Turkistarhaus on ihan merkittävä tulonsaanti.

Pelllle

Turkistarhaus on elinkeino, joka perustuu eläinten kasvattamiseen tapettaviksi, jotta niistä saataisiin turkiksia.Ensi kuussa alkaa taas nahottaminen.

14

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turkik

      Ensi viikolla saa naiset turkkinsa.

      • VITTUHAJUA

        VITTU TUO PITÄIS KIELTÄÄ HAISEE PASKA KOKO KAUPUNGISSA PUHUMATTAKAAN ELÄIMILLE AIHEUTETUISTA KÄRSIMYKSISTÄ AINUT TURKIS JONKA VOI HYVÄSYÄ ON LUOMU TURKIS NAISEN JALKOVÄLISSÄ


    • Ajat on muuttuneet. 70.luvun alussa päästiin 13.vuotiaina 6.tuntia päivässä puhdistamaan minkkitalojen välipohjia. 16.vuotiaina aikuisten töihin.Kaikkiin töihin silloin suhtaudittiin eri lailla kuin tänäpäivänä.Ei sitä silloin haisteltu paskan hajuna, vaan rahan hajuna.Kaikki työ kävi ja usein niitä sai usein tehdä urakalla.Kyllä teillekin paskanhaistelijoille vielä nälkä tulee,niin haju jo tuntuu miellytävämmältä.Ne joille silloin haju tuntui paskan hajulta lähti ruotsiin liukuhihna töihin.Niitä muuten huippuvuonna 69 lähti lähes 50 tuhatta nuorta ja työ ikäistä ruotsiin siirtotyöläiseksi. 50-80 luvulla kaikkiaan noin puolimiljoonaa.Mihinkä päin muuten olette suunnitelleet lähteä kun ei tahdo osoitetta työpaikalle olla, eikä sellaiset työt kelpaa missä kädet likaantuu.

      • Vittumainen_Liisa

        Lähti lähti ruotsiin. Porukalla.
        Eivät halunneet nälkäpalkalla paskaa lapioida. Sisätöissä liukuhihnalla siistillä teepaitasillaan volvoi ja saappei siistei kokoilivat kasaan. Ei istunnu kukaan tykistössä kuulonsa ja hermonsa menettänyt rähinäremmi työläisen olkapäillä. Naama punasena huutaen, toista motivoiden paskaa nopeammin lapioimaan.

        Sieltä sitten muutaman vuoden päästä kotikonnuilleen kesälomalle saappeilla ja voilvoillaan, taxfreestä ostetuille maailman pariisin hyville tuoksuille tuoksuen.
        Kotiväkeä katsomaan, vanhoja kylän naapureita tervehtimään.

        Kuullutpa oli epäpäteväkin kylän Veijo-Essolla päivittäistä keskiolut annostaan, muiden kylän epäpätevien haisulien kanssa nauttiessaan. Että nyt sieltä sitten oltiin tulossa Tukkiholmasta ja Gööttenlinnasta porukoilla kotia kesää kyläilemään.
        Päättivät siinä epäpätevät porukalla et näytetään mistä sitä ollaan täällä pohojanmaan tasalla tehety. Varmaan ovat jo työnteon siellä sveanmaalla unohtaneet.
        Putsataan ja puunataan varjotalot viimmeisenpäälle, että kelpaa niille ruottin hienohelmoille ja herkkänenille esitellä, mistä se raha oikheen tuloo.

        Näin alkoi kova päivien pitkien yöttömien pituinen siivous urakka varjotalojen ympärillä. Epäpätevien lapiota hurmiossa heiluttaessa ja paskan kaaressa lennellessä.
        Mutta niin oli epäpätevälle taas käynyt innokkaana suutuspäissään paskaa lapioidessa. Lapion varsi poikki.
        Sieltä kaukaa Pohjanmaan aakeiden laakeiden peltojen takaa. Metsänreunan suojaisista varjotalojen rivistöstä tervehtikin tulioita jo lapsuudesta tuttu naapurin epäpätevän miehen taisteluhuuto.

        https://www.youtube.com/watch?v=6fqC8jV6ZJs

        Mutta joskus kun hätä on hirveä. Apukin on jo yllättäen lähellä.

        Niinpä oli yllättäen kierinyt viesti jo lomamatkalaisille, että kovin se jo naapurin epäpätevän lapiossa varsi naukuu, ulisee ja kitisee. Ei enään kauaa kestäisi lapioimisen painetta. Ostivat sitten Tukkiholman kaupungin rautakaupasta oikeen viimmeistä huutoa olevan Fiskarssi luomisen lapion. Ja laivalta tietysti deodoranttia ja suklaatia epäpätevällekkin tuliaisiksi tuotavaksi.
        Ei kai se nyt ole tuohesta hänenkään suu.


    • Tulkitsen tuon huumorilla tehdyksi totuudeksi(aika hyväksi), ja videollakin pojat maaseudun tapaan varaosia irrottivat, mutta kaljapulloja ei näkynyt. Mutta kuitenkin ne jotka jättivät lähtemättä. Turkistarhaus oli tänne jääville mahdollisuus,työntekijät jotka oppivat tarhauksen,perusti omia tarhoja.Ne vienti tulot jotka on Uudenkaarlepyyn ja koko rannikkoseudulle(myös suomenkielisiin kuntiin)eivät ole pikkuraha.Ja miten ekolokinen tarhaeläin on,Syö teurasjätettä (luonnossa syö eläimen suolistonkin,tarhoissa uloste peräistä teurasjätettä ei ruokaan laiteta.)Jos turkisten vastustajat saa tahtonsa läpi. Se tuo maaseudulle saman tapaisen muuttovyöryn kun 60-70.luvulla.Mutta vain pienemmän määrän ihmisiä kuin silloin.Ja mikä pahinta ihmisiltä viedään pärjäämisen usko.Ja ne tämän päivän pätkätyöt,työ elämän kyykytykset,ja te.keskuksen kieroilut,että sais järjestettyä jotenkin karenssin,ja työnhakijan nöyräksi.Ja minne päin lähteä kun joka paikassa on ylimääräistä väkeä.Että ennemmin lahjaksi saadulla fiskarssilla, että kyllä perkele lentää,mutta nöyristelemään ei aleta.(perkele kun komiasti paska lentää kaares)

    • Hienon tangon Syrämmen_Tulkki oli linkkiin ladannu.Sanat vain ei ollut minulle ajankohtaisia. Mutta keinutuoliin potkaisin lisää vauhtia ja muistelin kun tangoa taitoin ,Eikä tarvinnut säpiä vongata,Kaatoja tuli aivan tarpeeksi.Nyt onneksi on ikä armahtanut niistä karkeloista. Tai sillä tavalla sanat koskettivat ,kyllä että tuomio päivä koittaa ja lähestyy, vastaan otetaan tuli mitä tuli.

    • VITTUHAJUA

      KYLLÄ SE ON NYT VAAN ON NIIN ETTÄ EI MUUALLA SUOMESSA HAISE PASKA . IHMISTEN TERVEYS ENNENKAIKKEA TÄMMÖISESSÄ PASKANHAJUSSA NYT EI VAAN VOI ASUA. TYHMÄÄ JA JUNTTIA SANOA ETTÄ RAHA HAISEE . RAHA HAISEE HYVÄLLE MUTTA MINKIN PASKAN HAJU EI HAISE HYVÄLLE. TAITAA OLLA TERVEYSTARKASTAJA KORRUPTOITUNUT SISÄSIITOISTEN MINKIN JA KETUN PASKAN HAJUUN KUN EI PUUTU ASIAAN . TÄYTYY NYT VAAN TOIVOA ETTÄ EU AIKAISTAA PÄÄTÖSTÄÄN KIELTÄÄ ELÄINTEN KIDUTTAMINEN PIENISSÄ HÄKEISSÄ

    • Hyviä puolia tuossa paskan hajussa on että kun sitä hengittää niin hapen otto kyky paranee,eikä tule homerakennuksissa niin oireita.(siedätys hoitoa kato)Tuosta tarhauksen lopettamisesta.Viimme eduskuntavaalien edellä kävin Vaasan torilla oikein kysymässä (vihreät ohitin)vasemmistoliiton edustajalta,Kun puolue oli tehnyt puoluekokouksessa linjauksen,että turkistarhaus kielletään.Ensin kerroin kuinka oli lottovoitto mopoikäisenä päästä turkistarhalle töihin.Sitten jatkokysymys ,jos te saisitte päättää.Mitä teillä on tarjota tilalle tälle noin(riippuu kuka laskee) noin10 tuhannelle työntekijälle jotka saa elannon alalta.Tähän ei tullut kuin asian tyhjää pyörittelyä,ja selitys että nämä, jotka tänä päivänä tarhaavat, saavat tarhata siihen asti kun jäävät eläkkeelle,ja uusi sukupolvi ei saisi enää lupaa tarhaukseen.Vielä kyselin edes jotain konkeettisia esimerkki ammatteja maaseudulle.Mutta kun ei ensimmäistäkään,ja onhan niitä, ei ole ammatti. Eli sukupolven työ katepillarilla tasaiseksi ja jälkipolvi kerjuulle .Näin suomi nousuun. Sen valehtelin että olen aina äänestänyt teidän puoluetta,mutta nyt menee niin vihreäksi että asia on harkinnas.Itsellä ei ole ikään ollut tarhaa ja lopetin alan työt v.77.Eläkkeellä on aikaa kirjoitella päivälläkin ja ilmarisen eläke kertymistä katsoin eläke kertymän tarhatöistä Se oli muunnettuna tämän päivän euroiksi 3370 kk.(siitä summasta on eläke laskettu)Omasta mielestäni 7 vuotta kansakoulua käyneelle ei ihan huono.Ja miksi lopetin.Olihan ne kesälomat,mutta kesäisin oli aika kiinni töissä ja ei ollut nykyisiä työ aika listoja,pekkasista ei tiedetty mitään.Mutta sitkeitä sissejä tarhaajat on ja uskoa että laskukauden jälkeen tulee aina uusi nousukausi.

      • Syrämmen_Tulkki

      • Uusi_Tulkkaus

      • Uusin_Tulkkaus

    • Niinhän se maiilma pyörii ja suurin luonnon katasroffihan se olisi jos me tänne kaikki jäätäis.Toivotaan Lapuan isännälle menestystä, että jaksais asiaan paneutua ja levitettyä systeeminsä yhtä laajalle kuin turkistarhaus on levinny.Aina osa keksinnöistä on hyviä ja jää käytäntöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2092
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1905
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe