Luistimien teroitus

aloittelijat

Minkälaista urasyvyyttä suosittelette kokeneemmat huoltajat 8-10 vuotiaalle pelimannille? Kiitos asiallisista vastauksista.

14

8415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikuitenkaanvalkku

      FBV 95-50, muotoilu 11 jalan säteellä (säteen keskipiste kengän mukaan keskellä). Tuollaisilla säädöillä ovat luistelleet useimmat meidän seurassa 8-10 vuotiaina.

      • Anonyymi

        Toinen koulukunta laittaa alle 35 kiloisille jyrkempää kourua (16mm tai 19mm), 22mm kun jo vähän uppoaa jäähän omasta painosta. 25mm kun reisissä on jerkkua ja osaa hyödyntää liukua.

        Muotoilusta: 11' säde on aika jyrkkä banaani ja vaatii jo hyvää luistelutaitoa... terästä taitaa koskea jäähän vain tosi lyhyt pätkä. Muistan jonkun suositelleen kiekkokoulu/F ikäisille 17' jopa 19' säteitä ihan vaan paremman tasapainon takia. Kun taito käyttää terää paranee niin rohkeasti vaan sädettä pienemmäksi.

        Näistä asioista löytyy ehdottomia mielipiteitä ja totuuksia. Pikkupojilla on 9' kanukkibanaaneja, toiselle isukki viilaa 80-luvun suoraa keskelle terää ja kolmannelle isukille Intersportin luottohahmo on aivopessyt 4-sädeterotuksen. Sitten joku vahva persoona saa aikaan jonkinlaisen konsensuksen jolla joukkueen terät muotoillaan ja teroitetaan.

        Parin viikon päästä joku lukee artikkelin että Jagr on aina vetänyt 19' säteellä ja 13mm uralla. Siihen loppuu F-junnujoukkueen muotoilut joukkueena.


    • Huoltaja

      Riippuu painosta aika paljon, mutta löytyy kokeilemalla. Lähtisin 25mm:stä haarukoimaan.

      • Anonyymi

        Tästä mekin ollaan tehty ja edelleen U16 iässä 95% vetää perus 25 uralla. Se on myyntimiesten ja "parempien" huoltajien propagandaa kaikki muu teroituksessa.


    • HyvätTeroittajat

      Ite olen vienyt sekä omani että pojan luistimet aina jäähallilla toimivalle teroittajalle. Hyvä sellainen löytyy esim. täältä Vantaalta. En ole kertaakaan puhunut uran syvyyksistä jne.

      Niitä ostareiden ja kauppakeskusten pikasuutareita yms. olen aina välttänyt. Niistä tuli silloin lopputuloksena aivan mitä sattuu.

      • Huoltaja

        No kyllä tulee ikävä kyllä mitä sattuu tuollakin systeemillä, ellei sitten Vantaan jäähalliln teroittaja omaa yliluonnollisia kykyjä, sillä kokeilemalla se löytyy, eikä millään hallin meedion silmällä.


      • Kimmovai
        Huoltaja kirjoitti:

        No kyllä tulee ikävä kyllä mitä sattuu tuollakin systeemillä, ellei sitten Vantaan jäähalliln teroittaja omaa yliluonnollisia kykyjä, sillä kokeilemalla se löytyy, eikä millään hallin meedion silmällä.

        Moniko junnupelaaja muka tietää luistimiensa uran syvyyden?


      • Huoltaja

        Suurin osa.


    • FBV_on_kuraa

      Tiedän mj- ja liigatason pelaajiakin, jotka soittelee vanhoille huoltajilleen teristään, kun eivät tiedä, millaisilla terillä menevät.

      Ei junnut näistä mitään tiedä...tää huoltaja puhuu puhdasta peetä.

      • Kiekkoisäpelaaja

        Näin on. Mulla on poika pelannut kohta 11-vuotta ja jos kysyn häneltä esim. luistimien teroitukseen liittyvää liian spesifistä tietoa malliin - mikä sun luistimien urien syvyys, tasapainokohta jne on niin johan potkasee!

        Noi luistimien teroitukset menevät aika lailla kokemuksen ja erehdyksen kautta. Ja sitten kun joihinkin luistimiin tuntuu pelaajalle löytyvän hyvä "pito" niin OIKEA huoltaja yleensä muistelee ja kattelee kaverin kokoa sekä kenties painoa jne. että mites tuli viimeksi teroitettua. Hyvä huoltaja muistaa hetken päästä tai osaa arvioida, että millainen teroitus olisi passeli.

        Sitte on niitä pitkälle "autotomatisoituja" teroituskoneita jo vähän joka suunnalla ja niissäkin väittäisin, että "setuppi" menee aika lailla samaan tyyliin elikkä "tähän suuntaan se varmaan menee", pientä asetusta ja luistin koneeseen. On tässä vuosien mittaan nähty monet kerrat kun luistimia on teroitettu pariinkiin kertaan ottelun aikana kun huoltaja on vaihtunut vaikka tilapäisesti. Ei siellä silloin pelaajilla mitään kuponkeja ole terien teroitusasetuksista ollut.

        Sitä en lähde väittämään, että olisihan se hienoa kun luistimien teroitukseen voisi antaa sopivat "säädöt ja koordinaatit" ja homma olisi silleen selvä. Tosin, junnut kun kasvavat ja kehon koko sekä paino muuttuu niin ne "koordinaatit" teroitukseen olisivat jossain vaiheessa 'out of date'.


    • Anonyymi

      Mikäli kyseessä olisi 8-10 vuotiaiden jääkiekkojoukkue, jossa eri kokoisia pelaajia, niin huoltajana säätäisin koneen uran 22mm.

      • Anonyymi

        ...jatkan vielä, että on loputon tie, jos noin nuorille junnareille alkaa uraa muuttamaan jokaiselle pelaajalle erikseen. U16-tasolla aloimme ottaa vastaa toiveita ja kokeilutimme pojilla eri ura syvyyksiä (24-26-28) Sielläkään ei ollut kuin pari poikaa, jotka halusivat eri uran kuin 26mm.


    • Anonyymi

      Ura ja säde on 2 eri asiaa.

    • Anonyymi

      Jäissä pitäisi olla urat pysyä oikeilla raiteilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      279
      4619
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2498
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2166
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe