Saadaanko Suomessa sosiaalitukia liian helposti?

jo.työnsä.tehnyt.mies

Jokaisessa ikäluokassa on nuoria miehiä, jotka ilmoittavat jäävänsä avustuslinjalle niin kauan kuin työn vastaanotto ei ole pakollista.
Nyt talouskuurin ja leikkauksien aikana sostuella elävien terveiden miesten tukimuotoja tullaan siivilöimään tiheämmällä seulalla.

17

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sosiaalituet on tehty väliaikaisiksi, ei pysyviksi. Pysyvyys on suureneva rasite yhteiskunnalle.
      Tyypillinen tällainen on asuntotuki. Kun yhteiskunta ikäänkuin maksaa, toki vain osan, syntyy painetta, halua, korottaa vuokria. Rasite kasvaa yhteiskunnalle.

    • bisnesnisnes

      Miksi sitten haalitaan lisää näitä nuoria terveitä miehiä sossun tuen piiriin elintasopakolaisina ? Kenen etu? Bisnetsä tehdään tällä.

    • jo.työnsä.tehnyt.mies

      Meidän ikäluokat saivat elää työikänsä ajan hyvän työllisyystilanteen vallitessa, noin suurin piirtein. Rakennusalalla talvisin esiintyi työttömyyttä.
      Täyteltiin työvoimatoimiston kortteja kokonaan työttömiltä viikoilta. Sain muutaman päivärahan kai valtion butjettivaroista.
      Yksinäisille miehille oli edullisia vaikkakin vaatimattomia asuntoja tarjolla. Ei niissä ollut edes suihkumahdollisuutta.

      Maaseudulta lähteneenä oli totutettu työhön heti kun vähänkin kynnelle kykeni.

    • Kat.leija

      Osa sosiaalituista olisi pitänyt alusta alkaen olla vastikkeellista jollakin tapaa. Kuvittelisin sen vaikuttavan aktivoivalla tavalla.

      Me vanhat olemme eläneet aikaa ennen lapsilisiä ja näimme hyvinvoinnin vähitellen lisääntyvän sota-ajan jälkeen.
      Mutta lapsemme ja lastenlapsemme ovat eläneet vain tätä "hyvinvointivaltion aikaa" On opittu siirtämään yhteiskunnalle tosi paljon, odotukset pikemmin vain lisääntyvät.
      Tuet nostavat hintoja kuten ruuneperi sanoi vuokrista, niin se tekee myös lääkärilaskuille ja muille yhteiskunnan tukemille aloille. Ihmettelin aikoinani kun kela alkoi korvata hammaslääkärin maksuja. Siitä asiakas paljon kostunut. Saas nähdä lisääkö Sote kilpailua ja tapahtuisi ihme eli taksojen lasku.

      Maailma on muuttunut tosi paljon, nuoruusajoistamme maapallon väkilukukin on lisääntynyt yli kolme miljardia. Nyt vuodessa se lisääntyy 80 000:lla. Mitä hullua valitetaan että lapsia syntyy liian vähän.
      Mitä edessämme on, säilyykö yhteiskuntarauha vai tapahtuuko ihme ja maailmantalous alkaakin elpyä ja Suomikin saa siitä osansa.
      Onko sodanjälkeinen aika uuden toivon ja rakentamisen aikaa, vai miten tää menee.

      • Halooooo

        Haloo katleija, vainko 80 000 lisääntyy maailman väkiluku vuodessa ?


      • katl

        Po 80-100 miljoonaa.
        Tack Halooooo!


    • uutisista

      Tuoreet uutiset kertoo,että 30 % matujen lääkäri ja hammaslääkäriajoista jää käyttämättä, ja ne tyhjäkäynnitkin me veronmaksajat maksetaan. Ei se ole sossu jokamaksaa, vaan veronmaksjat. Mitään ei arvosteta, kun kaikki tulee ilmatteeksi.

    • tarkempaa.sihtiä

      Kelan eläköityvä pääjohtaja Liisa Hyssälä sanoo sen tylyn selvästi; kaikki tarpeettomat sosiaalituet kokonaan pois.
      Niinpä. Pääjohtajan eläketuloilla on helppo sanoa näin kun asiaa hiukan ylireagoidaan. Erilaisia tukia perusteettomasti jotkut vetävät.

    • mietinvielä

      Sosiaaliset demokraatit näitä tukia jakaa mielellään saavat sulan hattuunsa kun TVtunneilla näistä väitellään, no jollakin tavallahan sekin on asioiden hoitamista, vaikka tapa on toisessa tarkoituksessa. Päästään avoimin silmin kansan edessä olemaan suuria *auttajia*, ja kalastetaan pohjattomilla puheilla.
      Mielestäni mamut eivät ole niin kauan sosiaalituen piirissä kun eivät ole Suomen kansalaisia, vasta sitten olisi aika, vaikka meille saa tulla pakolaisia ei silti maan kansalaisten ole luovuttava oikeuksistaan tai menetettävä meille jo luvattuja etuuksia ja tukia. No en tiedä mitä ja millä nimikkeellä esim lapsiperheitä avustetaan, mutta kuitenkin.

      Luulen että meihin vanhuksiin kohdistuu eniten nuo leikkaukset...?

      • Näinsemenee-

        Kyllä ne saa ilmaisen täysihoidon heti kun lampsivat rajan yli ja sanoo asylum, siis anoo turvapaikkaa. Eikä se mitään halpaa hoitoa ole, heti tulee asumto ruoka terveydenhoito tulkit tuomarit kotiutus, lapset kouluun. Jostain on sitten suomalaisilta leikattava ja vanhuksilta ensin ja eniten.


      • Mieti.sitä

        Maamme hyvinvointi on muusta kiinni kuin rajanyli tulevista.


      • KorjailenTätä

        Kaikki Suomessa asuvat saavat saman sosiaaliturvan. Pakolaiset/turvapaikanhakijat vielä enemmänkin palveluita. Jopa karkotetut, laittomasti maassa oleskelevat saavat saman.
        Ainoastaan perheenyhdistäminen ei suju karkotetulta.
        ***
        Näin nopeasti ajatellen kansalaisuus tuo lisää vain äänestysoikeuden. Ja uutisiin merkinnän "suomalainen tekijä".


    • Näin.maa.makaa

      Meidän nuoruuden aikaan ei ollut mitään tukia, ei niitä vaadittu jokainen otti vastuun. Ei näitä tukia tarvittaisi näin paljon jos ihmiset ei lepsuilisii ja yhteiskunta on antanut sen tapahtua.

    • laitoskohtaista

      Pikkusen särähti korvaan tämän päiväisen Kansanradion naisen kertoma; hoitolaitoksessa aterian jälkeen jää nälkä.
      Rohkeat pyytävät santsausta, hiljaiset jäävät nälkään. Meidän seudun hoitokodissa tosin ruoka on hyvää ja kaikki saivat syödä kyllikseen. Hoitokin on hyvää.

      • siltätuntuu

        Omko se teidän hoitokoti VOKKI kun ruokaa saa paljon ja se on hyvää?


      • tulijoita.silti.on

        Ei vaan suomalaisille varakkaille tarkoitettu ja Mehiläisen hallinnoima laitos. Pahat kielet kertoivat hoitokustannukset kuukaudessa nousevan jopa 4.500 euroon kuukaudessa.


    • Jotkut_ne_osaa

      Nähtävästi saadaan. Tunnen/tiedän muutaman nuoren miehen, joita ei minkäänlainen työ kiinnosta. Ei koulukaan ammatin oppimiseksi.
      Tiedän myös yhden vanhanpiian 40 , maisterin, joka elää täysin yhteiskunnan tuilla ja vanhan äitinsä eläkerahoilla. Ei kiinnosta muu kuin yksi ainoa työ, missä harvakseltaan on äitiyslomia tuuraillut. Muuten elää jouten.
      Itse en ole yhteiskunnan tukia saanut ellei koulutusta sellaiseksi lasketa; siitäkin piti asumisen ja elämisen lisäksi vähän maksaa, ei paljoa. Joutilaita tuin viime vuoden verotuksessa 28 000 eurolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1583
    2. 44
      953
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      921
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      899
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      849
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      54
      807
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      41
      798
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      765
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      692
    Aihe