Amerikassa äänestetään

123Perkele321

Meren tuolla puolen on presidentin vaalit tulossa ja samoilla lämmöillä useampikin osavaltio äänestää kannabiksen viihde- tai lääkekäytön laillistamisesta, suurimpana kalifornian äänestys juurikin viihdekäytöstä.
Kalifornia on bruttokansantuotteeltaan Amerikan suurin osavaltio ja mahdollinen kannabiksen laillistaminen alkaisi vaatimaan toimenpiteitä jo liittovaltionkin tasolla.

Laitetaan nopsa käännös Busines insiderin uutisesta:
http://nordic.businessinsider.com/why-support-for-legalizing-marijuana-is-at-an-all-time-high-2016-10

ON SELVÄÄ MIKSI KANNATUS MARIHUANAN LAILLISTAMISEKSI ON ENNENNÄKEMÄTTÖMÄN KORKEALLA

Tuki kannabiksen laillistamiselle nousi ennen näkemättömän korkealle viimeaikoina mutta teollisuutta seuranneelle, se on ollut tuloillaan jo jonkin aikaa.

35%:ia tuki kannabiksen laillistamista vuonna 2005 , nykyään kuusikymmentä prosenttia amerikkalaisista tukee laillistamista keskiviikkoisen Gallup-aineiston mukaan.

Tämän lisäksi marihuanan laillistamisesta äänestää viisi osavaltiota marraskuussa, äänestäjien keskuudessa laillistaminen saa todennäköisesti yli 50% kannatuksen ainakin Kaliforniassa, Massachusettsissa, Mainessa, ja Nevadassa. Viidennessä osavaltiossa, Arizonassa, marihuanan viihdekäytön vapauttaminen saa kyselyissä noin 50% kannatuksen.

Laillistamista kannattavat äänet tulevat nyt niin monista erilaisista suunnista - mukaanlukien rahoitusala, lainvalvontaviranomaiset ja perinteiset aktivistit - ei ihme että valtaosa amerikkalaisista haluaa laillisen saatavuuden kannabikselle.

KÄÄNNEKOHTA
Kalifornian tekee erityisen tärkeäksi sen talouden valtava koko. Osavaltion taloudellinen tuotanto oli 2,46 biljoonaa dollaria vuonna 2015, kertoo Business Insiderin Ben Gilbert.

Jos Kalifornian olisi itsenäinen valtio, sen talous olisi kuudenneksi suurin maailmassa, bruttokansantuotteella mitattuna. Osavaltio edustaa valtavaa tilaisuutta marihuanateollisuudelle - ja mahdollisesti vaikuttaa koko valtion asenteeseen.

"Näemme Kalifornian kulkemisen Coloradon ja muiden osavaltioiden jalanjäljissä käännekohtana, joka johtaa tämän uskomattoman tuhoisa kieltolain lopettamiseen valtakunnallisesti ja lopulta maailmanlaajuisesti" David Bienenstock, Kaliforniassa toimivan High Times-julkaisun sisältövastaava, kertoi Business Insiderille sähköpostitse.

Pro-laillistamisryhmän Marijuana Majority aktivisti Tom Angell on samaa mieltä.

"Korkea kannatus [gallupissa] lupaa hyvää marihuana-aloitteiden äänestykselle ensi kuussa" Angell kertoi Business Insider sähköpostitse. "Mutta mikä antaa minulle vielä enemmän toivoa ovat tilastoerittelyt, jotka osoittavat kuinka voimakkaasti nuoret tukevat kieltolain päättämistä."

Vaikka tuki lailliselle marihuanalle jää hieman alemmaksi yli 55-vuotiaiden ryhmässä, 77% ikäluokasta 18-34-vuotiaat kannattavat laillistamista.

Jopa entiset ja nykyisetkin poliisit, jotka ovat nähneet huumesodan tuhoisat vaikutukset yhteisöissä joita he palvelevat, vaativat marihuanan laillistamista.

"Nancy Reaganin aikakauden 'sanot vain ei'-opetus ei ratkaise ongelmaa," entinen etsivä ja apulaissheriffi sekä Law Enforcement Against Prohibition (LEAP) puolestapuhuja, Nick Morrow, kertoi Business Insiderille. "Sillä lailla voi sanoa viisivuotiaalle, mutta 25-vuotiaalle, se ei vain toimi."

LEAP pelaa "tukena" yhdessä Drug Policy Alliancen kanssa saadakseen Adult Use of Marijuana -aloitteen läpi Kaliforniassa.

"Haluamme vastuullista huumepolitiikkaa, haluamme laillistamisen", Morrow sanoi. "Jos aiot kriminalisoida jotain on sinulla oltava todella vankka, tieteeseen perustuvia syy siihen. Tuntemuksiin perustuvat reaktiot eivät ratkaise ongelmia."

Vaikka tilastoja on vaikea saada siitä kuinka moni poliisi tukee marihuanan laillistamista, se on enemmän kuin vain LEAP.

"Sota huumeita vastaan oli erhe, minun pitäisi tietää, koska olen ennen ajanut sitä," Steve Downing, entinen LAPD apulaisylilääkäri, kertoi LA Timesille . "Meidän politiikkamme on tehnyt enemmän haittaa ihmisille ja yhteisöille kuin marihuana. Me demonisoida ihmisiä. Me tarpeettomasti kriminalisoimme ihmisiä."

MASSIIVINEN KULTTUURIN MUUTOS
Aavistaen valtavat mahdollisuudet, taloudelliset johtajat ovat nopeasti siirtymässä osaksi orastavaa marihuana teollisuutta. Se on merkki siitä, että kerran parjattu kasvi voi nyt mahdollisesti olla monen miljardin dollarin teollisuus.

Sitoutumattoman Tax Foundationin raportti toukokuussa totesi, että kannabiksen laillistaminen voisi tuottaa jopa $ 28 miljardia dollaria liittovaltion, osavaltion ja paikallisia verotuloja - suunnilleen saman verran kuin Pohjois-Korean BKT.

"Yleinen mielipide on saavuttanut kriittisen pisteen ja kannabis teollisuus on liian suuri sivuutettavaksi," Al Foreman, osakas Tuatara Capitalissa, vaihtoehto sijoituspäällikkö joka keskittyy erityisesti marihuana teollisuuteen, aiemmin kertoi Business Insiderille.

...

2

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123Perkele321

      ...

      Ja aivan kuten millä tahansa kehittyvällä alalla, useat ohjelmistopalveluja perinteisemmille jakelijoille ja viljelijöille tarjoavat yritykset pyrkivät samoille apaijlle.

      Joel Milton, Coloradossa toimivan Bakerin toimitusjohtaja , Baker on ohjelmistotyökalu, joka auttaa marihuana apteekkeja palvelemaan asiakkaitaan paremmin, kertoi Business Insider että Kalifornian olevan "valmis", siirtymään vapaaseen marihuanaan marraskuussa.

      Miltonin mielestä marihuanan laillistaminen antaa teollisuudelle kaivattua kypsyyttä josta voi tulla sen suurin markkina.

      "Jonkin verran sääntelyä tekee normaalit markkinat", Milton sanoi. "joka tietysti avaa markkinat koko joukkolle ihmisiä, jotka eivät ole halunneet mennä läpi kannabisreseptin hankintaa."

      Mutta, Milton kertoo, että ennen kuin "kannabis laillistetaan liittovaltion tasolla," on kysymyksiä marihuanan kanssa toimivien yritysten pääsystä pankkien asiakkaiksi ja luottokortti maksujen vastaanottamisesta..

      "California saatta olla" käännekohta" mutta se yksinään ei muuta yleisön tai sijoittajien mielipidettä kannabis teollisuudesta", Milton sanoi. "Mutta se voi hyvinkin olla katalysaattori sitä kohti."

      "Se on selvempää kuin koskaan, että laillistaminen on tulevaisuutta" Angell, marihuanan majoritystä, sanoi.

      Huolimatta kasvavasta tuesta läpi kirjon, on vielä jonkin verran vastustusta aktivistiryhmissä kolikon toiselta puolelta - niistä jotka haluavat pitää marihuanan laittomana ja pois markkinoilta.

      Kevin Sabet, Smart Approaches to marihuanan perustaja, anti-marihuana ja laillistamista vastustava ryhmä, kertoi Business Insiderille sähköpostitse, että marihuanan laillistamista koskevat aloitteet keskittyvät kaikki rahallisiin voittoihin.

      Smart approaches to marihuana, joka sijaitsee Washington, DC:ssä, on yksi johtavista anti-laillistamis ryhmistä maassa.

      "Nämä aloitteet ovat kaikki lähtöisin riippuvuudesta voittoihin," Sabet kirjoitti. "He asettavat sääntelytoimikuntiin teollisuuden edustajia. He mahdollistavat esteettömän korkea pitoisuuksisten THC-makeisten myynnin, lähes rajattoman mainonnan, ja monet mahdollistavat pilvi baarit."

      "Joten on selvää, että tässä on kyse teollisuuden rikastuttamisesta", Sabet kirjoitti.

      Kuitenkin Colorado lainsäätäjät - missä ruoho on jo laillista - ovat luoneet uusia säännöksiä hillitsemään THC:tä sisältävien karkkien myyntiä, THC on marihuanan psykoaktiivinen ainesosa.

    • 123Perkele321

      Jenkkilässä saatiin vaalit pidettyä ja herra Trumpin voitto oli yllätys ainakin itselle.

      Päihdepoliittisissa äänestyksissä oli kuitenkin vähemmän yllätyksiä allekirjoittaneelle mutta luultavasti enemmän suomalaisille "huumeasiantuntijoille" (siis poliisi, irti huumeista ry tai kuka tahansa joka vastustaa huumeita).

      Kannabiksen lääkekäytöstä äänestettiin Arkansasissa, Floridassa, Montanassa ja Pohjois-Dakotassa.

      Viihdekäytön laillistamisesta taasen äänestettiin Arizonassa, Kaliforniassa, Mainessa, Massachusetssissa ja Nevadassa.

      Arizonaa lukuunottamatta kaikki äänestykset menivät läpi kannabiksen puolesta, Arizonankin äänestys oli hyvin lähellä läpimenoa 52,1% vastustaessa.

      Jatkossa siis kahdeksan eri osavaltion sekä Washington D.C:n asukkaat voivat käyttää kannabista päihteenä laillisesti, väkimääränä tämä tarkoittaa hieman yli 68 miljoonaa ihmistä.

      Laillistaneissa osavaltioissa nähdään tulevat lakimuutokset mahdollisuuksina huomattaviin verotuottoihin suorina sekä välillisinä veroina uusien työpaikkojen ja kokonaan uusien teollisuusalojen myötä, tämä on ollut jo nähtävissä Coloradon ja muiden osavaltioiden edellisten vuosien laillistushankkeiden myötä.

      Samaan aikaan edellä mainitut suomen "huumeasiantuntijat" ovat varmoja että jos sama tehtäisiin 5,5 miljoonan asukkaan Suomessa, tuloksena olisi peruuttamatonta vahinkoa ihmisille sekä mittaamattomat rahalliset menetykset kun kansakunta luhistuisi rappioon.

      Tähän on tietysti jo keksitty helppo vastaus: mikään noista osavaltioista ei ole suomi ja ne asiat jotka toimivat siellä eivät välttämättä toimi suomessa.
      Toimiikos sitten mallin ottaminen niistä osavaltoista jotka eivät ole laillistaneet kannabiksen viihdekäyttöä?

      Tätä ei jostain syystä olla kyseenalaistamassa niinkään kärkkäästä, ei vaikka parin vuoden välein pidettävät koulukyselyt osoittavat tasaista käytön nousua vuodesta toiseen, ei vaikka suomen nuoret käyttävät jo kannabista enemmän kuin on EU:n keskiarvo, ei edes silloin esitellään tilastoja siitä että Alankomaitten _kansalaiset_ käyttävät vähemmän kannabista kuin heidän naapurivaltioissaan, joissa käyttö on laitonta.

      Samoin on kokemukset Coloradosta jossa nuorten kannabiksen käyttö on vähentynyt laillistamisen jälkeen, liian lyhyt aika vetää johtopäätöksiä kuulemma. Ajan lyhyys tuskin haittaisi jos nuorten käyttö olisikin kasvanut, mutta niinhän "asiantuntijat" olisivatkin ennalta tienneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe