Näin voitat vakuuslääkärit oikeudessa yli 97% varm

6765756

Julkisuudessa puhuttanut Saara Auvisen tapaus (Iltalehti 11.8.) nostaa pinnalle pitkäaikaisen ongelman vakuutuslääkäreiden päätösvallasta, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen.

Vakuutusyhtiö LähiTapiola katsoi hevosen selästä putoamisen seurauksena aivovammasta kärsivän Auvisen työkykyiseksi, vaikka hoitavat lääkärit olivat asiasta toista mieltä.

– Miten voi olla, että vakuutusyhtiöiden lääkärit pystyvät kävelemään yliopistosairaalassa kliinisiä tutkimuksia tehneiden erikoislääkäreiden todistusten yli? Ronkainen kysyy.

– Päätyökseen aivovammajuttuja hoitava varatuomari Vesa Laukkanen syyttää Iltalehdessä (12.8.) vakuutusyhtiöitä häikäilemättömyydestä korvauspäätöksissä. Laukkanen on vienyt 142 aivovammajuttua päätökseen, joista asiakkaan eduksi on ratkennut 138. Siis 97 %:ssa tapauksista vakuutusyhtiö on ollut väärässä eikä korvauksia ole oikea-aikaisesti maksettu!

Tuskien taival korvauksen hakijalle

Ronkainen huomauttaa, että taistelu vakuutusyhtiötä vastaan on tuskien taival korvauksen hakijalle.

– Taistelu vie arviolta 4-5 vuotta. Inhimillisen kärsimyksen määrää voi vain kuvitella.

– Korvauspäätöksissä ei vaadita arviota tehneen vakuutuslääkärin nimenkirjoitusta eikä nimi käy päätöksistä ilmi, vaan sitä on pyydettävä erikseen hallintomenettelyllä. Nimensaannin jälkeen lääkärin pätevyyden arvioimista hankaloittaa mm. se, että Valviran sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöistä ylläpitämä julkinen rekisteri ei listaa lääkärinoikeuden ja erikoisalan lisäksi suoritettuja erityispätevyyksiä, Ronkainen ihmettelee ja kysyy, miksi taustojen selvittäminen on tehty näin hankalaksi.

Tarvitaanko erityisiä vakuutuslääkäreitä?

Vakuutuslääkärien toiminnasta on tehty useita kirjallisia kysymyksiä eduskunnassa,

– Miksi tätä asiaa, joka on enemmistön oikeustajua vastaan, ei saada muutettua? Tällainen vedätys ei voi jatkua. Se ei saa jatkua! Tarvitseeko vakuutusjärjestelmä erityisiä vakuutuslääkäreitä vai voisiko etuuskäsittelijä tai -virkailija tehdä päätöksen korvaushakijaa hoitaneen erikoislääkärin lausunnon pohjalta? Ronkainen pohtii.

Hänen mielestään vakuutuslääkärijärjestelmä on avattava tarkasteluun kansalaisten oikeusturvan varmistamiseksi, ja hän alkaa valmistella lakialoitetta asian muuttamiseksi.

https://www.suomenuutiset.fi/ronkainen-vakuutuslaakareiden-paatosvallasta-tallainen-vedatys-ei-saa-jatkua/

8

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfgsrtyb

      Joku väitti, että vakuutusroistofirmat aina ensin sanovat ei, ja maksavat vasta, jos maksuun oikeutettu jaksaa viedä asian oikeuteen. Eli että se olisi heidän standardikäytäntönsä. Jos se on totta, se on tosiaan sairasta!

      • sylettää_stana

        Todella säälittävä systeemi.
        Silloin, kun ihminen on heikoimmillaan, voimattomana yrittää vain parantua, niin ne, joiden pitäisi auttaa, vahingoittavat. ILJETTÄVÄÄ.
        HÄVETKÄÄ vakuutuslaitosten tyhjäntoimittajat !!!!!


    • itsenähty

      Tapiola panostaa paljon siihen, ettei vakuutetulle makseta. Sen eteen tehdään paljon työtä pienissäkin asioissa.

      • JussiKusiliemi

        Psykopaateille oiva duunimesta?


      • MiettinnäOon

        Joskus miettiny, että mihin ne kaikki koulukiusaajat sijoittuvat työelämään?
        Etteivät vaan olis vakuutusyhtiön leivissä?


    • olisin.voinut.minäkin

      Minäkin olin aikoinaan vakuutusyhtiön riepoteltavana. Aivoverenvuoto 2004. Ensin 2 kielteistä päätöstä. Sen jälkeen 3 myönteistä joissa yritettiin vedättää eläkkeen alkamispäivää. Lopulta viides päätös oli hakemukseni mukainen. Lukemattomat surkeassa tilanteessa olevat ihmiset antavat periksi eivätkä jatka valituksia. Ja vakuutusmafia korjaa rahat. Muuten muistaakseni 80-luvulla 2 vakuutuslääkäriä on tapettu. Siitä ollaan vaan hiljaa koska mafia haluaa pimittää asiat.

    • Ja-noposaan

      Vakuutuslääkärit oikeisiin töihin.

    • iijkljkj

      Ei tarvita vakuutuslääkäreitä ja perustelu on yksinkertaisesti se ,että he tekevät päätöksiä papereista tapaamatta potilaita joita lääkärit ovat hoitaneet silmastä silmaan hoitosuhteessa ja todenneet terveydellisen tilan ja eläköitymisen tarpeen. Tilanne ei ole järkeenkäypä eikä edes looginen ja näin ollen on katsottavissa ,että nykyinen systeemi tomii karsivalla periaatteella,enneminkin kuin todellisen tilanteen pohjalta.Itse pidän nykyistä toimitapaa jopa eturistiriitaisena,jossa käsitykseni mukaisesti myöntävä puoli ikäänkuin voi tehdä säästöjä maksamisen suhteen ja on näin ollen jäävi toimimaan edellä mainitusta syytä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe