Ovatko yrittäjät sosialisteja?

Suomessa elää omalaatuinen yrittäjyysfilosofia. Täällä yhteiskunnan pitäisi rakentaa yhteiskunta sellaiseksi, että yritys menestyisi yrittäjän tarvitsematta tehdä muuta kuin nostaa tuotot kassasta. Tämähän on suomeksi sanottuna sosialismia. Valtion pitäisi olla yrittäjän työkalu, suorastaan käsikassara, kirves, kuokka tai muu instrumentti, joka hoitaa tehtävät, jotka kuuluisivat yrittäjälle itselleen.

Kun tällainen asetelma on päässyt syntymään, niin ei ole kummasteleminen, jos talous ei käänny nousuun. Nythän koko talouselämä vain odottaa vanttuut suorana yhteiskunnan toimenpiteitä. Sitä, että yhteiskunta ratkaisee talouden ongelmat. Ongelmat, joiden ratkaisu kuuluisi yrityksille itselleen.

Ammattiyhdistysliikettä pitää jokainen porvarillinen niin kutsuttu asiantuntija syypäänä lähes kaikkeen mahdolliseen. Erityisesti ollaan havaitsevinaan, että ammattiyhdistysliike on jäänyt kehityksestä jälkeen ja edustaisi mennyttä aikaa, joka ei enää sovi tähän päivään. Kummallista. Miten joku organisaatio voi yksinään jäädä ajastaan jälkeen. Jos yritykset olisivat modernisoituneet, niin luulisi, ettei ammattiyhdistysliikettä yksinkertaisesti tarvittaisi. Se olisi hävinnyt pois tarpeettomana. Mutta kun näin ei ole käynyt, niin selkeä johtopäätös on se, että ammattiyhdistysliikettä tarvitaan.

Pikemminkin vaatimukset ammattiyhdistysliikkeen aseman heikentämisestä ovat yritys kääntää historian kulkua taaksepäin. Aikaan, jolloin työnantaja saneli niin palkat kuin kaiken muunkin. Aikaan, jolloin mitään hyvinvointivaltioksi kutsuttua ei ollut eikä työntekijällä oikeuksia. Ammattiyhdistysliikkeen synnystä saavat porvarit kiittää vain omaa takapajuisuuttaan. Ammattiyhdistysliikehän syntyi vaatimaan kohtuutta palkkoihin ja työoloihin muutenkin. Porvarin rahavaltaa vastaan syntyi työväenliikkeen joukkovoima. Asetelma, joka ei ole tänä päivänäkään kadonnut mihinkään, vaikka porvarit kilvan yrittävät selittää ongelman olemattomaksi.

Toinen omalaatuisuus on makrotason ilmiöiden ratkaisuyritykset mikrotason logiikalla. Ei päivää etteikö joku viisas messua mediassa palkkojen alentamisen autuaaksi tekevästä vaikutuksesta tai siitä kuinka tuottavuutta nostamalla saadaan pyörät pyörimään. Tosin moottorin tehoja lisäämällä pyörät pyörivät vinhemmin, mutta jos tuote ei käy kaupaksi, niin tuottavuuden rukkaamisesta ei ole kerrassaan mitään hyötyä. Palkkojen alentaminen tarkoittaisi käytännössä sitä, että taloudellista aktiviteettia vain heikennettäisiin. Ei tällä eväällä synny työpaikkoja, vaikka porvarillinen propaganda tätä villisti lietsookin.

Siispä talouden ongelmat ovat yrittäjien omia ongelmia, joiden ratkaisu kuuluu yrittäjille itselleen. Yrittäjien pitää itse kehittää itseään ja omaa toimintaansa sellaiseksi, että se kestää globaalissa kilpailussa. Jos yrittäjät väittävät, että ammattiyhdistysliike haittaa toimintaa, niin mikä estää järjestämästä työolosuhteet ja palkat sellaisiksi, ettei ammattiyhdistysliikettä tarvita. Turha siis nillittää, jos epäkohdat eivät poistu muutoin kuin joukkovoimaa käyttämällä.

Johtavien poliitikkojenkin olisi syytä pysyä totuudessa eikä ryhtyä julistamaan vastakkainasettelujen ajan olevan ohi ainakaan niin kauan kuin ammattiyhdistysliikettä tarvitaan. Ainakin olisi korrektia selvittää juurta jaksain mitä vastakkainasetteluilla tarkoitetaan. Ylimalkainen kielenkäyttö on muutenkin haitallista, koska se voi helposti lietsoa vain lisää vastakkainasetteluja väärinymmärrysten vuoksi.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arhilainen

      Mitä ihmeen virkaa on ammattiyhdistyksellä, kuin johtajiensa takia.
      Ei luo työpaikkoja luo Ay liike. Sepon mukaan yrittäjät makoilee vain, ja tilipäivinä vähän silmää raottavat.

      Sepon sanoma on " älä tee työtä, saat saman sossustakin".

      • Mitä virkaa on poliisilla? Hidastaa talouden toimintakykyä, kun rahtari joutuu jarruttelemaan.


    • kepusossut

      "maatalousyrittäjät" ainakin vinkuvat maataloussosiaalitukiensa perään kuin salvettavat porsaat konsanaan.

      • Maatalous kuuluu asiaan. Onhan Euroopan unionikin tehty juuri maatalouden hallitsemiseksi. Sen sijaan yritysten pitäisi toimia ilman julkista holhousta. Ellei sitten kysymyksessä ole suunnitelmatalous.

        Tuntuukin oudolta, kun media puhuu porvarihallituksesta, mutta otteet ovat kuin suoraan sosialismin käsikirjasta.


      • Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Maatalous kuuluu asiaan. Onhan Euroopan unionikin tehty juuri maatalouden hallitsemiseksi. Sen sijaan yritysten pitäisi toimia ilman julkista holhousta. Ellei sitten kysymyksessä ole suunnitelmatalous.

        Tuntuukin oudolta, kun media puhuu porvarihallituksesta, mutta otteet ovat kuin suoraan sosialismin käsikirjasta.

        Ristiriitaista on porvarihallituksen toiminta, tukia ja helpotuksia yksityisille yrityksille, kuitenkin ilman velvoitteita ja valvontaa.


      • Twiitti kirjoitti:

        Ristiriitaista on porvarihallituksen toiminta, tukia ja helpotuksia yksityisille yrityksille, kuitenkin ilman velvoitteita ja valvontaa.

        Siis hallituksen tarinoiden, joissa niiden selityksenä on kilpailukyky ja kymmenet- ja sadattuhannet työpaikat.


      • Nyt.yläpäällä.puhui
        Twiitti kirjoitti:

        Siis hallituksen tarinoiden, joissa niiden selityksenä on kilpailukyky ja kymmenet- ja sadattuhannet työpaikat.

        Turmiolan Tommi nyt onkin hallituksen vastainen.
        Sama kumpipää puhuu.


      • Nyt.yläpäällä.puhui kirjoitti:

        Turmiolan Tommi nyt onkin hallituksen vastainen.
        Sama kumpipää puhuu.

        En tiedä varsinaisesti mitä kuuluu TT tähän, mutta olettaisin tämän osuvat aika lähelle nettipeelolle:
        4.Yksi nettipeelon pääasiallisista keinoista pysyä tilanteessa niskan päällä on se, että hän tietää, kuka sinä olet, mutta sinä et tiedä hänen identiteettiään


      • Twiitti kirjoitti:

        En tiedä varsinaisesti mitä kuuluu TT tähän, mutta olettaisin tämän osuvat aika lähelle nettipeelolle:
        4.Yksi nettipeelon pääasiallisista keinoista pysyä tilanteessa niskan päällä on se, että hän tietää, kuka sinä olet, mutta sinä et tiedä hänen identiteettiään

        Kaikki yritystuet (myös maataloustuki) tulisi muuttaa valtion takaamiksi pitkäaikaisiksi lainoiksi. Opintotuen tapaan.


      • Kyllähän toimenpide jonkinlaista toimeliaisuutta kirvoittaisi. Olettamus perustuu siihen, että jostakin olisi tienattava rahaa takaisinmaksuun. Sen sijaan pelkkä tuki ilman velvoitetta johtaa köllöttelyyn, kuten verohelpotukset, työajan pidennykset yms. yrityslahjat.

        Toisaalta taas ylettömän pitkä laina-aika merkitsee suunnilleen samaa kuin tuki. Ainakin jotkut väittävät että pitkät asuntolainojen maksuajat nostavat vain asuntojen hintoja.

        Pitäisi myös päästä pois pankkien vallasta yhteiskunnassa. Siksi yhteiskuntaan pitäisi kehittää vaihtoehtoisia rahoitusmuotoja. Kaikkein tärkeintä olisi luoda pankki sellaisia kansalaisia varten, jotka haluavat vain tallettaa rahaa ilman, että tätä rahaa koko ajan varastetaan, kuten pankeissa nykyään. Turpeista pankinjohtajista pitäisi päästä.

        Perinteisesti taloutta on totuttu käynnistämään investointien kautta, mutta kannattaisi kokeilla elvytystä markkinoiden kautta. Keskuspankki toimisi eräänlaisena kelana ja kirjaisi sosiaalisena tulonsiirtona tarvittavan summan rahaa kansalaisen tilille. Näin kysynnän lisääntyminen laittaisi normiporvariinkin vauhtia. Saataisiin viimein porvarikin töihin.

        Nythän porvarin ongelma on se, ettei ole riistettävää, mutta kun kansalaisille siunaantuisi lisää rahaa, niin porvari pääsisi taas omaan elementtiinsä.


      • Twiitti kirjoitti:

        Ristiriitaista on porvarihallituksen toiminta, tukia ja helpotuksia yksityisille yrityksille, kuitenkin ilman velvoitteita ja valvontaa.

        Ristiriitaista? Järjenköyhää?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      207
      5448
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      129
      3296
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2475
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      343
      2411
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2012
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1586
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1561
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1423
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1250
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe