Ampuminen kaulaan.

kaulaa

Miksi vanhatparrat kehoittaa hyvästä paikasta ampumaan kaulaan ? Eli kaulan ja vartalon rajaan. Säästää lihoja on ideana.

17

2055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ytgiohiy52kbh

      Ne tykkää hyppyyttää niitä nuarempia ettimäs sitä haavakkua!! Nuaret on niin suuttomia tai arkoja, notteivat arvaa sanua, notta ettikää itte haavakkonna!

    • 77877877767

      Jos hirvi lähestyy vinossa eli ei ampujaa kohti, silloin kaulan tyvi on ainut järkevä laukauksen paikka. Jääpi lapalihat ehjiks..

    • Länkilaukaus

      Kaulaosumasta elukka kaatuu sille sijalleen, eikä ehdi saada keuhko-osuman jälkeisessä pakolaukassa tulevaa vertymää kalvojen väliin eikä adrenaliin nousun aiheuttamaa "stressinmakua" lihaan.

    • perseestä

      Hirviä on metsästetty niin kauan että kyllä niillä vahoillaparroilla on tieto mihin kannattaa tähdätä. Muistakaa siis kaulaan eikä lihojatuhoavaa kuolinlaukkalapaosumaa. Kaulasta putoaa kuin paska perseestä.

      • oibgtuo52ökljnh

        Ristus notta täälä taas"viisaus"kukkii! Oikeen vanhatparrat! Rementikot vaippa housuus! Kyllä on pareet ampua keuhkoolle, nii saarahan verettömät lihat ku veri pumppaantuu sinne keuhko-ontelohon!Ku ei te kumminkaa pistämistäkää osaa!!


    • Ylläripylläriiso

      Kerran ampu vanhempi metsämies peltopassissa sonnia kaulaan. Osumasta innostuneena ampu vielä toista vielä isompaa . Sitten tapahtu se pahin....ensiksi ammuttu nousi ylös ja luikki metsään.

    • hirviä

      Puhuvat pas.aa, tai eivät tiedä asiasta mitään! Kaulaan ampumalla saa aikaan vaikeasti löydettäviä haavakkoja, koska pieni pään liike muuttaa osumakohtaa totaalisesti ja sitten porukka saakin etsiä sitä "varmaa kaatoa", joka juoksee lujaa ja kauas. Todellisuudessa osuma keuhkoille on paras ja lihahävikki tupakkiaskin luokkaa. Joo, nyt sitten joku kuittaa että edestä ei keuhkoille voi ampua. Ei voikkaan, mutta kyllä se elukka yleensä aina kylkensä kääntää, ellei mettämiehen yli kävele! Pitää vaan malttaa odottaa!

    • afwfew

      Sitä voi myös jättää ampumatta jos ei ole varma kunnon osumasta.

    • Allesatakaatoo

      Kyllä kaulalaukaus pudottaa elikon sijoilleen,,,,,,,,,,,,mutta omasta kokemuksista viisastuneena,jos ei kaularanka katkee,virkkuu ja haavakko voimennä pitkällekkii.Lavan takalaitaan kun tirvaee,veret juoksee rintaonteloon ja lähistölle jää kuollut hirvi.

      • jlhyjbgjuv52h

        Niin se vaan viisaus lisääntyy samas suhtees, ku kaatomääräki!! Jokku vaan on omastamiälestänsä syntymäneroja! Ja ampuu mihinkä sattuu! Kaulaosuma pitää osua kaularankahan, muuten tuloo haavakko! "Vanhat parrat" ei taharo saara sitä merkkiäkää, vaikka tuelta saa seisovaa hirvenkuvaa ampua! Kulaanampujalta vois ottaa tappovälinehen yhyreksi syksyksi pois, lisääs oppimishalua!


      • ukkorähjä
        jlhyjbgjuv52h kirjoitti:

        Niin se vaan viisaus lisääntyy samas suhtees, ku kaatomääräki!! Jokku vaan on omastamiälestänsä syntymäneroja! Ja ampuu mihinkä sattuu! Kaulaosuma pitää osua kaularankahan, muuten tuloo haavakko! "Vanhat parrat" ei taharo saara sitä merkkiäkää, vaikka tuelta saa seisovaa hirvenkuvaa ampua! Kulaanampujalta vois ottaa tappovälinehen yhyreksi syksyksi pois, lisääs oppimishalua!

        Oli -70 luvun puoliväliä, kun nuorehkona miehenä menin Viikinmäelle sadanmetrin hirviradalle harjoittelemaan liikkuvan ampumista mutta jouduin odottamaan vuoroani, koska siellä oli jo ampumassa niitä vanhoja partoja. Laukauksen jälkeen he sanoivat osuman ja ainakin 99% tulos oli sama minkä näyttösuojasta ilmoittivat. Kysyin heiltä, että näettekö osuman, johon he totesivat siitä tietävänsä osuman millä kohtaa ase laukea. Todennäköisesti heidän kiikareillaan 100:ta metriltä reikä näkyi, kiikarit oli toista , kuin minun silloinen Tasko. Keskustelimme Mikkosen kanssa-80 luvun alkupuolella(Asemyynti Mikkonen Vantaan Kivistö) laukauksen jälkeen valkohäntäpeuran pakolaukasta, hänellä oli tullut peuraan huono osuma ja eläin oli juosut n. 200 metriä ennen kaatumista, Mikkonen sanoi lihan olleen niin maitohapoilla, että liha ei ollut maukasta. Niin siitä kaulaan ampumisesta, kuluvana
        syksynäkin ammuin vasaa kaulaan, koska tuli varsin likelle, vasa putosi välttömästi paikalleen, on turha likeltä alkaa lavoille ampumaan , kaadon jäkeen painaa Leukun
        rintapäästä sisään nin vertäkin tuleen jonkunen tippa.Näin olen menetellyt em. tilanteissa vuosikymmenien aikana joka kerta.
        Hyvää vuoden loppua ja hyvää tulevaa jahtikautta erästelijöille.


    • twetwetywe

      Metsästys on mielestäni idioottimaista maalaisten puuhaa, mutta jos haluaa säästää lihaa, kannattaa ampua päähän. Jos ei osu, sitten harjoittelee tai lopettaa.

      • lahtarj

        Raukkamaisinta on ulkoistaa lihan tappaminen ja ostaa palkkamurhauspalvelut kaupan lihatiskiltä, tai muiden valmiiden lihatuotteiden kylkiäisinä.


    • Kruntta

      Kyllä putoo hirvi kaulasta siihen paikkaan eikä tarvitse vittu vieköön hinata pitkin mettiä. On paljon mukavampaa tiellä operoida ja potkaista suolet ojaan.

      • tappajatimpotentteja

        Kun vittu ei vie pitää tappamalla saada tapille mukavaa.


      • ukkorähjä
        tappajatimpotentteja kirjoitti:

        Kun vittu ei vie pitää tappamalla saada tapille mukavaa.

        Mahtanee olla mahtava tavara se vittu, koska se esiintyy tämänkin palstan jutuissa. Olen jo vanha mies enkä ole vieläkään saanut em. herkkua. Nuorena miehenä tuli pyörähdeltyä rientopaikoilla ja kotikyydin tarvitsijoitakin oli mutta em. tavaran omaavaa ei sattunut mukaan sillä olen kuullut naistan sanovan, että vittu on vasta viiden lapsen äidillä. Ihmettelen myös, kuinka tappaminen tuo tapille mukavaa, riistaa ei muuten saa pöytään ellei sitä tapeta. Minun ja vaimoni mielestä suu saa riistan mausta mukavaa. Vaimoni on opetellut tekemään hyvää ruokaa kaikesta tuomastani riistasta, merilinnut mukaan lukien. Repastelenpa tässä viimesunnuntain ateriasta, vaimon kokkaamasta hirven sisäfileestä, kyllä suulla oli mukavaa, tapin en havainnut mitenkään reakoivan, ilmeisesti nim. tappajatimpotenttejä tarkoittaa tapilla sitä miesten kasvinkumppalia.


    • Puoli-vaari

      Nimen ommaan "Hyvästä" paikasta kaulaan.Kiikari metsästäjälle 10metriä on
      liian pitkä matka osua kaulaan.Niinpä naapuri passista vanha pieru paikkaa "avotähtäimellä" vanhalla pystykorvalla.Vähentääkseen turhia reikiä.Yleensä nämä
      vanhat pierut eivät edes ota näitä kaatoja vastuuleen jos alkaa olemaan useampi
      reikä/eipä mene metsästyspäivä pilalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe