Sydänsairaiden väsymys

Mutteri74

Eli minua kiinnostaa lähinnä se millaista väsymystä olette kokeneet ennen kuin saitte hoitoa sairauteenne?

Itse olen menossa kardiologille ja lähettävä lääkäri puhui ultrasta sekä vuorokausi mittauksesta. Saapa nähä miten kardiologi näkee asian. Joka tapauksessa itselläni oireena lähinnä hyvin heittelevät RR arvot ja niihin kuuluvat totaaliväsymys sekä kylmänhikisyys. Väsymystä näkyy myös niin, että voisin nukkua lähes koko vapaa-aikani.

Olen tehnyt pelkkää yötyötä 11 vuotta ja minulla on pääsääntöisesti pitkiä kuuden yön putkia. Olen elänyt myös itsestäni riippumattomista syistä hyvin stressipitoista elämää ( mm. traaginen äitini kuolema yms) enkä ole ollut juurikaan pois työelämästä, siis sairaslomalla.

Nyt mietinkin kumpaan oma väsymys voisi liittyä, joko pumpun toimintahäiriöihin vai omaan stressiini?

Olen 42-vuotias nainen

21

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VHH-kannattaja--

      Hyvin monissa tapauksissa ruokavalion muutos auttaa. Liialliset hiilihydraatit sairastuttaa mitä erilaisempiin ongelmiin. Kannatta tutstua alan kirjallisuuden kautta. Jos lääkärin kynsiin joutuu, terveys on mennyt ja lääkekierre edessä.

      • Johdattaja

        Ei ruokavalio sairauksia paranna eikä mahdollista edes parempaa elämää. Jokaiseen sairauteen palstalla sanotaan et ruokavalio pelastaa se näistä palstan tasoista.


      • sydämellisesti

        Ruokavalion tarkistaminen, sopiva liikunta jne auttavat. Mutta sinne "lääkärin kynsiin" kannattaa pikimmiten hakeutua. Vajaatoiminnan perussyyn hoitaminen ja sopiva lääkitys ovat kulmakiviä. Itselläni on suvussa kulkeva kardiomyopatia, diagnosoitu 17 v sitten. Tuskin eläisin enää ilman lääkehoitoa, saati pystyisin 10 km vaelluksiin Saariselällä, 3 tunnin reippaaseen tanssiin, 10 km kuntopyöräilyyn jne. Itseään joutuu kyllä kuulostelemaan, kuntoutuskurssin fysioterapeutti sanoi aikoinaan: " ei saa lähteä kuin tikka pöntöstä".


    • pysäyttääse

      Olet samanikäinen kuin minä olin kun sydänsairauteni puhkesi.Itselläni oli väsymystä,vetämättömyyttä,kylmähikisyyttä,hikoilu lisääntyi.Ennen sairaskohtausta tilani huononi niin etten tahtonut selvitä lenkiltä enää kotia,olin todella uupunut.Kaikki vaikuttaa kaikkeen,eletty elämä,onko ollut vaikeuksia,murheita...oma harvinainen sydänsairauteni alkoi rytmihäiriöillä,oli kasi kohtausta joista ensimmäinen palautui normaaliksi,toinen sitten jäi päälle.

    • lääkkeitäkäyttävä

      Myös sydän-ja verenpainelääkkeet väsyttävät. Jopa hidastavat kaikkia toimintoja.

    • sydämellisesti

      Siis niinkuin mitä toimintoja ja millä tavalla? Kirjoita vain omista kokemuksistasi? Mikä on tilanne, jos et lääkitystä ota? Mistä tiedät mikä johtuu sairaudesta ja mikä lääkkeistä? Entäs jos maallikot rajoittuisivat kertomaan vain omista kokemuksistaan eikä kopioimaan mistä tahansa lähteestä saamaansa tietoa.

      • vainiinmuka

        Olen hoitotyössä. Useilla potilailla on melkoinen arsenaali sydän-ja verenpainelääkkeitä. Ja nämä aivan totaalisesti väsyttävät. ! Olet ehkä kuullutkin lääkkeiden sivu-sekä haittavaikutuksista sekä interaktioista.

        Myöskin voin puhua "vain omista kokemuksistani". Omaan erittäin vaarallisen sydänsairauden, olen jatkuvassa seurannassa, käytän lääkkeitä, sekä olen vielä työelämässä. Ja sinua n. 15 vuotta vanhempi!!! Vielä 42-vuotiaana olin täysin terve. Saiastuin n. vuosi sitten!
        Miten oma painosi, tupakointisi, alkon käyttösi ym.
        Harrastatko liikuntaa ...Ym terveyden, myöskin SYDÄN terveyden kannalta oleelliset seikat .Tässä jotain itsellesi....Mikäs sinä olet arvioimaan minua yhden kommentin perusteella.???
        Taisit säikähtää, mutta totuus on että todella paljon sydän-sekä verisuonitautien lääkkeet väsyttävät.!!


    • sydämellisesti

      En säikähtänyt, nauroin kovasti... Mistä ihmeestä laskit olevasi minua 15 v vanhempi???Jäin juuri vanhuuseläkkeelle 38 v uran jälkeen... enhän minä sinua mitenkään arvioinut, pyysin vaan, että puhut omista kokemuksista. Otetaanko vielä kisa sydänsairauden vaarallisuudesta, olin vuosi sitten sydänsiirtoharkinnassa, koska vaikka ikää on, olen muuten erittäin terve ja pidän hyvää huolta itsestän. Luepa ensimmäinen tekstini, jos haluta pikkuisenkaan päästä kartalle. Liikoja lääkkeitä on, sen näin työssäni ja lääkitysten keventäminen oli "joka päiväistä kauraa"-- mutta jokainen ihminen on harkittavana ihan omana yksilönään, eikä saa yleistää. ei tarvittaisi meitä lääkäreitä, jos ei edelleen ihmisen päässä toimiva kompuutteri olisi se paras...

      • saduteivätkiinnosta

        Täällä voi jokainen kertoa ihan millaisia satuja haluaa.....Voit aivan rauhassa kisata sairauksistasi, mutta jonkun muun kanssa. En alkuunkaan usko juttujasi, ja eihän vielä ole iltasadun aika. Melko varmasti olet kuitenkin ketjun aloittaja , siis 42-vuotias. Siis elämäntavat kuntoon, niin väsymyskin postuu.Ja toki aloietteu lääkitys väsymyksen tunnetta lisää, mutta näihinkin terveet elämäntavat vaikuttavat

        Aivan maallikkokin tietää nykyisin paljon sydän-ja verisuonisairauksista, ovathan ne kansansairauksiamme, siis tietoa tulee joka tuutista.


    • viet

      "Nyt mietinkin kumpaan oma väsymys voisi liittyä, joko pumpun toimintahäiriöihin vai omaan stressiini?"

      Luultavasti kaikki liittyy kaikkeen.

    • sydämelliselle

      Sydämensiirtoleikkausharkinnassa olevat, eivät todellakaan hyväkuntoisina ja terveinä odota siirtoaan.::::)))))))

    • sydämellisesti

      Anteeksi! Vaikuttaa siltä, että pahastuitte, loukkaannuitte kirjoituksistani. Ne ovat kyllä sanasta sanaan totta, enkä ole aloittaja. Halusin alunperin vain vastata tuolle lääkkeet teilaavalle, että sydänasioissa lääkehoito on omankin kokemukseni mukaan- yhtä hyvin potilaana kuin lääkärinä- hoidon kulmakivi. Kauhistutti se, että joku jättää moista luettuaan ehkä lääkkeensä käyttämättä tai ei hakeudu asianmukaisiin tutkimuksiin. Eikös suljeta keskustelu tältä osin. Olen kiitollinen jokaisesta päivästä nykykunnossani. Lääkkeiden ansiosta.

      Lopuksi siihen aloittajan kysymykseen väsymyksestä. Olet ollut todella kovilla. Onko mitenkään nyt mahdollista jäädä nyt pitemmälle sairauslomalle ja rauhoittua ja selvitellä voimavarasi kunnolla tutkimusprosessin aikana.

      • Kaikkeasitäkuulee

        Kompastuit siis valheisiisi..::)
        Vai terveenä odotat sydänensiirtoa. ::)


      • sydämellisesti

        En voi olla vastaamatta. En valehdellut. En ole terve. Enkä kirjoittanut odottavani sydämensiirtoa. Kesäkuussa 2015 kardiologini laittoi minut harkitsemaan olenko halukas aloittamaan tuon pitkän selvittelyprosessin ja päädyttiin vielä kokeilemaan pientä lääkemuutosta. Hänen ajatuksensa oli, että siirtoselvittelyt aloitetaan nopealla aikataululla syksyllä, jos tilanne pysyy samana, huonona. Tuo pieni lääkemuutos korjasi vointia viikossa-- 20 m kävelymatka alkoi vähitellen venyä, yölliset ahdistukset verenpainarvot 80/- jäivät historiaan. Kaiken tämän kokeneena en voi kuin riemuita jokaisesta nykyisenlaisesta päivästä.
        Voi sinäkin hyvin!!
        "Suomi24 tauti" näyttää saastuttaneen tämänkin palstan. Ikävä juttu, asiallista kirjoittelua ilman ilkeilyä odottaisi ainakin sydänsairailta. Jo tauti sinällään tuo kärsimystä tarpeeksi.


    • sydämellisesti

      Vielä teille, joilla on todettu tai epäillään kardiomyopatiaa, tutustukaa oman potilasjärjestömme toimintaan KARPATIAT-sivuilta. Vertaistuessa on voimaa.

    • Mutteri74

      Hupsista, täällähän kiehuu! Juu, eli minä olen aloittaja, se 42 wee. En ole kirjoittanut tähän ketjuun muuta kuin tuon aloitustekstin.

      Kiitos kaikille vastauksista. Tämä riittääkin minulle tältä erää. Kysyn kysymykseni vastaisuudessa lääkäriltä ja odottelen rauhallisena tutkimuksia. Ihan sillä, että tunteet pysyisivät viileinä teillä muillakin 😉

      To on sydämen ultra, joten enköhän sieltä saa tietää jotain... Ja enköhän ajan kuluttua saa tietää väsymyksestänikin johtuvat syyt.

      Siispä viileitä syysilmoja kaikille, pitäkää hattu sopivasti päässä ja sydän lämpimänä ❤

    • väsyttääkötaas

      Ja oikein keskellä yötä piti tämä "uutinen" tiedottaa...:) Eipä ihme että päivällä sitten väsymystä valitetaan-

      Ja vielä sulle sydämellinen( = Aloittaja). Kardiologit eivät tyhjän päiten esitä sydämensiiroja. Älä viitsi leikkiä laskea vakavilla asioilla. Sydämensiiroa ei noin vain peruta kertomallasi "pienellä lääkemuutoksella" Aivan huuhaa juttuja levität. Toivottavasti et enempää tänne kertoile perättömiä juttujasi. Moni täällä kuitenkin etsii vakavaan sairauteensa tukea. Pidä siis päätöksesi pysyä poissa sivustolta.

    • sydämellisesti

      Saanko vielä kysyä, millä tavalla kirjoituksellasi itse. tuit aloittajaa, joka en edelleenkään ole. Hänhän kirjoitti olevansa vuorotyössä, joten yöteksti on ihan ymmärrettävä. Olin iloinen kun hän kirjoitti olevansa rauhallisin mielin odottamassa tutkimuksiaan ja kysyä hoitoon liittyvät asiat lääkäriltään. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Kuten aiemmin kirjoitin halusin vain kommentoida pelottelua lääkkeistä ja lääkärin kynsiin joutumisesta. Olen sairastanut jo niin pitkään, 17 v diagnosoituna ja oireitahan oli tietysti pitempään, etteivät tällaiset kirjoittelut mielenrauhaani hetkauta.
      Elän niin aktiivista elämää kuin voin. Kirjoitit saaneesi sydändiagnoosin vuosi sitten, se on vielä lyhyt aika. Sopeutumiseen ja monesta luopumisen hyväksymiseen meni ainakin minulta paljon kauemmin. Sairaus ei ole elämäni, mutta olen hyväksynyt, että se kuuluu elämääni. Jos en voi juosta, voin edes kävellä, edes hitaasti--jos en voi tanssia viininvalssia, voin tanssia rumbaa ja hidasta valssia jne

    • Hoidonsaanut

      Kunto romahti, normaalivauhtista kävelyä ei yhtään. Yöllä ei voinut nukkua kuin pätkiä ritakipukärvistelyjen vuoksi.

    • kokemuslisä

      Mä oon antanut itselleni luvan olla sellainen kun olen. Sen olen kyllä huomannut, että alkoholia ei. Vettä yritän juoda enemmän, kun on veto poissa. Se auttaa.
      Verenpaine ja sydän lääkkeitä. Kolesteroli lääkkeet heitin pois. Ne olivat turhaa ja jäseniä alkoi särkemään. Heti alkoi paranemaan, kun lopetin.
      Liikunta ( kävely) ja vesi ovat minusta hyviä. Normi ruoka kyllä (lihaa-makkaraa-vihanneksia-peruna-riisi ja välillä hedelmiä).

    • kyllikkimummi

      En ole vielä saanut hoitoa. Liian kuuma vesi terapia-altaassa teki hengen ahdistusta. Aamiaisen jälkeen heikottaa ja pitää käydä sohvalle lepäämään. Ilmastointi huoneessa saa palelemaan ja pienikin liikkuminen saa kylmänhien otsalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe