YÖ levyt ei myy enään?

pikkumira

Osaako kukaan sanoa että miten YÖ on ajautunut taas samanlauseen tilanteeseen kuin missä se oli 90-luvun loppupuolella. Keikkasuosio on hyvää mutta levymyynti on flopannut täysin.

YÖn uusin levy on koko 2000-luvun vähiten myynyt YÖ-levy ainakin minun tietojeni mukaan.

Cheek, J Karjalainen, Sanni, Nightwish, Apulanta yms. jyräävät listoilla mutta YÖ ei enään. Surullinen juttu kertakaikkiaan:(

43

601

Vastaukset

 • Tyyli muuttui matkanvarella, ei sitä jaksa enää kuunnella pätkään näitä viime vuosien tuotoksia.

 • Onko joku tosiaan joskus ostanut?

 • Aikansa kutakin sanoi pässi kun päätä leikattiin...eiköhän nuo ala olla jo eläkeiässä, eikä heidän levyjään enää kuunnella. Vanhat kappaleet ovat ihan ok ja niitä kuuntelee, mutta kun ei pysty enää tuossa iässä uudistumaan ja toisaalta, eivät ole mitään superlahjakkuuksia, joita kuuntelisi vielä heidän ollessa vanhoja...

  • No jos "nuo" alkavat olla jo eläkeiässä, niin onneksi "noiden" lisäksi me kaikki muutkin ihmiset vanhenemme joka päivä.


 • Yön uusissa biiseissä ei ole enään punaista lankaa, uudet biisit on hötöntöttöä joita kyllä autoa ajaessa kuuntelee mutta siihen se jää. Ei uudet laulut jää päähän soimaan, huonoja kertsejä.
  Ostin juuri Klamydian uuden antisupersankarit levyn ja ollaan bändistä mitä mieltä tahansa niin siellä on kunnon meininkiä niissä biiseissä. Jytisee ja korvamato on ujutettu moneen lauluun.
  Yö on mennyt ehkä väärille urille kosiskelemaan yleisöä kun tahtoo tuolla iskelmäpuolella Juha-Tapiot ja Jari Sillanpäät tekevän asiat piirun verran paremmin.
  No Yöllä on kova kataloogi joten keikkoja niillä riittää aina. Ihan turhaan kyllä tekevät uusia levyjä jos eivät saa parempaa aikaan, miksei ne soita vain hittejä keikoilla, niitä kansa haluaa kuunnella.

  • Iskelmäähän nämä kaikki ovat, niin Yö kuin Klamydia. Joku pitää enemmän Sillanpäästä, toinen Klamydiasta ja kolmas Yöstä jne...

   Joillekin se on kova ongelma, kun pitää kelata että minkä lokeron musaa mikäkin on ja onko tämä nyt enää hieman rokimpaa vai eikö nyt enää lainkaan.

   Aika monelle se on aivan se ja sama mihin laatikkoon mikäkin luokitellaan ja he kuuntelevat mitä milloinkin. Aika moni osaa tarvittaessa jopa kääntää kanavaa.


  • Mitä_ny_millonki kirjoitti:

   Iskelmäähän nämä kaikki ovat, niin Yö kuin Klamydia. Joku pitää enemmän Sillanpäästä, toinen Klamydiasta ja kolmas Yöstä jne...

   Joillekin se on kova ongelma, kun pitää kelata että minkä lokeron musaa mikäkin on ja onko tämä nyt enää hieman rokimpaa vai eikö nyt enää lainkaan.

   Aika monelle se on aivan se ja sama mihin laatikkoon mikäkin luokitellaan ja he kuuntelevat mitä milloinkin. Aika moni osaa tarvittaessa jopa kääntää kanavaa.

   Mikä tahansa musa käy... suomalainen musa on melankolista, iskelmällistä ja omaperäistä.


 • YÖ kaipaisi kipeästi bändiin uutta verta soittopuolelle.
  Arvostan Esim. Daffy Terävää mutta kun miehen soittoa katsoo livenä niin tietynlainen leipääntyminen paistaa miehen soitosta. YÖ on varmastikin hyvä työpaikka kaikille soittoniekoille mutta musiikillisestikin olisi kiva kun soittajat olisivat läsnä.
  Nyt on vain liian kauan menty tällä kokoonpanolla ja uutta verta tarvittaisiin kokoonpanoon.

  • Potkut tuli!


 • Tuli uusi YÖ levykin nyt kuunneltua läpi pariin kertaan huolellisesti.
  Levy ei ole huono mutta minun mielstäni sieltä ei nouse kuin "kauniita asioita" biisi sellaiselle tasolle joka on sitä YÖn hyvää tasoa, potentiaalia olisi ollut myös "kaksi vapaata kättä" biisissä. Todella bon jovimaisen tarkkaan harkittua kliinistä materiaalia levy sisältää. Pienintäkään riskin ottoa tai rosoa siellä ei ole.
  Ehkä tätä iskelmäradio soittaa.
  Kyllä oma veikkaus on että ei YÖ enään tällä kokoonpanolla levytä, mutta toki voin olla väärässäkin.

 • .....

 • Minä en tiedä yhtäkään sellasta bändiä,jolla on ikää esim.30-40v,että olisi vuodesta toiseen aallonharjalla ja jokainen levy myisi aina jonkun supermäärän.Eihän nykyään ole enää mitää ns.levymyyntiä.Nykyään joku youtuben tai spotifyn kuuntelut määrittää suosiota tai siltä tuntuu.Ja noi on nuorempien bändien ja kuluttajien suosimia ennen kaikkea.Yön yksi omasta mielestä ongelma on se,että Ollin mielestä koko ajan Yön pitäisi olla joku ns.listaykkönen.Ollilla on kunnianhimo suuri ja varmasti sellainen perustekeminen ei tyydytä häntä.Sellainen omaan juttuunsa uskova asenne ja hyviä keikkoja tekevä tyyli palkitsee jossain kohti.Sellainen epätoivoinen jatkuva hitinhakeminen syö enempi mielenkiintoa.Ongelma vaan on se,että tuntuu ettei Ollia meinaa jaksaa enää kiinnostaa sellainen peruskeikkojen teko yön kanssa.Epuilla ja Popedalla usko siihen omaan juttuunsa on pitäny noi bändit ns.enemmän arvossa.Itseä harmittaa ehkä eniten se,että nykyisin kaikki biisit on pääsääntöisesti muiden tekemiä.Ja vielä sellaisten,jotka tekee muille.Katoaa focus.Hakulinen,Lindholm,Petander,Latomaa tekijöiden biisit ois yötä.

 • Soittoniekat ovat mielestäni kyllästyneet, sanoisin että ainakin kielisoitin osastoon tulisi saada uutta nuorta pelimannia jotta into taas palautuisi. Kyllä YÖ on menneen talven lumia ellei lindholm tee todella isoja, ikäviäkin rakaisuja bändin kokoonpanon suhteen.
  Kesän keikoilla huomasi että rutiinia on vaikka muille jakaa mutta soittamisen ilo on kadonnut:(

  • Hyvin arvattu:))))) Noinhan siinä juuri kävi. taidat olla ammattimuusikko???

   Saapa nähdä et palaako Viitanen kitaraan?


 • Yö on kyllä siitä erikoinen yhtye esim.kitaristien suhteen,että jokainen kitaristi,joka yössä soittanut,niin ei kyllä yhtyeen musiikin ihailija ole ollut.Useimmat todenneet,että yössä ollut hienoa soittaa,vaikka musa ei putoa.Daffyn todelliset kitaristikyvyt ainakin itelle jääny hiukan hämärän peittoon,koska tuntuu,että livenäkään ei ihan aito daffy pääse esiin.Varmasti takavuosien hardrock keikat ollu hänellekin iso henkireikä ja vastapaino,kun päässy mielimusaa soittamaan.

  • Yön levyt Varietee, Nuorallatanssija, Ja tapahtui niinä päivinä ja Äänet todella hyviä.
   Pirstaleet on ok levy 90-luvulta, samoin kuin Antaa soittaa.

   Soittajista tuo oli mielenkiintoinen pointti.
   Jo aikoinaan mm Mielosella taisi olla erilaiset musajutut aiemmin, joita enemmän fanitti, jos oikein muistan.
   Iso vaalea viikinki Juha Mielonen, josta ei pahemmin oo kuulunut mitään.
   Oon aina toivonu, että Mielonen kokeilisi soolouraa.
   Sen Yölle tekemät biisit ovat minun suosikkeja.


 • YÖn pitäisi jollain tavalla saada Petander takaisin bändiin.

  Markku on nykyään absolutisti joten soitto kulkee ja onhan mies rock.
  Daffy on kanssa taitava mutta soittamisen kiimaa en näe miehessä enään. Varmasti kaipaa heavy linjoille takaisin.

  • Ei tuo keikoilla käyminen ole pelkkää soittamista. Siinä pitää olla ammattilainen joka suhteessa, että homma toimii.
   Kyllähän Suomi on täynnä toinen toistaan kovempia ja rokimpia muusikoita, mutta eihän pitkän linjan - ammatti - bändeissä se pelkästään riitä.


  • Mitähän Petander nykyisin tarkaan ottaen tekee? Kai silläkin jokin bändi on. Markussa ainakin mitä yö-ajoista päätteli sellaista rockhenkeä. Tulee mieleen Markusta "Suomen Slash" :D


 • Ollin iso pää on kaiken tiellä.

 • Alas on tultu Loisto-levyn ajoista (2009). Jostain syystä Pelko ja rakkaus (2012 )vielä myi platinaa. 2000 -luvun levyillä Loistoon saakka biiseistä vastasivat pääasiassa Hakulinen säv-san ja Lindholm säv - Hanhiniemi san.
  Sen jälkeen välit Hakuliseen poikki, ei biisejä Jussilta (Erakko päätyi jostain oikusta Yölle, vaikka oli julkaistu jo aiemmin Ikun toimesta). Olli ei saa sävellyksiä aikaan.
  Biisintekijät vaihtuvat - biisejä tilataan iskelmätehtailta. Levymyynti laskee nykymaailmassa koko ajan, myöskään Yön levyt myy elleivät ne ole kiinnostavia. Iskelmätehtaan kasaamat levyt eivät ole kiinnostavia.

 • Ei kukaan musikaalinen ihminen menisi YÖhön muuta kun leipätyöhön. Yö on tunnebändi ei musiikkibändi. Kuuntelijat hakevat YÖstä tunne-elämälleen vastakaikua, ei YÖtä kuunnella MUSIIKIN takia. Musikaaliset ihmiset eivät löydä YÖstä yllä mitään. Mitä Pentanderiin tulee, onko Markun jälkeen Popeda tehnyt mitään muuta hittiä kun Olli Lindholmin "Kakskytäsenttiä". Markku Petanderilla on ollut kumpaankin bändiin musikaalista vaikutusta. Täältä voi stalkata http://www.fono.fi/TekijaHakutulos.aspx?tekija=petander+markku&rooliText=Säveltäjä&tekijarooli=b0609405-162e-4866-8562-4723f8d415fe&Page=1

  • Yön on pelastanut se että on taitava tausta musiikki ja musiikki muutenki mutta esim. Parrasvalot Olli ei ole paras laulaja ja ilman taustalaulua siitä ei olisi tullut hitti.


 • Kyllä se uusin on ihan paskaa ulinaa, liian pitkiä piisejäja kyllästynyt meininki. Ollin pää vaan turpoaa uhosta

 • Piereekö?

  • ei alkaa, vaan otetaan Liuhu Ja Viitanen riveihin harjottelemaan nelikymppisiä varten.


 • Rokin renkuttajat vaan pois ja reipasta iskelmän musiikkia tilalle.Tillalle sopii hanurin soittaja sekä hammondin taitaja.Myös poskiparrat kasvatetaan ja tukka siloitellaan kyljyksellä ja nailonpaidat päälle.

 • Vittu Olli minkä teit, onko itse Lauri Tähkä antanut neuvoja miten pannaan bändi sivuun ja kääritään kaikki hillot itse?
  Yön lopun kaartin, jotka siis eivät nyt saaneet kenkää, tulisi erota bändistä l. Ollista, ihan reilun pelin hengessä.
  Olis edes miestä sanoa miksi jätkät kenki pihalle...
  Yksi fani vähemmän, onnea Olli ja muut valitsemallanne tiellä.
  Daffy on yksi kotimaan kovimmista kitaristeista, ei kun uutta putkeen ja muistakaa ettei porilaisiin ole luottaminen..

 • Yhtyeen pitäisi saada vihdoinkin solisti, joka osaisi laulaakin. Ollin puolihuutoon, jolla se vetää kaikki biisit, on jo kyllästytty.

 • Eilen kuulin uutisen ja tajusin että Yö tullee hajoamaan. Tulee ikävä. Hyvästi yö.

 • Ei tainnut Olli ihan hahmottaa kokonaisuutta. 2000-luvun Yöfaneille Juki on ollut merkittävä hahmo, moni on käynyt keikoilla ennenkaikkea Jukin laulamien parin biisin vuoksi. Kitaristi ja basisti löytyvät varmasti nopeasti näitä herroja paikkaamaan. Vielä jos tulijoilta löytyisi panosta sävellyspuolelle, niin muutos voi musiikillisesti olla hyväksikin. Pois heitettyä lavakarismaa ja fanien kiintymystä ei kuitenkaan korvata millään.

  • mutta klamydian vain paranee,antisupersankarit.


 • Ei tainnut narsisti-Ollin ego kestää kun tajusi itsekin, että Juki oli huomattavasti parempi laulaja ja muusikko ja vei kaupan päälle vielä naispuolisten fanien huomion. Sitten antoi alemmuuskomplekseissaan kenkää kun ei muuta ulospääsyä tilanteesta keksinyt.

 • Ois kovaa settii jos Jussi Hakulinen,Daffy, Juki, Juha ja Veke löis hynttyyt yhteen. Vois jo sanoo et siinä ois oikea YÖ!!!

 • Ei yllätä Ollin kuviot hetkeäkään. Tavallaan säälittää Olli. Reppana,

 • Ei kai bändi ole kiinni kahdesta katkerasta soittajasta, yössähän on ollut ja mennyt vaikka minkälaista hippiä. Potkut tuli huonosti tehdystä työstä, sillä siisti. Yleensäkin yön musiikki on kaikenkaikkiaan aika heikkoa, soitti siinä kuka tahansa. Sääli iskelmää ja kauheaa valitusta yleensäkin samoista aiheista. Jospa nyt tulisi parempia sävellyksiä kun jengi vaihtuu pumpussa.

  • Heikkoa ja heikkoa, mutta kovasti näyttää kiinnostavan niitäkin, joita Yö ei kiinnosta lainkaan :)


 • Asioilla on aina kaksi puolta, pitäis muistaa. Kaikkialla kerrotaan, että fanit on lähteneiden puolella... en ole ainakaan minä ja tämän aamuinen haastattelun katsominen varmisti vielä asiaa. Mielipideasioista ei tietenkään voi kiistellä ja oma fanitukseni loppuisi vasta sitten, jos Olli lähtisi.. Sieltä se Yön ääni tulee.....

 • Yö yhtye vittu mitä paskaa Lindholmilla on kuppa aivoissa kun erotti Jay Lewiksen

 • Henkilökemia juttuja koko eroprosessi varmasti suurelta osin.Daffy ja Juki on rokkijätkiä ja Olli ei ole enää,eikä muukaan bändi.Olli ja Daffy sekä Juki varmasti ihmisinä niin erilaisia keskenään ja kiinnostuksen kohteet erilaisia.Tod.näk.jätkillä myös into soittaa musiikkia,joka ei ole niin mieleen on vienyt motivaatiota,sekä tämä Lindholmin totaalinen pomotus,joka jossakin määrin koomista.Jos Jukille sanottu,että et sitten puhu siellä lavalla mitään,niin kyllä ollaan aika kaukana bänditouhusta,vaikka onkin pieni yksityiskohta.Nyky-yö on Ollin sooloprojekti,jossa toteutetaan hänen musiikkimieltymyksiä.Ja tilalle tulleet kaverit ovat soittaneet iskelmäkuvioissa,joka kertoo osaltaan nyky-yön tilanteesta.Mutta henkilöinä ovat varmaan enemmän Lindholm henkisiä.Sellaisia,että voivat käydä punttisalilla ja kaupin saunalla.Ja tyytyvät olemaan taustamuusikkoja.

 • Mamban basisti on ainakin ihan ok soittoniekka. Kitaristin näin joskus Dannyn keikalla mutta vaikea sanoa et kuinka kova keppimies. Dannyn musahan on melko simppeliä poppista.
  Nyt on Ollilla oma iskelmäorkesteri ja se on ihan OK. Ei vanha mies enään viitsi rokkia tehdä.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.