Välikohtaus Auran yhtenäiskoululla.

Tarkkailija39

Monta tarinaa liikkuu päivän tapahtuminen tiimoilta. Puhutaan siitä, että kyseessä oli romaani-miehen tunkeutuminen koululle. Hän olisi uhannut veitsellä erästä koulun opettajaa ja karannut hänen päällensä. Paikalla oli tämän jälkeen nähty poliiseja ja kunnan sosiaalitoimen edustajia.


Tässä hieman sensuroitu seutukunnan virallinen totuus:

http://www.avl.fi/2016/09/valikohtaus-auran-yhtenaiskoulussa/

11

440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kurinpalautusta

      Luin aiheesta Auranmaan Viikkolehden uutisista. Jäin ihmettelemään, miksi välitunnin valvojana ollut opettaja puuttui tilanteeseen vasta kun oppilaat/oppilas tuli pyytämään. Valvojan kaiken järjen mukaisesti pitäisi havaita tilanne heti ilman eri pyyntöjä. Jos opettaja saa syytteen häirikön taluttamisesta etäämälle, niin toinen vaihtoehto olisi ollut että häirikköoppilas olisi jatkanut rähinäänsä ja saattanut vahingoittaa muita oppilaita. Kumpi vaihtoehto on järkevämpi. Kyseisestä pojasta on ennenkin ollut harmia toisille oppilaille. Poika on tiedon mukaan 11 v ikäinen ja kova tupakoitsijakin. Jälleen kerran kysymys kuuluu, kuka ostaa tupakat alaikäisille Auran koululaisille ?? Auran koulussa ei varman tiedon mukaan ole yhtään 18 v täyttänyttä. Vanhemmat herätkää ja ihmetelkää. Kyllä kotiväen täytyy alkaa ajatella, mihin tarkoitukseen lapsi pyytää jatkuvasti rahaa vanhemmiltaan. Tupakka-askin hinta on paljon ja jos sitä tarvitsee ostaa jatkuvasti, niin tarvitaan rahaakin ostamiseen. Rahaa tuntuu siis olevan runsaasti jaettavaksi tupakkaan, mopojen ostamiseen ja bensan hankintaan. Toivottavasti lasten hankinnat rajoittuvat sentään "vaan" tupakan hankintaan. Kaikenlainen riippuvuus alkaa pienestä ja niitä erilaisia riippuvuuksia voi ilmetä lisääkin, kun ja jos asiaan paneudutaan syvällisemmin. Virkavallalle riittää siis punnertamista ongelmien tiimoilta.

    • topi_kooo

      Yllättäen taas kotimaisen etnisen vähemmistön edustajat olivat vauhdissa. Ja sitten vielä ihmettelevät kun heihin suhtaudutaan miten suhtaudutaan.

    • Rähälästä

      "Puhutaan " ja "tiedon mukaan"

      Kuka puhuu ? Mistä tieto on saatu ? Kirjoittajien on syytä oman oikeusturvansa mukaan kertoa tietolähteensä.

      • höpönhöpönlöpö

        Mitähän tuo sinulle kuuluu?


    • Räyhälästä

      Minä kyllä kerron. Hevosmiesten tietotoimiston Auran osasto on puhunut ja antanut tiedon. Onko oikeusturvamme nyt kunnossa?

    • Tradizional

      Pääasia on, ettei perinnetyökaluja, moraa tai mutkaa, käytetty isän tai pojan toimesta.

    • Tarkkailija49

      Toivottavasti asia on nyt sovittu eikä poliisia enemmälti tarvittu. Ymmärrystä, sopua ja anteeksiantoa. Niitä ei ole koskaan liiaksi. Nyt on huhuilta katkaistu siivet paikallisen median toimesta.

      • Syyjaseuraus

        Tarkkailija 49 kirjoitit kauniisti, kun toivoit ymmärrystä, sopua ja anteeksiantoa. Sovintoon nykyään kyllä pyritään, ettei tarvitsisi juttua oikeuteen asti viedä lainkaan. Tapaukseen liittyy niin monta osapuolta, että mahtaako sovinto olla mahdollista. Virkavaltakin voi nostaa syytteen vaikka asianomistajat ja syytetty eivät sitä haluaisikaan. Näin olen jostain uutisesta joskus lukenut. Koululla välikohtaus oli pelottava ja yllätyksenä tullut oppilaille ja koulun henkilökunnalle. Joillekkin herkille henkilöille saataa jäädä pitkäksi aikaa pelkotiloja. Häiriötä aiheuttaneen pojan isän koulun sisätiloihin meno saatetaan tulkita koulurauhan rikkomiseksi, jossa alaikäiset ja opettajat olivat uhattuina. Aikoinaan eduskunnan lehterillä häiriköinyt ulkopuolinen sai syytteen, koska häiriköinti rinnastettiin kotirauhan rikkomiseen, vaikka tilanne tapahtui niin sanotusti kansanedustajien työpaikalla. Ymmärrystä on hankala koulussa sattuneelle häiriölle antaa. Mielestäni tällaista ei saisi ollenkaan sattua. Ikävä kyllä niitä aina vaan sattuu tulemaan.
        Huhujen siipien katkaisulla tarkoittanet sitä, että media kumosi huhun, jonka mukaan teräaseitakin olisi ollut jollakin henkilöllä mukana.
        Ainoa lohtu on, että kukaan ei ehkä saanut ruumiinvammoja. Kaikki selviää sitten kun asia on virallisesti tutkittu ja käyty läpi.


    • nm7

      Ok.

    • Mannender

      Tääki on vissi jo männy

      • onkotietoo

        Tarkenna vähän, mihin männy ? Muuttanut paikkakunnalta tai vaihtanut koulua, vai kuollut ?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe