Raiskausten kasvu ilmoitusherkkyyden syytä

alkoi_pakolaisinvaasiost

http://www.yle.fi/tekstitv/html/P103_01.html

Kaikkea se yle keksiikin. Vai raiskausten kasvu selittyykin ilmoitusherkkyyden kasvulla. Jos ulkomaalaisten raiskaukset ovat kasvaneet 59% viime vuodesta, voisiko viime vuoden pakolaisinvaasiolla olla osuutta asiaan. Jospa ajatellaan toisesta näkökulmasta. Ilmoitttamattomien raiskausten määrä on kasvanut suhteessa vähintäänkin yhtä paljon.

53

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se_on_väärin

      Ylen suvakki keksii mitä vain suojellakseen turvapaikanhakijoiden mainetta.

      • YLEhoiii

        Turviksille pitää antaa hetimiten Suomen kansalaisuus niin eivät erotu tilastoissa. Siinä toimiva ratkaisu, saa käyttää.


    • huojentunut_keppihevonen

      Onneksi yle löysi selityksen. Pelkäsin jo, että syy olisi muu.

      • SipiläHirteen

        Kyllähän se tiedettiin että meistä suomalaisista, etenkin naisista ja tytöistä, tulee vain 'collateral damagea' päättäjien suvaitsevaisuus-skeidassa. Hyvä tietää, ketä valtiomme pitää arvokkaampina; meitä Suomessa syntyneitä vai näitä oman maansa puolustamista pakoilevia äijänkuvatuksia.


      • SDPNMyötäilemänä
        SipiläHirteen kirjoitti:

        Kyllähän se tiedettiin että meistä suomalaisista, etenkin naisista ja tytöistä, tulee vain 'collateral damagea' päättäjien suvaitsevaisuus-skeidassa. Hyvä tietää, ketä valtiomme pitää arvokkaampina; meitä Suomessa syntyneitä vai näitä oman maansa puolustamista pakoilevia äijänkuvatuksia.

        Olen pahoillani puolestanne.
        Mutta pisnis on varmasti helvetin hyvä, joten se sallittakoon...?
        Ainakin jos katsoo puolue galluppia, kukas se onkaan siellä korkeimmalla...


    • oliko_pakko

      Kauan kesti, että valtamedia uskalsi edes hiema raottaa tulevaisuuden suomalaisten tekosia.

    • Talvisodanhenki

      Yle on saatava lopettamaan verovaroin kustannettu propaganda. Se on juurrutettu tuohon paskalaitokseen niin syvälle ettei onnistu muuten kuin lopettamalla koko pulju. 500 miljoonaa/vuosi on kova hinta noin tökeröstä ja läpinäkyvästä aivopesusta. Huumehörhöjen ylipalkkainen hoitolaitoshan tuo nykyisin on.

    • muualla

      Selitettiin kyllä ovelasti suomalaisten syyksi. Matut tuntee itsensä ulkopuolisiksi, suomalaiset ilmoittavat nyt herkemmin poliisille, suomalaiset eivät suvaitse heitä jne....

      • eilakuille

        Ei mene läpi.


    • yleseliseliseli

      Suurena maahanmuuton saavutuksena yle kertoi eilen Suomen väkiluvun ylittäneen viisi ja puoli miljoonaa.
      Tänään sitten saadaan kuulla raiskausmäärien kasvaneen vuodessa 20% , joillain paikkakunnilla (Hki) yli kaksinkertaiseksi ja raiskaajista neljä viidestä oli turvapaikanhakijoita.

      Yhteenvetona kuullaan asiantuntijaa ja Helsingin Yliopiston tukijaa joka kertoo että maahanmuutto ei selitä lisääntyneitä raiskauslukuja vaan arvellaan ilmoitusherkkyyden kasvaneen.
      Ja taustana on aina se säälittävä tilanne johon nämä raskaan ja vaarallisen matkan tehneet nuoret miehet ovat ajutuneet.
      Eli ovat jääneet ulkopuolisiksi ja yhteenkuulumattomiksi yhteiskuntaan johon ovat joutuneet.
      Ja kun tilanteessa eivät vanhat säännöt enää heitä sido niin se ajaa siten raiskaamaan.

      Että näin se sitten on selitetty tämäkin juttu, ymmärrätekö nyt jo!

    • kdjfkdjf

      Samaa syytä ne käyttää ruotsissa. ilmoitusherkkyys. yle tiedottaa: raiskaukset on räjähtäneet käsiin koko euroopassa ilmoitusherkkyyden vuoksi.

    • siisnäonnäitä

      Tuon siinä artikkelin lopussa kertoo kaiken ! Kun Rosie ja Pete ottivat Jamalin luokseen, he alkoivat syömään ainoastaan Halal-lihaa. – Poika näytti niin kovin hoikalta ja ajattelin, että hän oli nöyrä ja kohtelias. Jamal asui 13-vuotiaan pojan ja 12- sekä 14-vuotiaan tytön kanssa samassa talossa.
      Hälytyskellot alkoivat soida, kun Rosie perheineen meni uimaan ja Rosien 13-vuotias tytär ihmetteli Jamalin karvojen kasvua ja sitä, kuinka karvainen hän yleensäkin oli. Kiipeilykeskuksessa poika kiipesi köysiä pitkin hyvin helposti ja ampumaradalla hän alkoi purkaa asettaan ennen ampumista.
      Koulukuljetuksessa ajoneuvon kuljettaja oli pyytänyt poikaa poistumaan ajoneuvosta, sillä hän ei ollut uskonut Jamalia 16-vuotiaaksi. Rosie kertoi, “On ihmeellistä, kuinka kukaan muu ei uskonut Jamalin olevan lapsi, paitsi ainoastaan sosiaaliviranomaiset.”
      Jamalin käytös meni vaikeammaksi, hän vaati rahaa ja sai puhelinsoittoja oudoista numeroista. Eräänä päivänä Jamal sanoi, ettei kykene rukoilemaan kaikkien julisteiden keskellä, jotka olivat hänen huoneensa seinällä.
      Jamalin viimeiset sanat Rosielle olivat, “Minä tapan sinut ja tiedän missä lapsesi ovat.” – En voi sanoa hänen olevan terroristi, mutta uskon hänen tulleen harjoitusleiriltä. Hän oli taitava näyttelijä, Rosie ihmetteli.
      Rosie sanoo tarkastavansa autonsa jokainen päivä, ja hän myös varmistaa talonsa ikkunoiden olevan lukittuna. Rosie pelkää, koska Jamal tuntee perheen rutiinit.
      Brittipoliitikko David Davis vaatii tiukempia tarkastuksia: “Mikäli emme kovenna tarkastuskäytäntöjä nyt, tulemme näkemään miehiä esittävän pieniä haavoittuvaisia lapsia sijaiskodeissa ja kouluissa.”
      Jamalin todettiin olevan 21-vuotias aikuinen mies.

      Suvakkeitten tasa-arvoperhien tulis tuollaisia sijoittaa paljon !!

      https://m.facebook.com/l.php

    • Sfhuttikubku

      Käytännössä nuo suomalaiseksi ilmotetut on uussuomalaisia eli lähes 100% on raiskaresta on pigmentiltään tummempia kuin katasuomalaiset.

      • väärää-tietoa-

        Tätä ei moni ota huomioon, että suomalaiseksi mainittu ei ole alkuperältään suomalainen. Matut ja mamut tekevät raiskauksista melkein kaikki.


      • väärää-tietoa- kirjoitti:

        Tätä ei moni ota huomioon, että suomalaiseksi mainittu ei ole alkuperältään suomalainen. Matut ja mamut tekevät raiskauksista melkein kaikki.

        Niin, moni tosiaan tietää, että rikostilastot ovat kaikkien saatavilla myös syntyperän mukaan. Siksi moni ei kuvittele, että 'matut ja mamut tekevät raiskauksista melkein kaikki'.


      • MoniEiEdesTiedä
        TheUrbanLegends kirjoitti:

        Niin, moni tosiaan tietää, että rikostilastot ovat kaikkien saatavilla myös syntyperän mukaan. Siksi moni ei kuvittele, että 'matut ja mamut tekevät raiskauksista melkein kaikki'.

        Niin totta! Eikä tilastot kerro mm suomen kansalaisuuden saaneista rikoksen tekijöistä erikseen, heidät merkitään tilastoihin suomalaisiksi...


      • MoniEiEdesTiedä kirjoitti:

        Niin totta! Eikä tilastot kerro mm suomen kansalaisuuden saaneista rikoksen tekijöistä erikseen, heidät merkitään tilastoihin suomalaisiksi...

        Kuten juuri äsken sanoin, niin tilastot löytyvät myös syntyperän perusteella. Että muualta muuttaneet kansalaisuuden saaneet ovat niissä merkittyinä ulkomaalaistaustaisiksi.


    • Stuppio
      • Nii-inpä

        Tuon sivuston tavoitteena on ylikorostaa muutamaa virheelliseksi osoittautunutta some-huhua ja lakaista niiden avulla maahanmuuttajien todelliset rikostilastot maton alle. Huhumylly ei esimerkiksi koskaan tule kommentoimaan sitä, että vuosi sitten alkanut pakolaiskriisi kolminkertaisti Suomen seksuaalirikostilastot muutamassa kuukaudessa. Sivusto ei myöskään kerro, että Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneet miehet syyllistyvät raiskausrikoksiin 17 kertaa useammin kuin suomalaiset.

        Lienee paikallaan myös mainita, että ainakin kolme Huhumyllyn taustahenkilöä kuuluu väkivaltaa avoimesti Suomessa ajavaan äärivasemmistoliikehdintään. Esimerkiksi Dan Koivulaakso on vasemmistonuorten keskustelupalstan tietovuodon perusteella vaatinut ”taktista väkivaltaa” ja erilaisten aseiden käyttöä maahanmuuttopoliittisia toisinajattelijoita kohtaan.


    • hohhoijkhaa

      no, hesari kirjoitti vain että ulkomaalaisten rikokset on vähentyneet

      • NäinKikkaillan

        Johtuiskohan siitä että venäläiset turistit eivät aja niin paljon ylinopeuksia kuin ennen...ja varsinkin kun Hyysäri rinnastaa raiskauksen ja 10 km ylinopeuden saman arvoisiksi rikoksiksi.


      • Gjkllooi

        Seitsemän kilometrin ylinopeus nyt. Tilastot "kaunistuu"


    • samat.on.säännöt

      Mitä ne vanhat säännöt muuten ovat, ne mitkä eivät enää sido?
      Kieltävätkö ne raiskaamisen?
      Tämäkin asia tarjoillaan kuin luonnonlakina että kotimaasta poistuttua opitut säännöt yhtäkkiä sopii unohtaa. Miksi?
      Tuskin mikään yhteisö tai kulttuuri voi sallia mielivaltaista raiskaamista joten kaikilla tuo asia kyllä on tiedossa.
      Kulttuurieroilla ja "ulkopuolisuudella" on aivan turha yrittää rikollisia puolustella. Ne jotka sitä tekevät suorastaan tarjoavat tilaisuuden ja vapaat kädet eläimelliseen käytökseen maahantulijoita vastaanottavan maan asukkaita kohtaan.

    • Yksittäistapauksia? No ei sentään. Kulttuuri ja ihmiset jotka eivät kunnioita naisia / tyttöjä syyllistyvät omien himojensa tyydyttämiseen, koska näkevät naisen alempiarvoisena olentona. Se lukee selvästi ja selkeästi heidän pyhässä kirjassaan.

    • kaunistellaanlukuja

      Jos Ruotsi parissa vuoskymmenessä ei niin kiitettävälle listalle toiselle sijalle raiskaustilastoissa Etelä-afrikan jälkeen.
      (on muuten valkoisia kristittyjä buureja jotka enemmistön tummaihoisten puolelta kokevat sitä todellista RASISMIA, sortoa ja raiskauksia ja ihan ihonvärinsäkin puolesta. Ei luokitella pakolaisiksi suomessa kun pitää kostaa isien teot ja kun me hakisimme nämä mutta sehän ei käy...)
      Niin nämä Anderssonit ruotsissa on löytäneet yllättäen uuden harrastuksen että jokin syy yhteys tässä on ja YLE ei tuo tätäkään esille.

    • bloodyidiots

      Vai ilmoitusherkkyyttä, jos saa sukupuolitaudin, C-hepatiittiviruksen raiskauksen yhteydessä. Ilmoitusherkkyyttäkö sekin, kun hoidatuttava itsensä pikaisesti terkkarissa? Pitäisi vaan salata ylen toimittajien mielestä, niinkö? Henkisistä vaurioista puhumattakaan.

    • usko-mennyt

      Onko niin että raiskatut eivät enää oikein usko suvakkien syyllistämis-monikulttuuripropagandaa vaan tekevätkin ilmoitukssen?

    • oksettavaaaa
    • jaahasvainiin

      YLE: Oulun insestitapaus johtui ilmoitusherkkyydestä.

      • abortti11vee

        Oulussa kun poliisilla oli se yksisormi järjestelmä ja puhelimet pätki niin kesti sen 17v.


    • MiksiSilmätSuljetaan

      En ymmärrä, miten tämä on mahdollista! VÄHÄTELLÄÄN näin HUOLESTUTTAVIA LUKUJA. EI HALUTA KATSOA TULEVAISUUTEEN JOHON TÄLLAINEN ON JOHTAMASSA.

      • Mikä tuossa vähättelyä oli? Että seksuaalirikosten määrä on ampaissut nousuun?


      • syyJaYhteysSelvitettävä
        TheUrbanLegends kirjoitti:

        Mikä tuossa vähättelyä oli? Että seksuaalirikosten määrä on ampaissut nousuun?

        Vähättelyä lienee toimenpiteiden puutteet kyseisissä tapauksissa.


      • syyJaYhteysSelvitettävä kirjoitti:

        Vähättelyä lienee toimenpiteiden puutteet kyseisissä tapauksissa.

        Jaha. Mitä toimenpiteitä tuolta teksti-tv:n uutiselta nyt sitten olisit odottanut, jotta Yle ei vähättelisi? Vai mikä taho nyt vähättelee ja miten se tähän uutisointiin liittyy?


      • tosi_vaikea_arvata
        TheUrbanLegends kirjoitti:

        Mikä tuossa vähättelyä oli? Että seksuaalirikosten määrä on ampaissut nousuun?

        mikäköhän urbaanilegendan mielestä on syy määrän nousuun?


      • tosi_vaikea_arvata kirjoitti:

        mikäköhän urbaanilegendan mielestä on syy määrän nousuun?

        Se, että kysyt mielipidettä faktojen sijaan asiassa, joka ei ole mielipidesidonnainen, sekä vain yhtä syytä laajaan asiaan osoittaa, ettei meillä ole tässä oikein yhteistä keskustelupohjaa.

        Kerron kuitenkin tiedoksesi, että viiden vuoden seksuaalirikostilastoja tarkasteltaessa tammi-syyskuun ajalta, mukaan lukien tämä vuosi, on nopeasti havaittavissa, että poliisin tietoon tulleiden seksuaalirikosten määrän oltua laskusuuntainen ollaan nyt jälleen lähes vuoden 2013 tasolla. Silloin seksuaalirikoksia tuli poliisin tietoo 64 enemmän kuin tänä vuonna. Vuodesta 2012 jäädään vielä enemmän jälkeen, eroa on 189 rikoksen verran. Väkivaltarikosten määrä onneksi on jatkanut laskuaan tänäkin vuonna. Laskua vuoteen 2012 on jo tuhansia.


    • Johtusko tuo siitä ,että poliisille on tullut ohjeet ottaa asia vakavasti ja ilman uhrin syyttelyä ja pelottelua seurauksilla ? Että silleen.

    • gfhddjhk

      Ilmoitukset raiskausten kasvun syytä!

      • Todellisuutta, ei voi enää salata Suomalaisilta. Että silleen.


      • höpöhöpö kirjoitti:

        Todellisuutta, ei voi enää salata Suomalaisilta. Että silleen.

        Millä tavalla se on yritetty salata? Rikostilastot ainakin ovat olleet julkisia vuodesta toiseen ja jokainen on voinut tehdä poimintoja mielin määrin katsellakseen tilastoja. Ei erityisen salaista toimintaa. Uuden kvartaalitilaston valmistuessa näistä myös uutisoidaan, mikä jälleen kerran on paljon keskustelua täälläkin herättänyt.


