Etävanhempi asuu eri maassa

Norden

Lapsi alle 12v, minulla (äidillä) yhteisestä sopimuksesta yksinhuoltajuus, isällä rajaton tapaamisoikeus, avioerosta useita vuosia, välit isään hyvät ja läheiset. Lapsi asuu kanssani Suomessa, isä asuu toisessa pohjoismaassa, jonne muutti eron jälkeen, uusi avioliitto, ei lapsia siitä. Isä on eläkkeellä ja hyvin toimeentuleva, osallistuu lapsen kuluihin ja maksaa kaikki tapaamista aiheutuvat kustannukset. On kaikin puolin maailman paras isä lapsellemme; arvostan häntä isänä suuresti.
Eli kaikki hyvin? Ei ole.
Isän vaimo ei enää anna isän tulla tapaamaan lasta Suomeen. Kyseessä erityislapsi, joka syndroomastaan johtuen ei kestä siirtymätilanteita kovin hyvin, joten tästä syystä hän ei voi lennellä esim.kerran kuussa tapaamaan isää, vaan on isällään kesät ja muut lomat sen mukaan miten isä on tavattavissa (isä matkustaa paljon)
Lapsi vaatii 24/7 aikuisen läsnäoloa, olen vakituisessa päivätyössä ja työn ohella lapsen omaishoitaja, toisinaan melko uuvuttava yhdistelmä, siitäkin huolimatta, että teen lyhennettyä työviikkoa tuosta lapsen tilanteesta johtuen. Olen välillä kuormittunut, ja ainoa tapa levätä kunnolla useampi vuorokausi (tukiperhe mahdollistaa yhden vapaan vkolopun/kk), tai pidemmälle lomalle lähdön olisi että isä tulee Suomeen ja ottaa lapsen arjesta kopin, ts. matkustaa Suomeen ja asuu lapsen kanssa entisessä kodissaan, ja hoitaa kaikki arkijutut ja lapsen läksyt, harrastukset ihan kaiken. Eli minä asun tuolloin toisaalla/olen ulkomailla. Tosin vaihtopäivinä saatan yöpyä yhden yön kotona, jos lennot osuvat varhaiseen aamuun/iltayöhön. Talo on iso, tilaa on kaikille eli ei täällä tarvitse samaa huonetta jakaa.
Olemme toimineet noin jo kolme vuotta, järjestely on ollut lapsen kannalta todella toimiva. Aikuisten kannalta ei ehkä kaikkein optimaalisin, mutta lapsen ehdoilla ollaan menty.
MUTTA, nyt isän uusi puoliso on ei enää päästä isää Suomeen, syynä on puhtaasti mustasukkaisuus.
Vaimolle on selvinnyt ,että minä olin pari vuorokautta kotona viime kerralla (viime keväänä), samaan aikaan kun isä oli meillä. Joskus vain työ ym kuviot eivät mene suunnitelmien mukaan. Ymmärrän että häntä riepoo asia, mutta minua, tai ex-miestäni, ei kiinnosta pätkääkään toistemme seura, ja minullakin on uusi puoliso. Uusi vaimo ei kuitenkaan voi elää tämän asian kanssa, lopputulemana täyskielto isän Suomen-matkoille. En jaksa ymmärtää tuollaista, riippumatta mitä aikuisten välillä on tapahtunut ja oli se kuinka kiukuttavaa tahansa, se ettei siedä toista ihmistä saa olla esteenä lapsen oikeudelle molempiin vanhempiin .
Joten lapsi näkee isäänsä jatkossa tosi harvoin, 2-3 kertaa vuodessa, esim. elokuun jälkeen seuraavan kerran jouluna Toivoisin, että lapsi saisi viettää isän kanssa mahdollisimman paljon aikaa, he ovat erittäin läheisiä. Miksi isä on niin tossukka ettei voi vain sanoa vaimolleen ”menen tapaamaan lastani, piste.”?? Olen myös toivottanut uuden vaimon tervetulleeksi isän mukaan Suomeen, mutta sekään ei auta. Valitettavasti isä on vaimo-pallo jalassa. No can do.
Lapsi kaipaa isäänsä, kysyy sekä isältä että minulta miksei isä voi tulla? Isä ei pysty vastaamaan muuta kuin epämääräisen ”isi ei nyt vaan pääse”, joten lapsi tivaa minulta väsymiseen asti miksi isi ei pääse. Lopulta tilanne meni siihen pisteeseen että minä möläytin totuuden ” X ei päästä isiä matkustamaan tänne, koska X ei pidä äidistä ja se on ihan normaalia kun aikuiset eroavat että joskus vain ei pidetä toisistamme”. Okei, tyhmä möläytys, mutta minäkin olen vain ihminen. Olemme pitäneet aikuistenväliset erimielisyydet poissa lapsen elämästä, mutta uuden vaimon asenne on lapselle vahingollinen. En kuitenkaan mollaa häntä lapselle, koska he ovat läheisiä, mutta valehtelu ei myöskään ole oikein. Lapsi ei ole enää ihan pieni vaan ymmärtää asioita.
Toinen asia josta saan näppylöitä, kun lapsi on isänsä luona niin isä saattaa vaimonsa kanssa häipyä ulkomaille ja jättää lapsen kolmannelle osapuolelle hoitoon. Hoitajina ihmiset jotka minäkin tunnen, eli se ei ole ongelma, vaan se että isä ei ilmoita minulle, että on lähtenyt maasta, en välillä tiedä missä lapsi on, tai kenen luona, eikä sekään haittaa, tiedän että hän varmasti on hyvässä hoidossa, mutta jos tapahtuu jotain esim. sairaalahoitoa vaativa tapaturma, lapsella ei ole äitiä eikä isää samassa maassa. Eikä hoitava taho välttämättä tiedä missä minä olen, olen kuitenkin lapsen huoltaja ja viime kädessä vastaan häntä koskevista hoitopäätöksistä jne.-toivoisin, että isä pysyisi samassa maassa sen ajan kun lapsi on hänen luonaan, tai ainakin ilmoittaisi minulle jos poistuu maasta, niin minä en samaan aikaan matkustaisi jonnekin kaukomaahan…luullen, että lapsi on isänsä luona.
Mitä tallaisessa tilanteessa olisi viisasta toimia?? Kaipaan vertaistukea, onko joku samassa tilanteessa?

9

2020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapsenoikeudet

      voisitteko ystävällisesti kertoa tuosta lapsen oikeudesta Raision kaupungin perhepalveluille, lastensuojelulle ja lasteni äidille,
      jotka ovat täysin tarkoitushakuisesti vieraannuttaneet yhteis
      työssä äidin kanssa lapset omasta isästään perättömin "viran-omais" lausumin, selvityksin tuomioistuimessa lapsen olosuh-teista. Annan mielelläni ex-puolisoni yhteystiedot. Lasteni äiti on laittanut lasten yhteuystiedot salaisiksi, joita ei isälle suostuta luovuttamaan, on valehdellut maistraattiin ettei isä välitä lapsis-
      ta ja halua pitää lapsiinsa mitään yhteyttä vaihtaessaan täysin
      tarkoitushakuisesti lasten sukunimet nykyisen aviopuolisonsa nimiin lapsen tahdon vastaisesti manipuloimalla, vieraannutta malla, uhkailemalla lapsia pois omasta isästään, isovanhemmis
      taan ym. isänpuoleisesta suvustaan.

    • Kommentoija69

      Lapsenne isällä ei ole siis uuden puolison kanssa lapsia eikä oletettavasti ole tulossakaan (kerroit hänen olevan eläkkeellä ja hyvin toimeentuleva, joten oletan hänen saavan suurta vanhuuseläkettä). Mielestäni tuossa tilanteessa isän uuden puolison joustamaton asenne on kohtuuton. Se, että hän ei enää päästä miestään Suomeen lapsen luokse, on väärin lasta ja hänen isäänsä kohtaan. Lapsenne etu on, että hän saa tavata isäänsä niin paljon kuin mahdollista. Se, että lapsesi isä matkustaa uuden puolisonsa kanssa hoitovuorollaan ulkomaille ilman lastanne, on varsin kielteinen seikka jo itsessäänkin, vaikka tietäisitkin asiasta. Lapsenne saa viettää aikaa isänsä kanssa jo muutenkin erittäin vähän, joten on outoa, että hän matkustaa tapaamisaikoina uuden vaimonsa kanssa ulkomaille jättäen lapsenne kolmansien tahojen hoiviin. (Ymmärtääköhän lapsenne isä miltä sen täytyy tuntua lapsestanne?) Kerrot, että lapsesi ja hänen isänsä ovat läheisiä ja että ex-miehesi on hyvä isä. Luulisi hänen siinä tapauksessa käyttävän kaikki tilaisuudet olla yhdessä oman lapsensa kanssa. Tästä voidaan päätellä, että isän hoitovuorolla matkoille lähteminen tapahtuu todennäköisesti isän uuden vaimon aloitteesta ja vaatimuksesta tai jopa painostuksesta. Voiko asia olla näin?

      Ex-miehesi uuden vaimon mustasukkaisuus ei ilmeisestikään rajoitu ainoastaan sinuun vaan hän kokee, että aika, jonka ex-miehesi viettää lapsenne kanssa, on häneltä pois. Sanot, että lapsesi ja ex-miehesi uusi puoliso ovat läheisiä. Millä tavalla läheisiä? Millä tavalla lapsesi äitipuoli ja lapsesi ovat läheisiä? Millaista läheisyyden osoittamista on häipyä ulkomaille juuri silloin, kun lapsi on tavattavissa? Toki teet järkevästi, kun et mollaa lapsellenne hänen isänsä uutta vaimoa.

      Kirjoitat, että arvostat ex-miestäsi isänä suuresti mainiten hänen taloudelliset kontribuutionsa. Luen rivien välistä, että sekä sinä että ex-miehesi uusi vaimo arvostatte rahaa hyvin korkealle, ehkä liiankin korkealle muiden asioiden kustannuksella, ja että siinä on lopulta tämänkin ongelman alku ja juuri. Arvaan, että saadessanne yhteisen lapsenne hänen isänsä on ollut yli viisikymppinen ja sinä yli nelikymppinen. Olette molemmat korkeasti koulutettuja ja teistä ainakin ex-miehesi on työurallaan ansainnut todella hyvin. Onko lapsellanne kenties Aspergerin syndrooma? Riskitekijöihin kuuluu mm. isän korkea ikä. Autismikirjon häiriöiden riski korreloi positiivisesti vanhempien koulutustasoon.

      Mielestäni tilanteessanne tärkeintä on lapsen etu eli se, että hän saa viettää isänsä kanssa aikaa niin paljon kuin mahdollista ilman, että hänen isänsä uuden vaimon vaatimukset ovat sen esteenä. Lapsenne isän tulisi osata asettaa asiat tärkeysjärjestykseen eli ymmärtää, että hänen lapsensa tarpeet ovat paljon tärkeämmät kuin hänen uuden vaimonsa mielipiteet. Lapsenne isä on tietysti hankalassa asemassa ja siksi asiassa tulisikin edetä varoen. Erittäin positiivinen seikka tässä on se, että ex-miehelläsi ja hänen uudella vaimollaan ei ole lapsia. Onko ex-miehelläsi ja hänen uudella vaimollaan avioehtoa? Jos ei, niin silloin uudella vaimolla ei oikeastaan ole mitään millä kiristää lapsenne isää paitsi tämä tunneside uuteen vaimoon. Siinä tapauksessa on hän joutuu arvioimaan kumpaa rakastaa enemmän, omaa lastaan vai nykyistä vaimoaan. Neuvoisin etenemään asiassa kuitenkin varoen, vaikkakin nämä seikat on tuotava lapsenne isän tietoon. Yritä tehdä se syyttelemättä lapsenne isää, koska hän on hankalassa ja ristiriitaisessa asemassa.

      Tällaiset ristiriidat ovat uusperheissä varsin tavanomaisia. Ristiriitoja tulee helposti, vaikka eronneilla puolisoilla ei olisikaan enää alaikäisiä lapsia. Eroisovanhemmuus on yleistymässä, koska monista avioerojen yleistymisen aikoihin eronneista alkaa tulla isovanhempia. Eroisovanhemmuuteenkin (siis tilanteeseen, jossa isovanhemmat ovat itse eronneet ja hankkineet uudet puolisot) voi liittyä monenlaisia ristiriitoja, koska usein isovanhemmat auttavat lapsiaan hoitamalla lapsenlapsiaan ja tarjoamalla taloudellista apuaan. Vaikka vanha aviopari olisikin keskenään hyvissä väleissä, heidän lapsensa saattavat joutua huonoihin väleihin mm. kateuden takia ja tällainen tilanne on todennäköisempi kuin jos pariskunnalla on vain yhteisiä lapsia.

    • mitäootmieltä

      Jos isän uusi puoliso on niin epävarma/mustasukkainen, niin voisivatko je järjestää siten, että myös hän matkustaa miehensä kanssa Suomeen? Jospa se rauhottaisi ajan kanssa tilannetta, ei huomaisi että häntä ei sysätä syrjään, ja teillä ei todellakaan ole mitään "peliä". Kyllähän se rehellisesti sanoen hyvin oudolta tuntuu, että mies reissaa toiseen maahan exän kotiin ilman puolisoaan... Sen ymmärrän että erityislapsen kanssa on tehtävä erityisiä ratkasuita, mutta ei mies voi nykyistä vaimoaan jättää ulkopuolelle niin isosta osaa elämässään.

      • Kommentoija69

        "Jos isän uusi puoliso on niin epävarma/mustasukkainen, niin voisivatko je järjestää siten, että myös hän matkustaa miehensä kanssa Suomeen? "

        Ap sanoi ehdottaneensa tuota jo mutta se ei auttanut. Minusta näyttää, että lapsen isän uusi puoliso ei osaa asennoitua tähän asiaan oikein. Sen huomaa siitä, että isä ja hänen uusi vaimonsa matkustavat toisinaan ulkomaille ilman lasta jättäen lapsen kolmansien osapuolten hoitoon, kun lapsi on isän luona. Tämä on käsittämätöntä, jos kerran lapsen ja isän välit ovat aina olleet läheiset. Lapsen ja vanhemman suhteen pitäisi mennä kaikkien muiden vanhemman ihmissuhteiden edelle. Minä en lainkaan ymmärrä sellaista tärkeysjärjestystä, että uusi puoliso asetetaan oman lapsen edelle.

        Typerä mies. Tämä varakas mies on jo kerran mennyt naimisiin itseään huomattavasti nuoremman naisen kanssa, saanut hänen kanssaan lapsen ja sitten kenkää avioliitosta. Myöhemmin hän on nainut jonkun noita-akan, joka yrittää sabotoida suhdetta omaan lapseen ilmeisesti euron kuvat silmissään. Jos ei ennen toista avioliittoa tehty avioehtoa, niin huonosti on asiat. Mitä ihmeen järkeä on mennä naimisiin, jos ei ole tarkoitus tehdä edes lapsiakaan.


    • Norden

      Kiitos asiallisista vastauksista. Tilanne on kimurantti, eikä lapsilähtöistä ratkaisua tunnu löytyvän, tyvärr. Mutta se, että sain asiasta kirjoitettettua auttoi kyllä hieman jäsentämään asioita. Ei auta kuin mennä päivä kerrallaan, tehdä parhaansa ja toivoa parasta, koskaan ei tiedä mitä Fortunalla on tarjottimella.

    • Norden

      No niin, asia on saanut uuden käänteen. Lapsi lähti joululomalle isän luokse ja jo lähtiessään harmitteli kun tänä vuonna on niin lyhyt loma, olisi halunnut viettää pidemmän loman. Etenkin kun edellisestä tapaamisesta on viisi kuukautta. Kurjaahan se on, 10pv loma on lyhyt, mutta minkäs teet, koulua on käytävä ja isän harrastuksen vuoksi isä ei olisi alunperin voinutkaan pitää lasta kuin sovitut 10vrk.
      Eli jo valmiiksi oli tiedossa että kotiinlähtö isän luota tulee olemaan vaikea.
      Isä ratkaisi tämän epämiellyttävän tilanteen antamalla lapselle toisen vaihtoehdon; muuton pysyvästi isän luokse. Asiasta oli jo keskusteltu lapsen kanssa, koulunvaihtoa myöten. Ja asia ilmoitettiin minulle puhelimitse...tarjottiin jopa mahdollisuutta puhua asiasta lapsen kanssa, joka kuunteli tätä puhelinkeskustelua ja odotti innoissaan että äiti antaa luvan ja elämä jatkuu isän luona. Ihan helppoa, eikä vain?

      En suostunut puhumaan asiasta lapsen kanssa, sillä mielestäni tällainen asia ei ole puhelimitse hoidettava, sanoin että puhutaan kun tulee äidin kotiin. Mutta lapsi ei halua enää tulla takaisin äidin luokse. Sillä isän luona on mukavampaa, (siellä on aina mukava kun ei ole koulua ja arkea), lisäksi siellä jo valmiina, vaatteet ja ruoka, ja uusi koulu. Lapsen sanoja lainatakseni.
      En oikein tiedä mitä ajatella? Mielestäni 10-vuotias ei ehkä ole tarpeeksi vanha päättämään asuinpaikastaan, viikon varoitusajalla. Mutta mitä liikkuu 60-vuotiaan aikuisen päässä kun menee tekemään tällaista? Isä ja uusi vaimo eivät ole eläneet yhtä ainutta arkipäivää lapsen kanssa, ainoastaan lomia. Loma ja arki eroavat toisistaan melko paljon. Isä ei ole edes lapsen huoltaja, mutta hän on varannut lapselle koulupaikan. Isä on etävanhempi jolla rajaton tapaamisoikeus, jospa aloittaisi askeleen vastuuulliseen vanhemmuuteen hieman pienemmin askelin, esimerkiksi tapaamalla lastaan säännöllisesti?

      Olin lähdössä lomalle, mutta lomatunnelmaa ei nyt mitenkään löydy. Toivon että lapsi palautetaan Suomeen, en halua uskoa että isä jättää lapsen palauttamatta. Eihän niin tapahdu -paitsi elokuvissa?

      Hyvää Uutta Vuotta - Gott Nytt År!!

      • itseäsisaat

        yksin syyttää; miksi yliäätään olet lapsen ainut huoltaja? Lapsen molempien vanhempien kuuluu olla lapsensa huoltajia. Onko lainsäädäntö täysin unohtunut; lapsen huollosta- ja tapaamisoikeudesta annetun lain tarkoituksena on lapsen suhteen säilyttäminen kiinteänä erityisesti lapsen- ja hänen vanhempansa välillä. Tämä toteutetaan lain mukaan siten; vastuunkanto eli lapsen huoltajuus pidetään yhtenäisenä- ja toisaalta lapsen suhde vanhemaansa turvataan tapaamisoikeudella. Lapsen huollon tulee turvata lapsen myöneiset- ja läheiset ihmissuhteet erityisesti lapsen- ja hänen vanhempansa välillä. Lapsen huolto- ja tapaamisratkaisu tulee tehdä- ja ratkaista em. mukaisena. Lapsella on oikeus vanhemaansa, suoriin kontakteihin- ja yhteydenpitoon molemman vanhemansa kanssa ja vanhemmalla oikeus perhe-elämäänsä perustuslainkin mukaisesti omien lapsiensa kanssa. Kyllä 10- vuotiaalla
        on täysi oikeus asua myös oman isänsä kanssa oman
        lausumansa mukaisesti; ilman lapsen tarkoitushakuista vieraannuttamista, manipulaatiota omasta isästään- ja
        isänpuoleisesta suvustaan..


      • Norden

        Koska isä muutti pois Suomesta, päätimme YHDESSÄ että yksinhuoltajuus lähivanhemmalle, käytännön syistä. Kaikki etävanhemmat eivät halua tavata lastaan säännöllisesti, eivätkä kantaa vastuuta arjesta, vaikka siihen olisi mahdollisuus. Jos lähtökohtaisesti haluaa tavata lastaan vain silloin kun se itselleen sopii, oman harrastuksen ehdoilla, ei voida puhua lapsilähtöisestä ratkaisusta.
        Isällä olisi ollut mahdollisuus jäädä Suomeen asumaan, jolloin vuoroasuminen olisi ollut mahdollista ja lapsen kannalta paras vaihtoehto. Isä ei kuitenkaan halunnut jäädä Suomeen, joten hän on se joka matkustaa kahden maan väliä, ei lapsi. Jos luit aloituksen, ymmärtänet mikä on ongelman ydin.

        Kirjoitin saadakseni vertaistukea, ja neuvoja jos joku on samassa tilanteessa, vanhemmat asuvat eri maissa ja lapsella kaksi kansalaisuutta, kaksi identitettiä, kaksi kieltä, sukua molemmissa maissa. Mustasukkainen uusi puoliso. Miten asiat on ratkaistu niin että lapsella säilyisi hyvä kontakti molempiin vanhempiin ja sukuun, sekä kieleen?
        Erityislapsen tarpeet ovat erilaiset, asuinpaikkaa vaihdettaessa pitää ottaa huomioon lapsen erityistarpeet, erityisopetuksen, koulukyydin, terapian, vähemmistökielen opetuksen ja harrastusten saatavuus, sekä se kuka hoitaa lasta kun vanhemmat ovat poissa. Nuo pitää olla selvitetty ennenkuin edes aletaan keskustella kodinvaihdosta. Kyseessä lapsi joka tarvitsee aikuisen ohjausta 24/7 ja jota ei voi jättää yksin kotiin. Tällaisia asioita ei hoideta joulupyhinä puhelimitse, eikä etenkään aseteta lasta valintatilanteeseen.
        On monia muitakin asioita, joita 10-vuotias ei voi päättää kuten nukkuma-ja peliajat ja sen onko kouluun mentävä....nuo ovat vanhempien tehtäviä. Samoin on asumisen kanssa, siitä päättävät vanhemmat. Lapsen mielipide toki otetaan huomioon, osana suurempaa kokonaisuutta.

        Ymmärrän tuskasi, mutta tilanteemme on erilainen joten voit säästä vastineesi niille jotka ovat samassa tilanteessa.


      • Itseäsisaat
        Norden kirjoitti:

        Koska isä muutti pois Suomesta, päätimme YHDESSÄ että yksinhuoltajuus lähivanhemmalle, käytännön syistä. Kaikki etävanhemmat eivät halua tavata lastaan säännöllisesti, eivätkä kantaa vastuuta arjesta, vaikka siihen olisi mahdollisuus. Jos lähtökohtaisesti haluaa tavata lastaan vain silloin kun se itselleen sopii, oman harrastuksen ehdoilla, ei voida puhua lapsilähtöisestä ratkaisusta.
        Isällä olisi ollut mahdollisuus jäädä Suomeen asumaan, jolloin vuoroasuminen olisi ollut mahdollista ja lapsen kannalta paras vaihtoehto. Isä ei kuitenkaan halunnut jäädä Suomeen, joten hän on se joka matkustaa kahden maan väliä, ei lapsi. Jos luit aloituksen, ymmärtänet mikä on ongelman ydin.

        Kirjoitin saadakseni vertaistukea, ja neuvoja jos joku on samassa tilanteessa, vanhemmat asuvat eri maissa ja lapsella kaksi kansalaisuutta, kaksi identitettiä, kaksi kieltä, sukua molemmissa maissa. Mustasukkainen uusi puoliso. Miten asiat on ratkaistu niin että lapsella säilyisi hyvä kontakti molempiin vanhempiin ja sukuun, sekä kieleen?
        Erityislapsen tarpeet ovat erilaiset, asuinpaikkaa vaihdettaessa pitää ottaa huomioon lapsen erityistarpeet, erityisopetuksen, koulukyydin, terapian, vähemmistökielen opetuksen ja harrastusten saatavuus, sekä se kuka hoitaa lasta kun vanhemmat ovat poissa. Nuo pitää olla selvitetty ennenkuin edes aletaan keskustella kodinvaihdosta. Kyseessä lapsi joka tarvitsee aikuisen ohjausta 24/7 ja jota ei voi jättää yksin kotiin. Tällaisia asioita ei hoideta joulupyhinä puhelimitse, eikä etenkään aseteta lasta valintatilanteeseen.
        On monia muitakin asioita, joita 10-vuotias ei voi päättää kuten nukkuma-ja peliajat ja sen onko kouluun mentävä....nuo ovat vanhempien tehtäviä. Samoin on asumisen kanssa, siitä päättävät vanhemmat. Lapsen mielipide toki otetaan huomioon, osana suurempaa kokonaisuutta.

        Ymmärrän tuskasi, mutta tilanteemme on erilainen joten voit säästä vastineesi niille jotka ovat samassa tilanteessa.

        Vanhempien tehtävä???; miksi ei sitten ole vanhempien tehtävä päättää yhteistyössä lapsia koskevista asioista lasten äidin- ja Raision kaupungin "viranomaisten" perättömin selvityksin, lausumin mm. tuomioistuimessa lapsen olosuhteista??? Missä lapsen oikeudet,
        tasavertainen erovanhemmuus- ja huoltajuus, lapsen hoito- ja kasvatus??? Lapsen molempien vanhempien kuuluu olla lapsensa huoltajia. Onko lainsäädäntö täysin unohtunut; lapsen huollosta- ja tapaamisoikeudesta annetun lain tarkoituksena on lapsen suhteen säilyttä minen kiinteänä erityisesti lapsen- ja hänen vanhempan sa välillä. Tämä toteutetaan lain mukaan siten; vastuun kanto eli lapsen huoltajuus pidetään yhtenäisenä- ja toisaalta lapsen suhde vanhemaansa turvataan tapaamisoikeudella. Lapsen huollon tulee turvata lapsen myöneiset- ja läheiset ihmissuhteet erityisesti lapsen- ja hänen vanhempansa välillä. Lapsen huolto- ja tapaamis ratkaisu tulee tehdä- ja ratkaista em. mukaisena. Lapsella on oikeus vanhemaansa, suoriin kontakteihin- ja yhteydenpitoon molemman vanhempansa kanssa ja vanhemmalla oikeus perhe-elämäänsä perustuslainkin mukaisesti omien lapsiensa kanssa. Kyllä 10- vuotiaalla
        on täysi oikeus asua myös oman isänsä kanssa oman
        lausumansa mukaisesti; ilman lapsen tarkoitushakuista vieraannuttamista, manipulaatiota omasta isästään- ja
        isänpuoleisesta suvustaan.. sillä ei ole merkitystä missä
        isä asuu; olisithan sinäkin voinut muuttaa tai vanhemmat
        muuttaa vuoroviikoin ja lapset asuu omassa kodissaan?
        Ei millän pahalla- Hyvää uutta vuotta!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      56
      1968
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      165
      1678
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      70
      1398
    4. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      241
      1357
    5. Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.

      Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda
      Maailman menoa
      228
      1295
    6. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      339
      1169
    7. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      128
      1155
    8. Minkä merkkisellä

      Autolla kaivattusi ajaa? Mies jota kaipaan ajaa Mersulla.
      Ikävä
      78
      1106
    9. Nyt kun Pride on ohi 3.0

      Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että
      Luterilaisuus
      316
      1080
    10. IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!

      Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel
      Maailman menoa
      336
      1070
    Aihe