Joensuuhun ja Lappiin hakevat

lawyer

Olen aikeissa hakea Lapin yliopistoon ensi keväänä, vaikka Joensuun seudulla asunkin. Kuulemma samalla valintakokeella pystyy hakemaan myös Joensuuhun ja Turkuun. Olen pohdiskellut, minkä valmennuskurssin sitä voisi käydä. Materiaalipakettiakin olen harkinnut.

Mitä muut hakijat ovat pohtineet?

49

602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusiyritys2017

      varmaankin lexin kurssille menen, olin viimekin vuonna jsuun kurssilla ja sisäänpääsy ei jäänyt ainakaan kurssista kiinni. Materiaalit oli hyvät ja pienryhmäopettajat asiantuntevia

    • oikikseen2017

      Kyllä noita lexin kursseja itsekkin suosittelen. Olin viime vuonna kurssilla TehoPlus, ja koin todella hyväksi itselle. Jos töitä en olisi samaan aikaan tehnyt olisi tulos voinut olla toinen, nyt jäi vähästä kiinni. Pienryhmät varsinkin olivat loistavia! Niin luennoilla kuin pienryhmissä oli opettajat asiantuntevia ja avasivat ongelmakohtia hyvin. sen verran hyvä maku jäi että tänä vuonna otan jonkun intensiivikurssin lexiltä. laajempaa en toistamiseen koe tarvitsevani kun lukutekniikkaan viime vuonna siihen sai laajalta kurssilta niin hyvät avut

    • tsemppiihakemiseen

      Materiaalipaketti varmaan hyvä mutta mun mielestä oman sisäänpääsyn kannalta tärkeetä oli nähdä muit hakijoita ja tunnit oli sen takii hyvii. Sai uuden vaihteen silmään kun tajus että on vielä paljon tehtävää ja samalla huomas että muut epäröi samoja asioita. Pelkällä materiaalilla ei olis onnistunut.

      Siks suosittelen vahvasti kokonaisuutta mihi kuuluu materiaali luento-opetusta.

    • niia91

      Itel vähän samansuuntasta ajatusta taas. Pari kertaa hakenut oikikseen, ekalla kerralla turkuun mutta en päässy ja nyt tänä keväänä lapin yliopistoon mutta jäin muutaman pisteen ulos. Kävin Helsingissä artiklan kurssin mutta en voi kyllä suositella kenellekään. Pari kaveria päässyt tohon turkuun Lexin? kursseilla ja nyt kun samalla kokeella voi tonne Lappiinkin hakea niin ajattelin että käyn Turun kurssit, vaikka Rolloon olis tarkotus hakea.

      • TSE1

        Jos et tiedä mikä ainejärjestö missäkin vaikuttaa, niin varmaan parempi jos et hae ollenkaan. Kyllä pitäisi jo parilla hakukerralla olla selvää, ettei oikkikseen ole mitään asiaa.


      • Viisastelija150

        *oikikseen.


    • Tmppap

      Vaikka lukemisessa on pääasiassa kyse siitä, että kuka hallitsee kirjat parhaiten niin kyllä valmennuskurssien merkitys on kuitenkin älyttömän suuri. Näkee muita hakijoita ja tottakai ulkoaopettelussa vaikuttaa myös se, että ymmärtää käsiteltävät asiat. Lexkurssit olivat ainakin viime vuonna hyvät vaikka en sisään päässytkään. Aion hakea Turkuun myös tänä keväänä, mutta en näkis pahana vaihtoehtona valmennuskurssien käyntiä Turussa vaikka Rovaniemelle hakeekin ja jos vaan matkan puolesta mahdollista.

    • OikikseeeeenxD

      Mun kaveri pääs tänä vuonna lexin kautta. Se kehu niitä ni taidan mennä kans :)

    • toisenvuoddenoikkari

      Itse aikoinani hain Lexin kursseilla turkuun ja pääsinkin sinä keväänä sisään. Kurssissa ei ollut mitään moitittavaa, pienryhmätunnit ja kurssilaisten kanssa asian läpikäyminen olivat avain onneen. Asuin silloin muualla ja muutin Turkuun pariksi kuukaudeksi kurssin kautta, mikä osaltani ratkaisi myös suurilta osin opiskelupaikan. Olivathan ne raskaita aikoja kun ei tyttöystävää tai perhettä nähnyt kun pari kertaa sinä aikana, mutta jos olisin lukenut samassa kaupungissa heidän ja ystävieni kanssa en varmasti olisi onnistunut. Juuri siksi suosittelen että matkustaa vähän kauemmas kursseilemaan vaikka kaumpana asustaisi. Tsemppiä hakijoille!

    • madafak

      Olin erään ei-ainejärjestön valmennuskurssilla viime vuonna ja mielestäni ainakin siellä materiaalia tärkeempää on hyvä ja interaktiivinen luento-opetus. Pelkillä tehtävillä ja tiivistelmillä en saanut hirveästi hyötyä.

    • miiiiiikkka

      kyllä kaveri kehui hyväksi näitä lexin kursseja ja itse myös aijon tänä vuonna ottaa semmoisen kun sillä oli päässyt sisään kaverikin

    • judipöllö16

      Pääsin Joensuuhun tänä vuonna. Kävin Lexin valmennuskurssin Turussa. Luennoitsijat oli tosi hyviä (ehkä lukuunottamatta sitä rikosoikeuden luennoitsijaa), samoin pienryhmäopettajat. Materiaalitkin oli ihan hyviä. Jos kurssin haluaa käydä, niin niitä kyllä suosittelisin.

    • Millikkaa

      Oon ajatellut tilata ton joensuun oikkiksen paketin, kun saan haettuu sen sit heti kun asun ite joensuussa.

      • Kvani71

        Niin tää www.judica.fi/valmennus vai? Olis tosi hyvä jos sais ite kans täältä. Ois halvempikin.


      • oikis1

        Mut vaikka lukemisessa pääasiassa on kirjojen omaksuminen, niin kyllä loppuelämän suuntaa haettaessa ainakin itse panostaisin laatuun. Lexin kurssit on todettu hyviksi ja he ilmeisesti postittavat päivän -parin postitusajalla omat materiaalinsa. Itse sain tämän kevään kursseilla materiaalit luennoilla, mutta pari tuttua otti vaan ton materiaalipaketin ja homma toimi hyvin.


      • rikuu96

        itse joensuussa asuvana ajattelin tilata silti Lexin paketin. eihän sitä materiaalia muutenkaan saa heti? viime vuonna tilasin sen lexin paketin kanssa, ja siinä menee se viikko kun ne tekee ne tiivistelmät kirjoista. jos posteissa häviän sen kaksi päivää judican kursseille niin varmasti kokeneemman kurssin järjestäjän laadussa ottaa sen ajan kiinni


      • Moromorjesta

        Ai niinkö hyvä oli että pitää uudestaan vielä hakee :D


      • morromoro
        Moromorjesta kirjoitti:

        Ai niinkö hyvä oli että pitää uudestaan vielä hakee :D

        Eiköhän se ole se oma tekeminen joka sen ratkaisee, ei mikään kurssi tee autuaaksi :) Kommentista päätellen ei sun tradenomiksi hakiessa ihan samanlaista työsarkaa ollut kun oikikseen hakiessa


      • sakuuu95
        Kvani71 kirjoitti:

        Niin tää www.judica.fi/valmennus vai? Olis tosi hyvä jos sais ite kans täältä. Ois halvempikin.

        Tää on mulle ainakin ihan uusi tuttavuus? Hain viime vuonna ekaa kertaa Turkuun ja osallistuin Lexin kursseille. Sisäänpääsy jäi valitettavasti muutaman pisteen päähän, mutta itse valmennuskurssia ei voi muuta kuin kehua. Asiantuntevat luennoitsijat, tuutorit, pienryhmäopettajat ja kaikki. Mun kaveri haki myös jo silloin 2015 Turkuun ja se sano et Lexin matskupaketin mukana tullut suomenkielinen tiivistelmä oli yliveto. Olis kuulemma muuten jääny pääsemättä sisään, kun oli yks kirjoista enkuks!


      • Taneli123

        Mulle ainakin tuli se LexKurssien materiaali viime keväänä kätevästi postilla kotiin kirjojen julkasun jälkeen ja sen avulla tuli Joensuuhun sisään päästyä 😃 En ymmärrä miten se vois auttaa että se materiaali tulee läheltä, ainoo millä on merkitystä on laatu ja siinä mun paketissa oli tosi paljon harjotustehtäviä


      • Oikkarinotaari

        Vieläkö Lexkursseilla paketin toimitus kestää yli kuukauden verran? Pari vuotta sitten kun hain, niin sain materiaalit tosi myöhäisessä vaiheessa. Ei paljoa lämmittänyt.


      • Oikis92

        Meikällä samat. Tilasin kyseisen paketin tuossa vuosi sitten. Maksoi ihan liikaa ja laatu oli sellaista keskinkertaista, jota jokainen pari vuotta oikiksessa opiskellut osaisi tuottaa.


    • OikYo16

      Sellainen huomio, et ne "Lexin kurssit" on LexKurssit. Kannattaako edes hakea, jos ei tätä tiedä.

      • ampukaamuapäähän

        Kiitos. Kukaan ei olisi selvinnyt ilman tätä tärkeää korjausta.


    • Abi2016

      Itse ainakin aion mennä LexKursseille keväällä. Omista kavereista muutama abi pääs ekalla yrittämällä sisään Turkuun sitä kautta. Muutenkin aion hakea Turku-Joensuu-Lappi yhdistelmään, kerran niihin nyt voi hakea samalla kokeella? Ja mitä hyötyä sitä materiaalipakettia vielä olis ostaa, kun eikös voi saada vasta kun kirjat ilmestyy? 😅

    • Abiabiabi

      Itse haen nyt ekaa kertaa ensi keväänä. Oon kuullut paljon hyvää lexin valmennuskursseista ja toi hinta ehkä houkuttelee eniten ja sillä saa ilmeisesti ainakin kuulemani mukaan tosi laadukasta opetusta. Mun yks kaveri on Turun oikiksessa tokaa vuotta ja se suositteli ehdottomasti lexin kursseja. Eximian kurssejakin oon kyllä katsonut mutta oon kuullut että lexin valmennuskursseilta saa myös paljon kavereita ja oman tuutorin jolle voi purkaa epätoivoa ja nähdä häntä ja muita tuutorryhmäläisiä. Mulle ois tärkeetä saada vertaistukea muilta hakijoilta varsinkin nyt kun haen ekaa kertaa :)

    • Sukatnaulakossa

      Kävin sisäänpääsykeväänän LexKurssit ja pelkillä dioilla ja luennoilla sisään. Kirjat luin kerran

    • Successful

      LexKurssit oli aidosti hyvä sijoitus! Pääsin ekalla sisään täsmällisen materiaalipaketin ja loistavan opetuksen ansiosta. Suosittelen lämpimästi.

      • Teho15

        Mä olin luentokurssilla ja opetus oli mun mielestä ihan ok, mutta frendeillä oli materiaalipaketteja ja niille vähän naureskeltiin. Ei sinänsä mitään vikaa mutta ei ollut kyllä hinnan arvoinen. Kaikkien harkkakokeiden palaute oli et "vähän tarkkuutta vielä, tsemppiä! :)"


    • Oikeustieteilijä

      Suosittelen vahvasti LexKursseja, kattava kokonaisuus sekä mielestäni ylivoimaisesti parhain väylä oikeustieteelliseen tiedekuntaan.

    • järjenääni

      Pääsin itse sisään juuri kurssien avulla. Lexin kurssit on varma valinta juuri sen takia, että niillä on hyvä onnistumisprosentti ja vankkumaton kokemus kurssien järjestämisessä.
      Kurssit ovat hinnoiltaan alhaiset ja eri kurssivaihtoehtojen avulla pystyy valitsemaan itselleen sopivimman kurssin. Itse kävin TEHO:n, sillä koin luennot ja materiaalit riittäväksi yhdistelmäksi.
      Vaikka nyt Joensuukin tekee materiaalit niin luottaisin silti enemmän LexKurssien materiaaleihin, sillä uskon että Joensuulla on vähän "kokeilun makua" kun sentään ensimmäistä kertaa tekevät materiaalit.
      Kursseilla juuri parasta on se, että näkee keiden kanssa kilpailee paikoista ja ymmärtää sen, että on ihan samalla viivalla muiden kanssa. Materiaalit toisaalta ovat korvaamattomia kertaamisessa. Opetuksen avulla taas ymmärtää asiat ja suuret linjat, joiden jälkeen yksityiskohtien sisäistäminen ja ulkoaopettelu on huomattavasti helpompaa.
      LexKurssit on mielestäni ainakin varma valinta ja siellä ollessaan tietää saavansa rahoilleen vastinetta. Ja en tiedä onko se 50-100€ säästö sen arvoinen, että jää rannalle taas vuodeksi kun muut pääsevät sisään.

      • mikäjärjenäänihaloo

        Fakta on kuitenkin se, että tyypillisesti näiden kurssien materiaalit tekee oikisopiskelijat, eli tuskinpa materiaalien laadussa on mitään huomattavaa eroa.


      • Kyänäinon

        Jep, ei millään tiedekuntien järjestämillä valmennuskursseilla matskuja tee kukaan pitkän linjan lakimies, vaan opiskelijat. Tietysti opettamassa voi sitten olla ihan eri kastin ukkoja. Varsinkaan pelkkien materiaalipakettien osalta tuskin on juuri minkäänlaista eroa. Vähän tuurista riippuen Lexiltä tai Judicalta voi kummalta tahansa tulla se parempi paketti. Varmasti kuitenkin hyviä ovat molemmat.


    • Oikikseen2015

      Itse suosittelisin harkitsemaan vielä kerran, ja tulemaan lopputulemaan että hakee lääkikseen, pidän paljon parempana vaihtoehtona:3

    • Oikeusjakohtuus

      LexKurssit käyneenä en voi muuta kuin kyseistä instituutiota kehua 🙌🏻 Kaiken kaikkiaan luennot, diat, tuutorit, harjoituspääsykokeet ja pienryhmätunnit tarjosivat erinomaiset puitteet pääsykoekeväälle enkä_ikinä_olisi selvinnyt ilman kurssien antamaa tukea. Erityisen paljon apua sain juurikin kurssimateriaalista, joten materiaalipakkaus kannattaa ehdottomasti tilata, vaikka ei muuten kurssille pystyisi osallistumaan. Toki LexKurssien etuna on myös se, kurssien kautta on mahdollista myös majoittua Turussa, mitä ei kovinkaan moni muu firma tarjoa. Tiivistetysti voisi sanoa, että vaikka LexKurssit (kuten eivät muutkaan valmennuskurssit) tarjoa automaattista sisäänpääsyä tiedekuntaan, antaa kurssit erinomaiset edellytykset kyseiselle onnenpotkulle. Fem utan fem!

      • Bokslet

        Hienoa, siis yli kahdensadan euron materiaalipaketin jälkeenkin sisäänpääsy on edelleen "onnenpotku"? Nyt taitaa olla vikaa paketin lisäksi omassa asenteessa.


    • GodTierHesa

      Mulla ei itsellä oo hyviä kokemuksia Lexkursseista. Hain ite sekä 2014 että 2015, ja molemmilla kerroilla mun mielestä ne tiivistelmät oli samanlaiset mitä itse tein joka tapauksessa. Varsinkin tuolloin 2015, kun kirjojen aiheet oli vähän hankalammat, tiivistelmistä huomasi että niitä tehneet tyypit ei oikeasti tuntenut aihetta yhtään. Englanninkielisen kirjan käännöstyö oli lisäksi puutteellista.

      Lyhyesti, yli 200 euroa siitä että sain keskinkertaisen kasan paperia rumissa kansissa ei ollut mun mielestä hyvä sijoitus. Kokeilisin sinuna jotain muuta keinoa.

      Hain viime keväänä Helsinkiin, ilman valmennuskurssia. Pääsin sisään. Mitä jos miettisitte te muutkin vielä tuota lappianne?

      • jukola12

        Oletko ikinä käynyt Lapissa. Kehä kolmosen sisäpuolellakin on laadukasta yliopisto-opetusta, enkä keksi äkkiä mitään hyvää syytä minkä takia valitsisin Helsingin yliopiston Lapin yliopiston sijasta.


      • GodTierTurku

        tässä vaan nähdään kuinka Lexiin on pykälää vaikeampia päästä, ja kuinka itsekkäitä henkilöitä tämä stadin tiedekunta sisältää.


    • JuhaTykkääLeikkaa

      Onko Hkissa enää edes oikista vai onks se joku valtsikan alla? :o

      • oikkari16

        Kuulema sisällytetään yhteiskuntatieteelliseen jatkossa. Joensuun tapaan.


      • ksjhgshjsskss
        oikkari16 kirjoitti:

        Kuulema sisällytetään yhteiskuntatieteelliseen jatkossa. Joensuun tapaan.

        Kuulemma?

        Kannattaa tarkastaa viimeiset tiedot: ei sulauteta mihinkään muuhun tiedekuntaan.


    • kikik_hiiri69

      Joensuussa (Itä-Suomen yliopistossa) hallintorakenne on vähän perinteisiä yliopistoja modernimpi. Suomen monialaisin tiedeyliopisto, 2 kaupunkia, silti vain 4 tiedekuntaa. Käytännön vaikutus opiskelijoihin ja opetukseen on nolla ja siksi oikis laitosmuodossa.

      Judica-valmennus ottaa vastaan materiaalipakettinsa ennakkotilauksia jo nyt. On toi 149e aika huokea hinta, varsinkin jos sisältää kaiken saman, mitä esim. lexin tai valmennuskeskuksen paketit ;)

    • Oikkari17

      Eihän Joensuussa voi olla viel edes kunnon alumneja. 1./2. vuosikurssin tyypitkö siel niitä tiivistelmiä tekee? 149e on huokea, mut saako sillä vaan huolimattomasti ja asiantuntemattomasti tehdyt tiivistelmät. :/

      • uefOikkari13

        Voi olla. Joensuusta valmistunut jo n. 20 OTM:ia. Neljäs vuosikurssi aloitti tänä vuonna. Näppärimmät suoriutuu muuallakin runsaaseen kolmeen vuoteen, ja osalla Joensuussa eri vuosina aloittaneista oli pohjilla jo aika laajastikin oikeustieteen opintoja.


      • Taitaa_olla_niin

        että suurin osa noista valmistuneista on "muuntokoulutettuja" erikoisjuristeja...


      • Turku-hiljaa

        Valmistuneita on jo, myös ihan ns. puhtaita pelkästään ON/OTM-putkeen valittuja. Ja ikään kuin sillä olisi mitään väliä, että on opiskellut jotain muutakin aikaisemmin kuin OTM-tutkintoon vaadittavat opinnot.

        Pääsykokeen ja samat opinnothan kaikki valmistuneet ovat tehneet joten en ymmärrä miksi pitäisi mollaavaan sävyyn puhua "muuntokoulutetuista".


      • Twilight88

        Joensuun "muuntokoulutetut juristit" ei ikinä tule olemaan true blood lakimiehiä.


      • JuristilakimiesOTM

        Olen kuullut, että Turun ja Helsingin oikiksissa monilla valmistuvilla on taustalla aikaisempia yliopisto-opintoja. Jopa humanistisilta aloilta. Heistä ei voi ikinä tulla true blood lakimiehiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe