Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

vajaatoiminnasta liikatoimintaan? Basedow?

stressaantunut

Hei!

Minulla on ollut ongelmaton vajaatoiminta yli 15v ja olen syönyt (ongelmattomasti) vain Thyroxin koko ajan. Nyt kontrollissa arvot oli ihan persiillään ja lääke tiputettiin puoleen, ja edelleen on liikatoiminnan oireet. Ripuli, sydämentykytys, myös verenpaineet ovat molemmat nousseet 10-15 pykälää ja lepopulssit on 90-110. T4V on jo alle 20, mutta TSH edelleen ihan pohjissa.

Ongelma on, että stressaan syytä tosi paljon. Koska ei käy järkeen, että näin kauan lepotilassa pidetty kilpirauhanen alkaa yhtäkkiä vain toimia. Eikä normaalisti tyroksiinia syövällä kai muutenkaan toimi? Vajaatoiminta alkoi raskauden jälkeen, autoimmuunitulehdus oli dg ja meillä on suvussa pitkä kokoelma autoimmuunijuttuja. Nyt oikeasti pelkään sitä Basedowin tautia.

Onko jollain kääntynyt näin päin? Löytyikö syytä? Kehtaanko pyytää kilpirauhasvasta-aineiden testiä?

5

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • labrakoe

      Muuta kommentoimatta muistin muualla juuri kerrotun, että TSHRab -laboratoriokoe näyttää, onko sinulla liikatoiminnan syynä Basedowin tauti.

      • stressaantunut

        Juu, tiedän. Pelkään vain hullun leimaa, jos menen kyselemään lääkäriltä sitä.


    • eistressaaenää

      Ajattelin vain päivittää, jos joku on samassa tilanteessa myöhemmin.

      Lääkäri otti vähän henkilökohtaisesti, mutta suostui laittamaan lähetteen pitkin hampain. TSH on edelleen mittaamattoman vähissä, TSHRab yli 6 ja T4V nyt enää 16. Tällä setillä kuulemma sairaalan hoidettavaksi.

      Oma tulkintani on alkava Basedowin tauti, joka ei ainakaan vielä ole liikatoiminnan puolella. Lääkitystä on jouduttu laskemaan, toivon, että se riittää.

    • Basedowista_aina_lähete

      Jos sinulla on TSHRab yli 6, niin sinulla on selvä Basedowin tauti. On erittäin merkillistä, että lääkärisi ei meinannut tätä koetta ottaa ja otti asian jopa henkilökohtaisesti.

      Sinulla oli ollut Thyroxin lääkitys 15 vuotta, ja yhtäkkiä alkoi tulla liikatoimintaa. Sellainen tilanne pitää tietenkin tutkia, mitä lääkärisi ei halunnut tehdä. Hyvä että olet ilmeisesti nyt saanut lähetteen.

    • kyhmykäs

      Heippa!

      Sairastin kilpirauhasen vajaatoimintaa ainakin 15 -16 vuotta ja oli Thyroxiinilääkitystä. V 2009 alkoivat kilpirauhasarvot mennä yli, ja Thyroxiini-lääkitys laskettiin pikkuhiljaa. Arvot tasaantui hetkeksi mutta sitten taas nousivat, ja taas laskettiin Thyroxiini. V 2013 jätin viimeisen pillerin pois. Kesällä arvot mitattiin ja kas, arvot reippaasti yli. Olin pitkään tiennyt että jotakin on pielessä mutta perusterveydenhuollosta oli vaikeaa saada aikaa. Nyt olen käyttänyt Tyrasol lääkitystä, eli jarrutettu kilpparin toimintaa. Minulla ei ole Basedow-sairaus vaan joku monikyhmyinen struuma. (myrkkystruuma) Tsh arvo, oli poikkeava, eli 0,01 useampi vuosi (vsta 2000 suurinpiirtein).. Tämä olisi antanut aihetta siihen että kilppariasiat olisi pitänyt tutkia ja hoitaa , endokrinologin mukaan. Hän oli hyvin tuohtunut siitä, ettei aikasemmin oltu lähetetty eteenpäin. Tyrasol-lääkityksen vaikutus on ollut hyvä, m m tsh arvo nousi hetkessä normaalitasoon. Olen kuitenkin menossa kirurgin konsultaatioon huomenna, leikkausta varten. Endokrinologin näkemys on, että kilppari kannattaa tuhota, hänen mukaan minulla on ollut niin monta vuotta jo ongelmia ja ennuste on se, että jos Tyrasol lääkitys lopetetaan, joudun taas ylitoimintaan.

      Miten viestiketjun, stressaantunut tällä hetkellä pärjää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe