KROONINEN STRESSI

katrinoma

Lähentelen kuuttakymmentä ja minusta tuntuu, että kun elän yksin niin kaikki asiat vaan stressaavat minua esim. liika huolehtiminen toimeentulostani. Olen pitkäaikais työtön ja elämän on jatkuttava. Elän aikakautta, että ei jaksa kiinnostaa atk tai mikään kosketuspuhelimen opettelu. Saan aina päänsärkyjä liiasta pohtimiseta ja olen aika ahdistunut jos en tiedä tai ymmärrä jotakin asiaa. Se saa ihan kauhun valtaan ja soittelen hädissäni aina virastoihin ja kyselen ihan turhia asioita.

Voinko olla ahdistunut ja tulen vaan sairaammaksi ?

Toinen on pakko-oire ja on aina katsottava moneen kertaan jäikö hella päälle ja valot ym. ja tarkistettava ulko-ovi tuliko se kiinni ? ja matkalla kodista ulos niin käännyn takaisin ja taas katson jäikö hella päälle ...huh! ja sama rituaali jopa 5 kertaa.
Mulla on 4 herätyskelloa ja jokainen soittaa vähän eri aikaan kun on tärkeä tapaaminen, etten aamusta tuosta missään tapauksessa myöhästyisi.

Mikä avuksi ? Liittyvätkö nämä oireet toisiinsa ?

6

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eienäänuori

      Käytän nettiä, mutta en minäkään ole kiirehtinyt hankkimaan älypuhelinta. Et tykkää hipaisulaitteista ja pienistä näytöistä hajataiton ja huonon näönkin vuoksi. En tiedä jääkö netin käyttö sitten kun läppäreitä ei enää valmisteta, mutta hevillä tästä luovu. Käytän ihan vanhanajan hiirtä.

      Jos alkaa muisti pätkiä, niin hyvä on tarkistaa sähkölevyt ja ovet, mutta tietenkin et tätä tarkoita vaan sitä pakkomielteistä tarkastelua ja varmistelua.
      Jos et ole vielä käynyt juttelemassa lääkärissä, niin varmaan kannattaisi. Sinua huolestuttaa että mitenkä pärjäät vanhuudessa. Olen jo 60 vuotta täyttänyt mutta olen jättänyt päiväni ja vuoteni Jumalan käsiin. Hän pitää luoduistaan huolta. Minulla ei ole jälkikasvua eikä montaakaan sukulaista enää elossa.

    • TsemppariTsemppari10

      Kyllä sun pitää todellakin olla huolissaan sun terveydestäsi!
      Itse olen 58v. nainen ja vaikka jokin aihe jää vaivaamaan/huolrstutta, en silti soittele virastoihin.
      Jos joku asia jää huoltamatta/hoitamatta, niin kyllä nykyisin tulee siihen kirje perään, että hoitaisitko/maksaisitko kyseisen jutun.

      Tuo asia, jäikö hella tai muu päälle, se on varmasti meillä monilla, sanotaanko n. 70% suomalaisilla. Että älä pelkää sitä, se tulee jo verenperintönä luolaajalta. Näinhän se on tutkittukin.

      Yritä jotenkin saada pois tuo jatkuva "itsesi kyttääminen", oletko tehnyt kaiken oikein. Anna periksi sille, se juontaa yleensä lapsuuden traumoista.

      ISOT TSEMPPARIT SULLE!!!

      nm: itsekkin jälkientarkkajana ollut

    • skarppaa
    • mindajasmin

      Olen samanikäinen pitkäaikaistyötön ja asun myös itsekseni.Kärsin ahdistuksesta,stressistä,unettomuudesta pelkotiloista ,verenpainetaudista jne.Ulos lähtiessä minäkin tarkistan moneen kertaan hellan ja että ulko-ovi on varmasti kiinni yms.Lääkäri olis määränny mielialalääkkeitä.Kiitos mutta ei kiitos!Ikävä kyllä en osaa olla avuksi sinulle katrinoma mutta jos yhtään lohduttaa niin kuten huomaat textistäni et ole ainoa, joka painii vastaavien asioiden kanssa.

    • onojoko

      Jos voisit lähteä jonnekin ihmisten pariin, et ehkä keskittyisi liikaa itseesi ?
      Sosiaalisempi elämä, seura, karkottaa mukavasti ainaisia huolia ja katkaisee ajatuskierteitä. Pikku rupattelukin aiheesta kuin aiheesta kummasti helpottaa, ettei koko ajan mieti ongelmiaan.
      Mikä on ahdistuksesi alkuperäinen syy ?
      Mistä ja miksi "lumipallo" lähti kasvamaan ?

    • ressaavaaAngstia

      Hyvä, kuvaava aloitus aloittajalla. Minä olen joitakin vuosia vanhempi ja saanut eläkkeen, mutta silti jokin mättää erittäin stressaavasti ja paniikinomaista kauhua tuntemattomasta tulevaisuudesta pukkaa. Yksinään eläminen tietäen, että myöskään ketään ei ole tai tule, jos hätätila, teettää ihan oman stressinsä. Sitä maalailee kaikkea eteensä siitä tilanteesta, ettei enää hallitse elämänsä välttämättömiä asioita. Hallinnan menetyksen tuntemukset sekä hiljainen autius, tyhjyys ovat minulle nyt pahinta. Hiljaisuus alkaa heti aamulla herättyä ja aina tyhjä päivä aukeaa, sillä ihmissuhteetkin aikaa myöten muuttuvat ja jäävät kuin pakostakin vähälle, sillä kaikilla ikätovereilla suunnilleen samat vaiheet menossa. Lisäksi monet elävät yhä tiiviimmin parisuhteissaan ja lastensa elämässä. Täysin yksinäisellä tuossa kohtaa ihan tyhjä monttu myös. - Kuitenkin yritän eri tavoin ratkoa tilannettani. Pyrin päivittäin keksimään jonkin syyn mennä jonnekin, mikä sitten kovastikin vaihtelee kyllä. Haittaa kovin masentuneisuus, kun mikään ei oikeasti huvita, eikä motiivia. Ahdistuneisuus kuluttaa ja pelottaakin, ettei sekoa tykkänään. Niin on, että voi kuin itseensäkin seota ihan, siksi aiemmin tuolla vihje siitä, että pitäisi saada ajatuksia pois itsestä ja omasta elämästä, on tosi hyvä. Sitä pyrinkin noudattamaan. - Komppaan kovin tähän kirjoittaneita. Halaus.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1436
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1062
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe