sumuinen olo

jeijjeijee123

Onko kellään kokemusta voiko n.4 tunnin viikottainen oleskelu tiloissa joissa on huono sisäilma aiheuttaa sumuista oloa ja tukkoista nenää? Näissä tiloissa ei ole kyllä tehty mitään tutkimuksia, mutta monet muutkin haukkuneet sisäilmaa huonoksi. Olen armeijassa altistunut homeelle/huonolle sisäilmalle, jolloin olin jatkuvasti sairaana mm.keuhkokuume, poskiontelontulehduksia. Mitään tulehduksia ei ole armeijan jälkeen kyllä ollut. Aloin miettimään voisiko tämä aiheuttaa väsynyttä oloa, ajatusten huonoa kulkua ja huonomuistisuutta, joka on alkanut haittaamaan elämää ihan oikeasti.

20

1538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vältä.altistumista

      Sitähän se. Yritä välttää lisäaltistumista kaikin mahdollisin tavoin.
      Tuuleta, ole paljon ulkona ja ennenm muuta pois paikoista missä oireita tulee.
      Jos työpaikka, niin älä vie vaatteita kotiisi mitkä siellä työpaikalla mahdollisesti myös saastuu. Käy suihkussa ja pese hyvin tukkasikin ennen töistä poislähtöä. Nää nyt kaverin kokemuksista ja hieman omistakin.

    • Lääkäri2

      Huono sisäilma voi aiheuttaa väsymystä, esim. riittämätön ilmanvaihto. Ei siitä mitään sairautta onneksi tule kuitenkaan varsinaisesti. Avaa ikkuna ja tuuleta jos mahdollista. Jos hometta eli mikrobikasvustoa on niin haju tarttuu vaatteisiin. Haisevatko vaatteet kotona mökille tai kellarille työpäivän jälkeen? Haisiko armeijan lomapuku mökille kotona puhtaissa tiloissa? Homeen haju tarttuu vaatteisiin ja sen haistaa kotona homeettomissa tiloissa

    • Mirsta

      Minä olen kokenut saman, joten on se mahdollista. Tämä tapahtui työympäristössä, jossa sairastuin myös astmaan. Minun oireita oli tässä sisäilmaongelmaisessa rakennuksessa (jota ei myöskään ollut tutkittu eli virallisesti kaikki oli ok) hengenahdistus, lievä nenän tukkoisuus, ihon kihelmöinti, ajatuksen hitaus, väsymys ja muistin ongelmat. Kaikki muut oireet tulivat jo parin viikon jälkeen paitsi hengenahdistus, joka tuli vasta 3 kk:n jälkeen.

      Puhuin lääkärille vain hengenahdistuksesta ja nenän tukkoisuudesta, koska tiesin miten terveydenhuollossa näihin asioihin suhtaudutaan. Minun lääke oli, että mahdollisimman pian työpaikasta pois ja sain sen hoidettua pois alta. Työpaikassa oli niin huono ilmapiiri, että se oli itse asiassa aika helppoa kun hyödynsi oikeita kanavia ja keinoja. Ei kannata jäädä jos ei ole aivan pakko.

      Nuo neurologiset oireet eli ns. "aivosumu" voi johtua mikrobitoksiineista ja muista kemikaaleista. Niiden aiheuttamista vahingoista ei ole vielä tarpeeksi tietoa. Homealtistus on joissakin tutkimuksissa yhdistetty Alzheimerin tautiinkin, joten ei siinä ihan pienistä asioista välttämättä ole kysymys. Tämä aivosumu koskettaa kaikkia eikä vain homeille herkistyneitä ihmisiä. Ko. työpaikassa oli paljon oireilevia ihmisiä ja havaitsin myös "aivosumu"-oireilua. Usko tuntemuksiasi ja tee oikeat ratkaisut.

      Toinen erikoinen oire on tuo ihon kihelmöinti. Olen ennenkin havainnut, että reagoin sisäilmaongelmaisessa rakennuksessa ihon kihelmöinnillä ja se tuntuu aivan kuin karvat olisi pystyssä, vaikka niin ei olekaan.

    • onsson
    • Lääkäri2

      Helpoin ja oikeastaan ainoa ratkaisu on pysyä pois niistä tiloista missä näitä oireita tulee. Eipä siinä oikeastaan muuta ole.

      Samahan se on kuin jos esim. jossakin paikassa on myrkkyvuoto vaikkapa jossain tehtaassa vuotaa myrkyllisiä kaasuja johonkin tilaan niin ei sinne mennä kun myrkkykaasua ilmassa on. Vasta sitten voidaan palata tiloihin kun myrkyt on poistettu.

      Homeoireiden eli mikrobitoksiinien kohdalla on tietysti se, että asiasta ei ole yhteistä näkemystä onko niitä ilmassa ylipäätään niin paljon että asialla on merkitystä terveydelle ja asiaan liittyy paljon epäselvyyksiä, esim. miksi kaikki eivät saa oireita, miksi oireet koetaan niin hankaliksi ja epämääräisiksi ja ennen kaikkea miksi mitään sairautta ei ole todettavissa kun ihmisiä tutkitaan, mitään poikkeavaa ei ole todettavissa ihmistä tutkittaessa, ei magneettikuvissa eikä verikokeissa, ei koepaloissa eikä tähystyksissä, ei keuhkotutkimuksissa eikä missään muussakaan muuta kuin joillakin ilmenee keuhkoputkien astmaattista supistumista.

      Jos taas esim. rikkivuoto ilmenee tehtaassa niin kaikki tilassa olevat saavat samat oireet ja ilmene samat sairaudet jotka ovat todettavissa esim. keuhkojen kuvauksessa, esim. kemiallinen keuhkokuume.

      • Mirsta

        "Helpoin ja oikeastaan ainoa ratkaisu on pysyä pois niistä tiloista missä näitä oireita tulee. Eipä siinä oikeastaan muuta ole."

        Se on ainoa tapa, mutta ei suinkaan helpoin. Tässä maailmassa kun pitäisi olla töitä, että ihminen pärjää. Ja jos ei voi olla omassa asunnossa niin se on taloudellinen katastrofi. Joskus voi mennä koko ammatinvalinta uusiksi.

        Joskus aivan ärsyttää lääkärien kommentit tästä asiasta. Se on helppo sanoa kun on valinnut ammatin, jossa on töitä ja usein mahdollisuus vaihtaa työpaikkaa jos sisäilma alkaa ahdistamaan.


      • Lääkäri2

        Kyllähän tietysti lääkäri helposti voi vaihtaa työpaikkaa sen puolesta että töitä riittää pitkin maata, mutta kyllä etenkin julkisella puolella (ja varmaan myös yksityiselläkin joissain paikoissa) on sairaaloissa ja terveyskeskuksissa paljon kosteusvaurioita, vanhoja rakennuksia ja sisäilmaongelmia. Itse asiassa Suome sairaalaverkosto on rakennettu pääasiassa juuri 50-60 -luvuilla ja sairaalat alkavat olla käyttöikänsä loppupäässä, vanhentuneita ja huonokuntoisia. Sairaaloiden kun tulisi olla käytettävyydeltään hyviä että niissä toiminta pyörii tehokkaasti ja joustavasti. Lääketieteelliset hoidot ja vaatimukset rakennuksille lääketieteellisessä käytössä kun ovat kovasti muuttuneet sieltä 50-60-luvuilta. Esim. lastensairaalaprojekti on tarpeen. Oikeastaan vanhat sairaalat pitäisi purkaa ja rakentaa uudet nykyaikaiset tilalle, mutta rahaa tähän ei ole vaikka 50-60 -luvuilla olikin (sinänsä ihme kyllä). Se onkin aika erikoista sekin että lääkäreistä varsin harva sairastuu "homesairauteen" kun hoitajia sairastuu paljon enemmän. Viittaisi sekin siihen että taustalla on jotain muutakin kuin vain huonon sisäilman aiheuttamat oireet. Tyytymättömyyttä työhön, arvostuksen puutteen kokemista, tyytymättömyys palkkaan? Onkin epäilty että homesairaus olisi jonkinlainen psykosomaattinen pakenemistapa muiden ongelmien takia. Ei ole pidetty sattumana sitäkään että sisäilma-asiat ja homeien aiheuttamat oireet ovat lisääntyneet sitä mukaa kuin stressi ja vaatimukset työelämässä ovat kasvaneet. Erityisesti 90-luvun alun laman aikana ja sen jälkeen homeista oireita saavia alkoi ilmaantua vastaanotoille.

        Oma koti kannattaa tietysti katsoa tarkkaan että siinä on puhdas ja terve sisäilma. Jos taas työpaikalla on terveyshaittaa ja huono isäilma niin työsuojelun tulee asia korjata ja työsuojelu voi pyytää asiasta työterveyshuollosta arvion terveydellisen merkityksen osalta ratkaisujensa tueksi.


      • Mirsta

        Ei tuollaisia johtopäätöksiä voi vetää lääkärit-hoitajat ja stressi-sisäilmasairaudet asetelmasta. Siihen voi olla lukemattomia syitä miksi näin on eikä psykologialla ole sen kanssa mitään tekemistä.

        Lääkäreiden ja hoitajien sairastumisen eroihin voi olla monenlaisia syitä ja onko asiaa edes varsinaisesti tutkittu. Enpä ole kuullut, että kukaan olisi saanut astman kun palkka on liian huono. Absurdi ajatus. No, kärjistetty esimerkki, mutta kuitenkin. 1970-luvulla alettiin rakentaa energiatiiviisti ja voisi ajatella, että pari vuosikymmentä myöhemmin ratkaisut kostautuivat.

        Kyllä astma on aiheuttanut minulle pelkoa siitä, että entä jos se pahenee ja mitä sitten tapahtuu. Löydänkö töitä/miten selviän taloudellisesti/onko minulla tulevaisuutta? Sitä kautta psyyke on mukana. Mutta ensin oli sairastuminen.


      • Lääkäri2

        Sairastavuutta ja poissaoloja sairauden takia on tutkittu, mm. Työterveyslaitos on tutkinut asiaa ja julkaissut tutkimustuloksia aiheesta. Jos työntekijä kokee ettei häntä arvosteta niin se johtaa sairauspoissaolojen lisääntymiseen, esimerkiksi kouluavustajat ovat paljon enemmän sairauslomilla kuin opettajat. Samaten perus- ja lähihoitajat ovat enemmän sairauslomilla kuin sairaanhoitajat ja terveydenhoitaja ja sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat ovat enemmän sairauslomilla kuin lääkärit. Epämääräisiä sisäilmaoireita, joita ei voida todeta mitenkään kuten väsymys, päänsärky, keskittymiskyvyttömyys, huono olo jne., näitä on enemmän hoitajilla kuin lääkäreillä ja samaten esim. virastoissa on työntekijöillä (sihteereillä ja vastaavilla) enemmän näitä oireita kuin asiantuntijatehtävissä toimivilla. Jos työ on tyydyttävämpää ja arvostetumpaa ja asema työyhteisössä on hyvä / korkea niin tällöin homeoireita koetaan vähemmän ja sairauspoissaoloja on muutenkin vähemmän.

        Homeille oli "tilausta" lama-ajan Suomessa 1990-luvulla, kun töissä oli kireä tunnelma ja työyhteisössä ongelmia, kiirettä ja stressiä ja epävarmuutta tulevasta ja yhtäkkiä huonosta sisäilmastakin alkoi tulla huono olo ja päätä särkeä ja olo tuntui väsyneelle. Astmalle huono sisäilma altistaa, se on todettu. Ne, joilla on taipumusta keuhkoputkien herkkään ärtymiseen ja reagoimiseen astmaattisella tulehduksella ja supistumisella niin niille huono sisäilma aiheuttaa astmaa. Mutta astmaan ei liity "sumuinen olo" ja "ajatusten hidas kulku" tai väsymys yms. ellei sitten ole niin paha astma että happea ei saa lääkityksestä huolimatta ja tällaisia astmoja ei enää näe kun lääkkeetkin ovat parantuneet. Ennen astmatkin olivat pahempia.


      • Mirsta

        Sinullahan tuntuu olevan vastaus kaikkeen ja luulet olevasi aina oikeassa. Kun arvioidaan sairastumisia lääkärit vs. hoitajat ja sihteerit vs. asiantuntijat niin onko siinä otettu huomioon työtehtävien erilaisuus. Sairastumiseen voi vaikuttaa työntekijän liikkuvuus, työntekijälle osoitetut tilat, erilaisille asioille altistuminen, ongelmaisissa paikoissa vietetty aika jne.. aika hölmöä vetää johtopäätös että koulutustausta vaikuttaa suoraan sairastumiseen.

        Kaikki ei mene sairaslomalle, vaikka kuinka kärsisivät. Uhraudutaan, mutta minkä vuoksi? Eikä kaikki uskalla myöntää sairastuneensa, koska se vaikuttaa tuleviin työnsaantimahdollisuuksiin. Sairastumista peitellään. En minäkään olisi halunnut astmadiagnoosia, mutta oli pakko ottaa se vastaan, että saa hoidon.

        Kuka tässä on sanonut, että aivosumu johtuisi astmasta. Hölmökö sinä olet. Sinun pitäisi liittää tuon nimimerkkisi eteen sana vale.


      • Lääkäri2

        Toki työtehtävät vaihtelevat, mutta juuri sen takia onkin vertailtu työtehtäviä, joissa esim. fyysinen kuormitus on samanlaista ja työ tehdään samoissa tiloissa. Asiantuntijatehtävissä toimivilla työn vaatimukset ja sitä myötä psyykkinen kuormitus ovat jopa kovempia ja silti sairauslomille jäädään vähemmän. Sairastavuutta lisää kuitenkin arvostuksen puutteen kokeminen, tällöin homeoireidenkin takia jäädään helpommin sairauslomille ja ne oireetkin koetaan hankalampina ja vaikeampina. On tehty tutkimuksia, joissa on todettu että kivun voimakkuuteenkin vaikuttaa mieliala. Esim. sellaisia tutkimuksia on tehty opiskelijoilla että on kerrottu heille heidän saaneen huono tulos tentistä ja pistetty neuloilla samalla ja kipua on pitänyt arvioida, ne joille on kerrottu että tentistä tuli hyvä tulos ovat arvioineet saman neulapistelyn aiheuttaman kivun lievemmäksi eli kipu tuntuu kovempana jos harmittaa kun taas jos on hyvällä tuulella niin kipukin tuntuu lievemmin. Ahdistuneisuus ja stressi sekä tyytymättömyys aiheuttavat sen että homeoireetkin tuntuvat voimakkaina kun taas hyväntuulinen ja iloinen, tyytyväinen työntekijä ei juuri edes huomaa tunkkaista sisäilmaa.

        Psyykkiset kuormitustekijät työelämässä:

        •jatkuvat muutokset, pitkäaikainen epävarmuus
        •epäselvät tavoitteet työssä
        •liikaa työtä, jatkuva kiire, määräaikoja pettäminen, työn huono laatu aikapaineiden takia
        •itsesäätelyn puute työmäärässä, -tahdissa ja –ajassa, työn valuminen vapaa-ajan puolelle
        •liian vähän työtä, ei riittävän haasteellista työtä
        •ei mahdollisuutta kehittymiseen tai uuden oppimiseen
        •jatkuvat keskeytykset, häiritsevät esteet
        •suuri vastuu ihmisistä tai taloudesta vs. keinojen puute
        •palautteen ja/tai arvostuksen puute.

        Sosiaaliset kuormitustekijät:

        •työyhteisöongelmat, yhteistyöongelmat ja hankalat sosiaaliset suhteet
        •yksintyöskentely, eristyneisyys
        •tavoittamisen hankaluudet verkostomaisessa työssä
        •haasteelliset asiakastilanteet, asiakasväkivalta
        •heikko tiedonkulku
        •epätasa-arvon kokeminen
        •huono työkäyttäytyminen ja epäasiallinen kohtelu
        •tyytymättömyys esimiestyöhön ja työn organisoinnin ongelmat.

        Edellä mainittuja kun on niin johan tuntuvat homeoireetkin hankalille ja kivutkin vaivaavat herkemmin. Sitten ollaan sairauslomillakin enemmän.


      • doubing

        Tärkein unohtui. * Pillua pitää etsiä naapurista tai välillä kauempaakin kun kotona haisee home.

        Kerro vielä miten tuo vääristelysi ja vähättelysi toimii homepäiväkodeissa ja homekouluissa alle kymmenen vuotiailla lapsilla. Jos tuon edellisen perusteella henkilökunnalla luulet toimivan noin kuten ilmeisesti samoin toimii myös dokaavilla lääkäreilläkin tai huumetokkuraisilla.

        Päivähoidossa lapset eivät ole töissä ja he eivät ole edes työterveyhuollon- ja työlainsäädännön piirissä. Miten tuohon saataisiin parannusta ja heti?

        Ei ainakaan käypähoitolääkäreiden eikä siedättäjien ansiosta.

        Homepäiväkodeissa sairastelee ja poissaoloja on yhä enenevässä määrin sekä henkilökunnalla että lapsilla ja samoin homekouluissa. Nehän ei lopu sillä, että lääkärit vähättelevät ja vääristelevät asiaa.

        Tyytymättömyys tavallisiin arvaskeskusläkäreihin aiheuttaa kyllä vitutusta, sen kyllä tiedän omasta kokemuksestakin. Arvostus tavallisia lääkäreitä kohtaan on ollut laskussa ja nämä "lääkärikakkoset" vie sitä arvostusta koko ajan yhä enemipi maan rakoon.

        http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001912592.html

        Nyt tuokin sitten selvisi miksi jotkut lääkärit käyttää huuumeita ja dokaa. Lääkäri2 kiitos tunnustustuksestasi. Kyllä tätä on ihmeteltykin.

        http://www.terve.fi/terveyden-abc/al-laakarien-huumeongelmat-lisaantyneet

        http://www.talouselama.fi/uutiset/alkoholi-on-terveydenhuollon-ammattilaisten-paaongelma-yle-eihan-laakari-tai-pappi-voi-olla-alkoholisti-3450692

        Kyllä alkaa pikkuhiljaa selviämään tämänkin lääkäri2 kirjoitusten perimmäiset sekoilujen syyt.


      • Mirsta
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Toki työtehtävät vaihtelevat, mutta juuri sen takia onkin vertailtu työtehtäviä, joissa esim. fyysinen kuormitus on samanlaista ja työ tehdään samoissa tiloissa. Asiantuntijatehtävissä toimivilla työn vaatimukset ja sitä myötä psyykkinen kuormitus ovat jopa kovempia ja silti sairauslomille jäädään vähemmän. Sairastavuutta lisää kuitenkin arvostuksen puutteen kokeminen, tällöin homeoireidenkin takia jäädään helpommin sairauslomille ja ne oireetkin koetaan hankalampina ja vaikeampina. On tehty tutkimuksia, joissa on todettu että kivun voimakkuuteenkin vaikuttaa mieliala. Esim. sellaisia tutkimuksia on tehty opiskelijoilla että on kerrottu heille heidän saaneen huono tulos tentistä ja pistetty neuloilla samalla ja kipua on pitänyt arvioida, ne joille on kerrottu että tentistä tuli hyvä tulos ovat arvioineet saman neulapistelyn aiheuttaman kivun lievemmäksi eli kipu tuntuu kovempana jos harmittaa kun taas jos on hyvällä tuulella niin kipukin tuntuu lievemmin. Ahdistuneisuus ja stressi sekä tyytymättömyys aiheuttavat sen että homeoireetkin tuntuvat voimakkaina kun taas hyväntuulinen ja iloinen, tyytyväinen työntekijä ei juuri edes huomaa tunkkaista sisäilmaa.

        Psyykkiset kuormitustekijät työelämässä:

        •jatkuvat muutokset, pitkäaikainen epävarmuus
        •epäselvät tavoitteet työssä
        •liikaa työtä, jatkuva kiire, määräaikoja pettäminen, työn huono laatu aikapaineiden takia
        •itsesäätelyn puute työmäärässä, -tahdissa ja –ajassa, työn valuminen vapaa-ajan puolelle
        •liian vähän työtä, ei riittävän haasteellista työtä
        •ei mahdollisuutta kehittymiseen tai uuden oppimiseen
        •jatkuvat keskeytykset, häiritsevät esteet
        •suuri vastuu ihmisistä tai taloudesta vs. keinojen puute
        •palautteen ja/tai arvostuksen puute.

        Sosiaaliset kuormitustekijät:

        •työyhteisöongelmat, yhteistyöongelmat ja hankalat sosiaaliset suhteet
        •yksintyöskentely, eristyneisyys
        •tavoittamisen hankaluudet verkostomaisessa työssä
        •haasteelliset asiakastilanteet, asiakasväkivalta
        •heikko tiedonkulku
        •epätasa-arvon kokeminen
        •huono työkäyttäytyminen ja epäasiallinen kohtelu
        •tyytymättömyys esimiestyöhön ja työn organisoinnin ongelmat.

        Edellä mainittuja kun on niin johan tuntuvat homeoireetkin hankalille ja kivutkin vaivaavat herkemmin. Sitten ollaan sairauslomillakin enemmän.

        Taitaa olla niin päin, että henkinen kipu on helpompi unohtaa jos on fyysistä kipua. Siihenhän se viiltelykin perustuu.

        Etkö sinä ymmärrä sitä, että jos työpaikalla on noita mainitsemiasi sosiaalisia tai psyykkisiä kuormitustekijöitä niin ne ovat homeongelmista erillisiä syitä sairaslomaan. Ei ne sairaslomien viralliset syyt ole aina todellisia. Kuinka moni on saanut työterveydessä esim. masennusdiagnoosin sen vuoksi, että burn out ei oikeuta sairaslomaan.


    • Haluaisitko määritellä tämän "sumuisen olon"? Onko sisälläsi vesihöyryä, joka on tiivistynyt pisaroiksi vai näetkö jotenkin sumuisesti vai häh?

      • Mirsta

        Tiedäthän sinä toki ajatuksen hitauden..


      • Mirsta kirjoitti:

        Tiedäthän sinä toki ajatuksen hitauden..

        Voisitko määritellä "ajatusten hitauden"?


      • Mirsta

        Palaa viestiin 1.


      • Mirsta kirjoitti:

        Palaa viestiin 1.

        Palaamalla viestiin 1. päädyn takaisin "palaa viestiin 1." - viestiin

        Miten kukaan voi vastata tässä ketjussa yhtään mihinkään, kun mitään ei määritellä? Minun mielikuvani sumuisesta olosta saattaa olla täysin eri kuin aloittajan. Myös tuon ajatusten hitauden voi tulkita monella tapaa.

        Tämän koko ketjun otsikko on sumuinen olo, niin olisi kiva tietää, että mistä puhutaan ennen kuin annan varsinaisen kommenttini aloittajalle, koska minulla saattaisi olla järkevää sanottavaa tähän asiaan. On se kumma kun pitää kirjoitella tällaisia alustuskommentteja varsinaista pääkommenttia varten, kun ei voida kertoa mistä puhutaan.


    • erisyitä

      Aivosumu eli brain fog on neurologinen oire, joka liittyy myrkytyksiin, ja on todettu homealtistusten lisäksi esim. borrelioosia sairastavilla ja keliaatikoilla (eli gluteiini aiheuttaa aivosumua).

      Sumuinen tai pikemminkin epätodellinen olo taas on merkki henkisestä ahdistuksesta. Aloittaja on altistunut homeelle, joten oireet pitää ottaa tosissaan.

    • Tottahan.toki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      133
      7365
    2. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      165
      4450
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      55
      3493
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      507
      3207
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      297
      2144
    6. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1793
    7. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      20
      1751
    8. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      91
      1583
    9. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      179
      1505
    10. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      15
      1446
    Aihe