      • TasapuolisuuttaAsioihin
        TheUrbanLegends kirjoitti:

        Millä tavalla se on yritetty salata? Rikostilastot ainakin ovat olleet julkisia vuodesta toiseen ja jokainen on voinut tehdä poimintoja mielin määrin katsellakseen tilastoja. Ei erityisen salaista toimintaa. Uuden kvartaalitilaston valmistuessa näistä myös uutisoidaan, mikä jälleen kerran on paljon keskustelua täälläkin herättänyt.

        Herra höpöhöpö tarkoittaa lienee median pikselöintiä.
        Uhri omalla naamallaan ja tekijä pikselöity, jotta suojeltaisiin ketä?
        Myöskään kukaan ei ole irtisanoutunut mistään, ei edes pöyristynyt...vrt Immonen väärässä seurassa valokuvassa jne. Kuinkahan ne kehtaavat ja kyllähän ne kehtaavat.


    • onx_tietooo

      Pääseekö ylelle töihin jos ei ole luonnehäiriöinen suvakki?

    • joukollakin

      Kauheaa, että mamuinvaasion myötä niin moni nainen menettänyt mielenterveytensä.

    • Niin no eihän tuossa kyllä noin sanottu. Siinä sanottiin, että osa seksuaalirikosten kasvusta johtuu ilmoitusherkkyyden kasvusta. Mikä tietysti on sanomattakin selvää, sillä yksi seksuaalirikoshan on nyt ollut rikoslaissa vasta pari vuotta. Totta kai silloin määrä nousee alkuun. Osa seksuaalirikosten ilmoitusten määrän kasvusta siis selittyy sillä, kun taas osa ei.

      Ei siinä, kyllä Ylen uutisointia saa kauhistella ihan vapaasti, mutta ehkä järkevämpää kauhistella sitä, mitä oikeasti sanotaan eikä sitä, mitä kuvitellaan sanotun.

    • halooo

      Raiskausten kasvu johtuu siitä, että raiskauksia on enemmän.

      • hlfg4

        Tällä on ajallinen yhteys matuinvaasion kanssa.


      • 54j65
        hlfg4 kirjoitti:

        Tällä on ajallinen yhteys matuinvaasion kanssa.

        Myös ilmastomuutoksella on ajallinen yhteys hiilidioksidipäästöjen kasvun kanssa.


    • hlgrtö

      Olisi korkea aika viheltää peli poikki. Milloin on suurmielenosoitus.

    • Isojööti

      Raiskasin kerran koiran

    • VoeJeruSAALEM

      Niin on se kumma kun SUOMEN NAISET uskaltaa ilmoittaa RAISKAUKSESTA POLIISILLE... on se KUMMA... ei sellasta AAVIKOLLA tapahdu koskaan :))

    • suvakki.on.vajakki

      Ylellä on täysi työ peitellä matujen raiskauksia.

    • 46j4j

      Raiskausten lisääntymisen estämisen PARAS KEINO ON ESTÄÄ MAAHANMUUTTO!

      Jos tätä ei tehdä, niin suomalaisten naisten, miesten, lasten ja vanhusten on turvauduttava henkilökohtaiseen toimintaan. Seuraavassa videossa opetetaan´kin jokatytölle ja -pojalle TOISEKSI ja KOLMANNEKSI PARAS KEINO VÄLTTÄÄ RAISKAUS:

      http://www.youtube.com/watch?v=OKSJD3RTvQY&t=15m20s

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      134
      2950
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      463
      2031
    3. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      127
      1943
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      37
      1758
    5. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1599
    6. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      102
      1550
    7. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      371
      1495
    8. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      208
      1259
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      53
      1179
    10. Mitä muinaiset tekstit sanovat ei-perinteisestä seksuaalisesta suuntautumisesta

      Mitä Vedat sanovat ei-perinteisestä seksuaalisesta suuntautumisesta? Kolme sukupuolta vedalaisessa sivilisaatiossa Tosi
      Hindulaisuus
      540
      1136
    Aihe