mikään ei riitä

missavika

Elämä tuntuu niin usein ahdistavalta ja raskaalta. Vaikka kuinka paljon yrittäisi, niin mikään ei tunnu riittävän. Aina täytyisi olla parempi ja tehokkaampi ja kyetä kaikkeen mielellään virheettömästi. Ja koko ajan tulee pieniä tai suurempia vastoinkäymisiä, jotka täytyy vain jotenkin kestää.
En tiedä mikä minussa on vikana, kun tavallisten arkiasioiden hoitokin tuntuu usein eräänlaiselta taistelulta. Vaikka oikeasti minulla ei pitäisi olla mitään valittamista, on työ ja koti eikä pahoja sairauksia. Kuitenkin työ ja arjen pyörittäminen vievät voimat, eikä energiaa tahdo olla mihinkään vähänkään vaativampaan kuten sosiaalisen elämän tai elämäntapojen kohentamiseen tai kodin ulkopuolisiin harrastuksiin.
Tähän asti olen saanut tärkeimmät asiat hoidettua, mutta pelkään että jonain päivänä en enää jaksa yrittää. Toivoisin, että elämä olisi muutakin kuin jatkuvaa selviytymistaistelua, miltä se nyt tuntuu. En oikein tiedä, miten voisin tätä tilannetta muuttaa. Työtä voisi ehkä vaihtaa vähemmän vaativaan, mutta sekin vaatisi paljon voimia joita ei tunnu olevan. Lääkäriin en asian takia halua mennä, en usko että se ratkaisisi ongelmaani. En tiedä voiko asiaan ylipäätään vaikuttaa vai onko vain yritettävä jaksaa kuten ennenkin.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nytonaikahelpottaa

      Taidat olla aika väsynyt. Sinun kannattaa nyt alkaa järjestellä elämää rennommaksi. Jos on mahdollista niin tee välillä helpompaa työtä. Ihan varmasti kotona on juttuja, joita voit järjestellä eri tavoin. Terveellisesti voi syödä jopa helpommalla tavalla kuin ahtaa epämääräisesti kaikkea mössöä.
      Yritä saada elämääsi vaikka hyötyliikuntaa. Mene luontoon, katseli syksyistä metsää, ensilumen valkaisemaa maisemaa, iltapäivän hämärää, hengitä syvään metsän raikkautta.
      Mene juttelemaan työterveyshoitajan kanssa. Yhdessä voitte pohtia, miten nyt hellittää ja saada enemmän lepoa ja rentoutumista. Juttelu sinulle luotettavan ihmisen kanssa jo helpottaa kummasti ja puhuessa saatat itsekin saada oivalluksia elämän tilanteen ja stressin purkamiseen.

    • eheytynyt.ruukku

      Avioeron jälkeen elin useita vuosia juuri tuollaista elämää kuin aloittaja. Aamulla istuin sängyn laidalla ja mietin, miten ihmeessä jaksan tämän päivän iltaan asti. Sitten vain laitoin jalkaa toisen eteen ja rupesin suorittamaan. Kukaan muu ei huomannut mitään. Fysiikkani on aika vahva perusterveyden ja kohtalaisen terveellisten elämäntapojen ansiosta. Uskon niiden ansiosta kestäneeni, heikompana olisin lysähtänyt. Oli yksi aika kelju työkaveri, jota piti varoa kaiken aikaa. Ja koko ajan töissä tuli eteen uusia asioita. Ihan samoin elämässä, aina kun olin selvittänyt jonkun asian, tuli uusi ongelma. Jos ei muuta suurempaa, niin katkesi hammas, tai tuli ylimääräinen kulu, kun joku isompi tavara kotona meni rikki, taas piti ehtiä hoitamaan.
      Se voimaton olo on jotenkin valunut ohi ja olen alkanut suoriutua kaikesta helpommin. Onko sitten tullut ammattitaitoa ja työkokemusta lisää, pärjään nyt työkavereiden kanssa hyvin, kestokykyni on kasvanut tms. Jotakin vain on tapahtunut. Ei tosin ole nyt sattunut vastoinkäymisiäkään, ollut tasaisempaa.
      Ainakin nyt ajattelen että jos olisin pyytänyt tekemään töistäni vähemmän vaativia, en olisi nyt tyytyväinen. On aika kiva olla hyvä ja osaava.
      Voi että kuinka toivonkaan, että löytäisit ratkaisun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1877
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1286
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe