Röyhkeät jäleenmyyjät

Poisvaltiolta

Olen parisen vuotta seurannut länsihelsingissä laitonta touhua pääasiassa satama-alueilla ja muutamat salakapakat, jotka myyvät tuotuja juomia ja tupakkatuotteita suhteellisen edullisesti (kuten frost.fi klubi).

Länsisatamassa tiistaisin ja torstaisin mummot myy 50-70 kartonkia päivässä latviasta tuotuja LM askeja ja poliisit ajaa muina miehinä ohi. Onko nämä sitten niin pikkurikollisia, ettei kukaan välitä heistä?

Alan uskoa, että valtio menettää enemmän verojen nostoilla, sillä kauppa käy kuin häkä joka nurkassa. Onko siellä jotain hyväuskoisia politiikkoja vielä vallassa? Olisiko aika laittaa realistisia politiikkoja tilalle?

13

145

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sepisusi

   Jos suomi alentaisi veroja, ongelma poistuisi heti. Toisaalta hyvä näin, niin raha jakautuu useammalle. Tuskin mummot kuitenkaan pääsevät rikastumaan, ei vain tarvi hakea noita rahoja soskusta. Tulos on plus miinus nolla. Ei niille kannata kateellinen olla.

  • Ketuttaa

   Veromenetys julkisuudessa esitetyn arvion mukaan on noin 300 milj. €. Tämä luku kasvaa vuosittain 40-50milj. €. Ilmeisesti alkoholivero ei tule muuttumaan ainakaan parempaan suuntaan, näin on hallitus infonnut. Tämä taitaa olla Sipilän ja Kepun ainut vaalilupaus joka pitää.

   Voi olla, että tällekin rahalle olisi jotain käyttöä.

   Tämä "mummot" jota trokaavat ammattimaisesti viinaa kaikille ja mitä tahansa laadusta välittämättä, myös alaikäisille pitäisi saada kuriin. Suurin osa näistä trokareista ei ole kirjoilla Suomessa.

   • sepisusi

    Kyllä semmoset trokarit, jotka alaikäisille myyvät ja mitä sattuu, niin vankilaan pitäisi laittaa.


  • Myrksy

   Mielestäni ne mummot tekevät kaikille palveluksen. Itsekkin käyn parin viikon välein muutaman kartongin ostamassa. Heille jää muutaman euron itselleen myynnistä. Jatkopaikoissa on aina ollut jonkin verran tuotuja voonoja ja tupakkatuotteita niin kauan kun muistan ja hesassa ihan yleistä. Oon käynyt frost clubilla muutaman kerran mut kellariklubi on suositumpi ja sieltä saa vahvatkin viinat ostettua mukaan. Ei viranomaiset jatkopaikoista tuu ikinä välittämään.

  • suomessaihantyperästiahl

   Tänkin ongelman voisi ratakaista helposti luopumailla alkon monopolista ja laskemalla veroja samaan kuten muualla lähes joka maassa, mutta tämähän ei käy,koska jo nelosoluen vapauttamisesta ihmiset juo kuullemma itsesnsä henkiltä ja kaikki kuolee jne.. nelosolut on väkevä juoma. keskiolutkin pitäisi laimentaa ja laittaa alkoon näin torjutaan alkoholin haittoja. Sitten kun näille sanotaan, että tälläinen rajoittaminenn aihauttaa runsaasti viinarallia ja kerrottaan vanhoille monopoli herroille ja rouville, että netistäkin voi tilata ulkomialta niin tulee vaan, että tuo pitää estää tai kieltää ja joku sanoo, että tuontirajoitukset heti! Eli heillä ei ole hajuakaan siitä, että nykyään ollaan EU:ssa ja omaan käyttöön matkustajatuontia ulkomailta ei voi EU:ssa estää,. Elävät siss vieläkin ihan jossain markka ajassa ja ihannoivat miten silloin kaikki tuontirajoitukset toimi ja kaikki osti suomesta. Ne ajat ovat ikävä kyllä takana eivätkä enää palaa niin kauan kun EU:ssa ollaan.

   • monopolieitoimienää

    Kaikissa nelos olut on väekvää puolustuspuheissa kyse on oikeasti vain ja ainostaan joidekin alkon palkkalistoilla olleiden rahasta ei haitosta. Kelpaisi mullekin monopoli firma jonka kanssa ei saa kukaan kilpailla ja puolustaisin, että se aiheuttaa haittoja. Ongelma vaan näissä monopoleissa nykyään kun on netti ja EU vapaa liikkuvuus on ulkomaiden erillainen vapaampi lainsäädäntö. Eli jos suomessa on korkea alkoholivero ja monopoli ja virossa ei ole haetaan alkoholi sieltä tai jos viro menee myös nostamaan verotustaan haetaan alkoholi latviasta. Jos Latviakin menee nostamaan verotustaan haetaan alkoholi Liettuasta jne,


  • 400serahaon

   Käyn sielläl vain Texas holdemin pelien takia. Muutaman kerran voittanut potin vaikka vain 400e. Reilun vuoden oon käynyt mut aina niillä on pokeri-ilta torstaisin.

   • 400rahaaon

    siis Frostissa.


  • Halaparööki

   Tää oli hyvä vinkki. Lähdin etsimään kyseiset tädit ja löytyiki samantien. Kysyin kapselitupakkaa muttei ollut mut lupas seuraavalle viikolle samaan hintaan. Kävin seuraavana viikolla huvikseen kyselemään niin olihan sitä tullut valikoimaan. Hinta tosin oli 40e kartsa mut halvempi kuin kaupoissa..tai ei edes kaupoista oikein enää löydäkkään sitä. Nii kiitos vinkistä!

   • sepisusi

    Kyllähän trokarit on hyödyllisiä tavallisen kansalaisen näkökulmasta. Saahan niiltä viinatkin halvemmalla kuin monopoliyhtöstä. Jää rahaa sitten muuhunkin.


  • 333222333

   Paljonko maksaa kartonki nykysin pks? saako alle 40e kartongin lm

  • Laaturöökiä

   Ainakin viime torstaina kartonki sai 35 eurolla. Latvialaista laatua. Virosta tuodut olivat 45 euroa.

  • eivoikunihmetellä

   Miten on mahdollista että tuo frost clubi on edes pystyssä? Ajattelin käydä röökit ostamassa ja pihalla oli 30 metrinen jono eikä kello ollut kuin 22.15?! Eikö toiminta täytä kaikki mahdolliset laittomat veropetokset? 5e röökit, bisset mukaan, rahapokeri ja vaikka mitä toimintaa. Näitä nousee kuin sieniä sateella jo.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   142
   6673
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   30
   3169
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   99
   1466
  4. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1440
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   77
   1205
  6. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   204
   1184
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   402
   1102
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   172
   993
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   902
  Aihe