Työmarkkinatuelta työkyvyttömyyseläkkeelle

mistäterveetjalat

Mikä on polku työkyvyttömyyseläkkeelle pääsyyn 59v. täyttäneellä 5vuotta työttömänä olleella naisella?
Tipahdin jo työmarkkinatuelle muutama vuosi sitten, sairaslomat kela on keskeyttänyt "omavaltaisesti" lääkärinlausunnon vastaisesti.
Toista vuotta sitten hain työkyvyttömyyseläkettä, kelan ja eteran mielestä olen täysin työkykyinen työhöni (toimitilahuoltaja), edellinen ammattini oli kampaaja (nuorempana, allerginen nuha lopetti sen työn).
Olen TYP:n asiakas nykyisin.
Työkyvyttömyyteni johtuu useista diagnooseista, pahin siivoustyötä estävä tekijä ovat mielestäni jalkani, kävely ilman kovia tuskia ja pysähtymistä
ei onnistu montaa sataa metriä...käveleppä päivä siivoustyössä:), kelan mielestä se onnistuu täysin.
Itse tiedän etten pääsisi edes työpaikalle, tuskin ne kotioven edessä työpaikat ovat. Ajokorttia ja autoa ei ole.
Diabetes ja statiinit veivät lihakset ja jalat, ylipainoa ei ole ollut ikinä, päinvastoin.
Huono kuulo kuulolaitteineen estää puhelintyöt, enkä muutenkaan soveltuisi siihen työhön, selkä sitten on esteenä moneen muuhun hommaan jne.jne.
Nyt näyttää siltä, että olen se väliinputoaja joka asiassa, kun olen sntynyt v. 1957.

18

2974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siitäselähtee

      Ihan ensin sellainen diagnoosi, jolla saat sen 300 päivää kelan maksamaa sairaslomaa, sen jälkeen joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan eläkkeen haku. Ennen, kun olet sen 300 päivää ollut sairaslomalla et eläkettä voi hakea.

    • mistäterveetjalat

      Hei!
      No viimeksi oli sairasloma lokakuulle asti, kela katkaisi sen ykskaks heinäkuussa, olin ollut 151pv sairaslomalla.
      TYP:ssa sanoivat, että voin hakea suoraan eläkettä, koska sairasloma on hylätty...hain sitä ja hylky tuli...juokse vaan siivoamassa, olet täysin työkykyinen ammattiisi:)
      En tiedä miten saa 300pv täyteen, kun kela katkoo mielensä mukaan sairaslomat.
      Mikä diagnoosi sitten olisi hyvä, kun "katkokävelijä", selkävaivainen, olkapäitten kiertäjäkalvosimien vaivojen, keuhkoahtauman alun, allergisen nuhan, psorin, diabeteksen sivuvaivojen, kuulovian, Mortonin, jalkojen hermovaurioiden ja joitakin muitakin diagnooseja taitaa olla, on kykenevä heidän mielestään raatamaan siivoustyössä.
      Masennus diagnoosi tietysti vielä puuttuu, mutta tuskin sekään kaukana on, olen niin huono valittelemaan, enkä ole sairaslomia aiemmin elämässäni pidellyt.
      Silloinkin kun pyysin b-lausuntoa kelalle, lääkäri tokaisi: en minä kirjoita sinulle mitään lausuntoa. Sanoin vain, etten minä sille sitten mitään mahda ja lähdin pois.
      Noin viikon kuluttua huomasin kanta.fi sivuilta, että lausunto on tehty.
      Olen kai liian terveennäköinen, kun olen pitkä ja hoikka.
      En tunne noita lääkäreitä kuin tuon yhden (olen aika uusi asukas täällä) ja ei kyllä innosta lääkärikäynnit kuin viimeisen pakon edessä.
      Edellisessä asuinpaikassa oli hyvä lääkäri, joka laittoi tutkimuksiin heti ja pakotti sairaslomalle puoleksi vuotta.

    • tkeläkeläinen

      Jos kela pitää sinua niin terveenä, että eivät maksa sairaspäivärahaa, silloin ei missään tapauksessa pidetä niin sairaana, että eläkkeelle päästäisivät.
      Sanot, ettet juuri sairaslomia ole pidellyt, se ei edesauta eläkkeelle pääsyä.
      Voisit pyytää pääsyä työkykyarviontiin. Itse sinun asemassasi Miettisin vielä noita diagnooseja. Se, että selkään sattuu, ei ole diagnoosi. Morton tulee noin jokaiselle iän myötä. Perehdy netissä noihin sairauksiisi. Diabetes, sivuoireineen ei myöskään ole syy eläköitymiseen. Kuulovika ei myöskään ole sellainen. Selkävikaisuus ei ole diagnoosi. Hermokivut raajoissa ei sekään mene läpi. Listassasi ei näin sivullisen silmään ole mitään sellaista mikä aiheuttaisi eläköitymisen.
      Löydät netistä tietoa vakuutuslääkäreistä ja siitä mitä he puhuvat työkyvyttömyyseläkkeistä.
      Sanoisin niin, että vähemmän on enemmän.

      • mistäterveetjalat

        Jeps, työkkärin, lääkärin ja itseni mukaan en ole työkykyinen ja kelan mukaan olen.
        Olen ollut työkykyarvioinnissa vuosia sitten ja parin viikon kuntoutuksessa kylpylässä.
        Kuntoutuksessa sanottiin sitten, että minut on laitettu väärään kuntoutukseen, olisin kuulunut ammatilliseen kuntoukseen enkä Tules-juttuun.
        No se tuli käytyä ja uuteen kuntoukseen kela ei enää laske.
        Kaikki lausunnot ja tulokset ovat osoittaneet huonoa työkykyä tai täysin työkyvyttömyyttä.
        Eniten ihmettelen sitä, että miten olen täysin kykenevä ammattiani vastaavaan työhön (kuten kela väittää), kun kuntoutuksessakin kävelytesti lopahti 150 metriin. Nyt sentäs saatan päästä 300metriä, jos ei ole ylämäkeä tai portaita, olen stepperiä käytellyt kipujen sallimissa rajoissa.
        Siivouksessakin kävelyä tulee aika lailla päivän mittaan, eräässäkin paikassa pelkästään siivousalueella kohteista toisiin kävely vei yht.3 tuntia (tehdas- alue), siihen sitten päivän työt koko ajan kävelyä.
        Kaikki diagnoosit ovat voimakkaan perimän aiheuttamia, esim.kuulovika isältä, keuhkoahtauma äidiltä, diabetes isältä ja isän puolelta koko suku kohtuullisen nuorena kuollut, mm. mummoni 52v, tätini 52v, veljeni 56v (yhdestä syövästä selvisi), sisarellani on ollut 2 sydänleikkausta, 2 syöpää, kantasoluhoidon jälkeen vielä hengissä.
        Muusta suvusta setäni kuoli nyt viimeisenä 67v. täysin samanlaiset jalkaongelmat kuin minulla, diabetes oli hänelläkin.
        Häneltä leikattiin valtimoita jaloista, mutta ei montaa kuukautta elänyt sen jälkeen, heti kun eka kertaa kykeni metsälle, aamulla oli kuollut.
        Hirveä selostus:), mutta täytyy uskoa kelaa , että olen täysin työkykyinen
        siihen asti, kunnes heitän lusikan nurkkaan.


    • Viitaten alkuperäiseen kysymykseesi ”mikä on polku työmarkkinatuelta työkyvyttömyyseläkkeelle”
      Työkyvyttömyyseläkkeen hakemuksen liitteeksi tarvitset B-lääkärinlausunnon, jonka perusteella eläkeratkaisu tehdään. Jos sinulla on sairauteesi uutta selvitystä lääkäriltä, liitä ne mukaan.

      • mistäterveetjalat

        Hei!
        Minulla oli b-lausunto työkyvyttömyydestä hakemuksen mukana, samoin kaikki kuntoutuspaperit ym.
        Tarkoitin kysymykselläni enemmänkin, että mitä nyt sitten, kun kela on hylännyt sairasloman, työkyvyttömyyseläkehakemuksesta tullut hylky ja olen nyt työmarkkinatuella.
        Haenko taas suoraan työkyvyttömyyseläkettä uudella b-lausunnolla?
        Odotanko, että täytän 60v. 10 kk:n kuluttua, jolloin ehkä kriteerit eivät ole niin tiukat ja huomioidaan myös ammatit?


      • tässä_kuvio
        mistäterveetjalat kirjoitti:

        Hei!
        Minulla oli b-lausunto työkyvyttömyydestä hakemuksen mukana, samoin kaikki kuntoutuspaperit ym.
        Tarkoitin kysymykselläni enemmänkin, että mitä nyt sitten, kun kela on hylännyt sairasloman, työkyvyttömyyseläkehakemuksesta tullut hylky ja olen nyt työmarkkinatuella.
        Haenko taas suoraan työkyvyttömyyseläkettä uudella b-lausunnolla?
        Odotanko, että täytän 60v. 10 kk:n kuluttua, jolloin ehkä kriteerit eivät ole niin tiukat ja huomioidaan myös ammatit?

        Valita Kelan päätöksestä sosiaaliturvan muutoksenhakulautakuntaan. Sinne pitäisi valittaa 30 pv:n kuluttua Kelan päätöksestä. Jos aika on mennyt yli, tee uusi hakemus Kelalle, josta saat tietenkin taas hylkypäätöksen mutta voit valittaa em. lautakuntaan.

        Lautakunta tulee antamaan (sanatarkkaan) identtisen päätöksen Kelan kanssa. Se ei ole mikään yllätys. Lautakunnan päätöksen voit sitten viedä vakuutusoikeuteen (ei maksa mitään). Vakuutusoikeuden päätökseen menee 2 vuotta.

        Tämän neuvon olisi "tietäjä" voinut kirjoittaa mutta jostain syystä ei kirjoittanut.

        Miten pärjäät tuon kaiken kaikkiaan reilut 2 vuotta, joka kuluu ennen kuin saat vakuutusoikeuden päätöksen? Se on mysteeri. Itse kitkuttelin joten kuten huonosti. Samaan aikaan muuten tuo "tietäjä" nosti normaalia palkkaa...


    • Nimimerkille "mistäterveetjalat". Voit hakea työkyvyttömyyseläkettä uudella B-lääkärinlausunnolla. Jos eläkelaitos arvioi, ettei työkyvyttömyyseläkkeen edellytyksiä uudessa hakemuksessa annettujen selvityksen perusteella ole, voit jatkaa työnhakijana ja saada työmarkkinatukea. Tässä viestiketjussa onkin jo kerrottu, että jos olet tyytymätön eläkelaitoksen päätökseen, voit valittaa siitä.

      60 vuotta täyttäneelle työkyvyttömyyseläke voidaan myöntää lievemmin ehdoin. Tällöin työkyvyttömyyden ammatillista luonnetta painotetaan eläkkeenhakijan eläkeoikeutta arvioitaessa.

    • koettu.on

      Työmarkkinatuella voi olla työkyvyttömänä työnhakijana kun esittää sinne b-lääkärintodistuksen. Näin itsekin olin kolme vuotta kunnes kela muutti kantaansa ja myönsi sairasloman ja sit eläkkeelle kun olin 49 - vuotias.

    • yhvihulainen

      ei eläkkeelle pääse enään vaikka olisit kuinka sairas ,kela ja työeläkeyhtiöt haluaa että kuolisit ennenkuin maksavat mitään.
      Olen 5 vuotta jo sairaana ollut eikä mitään saa mistään , onneksi on luonnossa ja roskakorit täynnä ruokaa .
      Nyt vaan alkaa teltassa tuleen kylmä mutta metsään korsu pitää alkaa pystään.

      • eionneksikreikkavielä

        Mikset saa työmarkkinatukea? J asuntotukea ja toimeentulotukea? Näinhän tämä soshuolto on rakennettu. Eläkeyhtiöt ei huoli kun ne haluaa säästää rahojamme, mut ei kokonaan hylätä onneksi. Ku ta ja Kela avittaa.


    • yksi_kipee

      hyväksymällä mielenterveysdiagnoosin pääsee eläkkeelle. me ihmisethän olemme psykofyysinen kokonaisuus

      • mistäterveetjalat

        Ei kai mielenterveydestä saa mitään diagnoosia, jos ei ole ongelmia (sairautta) todettu siltä osin.
        Varmasti välillä on "matalapainetta" jokaisella muuten sairaalla ja työkyvyttömällä yms. sellaisesta kärsivällä, mutta sehän on aivan normaalia, ei siitä mitään tautia saa diagnoosisoitavaksi.
        Luulisin, että täytyisi olla psyykelääkitys, psykologikäynnit ym. ennen lausuntoja.
        Eli ei se pelkästään hyväksymällä onnistu.


    • mistäterveetjalat

      No, nyt on ensi vuonna uusi yritys työkyvyttömyyseläkkeelle. Sain infarktin kuukauden alussa ja sairaalalääkäri sanoi tekevänsä niin vahvan lausunnon, että eläkkeen pitäisi irrota jo...en vain itse usko ennen kuin näen.
      Samoin paperit ASO-taudista todennäköisesti, siitä vielä tutkimukset ja lausunnot saan tammikuussa.
      Kelakin jo myönsi 2kk:n sairausloman näin aluksi ja nopeasti tuli päätös.
      Katsotaan, jos hengissä olen, niin kirjoittelen, miten käy.

      • Xex

        Kohtalo kaveri, tuntuu en jaksa enää. Eläkeelle päässeet terveet ammatin puolesta. Sairaus ei oikeutta ei apua .


      • mistäterveetjalat
        Xex kirjoitti:

        Kohtalo kaveri, tuntuu en jaksa enää. Eläkeelle päässeet terveet ammatin puolesta. Sairaus ei oikeutta ei apua .

        Toivottavasti se aurinko paistaa sinullekin lähiaikoina. Itselläni vei sen 6-7vuotta ennen kuin lopullinen syy pahimpiin vaivoihin löytyi. Onneksi oli leipäjonot pahimpaan nälkään, kun tulokatkot jatkuvasta sairaslomien katkomisesta veti tyhjän päälle.
        No meni talo ja meni kaikki siinä rytäkässä, vain velkaa jäi, mutta niistäkin selvitään jos henki pihisee.
        Pidetään peukkuja!


    • Xex

      Sairas hiljainen ei pääse kun multaan ...

      • mistäterveetjalat

        No, pääsinhän työkyvyttömyyseläkkeelle puoli vuotta sitten, kun löytyi vatsa-aorttatukos, eikä uskallettu leikata. Siksi se kävelykin on mitä on, ei toimi valtimot jaloissa. Nyt edes se huoli on pois, miten pitkään sitten saa "nauttia" olostaan, sitähän ei tiedä kukaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe