Kaleva sensuroi uutisia

Btbbbb

45

707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eihyvä

      Kaleva ei näköjään olekaan sitoutumaton sanomalehti. Oikeastaa, pitääpä laittaa harkintaa lehden tilauksen lopettaminen.

      • Hts77

        Minäkin lopetin yli 20 vuotta kestäneen kestotilauksen. Ei tähän tule muutosta ennenkuin riittävän moni peruu tilauksensa.
        Toinen hyvä syy kestotilauksen perumiseen on se että kestotilaajalle hinta on tuplasti kalliimpi määräaikaiseen verrattuna.


      • Ja.kansalta.leikataan

        Hyvä sivusto, ja tärkeä nyky suomessa.


      • Anonyymi
        Hts77 kirjoitti:

        Minäkin lopetin yli 20 vuotta kestäneen kestotilauksen. Ei tähän tule muutosta ennenkuin riittävän moni peruu tilauksensa.
        Toinen hyvä syy kestotilauksen perumiseen on se että kestotilaajalle hinta on tuplasti kalliimpi määräaikaiseen verrattuna.

        Tuskin ootta etes tilaajia. Vakituiset tilaajat on koukussa kalevaan. Ei ne pysty sitä katkaseen. Eihän niillä lähe päivä käyntiin ilman sitä...


    • GiideonTosi

      Täysin käsittämätöntä toimintaa! Kaleva käytännössä harjoittaa mielivaltaista politikointia ja vaakakupissa on koko suomalaisen sanomalehtijournalismin maine.

      Jokainen järkevä ihminen puoluestatuksesta riippumatta ymmärtää, että tämä on valheen ja diktatuurin tie. Päätoimittaja tulisi erottaa välittömästi.

    • KaikkiSidoksissaJohonkin

      Lehtihän saa uutisoida mitä haluaa, ja olla uutisoimatta mitä haluaa. Kaikki asiat ei millään mahdu mihinkään lehteen. Sitoutumattomuudesta on turha jauhaa. Sitoutumatonta tiedotusvälinettä ei ole olemassakaan.

    • eikannatauskoa

      Se on aika yleistä, että lehtien toimitukseen päätyvä porukka on poliittiselta suuntaumukseltaan punavihreää. Siitä sitten miettimään, mikä on tuon porukan "unelma" niin aika äkkiä hoksaa, että miksi sitä lähes joka mediassa sensuroidaan.

      • öööälämölö

        Ei sinne oikein muita aatesuuntia voi hakeutua. Toimittajakoulutus on ollut jo vuosikymmeniä suuntautunut vihervasemmistolaisen aatemaailman opiskeluun. Siksi, aivan tutkimustenkin mukaan, toimittajista yli 80 % on vihreitten, vasemmistoliiton ja sdp:n kannattajia. Ja jos joku olisikin hieman tasapuolisempi ajatuksissaan, niin kyllä päätoimittaja Kalevassakin määrää millaisia juttuja on kirjoitettava, jotta työpaikka säilyy. Tilannehan on jo pitkään ollut se, että toimittajilla on suuri puute työpaikoista, kun lehtiä joudutaan jostain kumman syystä lakkauttamaan ja supistamaan. Eipä siinä toimittajapoloinen voi muuta kuin kirjoittaa siten, että työpaikka säilyy ja lapsilla on leipää. Aletaan olla jo niissä Pravdan ja Izvestijan ajan systeemeissä.


    • Oulun-talebanit-Oy

      Kaleva ei julkaise mitään lestoihin liittyvvääkään.

      • Anonyymi

        Ainakin suviseurat on hyvin seurattuja. On ollut kirjotuksia puolesta ja vastaan kohu uutista...


    • paskalehti

      Oulun seudulla ilmestyvän Kaleva-lehden journalistinen linja aiheuttaa hämmästystä. Perussuomalaisten kunta-aktiivit Tuomas Okkonen ja Asko Laukkanen yrittivät selvittää, miksi puolue jätetään systemaattisesti lehdessä mainitsematta. Kalevan päätoimittaja Kyösti Karvonen totesi heille, etteivät perussuomalaiset ole tehneet mitään hyvää, ja löi sitten luurin korvaan.

      Tapahtumaketju käynnistyi, kun sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) vieraili äskettäin Limingalla avaamassa uutta vanhuspalvelukeskusta.

      – Paikalla oli myös hyvin lehdistöä, sillä nykyään on harvinaista, että tilaisuuksia saadaan avaamaan oman alueemme ministeri, Okkonen ja Laukkanen kuvasivat tilannetta.

      – Hämmästyksemme oli suuri, kun luimme tiistain 4.10 Kalevan, jossa vanhuspalvelukeskuksen avajaiset oli uutisoitu pienellä kuvalla siten, ettei arvovaltaisia vieraita näy, sekä tekstillä: “Limingan kunta vihki kolmikerroksisen vanhuspalvelukeskuksen käyttöön maanantaina”.

      Tekstissä ei kerrottu lainkaan, että sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila oli tilaisuutta avaamassa. Muissa medioissa asiasta oli uutisoitu normaalilla tavalla.

      – Kaleva ei ole tunnetusti uutisoinut Perussuomalaisista positiiviseen sävyyn, joten päätimme soittaa Kalevan päätoimittajalle ja kysyä, että joko Kaleva on päättänyt aloittaa perinteisen poliittisen pelin perussuomalaisia vastaan, vaikka kuntavaalit ovat vasta ensi keväänä. Puhelu oli erittäin mielenkiintoinen ja aukaisee Kalevan asenteen Perussuomalaisia kohtaan, Okkonen ja Laukkanen kertovat.

      He kuvaavat puhelun kulua seuraavasti:

      Ensimmäinen kysymyksemme oli, että miksi Kaleva ei tehnyt oikeaa uutista Limingan vanhuspalvelukeskuksen avaamisesta ja minkä vuoksi jutussa ei kerrottu että oman alueemme ja juuri kyseisen toimialan ministeri oli tilaisuutta avaamassa, sekä miksi ei edes ministerin kuvaa ollut lehdessä? Vastaavasti lehti uutisoi erittäin näkyvästi mm. europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren osallistumisesta johonkin vastamielenosoitukseen ja keskustalaisen ministerin mielipiteestä maakuntaveroon. Jälkimmäisestä oli koko sivun juttu lehdessä.

      – Tähän päätoimittaja vastasi: “Kukaan ei häntä määrää, mistä lehti kirjoittaa.”

      Jatkoimme kysymyksiämme ja seuraavaksi kysyimme, että jos Kaleva ei ole poliittinen lehti, niin miksi se tekee sitten selvästi politiikkaa ja onko Kaleva tehnyt yhtään positiivista uutista Perussuomalaisista?

      – Päätoimittaja vastaus oli: “Perussuomalaiset eivät ole tehneet mitään hyvää, joten myöskään he eivät uutisoi silloin mitään hyvää Perussuomalaisista.”

      Kolmantena kysymyksenämme oli, että kun Kalevan piti esitellä ennen eduskuntavaaleja kaikki Oulun vaalipiirin kansanedustajat, jotka ovat uudestaan ehdolla eduskuntaan, niin miksi Olli Immosen esittely ja haastattelu puuttui? Olli kertoi vaalien jälkeen, että Kaleva ei ollut koskaan lähettänyt hänelle haastattelupyyntöä.

      – Päätoimittaja vastasi: “.. että olivat yrittäneet saada Ollia kiinni, mutta eivät olleet saaneet.”

      – Kun kysyimme, miksi Olli sitten kertoi asiasta eri tavalla, niin päätoimittaja päätti lopettaa puhelun, eli löi luurin korvaan.
      Onko Kaleva poliittisesti sitoutumaton lehti?

      Liminka-Lumijoen Perussuomalaisten sihteerinä toimiva Okkonen ja Limingan valtuustoryhmän puheenjohtajana toimiva Laukkanen hämmästelivät perussuomalaisten saamaa kohtelua.

      He listaavat lukuisia perussuomalaisten aikaansaannoksia:

      – Takuueläke nousee, omaishoidon tuen nosto, alv ei nouse, Yle-vero poistetaan 300 000 pienituloiselta, paskalain korjaus, maanpuolustuksen uskottavuuden parantaminen, pakolaispolitiikan tiukennukset, kehitysapumäärärahojen leikkaus ja puoluetukien leikkaukset.

      – Mikään näistä ei ole ilmeisesti Kalevan päätoimittaja Kyösti Karvosen mielestä positiivisia asioita, jotta voisi myös Perussuomalaisista positiivisesti kirjoittaa, perussuomalaiset kysyvät.

      He toteavat myös käsityksenään, että Kaleva ei ole enää poliittisesti sitoutumaton lehti.

      – Emme tule lehteä tilaamaan sinä aikana kun päätoimittajana on Kyösti Karvonen. Toivomme, että myös sinäkin harkitsisit samaa, he osoittavat sanansa oululaisille.

      https://www.suomenuutiset.fi/kaleva-sensuroi-tiedon-ministerivierailusta-paatoimittaja-uutisoi-mitaan-hyvaa-perussuomalaista/

    • paskalehti

      Jari-Pekka Teurajärvi loikkasi keskustaan

      Matti Kuoppala

      13.10.2016

      PERUS­SUO­MA­LAISTEN Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvion liittynyt keskustan jäseneksi.

      – Perus­suo­ma­laiset tietävät päätökseni perusteet ja ovat täysin ymmärtäneet liikkuni. Tulen jatkamaan politiikan tekoa samoilla teemoilla kuin aikai­sem­minkin, kommentoi Teurajärvi.

      Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Matias Ojalehto toivottaa Teurajärven lämpimästi terve­tul­leeksi keskustaan.

      – Hienoa saada Jari-Pekan kaltainen innostunut ja monipuolinen osaaja jouk­ku­ee­seemme, luonnehtii Matias Ojalehto.

      Ojalehto pitää merkittävänä, että keskustan keskeiset arvot muun muassa koko Suomesta huolehtiminen ja perheiden hyvinvointi ovat Teurajärvelle tärkeitä.

      Jari-Pekka Teurajärvi on toiminut perus­suo­ma­laisten piirin puheenjohtaja vuosina 2015 ja 2016.

      http://www.oululehti.fi/?app=NeoDirect&com=6/255/163872/0621b195a6

      -

      Tämän Kalevakin uutisoi...

      • TeurajärvenHätähuuto

        Mutta ei julkaissut kommentteja :D :D :D


      • juudas-iskariot

        Huomatkaa "rehellisyys"... jätkä lienee vitsikäs?

        http://www.teurajarvi.net/

        Voi hitto mikä juudas persuilla olikaan.

        Vielä 10.10.2016 oli persujen pj. Merkinnät blogista:



        Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

        http://www.teurajarvi.net/blogi/2016/10/10/13082

        Rasismi rehottaa perussuomalaisissa


        Maanantai 10.10.2016 klo 10:31 - Jari-Pekka Teurajärvi


        Jari-Pekka Teurajärvi (pj.)

        Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

        0408073847 / [email protected]


        MUTTA 16.10,2016 on jo kepuli

        Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)
        Kiusaamisen kulttuuri

        http://www.teurajarvi.net/blogi/2016/10/16/13190

        Sunnuntai 16.10.2016 klo 1:19 - Jari-Pekka Teurajärvi


        Jari-Pekka Teurajärvi (kesk.), Oulu

        0408073847 / [email protected]


    • Einomiess

      Kaleva voi toki julkaista mitä haluaa. Kalevan tulisi myös vastapainoksi kertoa mitä aatesuuntaa edustaa, koska kiistatta nyt on näin toteen näytetty.

      Mutta kuka luottaa enää Kalevaan? Lehti paljastui pelkäksi punavihreiden arvojen edunvalvojaksi ja sanansaattajaksi. Kaleva ei halua kuunnella tavallisten ihmisten huolta, vaan sensuroi ja tuomitsee etukäteen.

      • pitäkööt_tunkkinsa

        Nytkin jälleen kerran eivät julkaisseet nettijutuissaan kommentointeja jotka olivat kaupunkimaisen rakentamisen puolesta, kuinkas muuten, perkeleen KePulaiset pellet. Eikä ole ensimmäinen kerta tai aihepiiri, on kyllä niin saatanan puoleellinen lestojen saastuttama roskalehti tätä nykyään ettei ole tosikaan.


    • unelmoidaanmekin

      Nuo kirjoitukset on pääosin totta. Muinaisina aikoina laatulehdeksi arvioidusta Kalevasta on tullut hyvin yksipuolinen tiettyä omaa propagandaansa julistava lehti. Kaleva lyö nyt kirveellä omaan jalkaansa. Tilaajat, mainostajat ja lukjat vähenevät. Jos olisi oikeasti kilpaileva lehti alueella, Kaleva olisi jo loppunut. Vielä meillekin Kaleva tulee ainakin tilausjakson loppuun, mutta.... On helppo sivuuttaa ja jättää lukematta ne lapselliset jutut ahkerista, rehellisistä, työteliästä ja mukavista pakolaisista. Tai toiset pakolaisjutut, joissa surkutellaan heidän huonoa kohteluaan, huonoja olosuhteita, kantaväestön ymmrtämättömyyttä jne. Tai SPR:ää ja muita vastaavia järjestöjä ylistävät uutisoinnit. MUTTA. Siinä samalla hiipii selkärankaan suuri epäilys siitä, että Kalevan muutkin uutisoinnit saattavat olla vääristeltyjä tai ainakin kovin yksipuolisia. Että voiko luottaa edes siihen miten kerrotaan Oulun ensi vuoden budjettiesityksestä. Sekin lienee osittain oikeata tietoa ja osin ainakin hyvin puutteellista, jos ei ehkä vääristeltyäkin. Tämä siksi, että Kalevalla on unelma.....

    • hehehehhee

      Kalevan päätoimittaja Kyösti Karvonen näkyykin olevan varsinainen älykääpiö ja politrukki.

    • raka61

      Meilläkin Kalevan kestotilaus oli 36 vuotta.
      Lehden mentyä hyvin puolueelliseksi lopetimme tilaamisen.
      Mitään emme menettäneet.

      • bvknä

        olin 20v kestotilaaja riippuvainen.huomasin aina kaikesta paitsi eikä laajempaa näkemystä edes pääkirjotuksista moni tärkeä jätetty pois.sinnittelin aikani vanhan uskon kanssa ja lopetin tilauksen.kun haen uutisointia saan nyt tietoakin asioista vaihtoehtoja näkemykseen!sama ilmiö hs olen seurannut.mikä uskonto vakaumus mitkä kytkyt?


      • Sattuman.Ville

        Käyn kirjastossa lukemassa Kalevan kuolinilmoitukset. Jos en omaa nimeäni sieltä löydä, keitän itselleni päiväkahvit. Tarjoaisin muillekin kahvit, mutta en saa yhteyttä.


    • OsmoT

      Vielä tuo kelpaa saunan sytykkeeksi. Muuta hyötyä en näe.

      • tyttilä

        Voihan tuohon perseenkin pyyhkiä.


      • en_tilaa_enään

        On vain paska aviisina turhan arvokasta saunan sytykettä. . . .


      • aromipesä

        Sinähän kuvailit juuri lestojen joulusaunan!Juuri tuolla se sytytetään.. siitähän se nimenomaan tulee se aromi!Ruskean Kalevan tuoksu...


      • Hyvin.pyyhkii.Serla
        tyttilä kirjoitti:

        Voihan tuohon perseenkin pyyhkiä.

        Ei voi. Painomuste sotkee perseen.


    • RaukkaOnRasisti

      Kaleva on hieno lehti. Median ylivoimaisesti tärkein tehtävä on rasismin vastustaminen ja siihen Kaleva onkin sitoutunut käyttämään kaikki resurssinsa. Mahtava totuusmedia!

      Ei rasismille!

      • Qwertyi

        Kalevan resurssit käytetään matujen kehumiseen kokoaukeaman artikkeleissa tekopirteiden kuvien kera. Onneksi lehden tilaajamäärät ovat laskusuunnassa. Itse peruin kestotilauksen em. syystä viime talvena.


      • suvakkihoroonsuvakkihoro

        Kyllä rasisteille niin kauan kuin pitävät huolta että suomeen ei laivata "kylttyyrin rikastajia" yhtään lisää ja sovinisteille kyllä niin kauan kuin pitävät huolen että suvakkihorot alkavat tietämään paikkansa.


    • roska_kaleva
    • markkudewitsi

      Mitä Wittua! Kalevako sensuroi???

    • EivättykkääPs

      Perussuomalaisvihamielisyyttä Kalevassa

    • koirahimo

      kaleva imee parhaiten koiranpentujen kusta

    • VasemmistolainenKaleva

      Kalevan päätoimittaja on pelkkä pelle! Tuollaisia paskahousuja kyllä mediasta löytyy pilvin pimein.

    • peterwennanteri

      Persuja pitääkin joka kerta tavattaessa potkia, no, perseelle. Sekun on se järkevämpi pää niissä.

    • Lukijako

      Kalevan journalistinen taso on nykyisen päätoimittajan aikana laskenut kuin lehmän häntä. Mantilaa tulee ikävä.

    • WALHEjaPIMITYSKALEVA

      KALEVAn tilaus loppui kun asiat joutuu kuitenkin lukemaan eräästä
      'tosiasioista' kertovasta netti-mediasta. !!!
      Tosin monikaan ei sitä toiselle kerro, että lukee uutiset Iljan Mediasta, koska se ei VIELÄ ole 'hyväksytty julkisesti' . Jokainen joka haluaa asioista Euroopassa tietää ,lukee juuri sitä mediaa missä totuus kerrotaan, muu olisi hölmöä ja itsensä pettämistä.
      Perinteiset, - asioita pimittävät ja todelliset uutiset julkaisematta jättävät läpyskät , -menettävät jo satoja tilaajia kuukaudessa, koska niiden lukeminen on ajanhaaskausta ja pään työntämistä pusikkoon.

      SIKSI mekin lopetimme KALEVAN tilauksen , vaikka vuotta oli vielä jäjellä, ei pysty haaskaamaan enää aikaa.

    • Anonyymi

      Kaleva on kepun käsikassara joka ajaa vain kepun kannattajien asioita ja joista ei saa puhua negatiivisesti,1 ryhmä on maajussit ja toinen lestadiolaiset,niistäkö kirjoitat negatiiviseen sävyyn niin ei varmasti kaleva julkaise.On kerrassaan hävytöntä kehua julkisuudessa olevansa pohjois-suomen sitoutumaton valtalehti kun suut on kalevalta tukittu tilausten peruuttamisen uhalla.Tosin en aio minäkään tuota sensuuri lehteä tilata ennenkuin siellä väki vaihtuu.

    • Anonyymi

      Kalevahan voi sensuroida mitä haluaa,mutta minä ja moni kaveripiiristä sensuroi kalevan tilausta,varsinkin siihen asti kun siellä henkilökunta vaihtuu.

    • Anonyymi

      Kaleva sensuroi taas koronatartuntojen kommentoinnin,että ei sen lestaadiolaistilaajia soimattaisi rokotevastaisuudesta.Suurin osa tartunnoista pohjois-pohjanmaalla on niissä kunnissa missä sitä srk.:n porukkaa asuu enemmälti.Kaleva ei ole pitkiin aikoihin ollut sitoutumaton vaan on aina ollut kepun äänitorvi ja marginaaliryhmiin liittyvien negatiivisten kirjoitusten hyssyttelijä.

    • Anonyymi

      Hyvä lehti mutta kertoo jo tiedossa olevista asioista pääosin...

    • Anonyymi

      Lestaadio johto?

    • Anonyymi

      Huuhaa kaverini väitti että Kalevassa kovat kytkyt vapaamuurareihin ja sen porukan intohimoihin.

    • Anonyymi

      kts. keskustapuolue suomi24

    • Anonyymi

      Missään muussa lehdessä ei ole niin rankka ennakkosensuuri kuin Kalevassa. MOT. Todiste siitä, miten lehdistöllä on sananvapaus, mutta kansalla ei sitä ole.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      333
      3125
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2315
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      88
      1696
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      200
      1642
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      70
      1424
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      162
      964
    Aihe