Kwan nyom ja Sin moo Hapkido Suomessa

Tiedoton--_

Olen elänyt siinä käsityksessä, että Kwan nyom hapkido on modernimpi versio
Sin moo Hapkidosta tai oikeastaan Suomen hapkidon liitolla tuli jotain ongelmia jolloin lajiin tuli uusi suuntautuminen ( ehkä olen täysin väärässä ? ).

Kwan nyom on kuulemma enemmän Australiasta Suurmestari Geoff Booth pohjalta, kun taas Sin moo Ji Han Jae Korean pohjalta.

Korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta en lähde väittelemään asiasta.
Asiasta voi varmaan toki olla montaa eri tietolähdettä.

Se miksi nyt kirjoitan tätä niin luulin, että Sin moo hapkidoa ei löydy enää Suomesta, kun luulin sen vaihtuvan vain Kwan nyom hapkidoon.

Googlen mukaan Sin moo Hapkidoa löytyy kuitenkin eri puolelta Suomea Samoin kuin myös Kwan nyom lajia.


Nyt kysy, että onko nämä kaksi samaa lajia enää tekemississä ollenkaan keskenään ?

Jos esimerkiksi vaihdan paikkakuntaa ja vaihdan Kwan nyomista Sin moon Hapkidoon ?

Luulen, että vyöarvot ja tekniikat ei varmaan ole täysin samat ?

Eli jos omistaa esim ruskean vyön Kwan nyomissa ja vaihan siitä Sin moohon niin lähteekö homma alusta ? Toki siinä vaiheessa on kuitenkin aika vahva kokemus ja tuntuma erilaista tekniikoista vaikka homma pitäisi aloittaa alusta.

Viestin tarkoitus ei ollut lähteä niinkään selvittämään hapkidon historiaa vaan enemmänkin Kwan nyom ja sin moon suuntautumista Suomessa ja onko niiden kahden lajin seuroilla enää mitään tekemistä keskenään ?

11

2504

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • aitoBlueteam

   kunfuu to juu too

  • Sitä_vain

   Onko osaaminen vai vyöarvot ne juttu?

   • vyöarvolla-ei-väliä-vai

    Molemmat ovat tärkeä juttu jos haluat jatkaa ja edetä osaamisessa.
    Jos jumitut tietylle vyöarvolle, et voi harjoitella ja siirtyä seuraaviin tekniikoihin, kun olet suorittanut vyökokeen, siirtyen seuraavalle asteelle.
    Valkoisen vyön ja esim punaisen tai mustan vyön tekniikat eroaa aika lailla toisistaan niin kyllä se osaaminen ja vyöarvot on se juttu.


   • ErikoisetSysteemit

    Jaa mä olen kyllä voinut muissa lajeissa harjoitella ihan kaikkia tekniikoita vyöarvosta viis...


  • KamppailuSuoli

   Potkusta saisi varmaan kunnollisen vastauksen nopeammin ja vähemmällä vinoilulla.

   • JosNiitäKaipaa

    Sieltä saa Lassen teoretisointeja käden kulmasta.


  • KwanNyomHapkido

   Kwan nyom hapkidossa on 10 kertaa vähempi lukkoja sekä potkuja. Sopii vähän isommallekin kaverille. Esim s-lukko tehdään eri kulmista. Pystyssä, matossa jne.

  • KwanNyomTreenari

   Kwan Nyom on nimi, joka on annettu International Hapkido Alliancen opettamalle Hapkidon tyylisuunnalle. Myös Suomen Hapkidoliitto opettaa tätä tyyliä. Suoraan koreasta käännettynä nimi kuuluu : ” Käsitteiden koulu”. Tämä heijastaa sitä tapaa jolla Hapkidoa opetamme. Perustekniikoista löytyy paljon samaa, kuin perinteisemmistä Hapkidotyyleistä, ero tulee selkeimmin esiin opetuksessa.

   Hapkidoa on perinteisesti opetettu ennalta määrättyinä reaktioina erilaisiin tarttumisiin ja muihin hyökkäyksiin, esimerkiksi eri 10 irroitusta suorasta ranneotteesta, 10 ristiotteesta jne. Tämä tarkoittaa, että oppilas näkee oppimisprosessinsa aikana suuren määrän tekniikoita, jotka toistuvat hänen oppiessaan puolustautumaan eri hyökkäyksiä vastaan. Yksi hyökkäys – monta erilaista tekniikkaa.

   Kwan Nyom Hapkidossa opetellaan yksi käsite tai tekniikka (esim. kyynärlukko) ja sen soveltaminen erilaisia hyökkäyksiä vastaan. Yksi tekniikka – monta erilaista hyökkäystä. Tällöin oppilas oppii käsitteen kunnolla ja osaa soveltaa sitä käytäntöön riippumatta hyökkäystavasta.

   Idea on sama, kuin matematiikassa. Kun tietää miten yhteenlasku tehdään, ei laskettavilla luvuilla ole enää merkitystä, koska yhteenlaskun käsite on ymmärretty. On tärkeää ymmärtää, että tiettyjä tekniikoita voi luonteensa vuoksi soveltaa tietyissä tilanteissa ja kun tämä on harjoittelulla saatu selkärankaan ei hyökkäyksen tyypillä tai suunnalla ole enää merkitystä.

   Kwan Nyom Hapkido korostaa soveltamiskyvyn tärkeyttä, koska realistisessa itsepuolustustilanteessa asiat eivät tapahdu ennalta määrättyinä. Kwan Nyom Hapkidon tapa opettaa tekniikat helpottaa niiden soveltamista käytäntöön.

   Kwan Nyom Hapkido on yksi tapa tulkita ja opettaa Hapkidoa. Suurmestari Boothin tärkein tavoite tyyliä luodessa on ollut tehdä siitä helposti omaksuttava ja käytännön läheinen. Siksi harjoittelun painopiste ennen mustan vyön saavuttamista onkin ennen kaikkea Hapkidon käyttö itsepuolustustilanteessa ja tämä näkyy järjestelmän tavassa opettaa niin lukot ja putoamistekniikat, kuin potkut ja lyönnitkin.

   Mustalta vyöltä eteenpäin harjoittelu toki jatkuu tekniikkakartan mukaisesti, mutta harjoittelijoita rohkaistaan etsimään ja löytämään omaa tapaansa tulkita laajaa lähitaistelujärjestelmää – Hapkidoa.

   Hapkidon monipuolisuus tekee harjoittelusta erittäin mielenkiintoista. Vyökoejärjestelmä on dynaaminen ja haastava, matkalla valkoisesta mustaan vyöhön harrastaja oppii tehokkaan itsepuolustustaidon ja kunto sekä notkeus kohoavat siinä sivussa. Harjoiteltaviin tekniikoihin kuuluvat erilaiset lyönnit ja potkut, lukot ja kuristukset niin pystyssä kuin matossakin, heitot ja alasviennit sekä niihin liittyvät putoamistekniikat. Hapkidossa opetetaan myös muutamia helposti käytännössä sovellettavia hermopisteitä. Harjoittelun edetessä ja perustekniikan tultua tutuksi aletaan soveltaa aikaisemmin opittuja taitoja aseellisia hyökkäyksiä, kuten terä- tai lyömäasetta vastaan.

   Kaikilla vyöarvoilla harjoitellaan paineen alla toimimista ”multiple grappling”-harjoituksen avulla. Harjoittelija joutuu piirin keskelle ja muut ryhmäläiset käyvät päälle erilaisilla hyökkäyksillä ja tarttumisilla. Piirin keskellä oleva yrittää selviytyä siihen mennessä oppimiaan tekniikoita soveltaen. Hyökkäys- ja puolustustekniikat tulevat luonnollisesti monipuolisemmiksi vyöarvon kohotessa.

  • Sinmoosta

   https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Hapkido Siinä on sinmoohapkidon syntyä jota aika monella paikkakunnalla harjoitellaan. Paljon asiaa ja tyylikkäitä potkuja 👆
   Minun makuun liikaa tavaraa mut varmasti kiva laji sekin.

  • Menipäs-vaikeeks-taas

   Mutta vieläkään ei ole vastausta alkuperäiseen kysymykseen, eli Kwan nyom ja sin moon suuntautumista Suomessa ja onko niiden kahden lajin seuroilla enää mitään tekemistä keskenään ?

   ja jos vaihtaa kwan nyom seurasta Sin moo hapkidoon ?

   Eli Sin moo hapkidon seuroja ja

   Kwan nyom hapkido seuroja löytyy eri puolelta Suomea..

   Pitää ehkä sitten kysyä joltain toiselta palstalta, mutta parhaimman vastauksen saa varmaan seuran vetäjältä jos kyseistä lajia harrastaa.

  • tajuutsä

   Alusta lähdet kumminpäin vain vaihdat. Eivät ole keskenään tekemisissä, kumpikin voi omalla tahollaan loistavasti. Eikä oo riitoja. Ns. Eri lajeja vain Sama periaate kun kaks eri karate tyylisuuntaa. Kwan nyomissä hinkataan harvat tekniikat huippuunsa ja toisessa on sit niin paljon uusi juttuja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

   Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
   Lieksa
   93
   4377
  2. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   44
   4315
  3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

   1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
   Maailman menoa
   612
   4026
  4. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   23
   2907
  5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

   En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
   Ikävä
   79
   2561
  6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

   Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
   Tunteet
   128
   2128
  7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

   SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
   Maailman menoa
   340
   2104
  8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

   Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
   Maailman menoa
   198
   2044
  9. Ketä ammuttu ?

   Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
   Juupajoki
   29
   1675
  10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

   Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
   Ikävä
   66
   1452
  Aihe