Kiperät ajat Suomella

Vasta tapahtunut brittien brexit, eli ero EU:sta, heikentää Euroopan taloutta ja muutakin yhtenäisyyttä. Euroopan vahvin talousmahti, Saksa, natisee liitoksissaan sekin. Deutzhe Bank on lähes kanttuvei ja kansa maksamassa. Eurooppa on menettämässä samaan aikaan taloudellista voimaansa ja poliittista yhtenäisyyttään, ollaan kuin järki takapihalla, jonne Nato tunkee joukkojaan.

Nyt on yksi kirjailijakin äänestämässä Suomea Natoon. Ruotsalaistenkin natointo on meitä suurempi. Ruotsalaiset nyt eivät koskaan ole osanneet itse puolustautua vaan sen joutuivat tekemään suomalaiset. Yksi kirjailija on n. viidesmiljoonasosa Suomen kansasta, mutta ratkaisijaksi pyrkii.

Meillä on myös pientä hauistaan pullisteleva naapuri, Viro. Kun Venäjä palautti Virolle sen itsenäisyyden, jonka Viron Presidentti Neuvostoliitolle luovutti, oltiin Virossa heti kostamassa. Viettihän Viron paras kansanosa Siperiassa vuosikymmeniä ja se muistettin.

Saatu itsenäisyys oli mielestäni jonkin arvoinen kuitenkin. Sensijaan, että oltaisi sanottu vaikka paljo tänu, joka muistaakseni tarkoittaa kiitoksia paljon, otettiin amerikoista umpiamerikkalainen virolaismies, joka puhui vain "amerikkaa".Miehestä tehtiin oikein presidentti turvaamaan natoistumista. Tässä ollaan ja ihmetellään. No minä taidan yksin ihmetellä järjen paloa tuhkaksi.

Mitähän palstan Grand Old Man sanoo herättyään. Minähän en saa edes kirjoittaa vaan se on suotu ainoastaan palstan höpönassuille.

Hei vaan itse kunkin "saparolle" ja muille heiluville.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkirealismi

      Virolaiset eivät kuvittele pärjäävänsä arvaamattoman ja epäluotettavan itänaapurin kanssa, vaikka heillä on maarajaa Venäjään per. asukas vähemmän kuin suomalaisilla.
      Virolaiset tajuavat pienuutensa ja ovat viisaasti liittoutuneet lähes miljardin asukkaan (mm. 22 EU-maata) Naton kanssa.
      Suomella on todellakin kiperät ajat, kun emme ymmärtäneet hakea Naton jäsenyyttä, silloin kun kaikki muut YYA-sopimuksen kaltaiseen järjestelyyn pakotetut kansat hakivat Naton jäsenyytensä.
      Suomi on ainoa Venäjään rajoittuva EU-maa, joka ei ole Naton jäsen ja se on todellisuudessa täyttä hulluutta.

    • näin.on

      Tarja Halonen sen Nato- jäsenyyden torppasi ja sai aikaan paljon muutakin tuhoisaa.

    • Näin.maa.makaa

      Venäjällä on tarjota vain huonoja vaihtoehtoja, meillä on oikeus tehdä sen takia omat valintamme itsehän Putinin hallinto tietoisesti aiheuttaa uhkakuvia taas länsi ei minkäänlaisia.

    • Kaikki natomaat muodostavat potentiaalisen uhan Venäjälle. Jos kahina sattuu syntymään niin mitä luulette?

      Joutuuko kohteeksi natomaa vai puolueeton Suomi?

    • havumetsien_mies_

      Natoon liittyminen voisi merkitä sitä, että jouduttaisiin sellaisiin sotatoimiin jotakin valtiota vastaan, joilla ei ole merkitystä oman maan puolustuksen kannalta.
      Kuvitellaan että oltaisiin sotatoimissa Ukrainan, Puolan tai Viron rinnalla Venäjää vastaan.

      Ei olisi lainkaan yllättävää, että Suomen ja Venäjän välit silloin huononisivat ja pahimmassa tapauksessa olisi odotettavissa aseellinen selkkaus. Muun Naton pitäisi silloin tulla apuun. Jos se on sotatoimissa jo muualla Euroopassa, sen mahdollisuudet ovat rajoitetut ja kenties Suomen olisi selviydyttävä aseellisessa yhteenotossa käytännössä lähes. Silloin heräisi hyvällä syyllä kysymys: Kannattiko mennä Natoon?

      Venäjän kannalta voisi olla paras luoteisnaapuri sellainen Suomi, joka on sotilaallisesti sitoutumaton, jolla on vahva itsenäinen puolustus ja jonka Venäjä uskoo pystyvän estämään Suomen kautta Venäjälle suuntautuvan sodanuhan. Näin ei ollut vuonna 1939.

      Tietenkin armeijan pitäisi pystyä torjumaan myös miltä tahansa taholta Suomeen mahdollisesti kohdistuvat sotatoimet.

      Nato-haaveista pitäisi luopua. Siitä huolimatta järjestöön olisi pidettävä hyviä suhteita. Se että emme kuulu siihen, ei tarkoita, että olisimme sitä vastaan.

      Olisi pidettävä Puolustusvoimat alan kehityksen tasalla ja kouluttaa tarpeen mukaan reservejä. Maksaahan se rahaa, mutta maksaisi sitä Natoonkin kuuluminen. Varusmiespalvelukseen kutsuttavien määrää voitaisiin supistaa ja samalla pidentää varusmiespalvelusta samoin kuin pyrkiä tekemään varusmiespalvelu tavoitelluksi vaihtoehdoksi.

      Ruotsi tuskin kuitenkaan lähtee Natoon. Siellä ei koeta olevan liittymiseen tarvetta. Kun Suomi todennäköisesti noudattaa Ruotsin omaksumaa linjaa, täälläkään ei liene tarpeeksi kannatusta liittymiselle.

      Sekin on otettava huomioon, että laajalle levinnyt Nato voi hajota keskinäisiin erimielisyyksiinsä ja yhteistyökumppanit häipyvät omien ongelmiensa pariin. Kukas silloin auttaa, jos oma armeija on avuton joutuessaan toimimaan ilman aseveljiä?

      Että näin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1663
    2. 44
      1003
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      958
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      898
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      879
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      840
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      785
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      768
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe