Vahinkokorvauksen hylkäys.

Pakettiautoni sivuliukuoven ikkuna rikottiin ja sen kautta varastettiin tavaratilasta 4 kpl nastarenkaita ja työkaluja. Lisäksi rikottiin tuulilasi. Tein ilmoituksen poliisille ja korvausvaatimuksen vakuutusyhtiolle. Korvausvaatimus hylättiin koska:

- Auto oli kiinteistön pihalla jossa oli joskus aikaisemmin tapahtunut autoihin kohdistuneita ilkivallan tekoja. Minun ei olisi saanut jättää autoa sellaiseen paikkaan.
- Olin ollut huolimaton omaisuuteni suhteen jättämälle ne vartioimatta. Työkalut ja renkaat oli lukitussa tilassa.
- Vakuutusyhtiön tarkastaja väitti että tuulilasi oli rikottu sisältäpäin. Hän kävi tarkastuksella tietämättäni eikä päässyt auton ohjaamoon. Kuinka hän voi näin väittää. Tuulilasin kappaleet olivat auton sisällä ei ulkona.
- Auto oli ollut katsastamatta 2 vuotta.
- Vakuutus oli otettu autoon muutamaa päivää aikaisemmin. Tarkastaja ihmetteli että tuhotyö ajoittui juuri samalle viikolle. Maailma on täynnä yhteen sattumia. Otin vakuu-tuksen koska oli tarkoitus katsastaa auto samalla viikolla. Se jäi tekemättä em. tapauk-sen vuoksi.
- Vakuutusyhtiön yhteenveto oli että olin antanut tietoisesti mahdollisuuden rikokselle.

Kysynkin: Kuinka menettelen saadakseni vakuutusyhtiön vastuuseen ko. tapaukseen ?

5

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minäkin.ihmettelen

      Minkäslaisen täysvakuutuksen otit vanhalle katsastamattomalle romulle?

    • pohtija123

      Luulen, että parhaat mahdollisuudet saada vakuutusyhtiön kantaan muutoksia on tarttua vakuutusyhtiön tarkastajan väitteeseen siitä, että ne lasit oli rikottu sisältäpäin. Jos pystyt näyttämään esim. valokuvilla tai videolla minkälainen roistojen tekemä jälki on, ehkä tarkastajan antama lausunto voidaan kumota.

      Toinen seikka, johon voisit pureutua on miettiä tiesitkö, että kiinteistön pihalla oli aikaisemmin tapahtunut ilkivallan tekoja? Jos et tiennyt sitä niin se on kannaltasi parempi vaihtoehto kuin jos tietoisesti jätit omaisuutesi sellaiselle alueelle.

    • Hylätäänkö vastaava vahinko jos se tapahtuu tavaratalon parkkipaikalla jossa on tapahtunut kymmenien vuosien ajalla useita ajoneuvoihin kohdistuneita rikoksia. Jos niin on ei ole järkevää mennä ko. paikalle autoaan pysäköimään.

    • Auto oli 180 tkm ajettu vm. 2000 Jumper paku. Se oli ulkomailla oleskelun vuoksi pois liikenteestä ja katsastamatta 2 vuotta. Otin suppeimman kaskon Pohjolan vakuutusvirkailijan suosituksesta. Sain hyvän keskittämisedun kun meillä on Pohjolassa useita vakuutuksia.

      • poiuytrkjh

        Piti juuri kysyä,oliko kyseessä Pohjola,mutta se selvisi edelläolevasta.Ihme,että tarkastaja on käynyt vahinkopaikalla,en tosin tiedä renkaiden ja työkalujen arvoa.Meillä sattui kotona vahinko 2012 syksyllä,joka tuli maksamaan n. 25000e.Ei meillä tarkastaja käynyt,vaan Pohjola totesi jossain toimistossaan,että vahinko on tapahtunut sillä tavoin,että vakuutusehtojen mukaan sitä ei korvata.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      583
      4252
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3479
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      144
      3126
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      166
      2407
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2260
    6. 235
      1748
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1437
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1320
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1120
    Aihe