KELAN mielivaltainen kohtelu

Työkyvytöntyötön

Oletko kohdannut kelan mielivaltaa päätöksissä.

59

957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NoEnOle

      Jos virkailija on opiskellut yliopistossa ei se tee vääriä päätöksiä, täydellinen ei tee virheitä.

      • Näinkin

        Isoimman ongelman asiassa tekee etteivät osaa tai halua osata perutella antamiaan päätöksiä. Tämä menettely loukkaa asiakkaan oikeusturvaa.


    • Työkyvytöntyötön

      Potilasta hoitavat lääkärit ovat kelan asiatuntija lääkärille keiloja, joita keilapallolla tämä asiantuntia niitä kaataa. Nöyryyttävää uskoisin "keiloille " tälläinen menettely olevan, mutta minkä teet. Kysymys onkin miten kauvan potilas kestää kelan kiusaamista.

    • Omapa.on.asiasi

      Eläkevakuutusyhtiöt ovat päätöksissään tiukempia kuin Kela, tosin tämä työkyvyttömyyseläke juttusi ei ole oikein porin alueen asioiksi sopiva aloitus, parempaa tietämystä saisit asianomaisilta asiaan liittyviltä palstoilta.
      Sinun täytyy vain näyttää toteen olevasi työkyvytön (60%, kuten laki edellyttää).
      tiukka linja vain Helsingin herroille.

      Omapa on siis asiasi jos et osaa käyttää keskustelupalstojen sinulle tarjoamia mahdollisuuksia hyväksesi onnettomilla palstavalinnoillasi sisällön suhteen.

      Tästä taas varmasti joku porilainen vetää herneen nenäänsä, mutta noinhan se on yleensä mennyt, minä vain en ole enää sitä kommenttia lukemassa, porilainen kun ei opi edes mitään virheistään

      • Porin-kela

        on paikka jonne porilaisena anomukseni toimitan, joten.....


      • Postissakin
        Porin-kela kirjoitti:

        on paikka jonne porilaisena anomukseni toimitan, joten.....

        Tosin lähettäessäsi postin mukana kirjeen Helsinkiin, pudotat kirjeesi porissa postin kuljetettavaksi, on paikka porissa menossa ihan muualle. voithan tietysti jättää tuon Kela hakemuksesi muuallakin kuin porin toimistossa, tuliko näsäviisaana tämä mahdollisuus mieleesi, anomuksesi voit toimittaa missä vain, eri asia on missä käsittely tapahtuu. sen näet päätöksessäsi.

        ei se porilainen opi virheistään, huomattu jo monasti aiemmin!


      • Kiitos-vinkistä

        Sieltä poimittuna .

        "Minäkin olin aikoinaan vakuutusyhtiön riepoteltavana. Aivoverenvuoto 2004. Ensin 2 kielteistä päätöstä. Sen jälkeen 3 myönteistä joissa yritettiin vedättää eläkkeen alkamispäivää. Lopulta viides päätös oli hakemukseni mukainen. Lukemattomat surkeassa tilanteessa olevat ihmiset antavat periksi eivätkä jatka valituksia. Ja vakuutusmafia korjaa rahat. Muuten muistaakseni 80-luvulla 2 vakuutuslääkäriä on tapettu. Siitä ollaan vaan hiljaa koska mafia haluaa pimittää asiat."


      • Mitävittuamuka

        Alkaako kakka haista Porin konttorissa. No sitä saa mitä tilaa.


    • psyyke-eläkeläinen

      Asumistuki päätös kesti noin 3kk.

    • Työkyvytöntyötön

      Taitaa lääkitys olla pielessä, kun ahdistaa nii helvetisti, kirjeen vaihto juupas eipäs tasolla työeläkelaitosten kanssa. No ei ole kuulemma vakavaa ja näin ollen kelan ja kevan mielestä kykenee hankkimaan toimeentulonsa työtätekemällä sairaana. Eivät vaan piruuttaan kerro kuka maksaa palkan toistaiseksi lääkärin todentamalla työkyvyttömyys lausunnolla olevana palkansaajan. Sairausloma hylky paperit lähtee Suomen oikeusasteen käyneenä valituksena Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Jos sieltäkin hylky runsaan vuoden päästä, niin no... No perään lähtee työkyvyttömyyseläke hakemus jne...... Kunnes vanhuuseläke tai kuolema korjaa. Sairaana en töihin ainakaan mene. 11 vuotta tähän mennessä työmarkkinatuilla on oltu ja toiset saman verran vanhuuseläkkeeseen. No joo, kyllä se siitä sitten iloksi vielä muuttuu.

    • Välinpitämättömyyttä

      Välinpitämättömyys on noilla virkailijoilla eläkevakuutusyhtiöissä lähempänä todellisuutta kuin mielivaltaisuus.
      Itselläni hylättiin hakemus liiallisen alkoholinkäytön vuoksi vaikka papereissa oli maininta: alkoholin käyttö vähäistä jos lainkaan, huomauttaessani asiasta valituksessani muutuinkin yhtäkkiä syrjäytyneeksi ...
      Käsittelijän vaihtuessa muuttui päätöskin samojen lääkärinlausuntojen mukaan reilussa kuukaudessa täysin työkyvyttömäksi eläkelakien mukaan mitattuna. Olin tuolloin 47 vuotias, väliinputoaja, liian vanha töihin ja liian nuori eläkkeelle (tämä tapahtuma vuodelta 2007)

      • Mielestäni

        jos virkailija ei perustele päätöstään, lääkärin perustelemaa lausuntoa vastaan on se silloin mielivaltaista.


      • Välinpitämättömyyttä
        Mielestäni kirjoitti:

        jos virkailija ei perustele päätöstään, lääkärin perustelemaa lausuntoa vastaan on se silloin mielivaltaista.

        Välinpitämättömyyttä,


      • Epäpätevyyttä
        Välinpitämättömyyttä kirjoitti:

        Välinpitämättömyyttä,

        Välinpitämättöömyyttä. Aivan samaa. Henki sillä touuhulla lähtee kuitenkin.


    • Terveenpaperit

      saatuani vuosien jälkeen täysin omakustanteisella sairauslomalta palattuani terveeksi, voisin kiittää niistä. Kiitoksena ajattelin lahjoittaa kelaan lämmitysjärjestelmän asennettuna. Tämä teholämmimen toiminta on helppo ja yksinkertainen, joten voin sen tässä nyt selvitää saiuraulomalta kertomalla. Idea olisi tämän kaltainen, lainaamalla kuorma-auton korkea laitaisella lavalla jostain ja jostain lavalle lastattuna kaasupulloja lava laitoja myöden täyteen, sitten pullojen venttiilit viritettynä yhteisavattaviksi. Sen jälkeen siten vaan ajetaan kuorma -auto remontin nähneen kelan ala- aulaan ja laukaistaan venttiilit yhtä aikaa auki, sytytetään kaasu ja katso! Lämpöä riittää aivan ylimpään hallinto kerrokseen saakka. Eikä tarvitse lahjoittajaa edes kiittää. Mutta tätä lahjaa ja ihmeparantumista joutuu nyt odottelemaan ainakin työkyvyttömyys käsittelyn ajan verran, joten henkilökunta koittaa nyt siksi aikaa vaan saada työstään lisälämmintä ja tehdä siten oikeudenmukaisa päätöksiä käsitellessään asiakkaiden sairaus ja työkyvyttömyys hakemuksia.

      Hyvää Joulun odotuksen aikaa kaikille.

      • Räyhää

        Minulle tuli muinoin ideaa, että paskassahan on metaania tai muuta syttyvää kaasua. Joten jos kelan toimistoon viedään kuorma-autollinen paskaa, niin saahan siitä lämpöä poltettua, hyvänen aika. Ja samalla saadaan paska pois haisemasta jostain muualta. Kaksi asiaa yhdellä iskulla. Lämpöistä joulua kelaan.


    • riiistäjä

      Yrittäjänä en ole koskaan saanut mitään tukia. Teen töitä viikossa 24/7 en ole pitänyt lomia enkä sairaslomia koskaan...silti käyn etelässä monta kertaa vuodessa...mistä saan kriisiapua?

      • Näin-se

        menee. Etelästä tulee pakolaisia Suomeen nauttimaan sosiaali suojasta. Härmä lähtee etelään saamaan kriisiapua menetetystä eläke oikeusturvasta.


      • Onneksi-Suomella-on

      • voisitkohaistaacacan

        Miten arvon "yrittäjä" ehtii 24/7 töiltään käymään etelässä monta kertaa vuodessa? Vai onko sun "etelä" vuokra-asuntosi eteläosa?Yritystukia jaellaan kaltaisillesi valittajille enemmän per vuosi kuin sossurahoja oikeasti rahattomille.


    • riistäjä

      Mistä etelästä?

    • Työkyvytöntyötön

      "Sinun täytyy vain näyttää toteen olevasi työkyvytön (60%, kuten laki edellyttää)."

      Nyt ollaan asian ytimessä, pidetään tästä kiinni. Tässä tulee vakuutuslaitosten mielivalta esiin. 100% työkyvyttömyyden näyttö lääkärin todistuksella kuitataan kelan asiantuntija lääkärin mukaan kumotuksi mantralla. Potilas on kykeneväinen tekemään työtään tai siihen lähinnä verratavaan työhön, kohtuullisen toimeentulonsa saamiseeksi. Tämän todentaakseen potilasta näkemättä. Totta varmasti, jos työkyvyttön työtön katsotaan ammmatiksi ja siitä maksettaisiin palkka. Näin ei asiat kuitenkaan ole. Joten näin ollen työeläkelaitosten mielivaltainen väittämä työkykyisyydestä oikeisiin töihin ei pidä paikkaansa.

    • Merkillistä

      Pitää Suomessa tehdä rikos, saadakseen oikeutta. No Huh huh.

      • Eimielestäni

        lisälämmityksen asentaminen kelan rakennukseen ole rikos. Lähinnä voisi olla luvaton toiminpide ja jos siitä työstä aiheutuu vahinko on sitä varten vakuutukset, jotka korvaavat työkyvyttömän aiheuttaman vahingon. Eiks niin.


      • naurettavaaTouhua
        Eimielestäni kirjoitti:

        lisälämmityksen asentaminen kelan rakennukseen ole rikos. Lähinnä voisi olla luvaton toiminpide ja jos siitä työstä aiheutuu vahinko on sitä varten vakuutukset, jotka korvaavat työkyvyttömän aiheuttaman vahingon. Eiks niin.

        paskat housussa kirjoitella kelalle uhkauksia nettiin, poliisit tulee sua kohta hakee pässi


      • Samasekukatulee

        yksinäistä sairasta hakemaan. Vaihtelua olisi sekin päästä valtion kyydissä ajelulle.


      • NoinkinSeOn
        Samasekukatulee kirjoitti:

        yksinäistä sairasta hakemaan. Vaihtelua olisi sekin päästä valtion kyydissä ajelulle.

        Tottakai se vituttaa joutua joidenki psykopaattien armoille.


      • Luojatautia

        lisätköön potilas on vielä hengissä. Perkele kun tulee kalliiksi yhteiskunnalle, kun ei päästä suomalaisista vajaakuntoisista millään eroon. Millä helveitillä muuten saadaan pakolaisasiat hoidettua, kertokaa se mulle.


    • Eikö-se

      ole hyvä, että joku kertoo totuuden, kelan asennoitumisesta työkyvyttömiksi tulleita kohtaa. Mielestäni madaltaa ahdistusta ja tressiä, kun tietää etukäteen turhaksi yrittää hakea toimeentuloansa työkyvyttömyyseläkkeestä.

    • Ketävarten

      Kela on perustettu.

      • kuten.yleensä

        joidenkin viranhaltijoiden käytöksestä päätellen virastot on perustettu pönkittämään heidän egojaan, ainakin heidän mielestään.
        Mukavaa olla egotripillä ja sosiaaliset taidot lähentelee nollaa, joillakin on se harhainen käsitys että se virka on hallintoalamaisten käskemistä varten, vaikka osa viranhoitoa sisältää asiakaspalvelutyötä niin se vallankäyttö ja siitä saadut kicksit ovat usein se ensimmäinen ja viimeinen asia johon törmää.

        Jokaiseen virkaan pitäisi olla joitain muita pääsyvaatimuksia kuin tsaarinvallan aikaisessa ohjekirjasessa on, puolueeton yksityisen tekemä psykologinen soveltuvuustesti olisi paikallaan.

        Vajaakuntoiset voisi tukityöllistää jollekin pajalle kuuntelemaan kuinka "opettaja" egotrippaa pitämällä itsekehulta lemuavia palopuheita, saisivat hekin oman annoksensa "Harria ja Pekkaa".


    • Alan-ymmärtämään

      Kela pitää työkyvyttömyys mittarina omia töitä ja työntekijöitään. Eihän siinä tapauksessa todellisuudessa kukaan ole oikeutettu työkyvyttömyyseläkkeeseen.

      • ehkä.virkaan

        Pitäisi ehkä hakea virkaa jotta saisi puolikuntoisena puutappi perseessä kyykyttää kansaa?


    • virka.pois

      Virka pois jos ei noudata lakia, hallintolaissa on asiakkaan asiallisesta kohtelusta mutta se jää joskus unholaan.
      Viran ei kuulu olla mikään avohoidon itseterapioinnin yksikkö josta vielä maksetaan sille työkyvyttömälle dominantille yhteisistä varoista palkkaa, hullu kuuluu hoitoon eikä virkaan.

    • Työkyvytöntyötön

      Nyt minäkin alan ymmärtämään, vaikka en ymmärrä. Niin pitää nyt kuitenkin käyttää paperit Euroopan unionin tuomioistuimessa kysyen, kuuluuko saada sairauspäivärahaa jos on lääkärin kirjoittaman todistuksen kelalle esittänyt, siitä anomuksen tehny ja kielteisenä sen takaisin saanut, jopa vakuutusoikeudessa käyneenä oikaisuvaatimuksena. Voi olla kelan kuitenkin näin menetelleenä rikkovan ihmisoikeuksia. Omalta osaltani Suomen kansalaisena olen sitten ainakin mielestäni kaikkeni tehnyt, osoitaakseni etteivät hoitavat lääkärini ole olleet väärässä sairaus todistuksia kirjoittaessaan minulle. Mutta siitä asiasta sitten runsaan vuoden päästä ollaan viisaampia. Voi olla vielä, että ylittää uutiskynnyksen voittaessani ja saamme lukea sen lisäksi lehdistä.

      • visasia.juttuja

        kun pitäisi saada ne alkuperäisen diagnoosin antaneet lääkärit todistamaan kelan lekuria vastaan, mutta kun ne tuskin lähtee siihen prosessiin.

        Lääkäri ei lääkäriä noki.


      • Työkyvytöntyötön

        Euroopan unionin tuomioistuin, mielestäni ratkaisee, onko Kela menetellyt oikein vai väärin antaessaan pätöksensä ja varsinkaan, ettei se annettu päätös loukkaa ihmisoikeuksia. Asianajajani sen lakimiehenä hyvin uskoakseni tietää esittää pohjana, käsittelyyn lähtevissä papereissa.


    • ongstietoo

      Kuka on Porin kelan johtaja.

    • ongstietoo

      Kiitos. Nämä henkilöt on sitten henkilökohtaisessa vastuussa, Porissa päätetyistä asioista oletan.

      • ei.ole.vastuussa

        Kyllä ne päätökset laeista tehdään edelleen Arkadianmäellä.


      • ongstietoo

        Eikö muka, jos ovat lainvastaisia päätöksiä tehneet. Tai no tiedän kyllä ettei virkamiehillä ole henkilökohtaista vastuuta mistään. Ajankuluksi kun nyt kiroittelen.


    • Työkyvytöntyötön

      Kyllä toisaalta ymmärtää kelan näkökannan olla myöntämättä Sairauspäivärahaa, työmarkkinatuen siasta. Nythän Porin kaupunki osallistuu sakkorahoilla pitkäaikaistyöttömän kelan maksuihin. Kaupunginjohtaja A-M Luukkosella, sitten taas ei ole pinintäkään intressiä puuttua ko, asiaan. Hienoa ja näillä eväillä mennään.

    • Työkyvytöntyötön

      Tänään aika lääkärille, kysyäkseni mitä mieltä on kelan ja kevan tekemiin päätöksiin, joissa lähinnä hänen työkyvyttömyys lausuntonsa minulle on eläkevakuutuslaitoksissa laitettu sen paremmin perustelemalla roskakoriin.

      • Työkyvytöntyötön

        Sain mielipiteen suullisena vastauksena. Lääkäri olettaa, ettei hänen lausuntonsapäde, koska asiantuntija lääkärit eläkevakuutuslaitoksissa, ovat tehneet hylkäävän päätöksen aijemmissa tehdyistä päätöksistä, eivätkä nyt voi siten nöyrtyä tekemään puoltavaa päätöstä. Että sillee ja loput postikorttina. Ei yhtään eläkevakuutuslaitokset loukkaa ihmisoikeuksia, eihän.


    • Mielivaltaa
    • Tietoameistä
    • Repikäätostahuumoria

      13 viikkoa
      Uudet työkyvyttömyyseläkehakemukset

      Aina ei hakemusta saada ratkaistua tavoiteajassa. Usein syynä on se, että hakemuksesta puuttuu olennaisia tietoja tai liitteitä, joita joudutaan pyytämään hakijalta jälkikäteen, tai henkilö on asunut ulkomailla. Lisäksi esimerkiksi vanhempainpäivärahoja varten voidaan joutua odottamaan työnantajalta palkanmaksu- tai tulotietoja, jolloin hakemuksen käsittely viivästyy. Joinakin vuodenaikoina hakemusten käsittely voi myös ruuhkautua.

      Tela muutoksenhakulautakunta käsittelyaika 10-15 kk

      Vakuutusoikeus käsittelyaika 10-15kk

      Euroopan unionin tuomioistuin, valitusten käsittely kesti vuonna 2015 keskimäärin 14 kuukautta,

    • Vertailuksi
    • Jouluylläri

      Loka-autossa on ilmeisesti letku, jolla voidaan imuroida paskakaivosta sonnat auton säiliöön. Mutta pystyykö sillä myös puhaltamaan samat möhjöt ulospäin?

      Nyt jos byrokraattien konttorissa on joku vessa, siivouskomero, kahvitaukohuone tai muu sellainen, että pikku ikkuna ylhäällä, niin eikös avulias lämmitysvekkuli pääse avaamaan ikkunan sisältäpäin? Sitten huoneen ovi kiinni ja ulos. Ja toinen vekkuli työntämään loka-auton letkun pää ikkunasta sisään: huone täyteen lämmintä, höyryävää paskaa?

      Sitten kun pahaa-aavistamaton byrokraatti menee avaamaan ovea, vyöryy valtava lämmin höyryävä paskan hyökyaalto oviaukosta leviämään koko huoneiston lattioille?

      • Erittäin-hyviä

        ehdoituksia, ohjaamaan kelan asiantuntijat tekemään oikeudenmukaisia päätöksiä.


      • hihihiii

        toivotaan oikeen kusisa työpäiviä ja paskasia viikonloppuja.


      • Anonyymi

        Noita kepposia pitäisi tehdä niiden mulkkujen koteihin ja nostella niiden kakaroita aina kohdatessa korvista ilmaan.


    • Yllärit

      Onhan Intiassa tehty asuntojen lattioita lehmän lannasta, hyvänen aika. Lattia on annettu kuivua tosin ennen käyttöä. Tietenkään ei ole suositeltavaa mennä tarjoamaan Kelalle lantapäällystettä lattioihin, mutta kun monikulttuurisuus lisääntyy Suomessa, niin saattaapa tämäkin tulla mahdolliseksi. Että Kelan tädit mankuvat hienoa lantapäällystettä saada konttorin lattioille. Jos asia osataan markkinoida etukäteen oikeilla sanakäänteillä. Vaikkapa ehdottaa konttorin johtajalle, että meidän firmassa on tällainen uusi edistyksellinen biomatto tarjolla lattioille, ja olemme nyt ajatelleet tarjota Kelan konttoriin ilmaisen uuden lattiapäällysteen. Että saamme näin esitellä ja mainostaa kansalle ihanaa biolattiaa. Kelan täti varmaan ihastuisi puhelimessa: juu, tuokaa vain heti! Oi miten ihanaa!

      Ajatelkaa, miten hienoa sivistystä. Ja varmaan tuoksukin on mahtava jonkin aikaa.

      • Vittujooo

        Sitä on "urakkataarjouksia" jättäneet yksi sun toinenkin. Porin kelan konttorirottaa, kun on niin vaikeaa saada kiinni saadakseen vastauksia tarjouspyyntöihin. Euroopan unionin tuomioistuimen kautta pitää näitä pyyntöjä esittää perhana.


      • Näinhänseon

        ja iltasanomat, sitten taas pitää huolen kilpailutuksen avoimuudesta.


    • Anonyymi

      Todellakin oon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe