään pilipaliporukka ei pysty sitä kumoamaan.
Siis syöpää aiheuttavia toksiineita löytyi asunnoistamme. Onneksi pääsin niistä pois vielä elävänä.
Lääkäreistä ei tulevaisuudessa tule olemaan mitään apua jos sisäilman myrkyllisyydelle terveytesi menetät ja aivan turhilla homedesinfioinneilla tilanne saatetaan entistä vaarallisemmaksi. Heidän tietotaito ja työkalut ei riitä sisäilman myrkyllisyyttä ja sen vaarallisuutta selvittämään jos on uskominen nuihin Lääkäri 2 kommentteihin.
https://www.thl.fi/fi/-/otsoni-ja-muut-biosidit-eivat-sovi-rakennuksen-homeongelman-ratkaisuksi
Tätähän ei lääkäreiden tarvitsekaan älytä koska sisäilman myrkyllisyydelle ei ole muuta lääkettä kuin heti pois rakennuksesta missä oven sisäpuolella helvetisti vakavia oireita ja oven ulkopuolella alkaa helpottamaan.
Yksinkertaista kun tuon ymmärtää. Omien kovien kokemusteni perusteella suosittelen tätä "lääkettä" oireileville lämpimästi.
Ottakaahan homesairaat ja sisäilmasairaat asioista selvää, vain siten olette askeleen edellä vähätteleviä ja vääristeleviä oman edun tavoittelijoita. - Suomi.köyhäx.jää
Sisäilmauutiset on rohkea lehti. Lainaus sieltä: "Tulevaisuudessa voi tulla yhteiskunnalle kallis lasku, kun nykyinen nuori polvi altistuu homeille kosteusvaurioituneissa päiväkodeissa ja kouluissa ja aikuisiässä heidän on vaikeata työskennellä monissa julkisissa rakennuksissa, sanoo Ville Valtonen. Jotain pitäisi tehdä meidän rakennustyylillemme, betonielementit ja niiden täyte- sekä saumausaineet kastuvat sateella ja tasakattorakennuksia ei saada vesitiiviiksi ja samalla rakennetaan energiatiiviitä rakennuksia, joista homemyrkyt eivät pääse ulos jne. Esi-isämme, jotka rakensivat harjakattoisia hirsirakennuksia, jotka hengittivät ja kestivät ilmastoamme, olivat ehkä parempia kuin nykyiset rakentajamme ja suunnittelijamme, arvelee Valtonen."
Jättää kyllä kertomatta ettei betonielementtien sateessa kostuminen aiheuta haittaa koska valmistuksen jäljiltä lämpöeriste on valmiiksi märkä.
Rakennusten tilaajat eivät määrittele millainen rakennuksen pitää terveyttä ajatellen olla valmistuttuaan. Rakentajalle jää melkoisen vapaat kädet tehdä sutta. Ja siitähän seuraa, että kohta saa korjausurakoita ja sitten tehdä talon kokonaan uudelleen. Verottaja ja duunaritkin nettoaa. Tilanne siis tulee pysymään ennallaan.- Lääkäri2
Eli kaikki rakennukset Suomessa kouluja ja sairaaloita sekä työpaikkoja ja kauppoja yms. myöten pitäisi olla harjakattoisia hirsitaloja puulämmityksellä ilman juoksevaa vettä vai? Ja energian kulutuksesta viis. Riittääkö Suomen metsät sitten tähän rakentamiseen ja puun polttoon? Kaikki vanhemmat puut pitää kaataa hirsiä varten ja nuoremmat puut menevät poltettaviksi. Kyllähän etelässäkin melkein kaikki rakennukset ovat betonista ja melkein kaikissa haisee kylpyhuoneissa vähän home.
- Suomi.köyhäx.jää
Esim. paksu tiiliseinä on hengittävä eikä homehdu. Myrkyllisten rakenteiden sijaan teollisuus voisi vaihteeksi kehittää tätä linjaa.
Tasakatto ei ole kirjaimellisesti vaakasuora vaan viettää reunoilta keskelle, josta lähtee viemäri. Isot säiliötkin voidaan tehdä tiiviiksi ja kestäviksi, kyllä "tasakattokin". Se vain nyt tehdään liimaillen huovanriekaleista ja alusta on epätasainen aiheuttaen lätäköitä, joiden jäätymisiä kattohuopa ei kestä.
Kosteushälyttimet puuttuvat ja hälytys vuodosta tulee yläkerran asukkaalta.
Kattoviemärin ritilä tukkeutuu roskista tai sohjon jäätymisestä, kun lämmitysvastus katkeaa. Eikä katkeamisesta ole hälytystä järjestetty.
Tiskikoneen vesiputkien käyttöiäksi ilmoitetaan 5-10 vuotta. On melkein sabotaasi pilata asunto noin huonolla materiaalilla. Kylppärissä pitäisi olla alkolukko, joka sulkee veden. Ei sitten tule oltua selällään lattiaviemärim päällä suihkussa.
Lattiakaivo sinänsä voisi kestää enemmän kuin kolme vuotta. Kyllä tuon ajan jälkeen kosteusvaurioita on korjattu ja kaivot uusittu.
Rakennuksen parhaiten näkyvälle seinälle pitää laittaa rakentajan nimi (vertaa autojen keulassa ja perässä olevat tunnukset).
Rakennusten kestotestit myös käyttöön.
Rakentamisen organisaatio tietysti kuntoon. Nyt hommat on hajautettu ja ulkoistettu. Kun jokin menee pieleen, voi olla vaikea löytää tekijää, joka tietenkin on tyhjätasku.
Etelässä seinät ovat ilman lämpöeristeitä, kapeammista tai leveämmistä tiileistä tehtyjä. Kosteus siirtyy läpi molempiin suuntiin. Toisin on pohjoisen höyrysululla ja kuivumattomalla villalla varustetun seinän laita.
Etelän kylppärissä kyllä home tuoksahtaa, mutta homesairauttahan ei ole. Kosteuden muhiessa pohjoisen hengittämättömissä, kuivumattomissa, monenlaisten kemikaalien kyllästämissä rakennuksissa monet mikrobit myrkyttävät toisiaan ja samalla talon asukkaat.
- katastrof
Suomalainen homekatastrofi kannattaa lukea kokonaan http://yle.fi/uutiset/3-8873671
En suosittele otsonointeja koska ne luokitellaan biosideiksi.- Luehan.tämäki
Tässä se vasta onkin oikea Suomikatastrofi. http://www.kotivinkki.fi/perhe-ja-parisuhde/pakettitalo-olikin-homepommi
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1363995- 881972
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151841Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi541448Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541442Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1331385VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu991312- 741196
- 691053
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1151050