Kwan nyom ja Sin moo Hapkido Suomessa

Tiedoton--_

Olen elänyt siinä käsityksessä, että Kwan nyom hapkido on modernimpi versio
Sin moo Hapkidosta tai oikeastaan Suomen hapkidon liitolla tuli jotain ongelmia jolloin lajiin tuli uusi suuntautuminen ( ehkä olen täysin väärässä ? ).

Kwan nyom on kuulemma enemmän Australiasta Suurmestari Geoff Booth pohjalta, kun taas Sin moo Ji Han Jae Korean pohjalta.

Korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta en lähde väittelemään asiasta.
Asiasta voi varmaan toki olla montaa eri tietolähdettä.

Se miksi nyt kirjoitan tätä niin luulin, että Sin moo hapkidoa ei löydy enää Suomesta, kun luulin sen vaihtuvan vain Kwan nyom hapkidoon.

Googlen mukaan Sin moo Hapkidoa löytyy kuitenkin eri puolelta Suomea Samoin kuin myös Kwan nyom lajia.


Nyt kysy, että onko nämä kaksi samaa lajia enää tekemississä ollenkaan keskenään ?

Jos esimerkiksi vaihdan paikkakuntaa ja vaihdan Kwan nyomista Sin moon Hapkidoon ?

Luulen, että vyöarvot ja tekniikat ei varmaan ole täysin samat ?

Eli jos omistaa esim ruskean vyön Kwan nyomissa ja vaihan siitä Sin moohon niin lähteekö homma alusta ? Toki siinä vaiheessa on kuitenkin aika vahva kokemus ja tuntuma erilaista tekniikoista vaikka homma pitäisi aloittaa alusta.

Viestin tarkoitus ei ollut lähteä niinkään selvittämään hapkidon historiaa vaan enemmänkin Kwan nyom ja sin moon suuntautumista Suomessa ja onko niiden kahden lajin seuroilla enää mitään tekemistä keskenään ?

11

2588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aitoBlueteam

      kunfuu to juu too

    • Sitä_vain

      Onko osaaminen vai vyöarvot ne juttu?

      • vyöarvolla-ei-väliä-vai

        Molemmat ovat tärkeä juttu jos haluat jatkaa ja edetä osaamisessa.
        Jos jumitut tietylle vyöarvolle, et voi harjoitella ja siirtyä seuraaviin tekniikoihin, kun olet suorittanut vyökokeen, siirtyen seuraavalle asteelle.
        Valkoisen vyön ja esim punaisen tai mustan vyön tekniikat eroaa aika lailla toisistaan niin kyllä se osaaminen ja vyöarvot on se juttu.


      • ErikoisetSysteemit

        Jaa mä olen kyllä voinut muissa lajeissa harjoitella ihan kaikkia tekniikoita vyöarvosta viis...


    • KamppailuSuoli

      Potkusta saisi varmaan kunnollisen vastauksen nopeammin ja vähemmällä vinoilulla.

      • JosNiitäKaipaa

        Sieltä saa Lassen teoretisointeja käden kulmasta.


    • KwanNyomHapkido

      Kwan nyom hapkidossa on 10 kertaa vähempi lukkoja sekä potkuja. Sopii vähän isommallekin kaverille. Esim s-lukko tehdään eri kulmista. Pystyssä, matossa jne.

    • KwanNyomTreenari

      Kwan Nyom on nimi, joka on annettu International Hapkido Alliancen opettamalle Hapkidon tyylisuunnalle. Myös Suomen Hapkidoliitto opettaa tätä tyyliä. Suoraan koreasta käännettynä nimi kuuluu : ” Käsitteiden koulu”. Tämä heijastaa sitä tapaa jolla Hapkidoa opetamme. Perustekniikoista löytyy paljon samaa, kuin perinteisemmistä Hapkidotyyleistä, ero tulee selkeimmin esiin opetuksessa.

      Hapkidoa on perinteisesti opetettu ennalta määrättyinä reaktioina erilaisiin tarttumisiin ja muihin hyökkäyksiin, esimerkiksi eri 10 irroitusta suorasta ranneotteesta, 10 ristiotteesta jne. Tämä tarkoittaa, että oppilas näkee oppimisprosessinsa aikana suuren määrän tekniikoita, jotka toistuvat hänen oppiessaan puolustautumaan eri hyökkäyksiä vastaan. Yksi hyökkäys – monta erilaista tekniikkaa.

      Kwan Nyom Hapkidossa opetellaan yksi käsite tai tekniikka (esim. kyynärlukko) ja sen soveltaminen erilaisia hyökkäyksiä vastaan. Yksi tekniikka – monta erilaista hyökkäystä. Tällöin oppilas oppii käsitteen kunnolla ja osaa soveltaa sitä käytäntöön riippumatta hyökkäystavasta.

      Idea on sama, kuin matematiikassa. Kun tietää miten yhteenlasku tehdään, ei laskettavilla luvuilla ole enää merkitystä, koska yhteenlaskun käsite on ymmärretty. On tärkeää ymmärtää, että tiettyjä tekniikoita voi luonteensa vuoksi soveltaa tietyissä tilanteissa ja kun tämä on harjoittelulla saatu selkärankaan ei hyökkäyksen tyypillä tai suunnalla ole enää merkitystä.

      Kwan Nyom Hapkido korostaa soveltamiskyvyn tärkeyttä, koska realistisessa itsepuolustustilanteessa asiat eivät tapahdu ennalta määrättyinä. Kwan Nyom Hapkidon tapa opettaa tekniikat helpottaa niiden soveltamista käytäntöön.

      Kwan Nyom Hapkido on yksi tapa tulkita ja opettaa Hapkidoa. Suurmestari Boothin tärkein tavoite tyyliä luodessa on ollut tehdä siitä helposti omaksuttava ja käytännön läheinen. Siksi harjoittelun painopiste ennen mustan vyön saavuttamista onkin ennen kaikkea Hapkidon käyttö itsepuolustustilanteessa ja tämä näkyy järjestelmän tavassa opettaa niin lukot ja putoamistekniikat, kuin potkut ja lyönnitkin.

      Mustalta vyöltä eteenpäin harjoittelu toki jatkuu tekniikkakartan mukaisesti, mutta harjoittelijoita rohkaistaan etsimään ja löytämään omaa tapaansa tulkita laajaa lähitaistelujärjestelmää – Hapkidoa.

      Hapkidon monipuolisuus tekee harjoittelusta erittäin mielenkiintoista. Vyökoejärjestelmä on dynaaminen ja haastava, matkalla valkoisesta mustaan vyöhön harrastaja oppii tehokkaan itsepuolustustaidon ja kunto sekä notkeus kohoavat siinä sivussa. Harjoiteltaviin tekniikoihin kuuluvat erilaiset lyönnit ja potkut, lukot ja kuristukset niin pystyssä kuin matossakin, heitot ja alasviennit sekä niihin liittyvät putoamistekniikat. Hapkidossa opetetaan myös muutamia helposti käytännössä sovellettavia hermopisteitä. Harjoittelun edetessä ja perustekniikan tultua tutuksi aletaan soveltaa aikaisemmin opittuja taitoja aseellisia hyökkäyksiä, kuten terä- tai lyömäasetta vastaan.

      Kaikilla vyöarvoilla harjoitellaan paineen alla toimimista ”multiple grappling”-harjoituksen avulla. Harjoittelija joutuu piirin keskelle ja muut ryhmäläiset käyvät päälle erilaisilla hyökkäyksillä ja tarttumisilla. Piirin keskellä oleva yrittää selviytyä siihen mennessä oppimiaan tekniikoita soveltaen. Hyökkäys- ja puolustustekniikat tulevat luonnollisesti monipuolisemmiksi vyöarvon kohotessa.

    • Sinmoosta

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Hapkido Siinä on sinmoohapkidon syntyä jota aika monella paikkakunnalla harjoitellaan. Paljon asiaa ja tyylikkäitä potkuja 👆
      Minun makuun liikaa tavaraa mut varmasti kiva laji sekin.

    • Menipäs-vaikeeks-taas

      Mutta vieläkään ei ole vastausta alkuperäiseen kysymykseen, eli Kwan nyom ja sin moon suuntautumista Suomessa ja onko niiden kahden lajin seuroilla enää mitään tekemistä keskenään ?

      ja jos vaihtaa kwan nyom seurasta Sin moo hapkidoon ?

      Eli Sin moo hapkidon seuroja ja

      Kwan nyom hapkido seuroja löytyy eri puolelta Suomea..

      Pitää ehkä sitten kysyä joltain toiselta palstalta, mutta parhaimman vastauksen saa varmaan seuran vetäjältä jos kyseistä lajia harrastaa.

    • tajuutsä

      Alusta lähdet kumminpäin vain vaihdat. Eivät ole keskenään tekemisissä, kumpikin voi omalla tahollaan loistavasti. Eikä oo riitoja. Ns. Eri lajeja vain Sama periaate kun kaks eri karate tyylisuuntaa. Kwan nyomissä hinkataan harvat tekniikat huippuunsa ja toisessa on sit niin paljon uusi juttuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      235
      16760
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      Kaksisuuntainen mielialahäiriö
      26
      2143
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1940
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1730
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1453
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1102
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      962
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      857
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      748
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      212
      731
    Aihe