Röyhkeät jäleenmyyjät

Poisvaltiolta

Olen parisen vuotta seurannut länsihelsingissä laitonta touhua pääasiassa satama-alueilla ja muutamat salakapakat, jotka myyvät tuotuja juomia ja tupakkatuotteita suhteellisen edullisesti (kuten frost.fi klubi).

Länsisatamassa tiistaisin ja torstaisin mummot myy 50-70 kartonkia päivässä latviasta tuotuja LM askeja ja poliisit ajaa muina miehinä ohi. Onko nämä sitten niin pikkurikollisia, ettei kukaan välitä heistä?

Alan uskoa, että valtio menettää enemmän verojen nostoilla, sillä kauppa käy kuin häkä joka nurkassa. Onko siellä jotain hyväuskoisia politiikkoja vielä vallassa? Olisiko aika laittaa realistisia politiikkoja tilalle?

13

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sepisusi

      Jos suomi alentaisi veroja, ongelma poistuisi heti. Toisaalta hyvä näin, niin raha jakautuu useammalle. Tuskin mummot kuitenkaan pääsevät rikastumaan, ei vain tarvi hakea noita rahoja soskusta. Tulos on plus miinus nolla. Ei niille kannata kateellinen olla.

    • Ketuttaa

      Veromenetys julkisuudessa esitetyn arvion mukaan on noin 300 milj. €. Tämä luku kasvaa vuosittain 40-50milj. €. Ilmeisesti alkoholivero ei tule muuttumaan ainakaan parempaan suuntaan, näin on hallitus infonnut. Tämä taitaa olla Sipilän ja Kepun ainut vaalilupaus joka pitää.

      Voi olla, että tällekin rahalle olisi jotain käyttöä.

      Tämä "mummot" jota trokaavat ammattimaisesti viinaa kaikille ja mitä tahansa laadusta välittämättä, myös alaikäisille pitäisi saada kuriin. Suurin osa näistä trokareista ei ole kirjoilla Suomessa.

      • sepisusi

        Kyllä semmoset trokarit, jotka alaikäisille myyvät ja mitä sattuu, niin vankilaan pitäisi laittaa.


    • Myrksy

      Mielestäni ne mummot tekevät kaikille palveluksen. Itsekkin käyn parin viikon välein muutaman kartongin ostamassa. Heille jää muutaman euron itselleen myynnistä. Jatkopaikoissa on aina ollut jonkin verran tuotuja voonoja ja tupakkatuotteita niin kauan kun muistan ja hesassa ihan yleistä. Oon käynyt frost clubilla muutaman kerran mut kellariklubi on suositumpi ja sieltä saa vahvatkin viinat ostettua mukaan. Ei viranomaiset jatkopaikoista tuu ikinä välittämään.

    • suomessaihantyperästiahl

      Tänkin ongelman voisi ratakaista helposti luopumailla alkon monopolista ja laskemalla veroja samaan kuten muualla lähes joka maassa, mutta tämähän ei käy,koska jo nelosoluen vapauttamisesta ihmiset juo kuullemma itsesnsä henkiltä ja kaikki kuolee jne.. nelosolut on väkevä juoma. keskiolutkin pitäisi laimentaa ja laittaa alkoon näin torjutaan alkoholin haittoja. Sitten kun näille sanotaan, että tälläinen rajoittaminenn aihauttaa runsaasti viinarallia ja kerrottaan vanhoille monopoli herroille ja rouville, että netistäkin voi tilata ulkomialta niin tulee vaan, että tuo pitää estää tai kieltää ja joku sanoo, että tuontirajoitukset heti! Eli heillä ei ole hajuakaan siitä, että nykyään ollaan EU:ssa ja omaan käyttöön matkustajatuontia ulkomailta ei voi EU:ssa estää,. Elävät siss vieläkin ihan jossain markka ajassa ja ihannoivat miten silloin kaikki tuontirajoitukset toimi ja kaikki osti suomesta. Ne ajat ovat ikävä kyllä takana eivätkä enää palaa niin kauan kun EU:ssa ollaan.

      • monopolieitoimienää

        Kaikissa nelos olut on väekvää puolustuspuheissa kyse on oikeasti vain ja ainostaan joidekin alkon palkkalistoilla olleiden rahasta ei haitosta. Kelpaisi mullekin monopoli firma jonka kanssa ei saa kukaan kilpailla ja puolustaisin, että se aiheuttaa haittoja. Ongelma vaan näissä monopoleissa nykyään kun on netti ja EU vapaa liikkuvuus on ulkomaiden erillainen vapaampi lainsäädäntö. Eli jos suomessa on korkea alkoholivero ja monopoli ja virossa ei ole haetaan alkoholi sieltä tai jos viro menee myös nostamaan verotustaan haetaan alkoholi latviasta. Jos Latviakin menee nostamaan verotustaan haetaan alkoholi Liettuasta jne,


    • 400serahaon

      Käyn sielläl vain Texas holdemin pelien takia. Muutaman kerran voittanut potin vaikka vain 400e. Reilun vuoden oon käynyt mut aina niillä on pokeri-ilta torstaisin.

      • 400rahaaon

        siis Frostissa.


    • Halaparööki

      Tää oli hyvä vinkki. Lähdin etsimään kyseiset tädit ja löytyiki samantien. Kysyin kapselitupakkaa muttei ollut mut lupas seuraavalle viikolle samaan hintaan. Kävin seuraavana viikolla huvikseen kyselemään niin olihan sitä tullut valikoimaan. Hinta tosin oli 40e kartsa mut halvempi kuin kaupoissa..tai ei edes kaupoista oikein enää löydäkkään sitä. Nii kiitos vinkistä!

      • sepisusi

        Kyllähän trokarit on hyödyllisiä tavallisen kansalaisen näkökulmasta. Saahan niiltä viinatkin halvemmalla kuin monopoliyhtöstä. Jää rahaa sitten muuhunkin.


    • 333222333

      Paljonko maksaa kartonki nykysin pks? saako alle 40e kartongin lm

    • Laaturöökiä

      Ainakin viime torstaina kartonki sai 35 eurolla. Latvialaista laatua. Virosta tuodut olivat 45 euroa.

    • eivoikunihmetellä

      Miten on mahdollista että tuo frost clubi on edes pystyssä? Ajattelin käydä röökit ostamassa ja pihalla oli 30 metrinen jono eikä kello ollut kuin 22.15?! Eikö toiminta täytä kaikki mahdolliset laittomat veropetokset? 5e röökit, bisset mukaan, rahapokeri ja vaikka mitä toimintaa. Näitä nousee kuin sieniä sateella jo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe