shiiamuslimeja ja sunneja

TutkijaPV

YLEn katumusharjoitus

Migri ylitti 200 miljoonalla eurolla tavoitehintansa turvapaikan hakijoiden kuluissa kertoi YLE MOT. Saman verran säästettiin koulutuksesta. Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee.

6,5 vuotta meni kun YLE kertoi edellisen kerran maahanmuuton menoista. Siksi siellä oli kiire tehdä uusi säälijuttu hyvitykseksi maahanmuuttosuvaitsevaisille. Barbaarinen öljyrikkauksista elävä oma kansa pelottaa Maryamia ja Daniaa – "He ottavat lapsilta sydämen ja heittävät roskiin". Tällaisella pelotellaan lapsia Irakissa. Suomen peikot ja mörrimöykyt ovat lällärikamaa. Muutan tämän pelon kirjoituksen selkosuomen kielelle.

YLE: Maryam on ollut Suomessa 13 kuukautta, ja osaa kieltä jo niin hyvin, että kertoo toimittajalle sujuvasti kuulumisistaan.
PV: Lapset oppivat kaikkialla maailmassa kieltä hyvin, muuttavat he minne tahansa. Vaikka kotiinsa.

YLE: ..”hänen lempieläimensä oli sika. – Koska se on söpö. Basrassa ei ollut sikoja, Maryam sanoo.”
PV: Äidillä on muslimien tapaan huivi valokuvassa, joten eikö Maryamia ole kukaan kieltänyt menemästä saastaista sikaa lähelle. Tässä se nähdään, jos vanhempi väki ei meuhkaisi siasta, sian pelko loppuisi nopeasti.

YLE: Basrasta oli pitkä pakomatka Ruovedelle. Siskojen pitäisi kuitenkin palata kotimaahansa. Heidän äitinsä sai elokuussa Maahanmuuttovirastolta kielteisen päätöksen. - Sanoin äitille, etten halua mennä, ja itkin paljon, Maryam sanoo. - Mutta emme voi palata Irakiin. Emme todellakaan voi. - Wojdan haki turvapaikkaa vainon vuoksi. Hänen miehensä työskenteli Saddam Husseinin hallinnon tiedustelupalvelussa, ja hänen kaltaisillaan on ollut Irakissa tukalaa sen jälkeen, kun Husseinin hallinto syrjäytettiin.
PV: Hitaita ovat irakilaisten kiireet. Saddam Hussein tapettiin vuonna 2006. Vuonna 2015 ovat äiti ja lapset lähteneet turvaan. Ja vainottu mies jäi vainottavaksi. Aika vaisua vainon täytyy olla, jos Irakissa on voinut elää 9 vuotta vainottunakin. Äiti, kolme lasta ja Saara. Kuka Saara? Husseinilla oli tasavaltalaiskaartissa 33 prikaatia 7 divisioonassa 4 prikaatin kokoinen erikoistasavaltalaiskaarti. Onko heidän vainoamisensa alkanut Irakissa, vai ovatko he jo täällä.

YLE: ennen vallassa ollutta sunnivähemmistöä alettiin syrjiä. Niin myös Wojdanin perhettä shiiakaupunki Basrassa.
PV: Irakissa on 37 miljoonaa ihmistä. Heistä kaksi kolmasosaa on shiiamuslimeja, yksi kolmasosa sunneja. Tuolla logiikalla Suomen pitäisi ottaa 12 miljoonaa sunnimuslimia, jottei ketään kiusattaisi uskonnon takia. Mutta kun ne shiiatkin tulee Suomeen. Ja kun sunnit taas ovat vallassa, tulee sieltä 24 miljoonaa shiaa pakoon. Keskinäinen nahistelu jonkun uskonkappaleen takia jatkuu seuraavat 1000 vuotta niin kuin se on jatkunut tähänkin asti.

YLE: ”--jotkut kaupungin miehet olivat suunnitelleet vanhimman tyttären naimakauppoja. Maryam oli tuolloin 10-vuotias.”
PV: Ettei olisi isä ollut sopimassa. Ei Irak niin takapajuinen ole, että kuka tahansa voisi sopia toisten vanhempien tyttärien naimakaupasta. Afrikassa olen nähnyt näitä naimakauppoja, ja aina isä on myynyt tyttärensä tai vaihtanut vuohiin. Itse pelastin yhden tytön tällaisen kaupan jälkeen, en tuomalla Suomeen, vaan maksamalla omilla rahoilla äidille ja lapsille vuokra-asunnon vuodeksi isosta kaupungista. (Ihan vaan opastukseksi Suomen hyville ihmisille.)

YLE: 20.8.2015 Wojdan lähti lastensa kanssa yksin kohti Eurooppaa. He myivät perheen auton ja keräsivät sukulaisiltaan rahaa. Matka maksoi Wojdanin mukaan yhteensä 11 000 euroa. Aviomies jäi Basraan. Hänellä on sydänvaivoja, eikä pitkien matkojen kävely onnistu.
PV: Juuri selvitin Irakin käytettyjen autojen hinnat, ja kyllä tuon 11000 euroa saa, jos ei ihan romuladaa ole myymässä. Mietinkin, että joku syy on siihen, että tulee äiti ja lapset. Syy on sydänvikainen mies, joka jäi odottamaan lentolippua ja sairaalahoitoa, ehkä sydänleikkausta. Täytyyhän perhe yhdistää. Tietenkin Suomeen.

YLE: Syyrialaisperhe jäi Saksaan hakemaan turvapaikkaa. Wojdan oli kuitenkin päättänyt tulla Suomeen. Syynä oli Suomen peruskoulu, jonka maine on kiirinyt Irakiin asti.
PV: Jos uutisissa kerrotaan, että PISA-tulosten mukaan Suomi on hyvä maa, niin totta kai perheen Irakista pitää päästä Suomeen ilmaiseen koulutukseen.

YLE – Basrassa näin televisiosta raportin Suomesta, kuinka Suomi on maailman ykkönen koulutuksessa. Minun lapseni ovat fiksuja. Haluan nähdä heidät lääkäreinä, opettajina. Haluan, että heillä on tulevaisuus.
PV: Irakissa on yliopistoja ja siellä on lääkäreitä ja opettajia. Irak tarvitsee itse omat lääkärinsä, emme voi riistää heiltä välttämättömyyttä. Suomessa vielä muutama vuosikymmen sitten köyhien perheiden lapset eivät päässeet opiskelemaan peruskoulua pitemmälle. Nyt olemme niin rikkaita, että me voimme kouluttaa kaikki maailman halukkaat lääkäreiksi.

YLE– On ollut päätöksiä, joissa henkilöltä on poistunut oleskeluluvan peruste, mutta on katsottu, että siteet Suomeen ovat painavampia. Mutta jos lapsi on ollut kaksi vuotta prosessissa, tai oppinut kieltä, ei vielä

2

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isis-sipilä

      Lukekaas tämä,.. Google : Yle Watch.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe