Uskonto keskustelun aiheena

uskoto

Käsityksiä uskonnoista tulee esille usein tälläkin palstalla. Kun suomi24:llä on varsinainen uskontopalsta, tulisi ne käsitellä siellä.

Kirkonmenot eivät palstalle kuulu vaan ne voi itse kukin katsoa omilta tv-ruuduilta.

55

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimuuta

      se siitä

      • Lorenaa

        Sanavapauteen ei pidä edes "rattimiehen" puuttua kieltämällä mitä aiheita saa palstalla käsitellä, mitä ei. Sanavapaus = mielenilmaisuvapaus on Suomen laissa annettu kaikille kansalaisille. Sitä et voi rajoittaa.
        Ota opiksi tee itsellesi selväksi mitä lukee Suomen Laki kirjassa. Tiedätkö mikä kirja se on?


    • BOJOJONG

      voisi täälläkin palstalla keskustella uskonnosta, seksipalstoja on useita suomi24 vaan täällä häärää seksistit kuin kotonaan, puutarhapalstaa ja kukkasten hoitoa, apaa-ajan viettoa kaikkea löytyy, vaan täälläpä määrää epämääräinen porukkamarssin tahdin.
      Ja juuri ne jotka sotkee kaiken yrittää vielä määräillä marssimisen tahdin -0.

    • kirkko.kahveille

      Kahvipirtti on suosittu sisäpiiriläisilleen
      eikä sovi kahvikeskustelut-palstalle?

      • hoilaarilaarilaa

        täällä keskustellaan ja sinun valitus ei kuulu palstalle,
        valitukset suoraan kaatopaikalle, niin no hukkuu paskaan.


      • paneparemmaks

        Pane paremmaksi jos pystyt. Johan on sikkusumppila perustettu, sinne vaan tai pykää ihan oma riemuliiteri.


      • "kirkko.kahveille," kirjoittelee täällä !!

        "Kahvipirtti on suosittu sisäpiiriläisilleen, eikä
        sovi kahvikeskustelut-palstalle?"

        Näinhän se on nähtävä, koska tulit ehkä hieman salaa kahvia hakemaan ja nurkka kaapista saitkin sumppia? Olisit ollut edes reilu jätkä ja esiintynyt itsenäsi, kun sen`sijaan "ratsastat" toisen nimmareilla. Voiko sinuun luottaa koskaan?

        Uskonto on nyt aloituksen aihe ja tässä onkin nyt elämänkokemuksella valinta, ketä uskoo ja kuka valehtelee?


    • koivusaarelainen

      Uskonnoista keskusteleminen on antautumista huuhaan valtaan. Jumalaa ja hänen oikealla puolellaan istuvaa Jeesusta ei ole olemassa. Kristittyjen mukaan Jeesus palaa takaisin ja tekee yhtä ja toista. Nyt kun on hänen paluutaan on odotettu 2000 vuotta niin ehkä olisi viisasta suhtautua faktaan , että puhuminen kyseisestä henkilöstä on puhdasta huuhaata.

      • 2000 v ei ole maailman historiassa kuin pieni pieru mutta ihmiselle monta elämää .


      • tohtorimentori
        TämmöstTääOn kirjoitti:

        2000 v ei ole maailman historiassa kuin pieni pieru mutta ihmiselle monta elämää .

        Kuulutko HUUHAA- LOOSSIIN ? Otappa lääkkeesi ennen kuin menee palsta sekaisin.


      • tohtorimentori kirjoitti:

        Kuulutko HUUHAA- LOOSSIIN ? Otappa lääkkeesi ennen kuin menee palsta sekaisin.

        Mielestäni tuossa edellisessä viestissäni ei ollut yhtään huuhaata... ei uskonnon eikä tieteenkään mielestä . Totuudestako palsta menee sekaisin ? Siihen lääke että suu menisi kiinni ? Mene sairaalaan itse tekemään noita diagnoosejasi jos kerran lääkäri olet .


      • tunturikäärme

        ihan pimee musta aukko vaan


      • Jesi

        Tosiasioiden valossa tarkasteltuna asiat joita Jeesus ennusti .Sodat ,maanjäristykset, laittomuuden lisääntyminen , maan turmeltumnen ihmisten itsekkäät asenteet ja evankeliumin eli hyväntuulisen julistaminen ovat kaikki toteutuneet juuri meidän aikanamme.


    • mahtavaa-

      "Isä Zakaria on kautta historian ensimmäinen sananjulistaja, joka on uskaltanut julkisesti puuttua Koraanin ja islamilaisuuden suuriin harhoihin. Hän on Jumalan lähettämä apostoli islamilaiseen maailmaan", sanovat monet arabipastorit Lähi-idän maissa.
      Isä Zakaria Botros vihittiin 1950-luvulla papiksi Kairossa, kotimaassaan Egyptissä. Hänen isännöimää 90 minuutin TV-ohjelmaa katselee noin 50 miljoonaa muslimia päivässä Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa. Ainakin 1000 muslimia kuukaudessa ottaa Kristuksen vastaan Botroksen puhelinpalvelun kautta. Jotkut tulevat uskoon suoraa lähetystä katsoessaan. Lisäksi Isä Zakarian internetsivuilla käy miljoonia vierailijoita. Al-Qaidan mukaan Isä Zakaria Botros on “eräs etsityimmistä uskottomista maailmassa”. Hänen hengestään on luvattu huikea 60 000 000 dollarin palkkio. Miksi? Lue Isä Zakarian monivuotisen tutkimuksen perusteella tehdyt paljastukset Koraanista, Allahista ja profeetta Muhammedista.

      Saarnaatte muslimeille. Mikä on motiivinne?
      – Yksinkertaisesti sielujen pelastuminen. Sanon aina, että vaikka vastustan islamia, niin rakastan muslimeja. Jotta he pelastuisivat, minun on näytettävä, miten väärä uskonto islam on. Kristus käski meidän levittää Hyvää sanomaa. Ei ole mitään sääntöä, joka sanoo, että kristittyjen pitää käännyttää maailma mutta ei muslimeja!
       
      Motiivini on sielujen pelastuminen. Vaikka vastustan islamia, niin rakastan muslimeja.

      • vaalierkki

        Toivon, että suhtaudut hyvin kriittisesti mainittuihin väitteisiin, tuollaisen palkkion takia olisi sulaa hulluutta toimia noin avoimesti. Tekstin sisältö muistuttaa paljon erään "ääripuhdasoppisen"järjestön käyttämiä argumenttejä. Toisaalta mainittu isä on jäänyt tehokkaasti suomalaisen median ulkopuolelle.


      • rauhan-uskontoako

        Miksi ISISIstä ei varoiteta: Irakin kristyt ovat joutuneet lähtemään Mosulin kodeista. Mosulin kaupungin väestön oli paettava kun islamilaisen valtion ISIS- taistelijat lähestyivät kaupunkia.
        Kaldean katolilaisen kirkon arkkipiispa myös pakeni. Nyt hän sanoo lännen kristityille: "Teidän demokraattiset ja liberaalit arvonne eivätmerkitse näille mitään. Katsokaa kuinka meille kävi. Te otatte vastaan kasvavan määrän muslimeja maahanne. Myös te olette vaarassa. Teidän on tehtävä vahvoja päätöksiä, vaikka ne olisivat ristiriidassa omien periaatteidenne kanssa.
        Mielestänne tasa-arvo kuuluu kaikille, mutta se ei ole totta, islamissa ei ole tasa-arvoisia. Teidän arvonne eivät ole heidän arvojaan. Ellette tätä ymmärrä ajoissa teistä tulee maaha lasketun vihollsenne uhreja."


    • vaalierkki

      On kaksi eri asiaa keskustella uskonnosta tai henkilökohtaisesta uskosta. Reformaatio on kappale kristillisen uskon historiaa ja sen tarkasteleminen on ja pysyy erillään henkilökohtaisesta vakaumuksesta. Uskontojen historia ei vie sen paremmin taivaaseen kuin helvettiinkään paratiisista puhumattakaan.

    • Mieleeni tulee tässä yhteydessä Pohjois-Irlanti, jossa protestantit ja katoliset ovat olleet sotajalalla.
      EU on saanut nuo sotamaiset rettelöt kuriin.

      • Ei.sen.kummempaa

        Oisko noin, tietääkseni sodat loppuu aikanaan niin myös 30 vuotinen sota.


      • sodatpois

        Paljonhan EU:ssa rettelöidään ihan kuin sotajalalla. On vaan se sotiminen vähän erilaista mitä toisen maailmansodan aikana. On näet terroristeja , jotka pamauttelevat milloin missäkin.
        Se on sitten suuri pam, kun kolmas maailmansota jossakin vaiheessa alkaa.


    • havumetsäin.mies

      Kristinuskon ja islamin välillä on yhtäläisyyksiä, nimittäin ainakin samoja henkilöitä.

      Erikoiselta tuntuu, että muinaisten kreikkalaisten ja roomalaisten jumalat eivät ole jättäneet juuri jälkeäkään kristinuskoon.

      • vaalierkki

        Kristinuskon ja islamin välinen yhteys on aivan luonnollinen, kahden alueellisesti lähekkäin olleen paimentolaiskansalaisuuden käsitteet ovat pakosta kietoutuneet toisiinsa, otetaan vaikka Hammurabin lait ja Israelilaisten 10 käskyä tai käsitys sorkkaeläinten lihan turmiollisuudesta trikiinin vuoksi. Käärmeiden kamppailu, onkohan tarinat Kleopatrasta tulleet mukaan, entä Daniel ja roomalaiset gladiaattorit, Odysseyksen seikkailut ja erämaakävely, Jumala ihmishahmossa Aabrahamin seurassa ja antiikin ihmisjumalat kaikkine ominaisuuksineen. En tiedä, ovatko ne lainauksia toisiltaan vai pelkkää sattumaa. Kristinusko on ehkä jalostuneempi, mutta selvästi aurinkokeskeinen ja vastavoimana yö. Tähdet ja enkelit, sitäkin kannattaa pohtia. Filistealaisia löytyy toki joka naapurista.


      • Salonmummo

        Kreikkalaisten ja roomalaisten jumalat olivat pakanajumalia, joihin kansa mieltyi. Katolilaisuudessa on joitain piirteitä noista pakanuuden ajoista. Jeesukseen Kristukseen Jumalan poikaan uskova kiittää ja iloitsee siitä, mitä Jeesus Kristus antaa meille päivittäin, Hän siunaa ja varjelee Häneen uskovia pakanaopeilta ja pahuudelta.

        Kiitä siis Jeesusta Kristusta jokaisesta uudesta päivästä.


      • Islam on paljon nuorempi uskonto kuin kristinusko. Jeesus on yksi islamin profeetoista. Ihmettelen aina, miksi erimielisyys kuitenkin vallitsee.


      • Katon.alta
        Salonmummo kirjoitti:

        Kreikkalaisten ja roomalaisten jumalat olivat pakanajumalia, joihin kansa mieltyi. Katolilaisuudessa on joitain piirteitä noista pakanuuden ajoista. Jeesukseen Kristukseen Jumalan poikaan uskova kiittää ja iloitsee siitä, mitä Jeesus Kristus antaa meille päivittäin, Hän siunaa ja varjelee Häneen uskovia pakanaopeilta ja pahuudelta.

        Kiitä siis Jeesusta Kristusta jokaisesta uudesta päivästä.

        Katolisuudessa palvotaan ihmistä, ei Jumalaa. Se on mitä synkintä eksytystä!
        On ennustettu, että nykyinen paavi olisi viimeinen paavi. Aika pianhan tuo nähdään.


      • Makriina kirjoitti:

        Islam on paljon nuorempi uskonto kuin kristinusko. Jeesus on yksi islamin profeetoista. Ihmettelen aina, miksi erimielisyys kuitenkin vallitsee.

        Asia lienee niin, että kun Allahin ilmoitus Muhamedille on myöhempi ja ns. viimeinen ilmoitus, on asia pihvi.

        Allah pitää kyllä käsitaa samana maailman valtiaana.


    • Se-entinen-Kukkahame

      Olen kristitty kuulun kirkkoon!
      Pelkästään hyviä vaikuttimia olen löytänyt ja monet seurakuntaliset ovat tulleet tutuiksi, vaikka elämäni parin muuton jälkeen tuntui että mitä nyt kaikki tuntemattomia? Kirkosta löytää kaikenlaista samanmielisiä ja ei niin samanmielisiä mutta vapaus on valita kun kaikkialla muuallakin.
      Lapsuudessa oli kesäisin leirejä joissa 'jiekkuna' toimi isänä ja isoveljenä miten kukakin sen otti, yhteenkuuluvuuden tunne oli voimakas ja veti porukat iltanuotiolle yhteiseen lauluiltaan, tai oli joskus muutakin ohjelmaa esittäjät vapaaehtoisia joille ehdotettiin,
      tietovisaa tai leikkejä joita opittiin yhdessä.
      Häät, hautajaiset, ristiäiset ja harva varmaan kuullut kodin siunaamisista yhteisiä tuokioita jotka juhlistavat ja kunnioittavat kodin merkitystä ja arvoa elämän myllerryksessä.
      Kirkolla ja kristinuskolla on merkityksensä jokaikelle joka siihen kuuluu olemalla kirkonkirjoissa tai ei.
      Kristinuskon pohjana on kuitenkin elämän kunnioittaminen, vuotuiset kalenterissa olevat kirkkojuhlat kristinusko kuuluu länsimaisiin perinteisiin olemme siitä sitten samaa mieltä tai erimieltä. Mitä olisi kesä ilman juhannusta tai talvi ilman joulua, siinä ne suurimmat.
      En ole kiihkoilija mutta kannatan perinteitä ja hyviä tapoja kunnioitettavan.

    • a-loton

      Joulua vietetään Jeesuksen syntymäjuhlana. Tiedetään kuitekin,että tuo löydetty syntymäjuhla on luokkaa 100 v pielessä.

      Paremin sopisi valonjuhlana juhannus.

      Miten pahaksi Pilmari vielä pilaakan palstan ja joulumme.

      • "Miten pahaksi Pilmari vielä pilaakan palstan ja joulumme".

        So, soo, ruunemanni. Taidat olla myös aloittaja?

        Täällä on useita, jotka ovat tuttuja, tai ainakin palsta tuttuja vuosien takaa, joten maltillinen uskonto keskustelu sopii tänne hyvin. Toivottavasti kukaan ei tule tänne saarnaamaan omaa uskontoaan paatoksellisesti käännytysmielessä.


      • Salonmummo

        Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhla saapuu jälleen meille. Ollaan kiitollisia siitä, että saamme uskoa meidän Herraamme Jumalan poikaan, joka loi Taivaan ja maan ja kaiken mitä täällä on jopa meidät ihmisetkin.


      • vaalierkki

        Tuo joulun pilaaminen ja vastaavat kommentit eivät kuulu hyvän keskustelun piiriin. Pilmarilla on omat mielipiteensä monesta asiasta, tällä kertaa asialliset, toivon, että kommentoija huomioi tämän.


      • kauppiaittenJOULU
        Salonmummo kirjoitti:

        Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhla saapuu jälleen meille. Ollaan kiitollisia siitä, että saamme uskoa meidän Herraamme Jumalan poikaan, joka loi Taivaan ja maan ja kaiken mitä täällä on jopa meidät ihmisetkin.

        Raamatusta ei ilmene JOULU,millään tavalla,vaikka kuinka sitä hakisi.
        JOULU perustuu kansan talvijuhlaan,jolla ei ole mitään kristillistä
        merkitystä.Kuusi koristeineen,sekä lahjat ovat perhetapahtumia,
        joissa ei uskonnolla ole tilaa.Kauppiaat vihaavat tällaisia julisteita.


      • Totta-edellinen

        "kauppiaittenJOULU" on oikeassa.


    • Nimetön1180

      Ateisteilla on uskonnonvapaus, kuten muillakin, joten miksi laittomasti kieltäisi?
      Ihmisten olemus paistaa kyllä jokaiselta kommentilta - kommentilta, jota EI voi jakaa siihen puoleenkin tusinaan eri vyöhykettä.

      • uskommejohonkin

        Ateismi on heidän uskontonsa,pitäkööt sen omanansa,mutta heidän ei
        pitäisi edes olla kiinnostuneita kinaamaan meidän kanssamme,jotka
        uskomme "johonkin".


    • Nimetön118

      Ateisteilla on uskonnonvapaus, kuten muillakin, joten miksi laittomasti kieltäisi?
      Ihmisten olemus paistaa kyllä jokaiselta kommentilta - kommentilta, jota EI voi jakaa siihen puoleenkin tusinaan eri vyöhykettä.

      • Agnostikko-

        on eri asia kuin ateisti.

        Huomatkaa se, vain a-kirjaimella alkaminen nimityksessä on sama.

        Ja se ei ole paljon.


        . . .


    • Kaikille-aiheille

      on omat palstansa, mutta täällä olemme ikäistemme kanssa.

      • grdi

        Totta siilä nuorille uskontokin on eri juttu kuin meille.


    • vasta_nuori

      Jeesus Kristus on Herra!

      • JAHVENasioilla

        Jeesus on JAHVEN poika,herroja on monenlaisia,mutta vain yksi JUMALA,jolla on monta poikaa,yksi heistä on kirkastettu kuningas
        entinen Nazaretilainen,ollessaan maan päällä tuomassa hyvää
        uutista isänsä JAHVEn valtakunnasta.Jäikö jotakin epäselväksi ?
        Jos jäi,niin kysy vain vapaasti,vastaan jos tietoni on riittävä.


      • näin.ja.aamen
        JAHVENasioilla kirjoitti:

        Jeesus on JAHVEN poika,herroja on monenlaisia,mutta vain yksi JUMALA,jolla on monta poikaa,yksi heistä on kirkastettu kuningas
        entinen Nazaretilainen,ollessaan maan päällä tuomassa hyvää
        uutista isänsä JAHVEn valtakunnasta.Jäikö jotakin epäselväksi ?
        Jos jäi,niin kysy vain vapaasti,vastaan jos tietoni on riittävä.

        Joh.3:16
        "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi AINOAN poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä".


    • vasta_nuori

      Jeesus Kristus on Herra! Hän vapautti meidät synnin orjuudesta! Halleluja!

      • reppuriika

        Onnittelen sinua vasta-nuori. Jos olet todella vielä ikäsi puolestakin nuori, niin on edessäsi rikas, mielenkiintoinen elämä, kun olet antanut elämäsi Kristuksen herruuteen.
        Miksi ne uskonasiat pitäisi olla kuuma peruna keskustelun aiheena. Ymmärrän hyvin että uskonnolle monia palstoja niin kuin melkein mille tahansa asialle Suomi24:n viidakossa . Uskonto on osa ihmisyyttä ja koskettaa tavalla taikka toisella ihmisenä olemista, vaikka siten että jotain se jopa ärsyttää. Samoin on politiikka, seksuaalisuus, terveyteen liittyvät asiat - myös niille löytyy palstoja. mutta niistäkin tällä palstalla paljon keskustellaan.

        Hyvät ihmiset, jos asiat palsoilla rajataan keskustelut koskemaan vain juuri sitä mitä palstan otsake sanoo, niin meiltä loppuu pian keskustelun aiheet.
        Vai pitäisikö meidän vain koko ajan pitää mielessä: olen 70-vuotias ja puhua vain siitä ja mitä on olla 70-vuotias harmaapää, raihnaistuva, eloniltaan hiipuva... Kyllä kaikista ihmisen elämään liittyvästä on lupa tälläkin palstalla jutella, ja yksi osa siitä on uskonto.

        Ja oikeastaan taidan olla jopa väärässä paikassa keskuudessanne kun olen vasta 60-vuotias. Minä kun ole aina viihtynyt hieman ikäisitäni varttuneimmissa piireissä. Kun olin 50-vuotias niin viihdyin silloin 60-palstalla. Mikäli minusta riippuu, niin ihan kiva olisi, jos palastoilla vierailisi vaikka nuoria ja keski-ikäisiä.


      • HALLELUJAHWE

        Helluntalaiset,harhautetut takavasemmalle.HalleluJAHWE.Hallelujan
        alkuperäinen merkitys,jos on lupa valistaa harhaoppisia?


      • maanperijät

        Eipäs mennä asioiden edelle.Ei ole vielä ratkaistu,palkintoja ikuiseen
        maanpäälliseen elämään.Nykyuskonnot tekevät sen yksinkertaiseksi
        automaattiseksi taivaaseen passitukseksi kuoleman jälkeen,mutta se
        ei pidä ollenkaan paikkaansa,eihän viimeistä taisteluakaan ole vielä
        sodittu.Armagedonin jälkeisestä ajasta on kysymys,eikä tästä päivästä.
        Näillä sivuilla huudellaan hallelujia,ilman perusteluita.Taivasten asuttaminen on ihmisille aivan vieras käsite,vaikka sitä kuinka on
        yritetty syöttää kirkkojen opeissa vuosisatojen aikana."Nöyrät perivät
        MAAN"sanotaan raamatussa.Taivaissa ei ole maata.Jonkinlainen tolkku
        pitää uskossakin olla.


    • höllää.nutturaa

      Eipä sinunkaan kannattaisi iästäsi mumeroa tehdä, ei sitä ole kysytty. Nykyinen 70 kymppinen ei ole mikään eloniltaan hiipuva harmaapää ,tiukkanutturaisissa 50,60 vuotiaissa niitä elämänkieltäjiä lläytyy. Katso vaikka Katrihelenaa tai Paulaa, siinä 70 edustajia !

    • OnkovaiEikö

      Onko tämä se palsta ?

    • eimikäänilonAIHE

      Nuoremmat eivät enää ole kohteliaita kenellekkään,varsinkaan vanhuksille,haukkuvat meitä iäkkäimpiä vanhaksi "pieruksi".
      Heillä vain ei ole käsitystä,etteivät itse pysy nuorina ikuisesti,
      ja se tulee olemaan heille raskasta vanhentua,koska ovat
      tottuneet halventamaan vanhempiaan.Oli aikoja jolloin harmaat
      hiukset olivat kokeneen ihmisen "KRUUNU".Nuorison kruunuun
      kuuluvat "timantit ovat"nenärenkaat,tatuoinnit ja paljastavat
      roikkuvat housut.Ei ole paljoakaan hurraamista !

    • häpeänMerkkiKirkko

      Jälleen ylläpito kieltää kirjoitusteni julkaisun.Onko se sama pirun riivaama
      PAPPI siellä edustamassa luterilaisten valheellista kirkkoa,olishan se
      pitänyt arvata.Hipokraattinen,valheellinen kirkollisten maa SUOMI, nostaa
      jälleen ilkeän päänsä saatana järjestön edustajana.Se lasketaan heidän
      rikoksiinsa,ei minun.Minä tunnustan uskoni JAHVEN nimeen,se on vankalle pohjalle rakennettu,eikä sitä kykene harhaoppiset horjuttamaan.

    • Hyvää-jatkoa-
    • Menkää oikealle palstalle, kuin alussa kirjoitettiin. Alku oli siis väärä.

      • suorasanainen

        Voisitko peruuttaa juttusi, laskea sotakirveesi maahan, esiintyä kuten asiallisten henkilöiden kuuluu, JOhon kuuluu myös jokaisella on oikeus valita oma tiensä, valinta on henkilökohtainen. Osoittaa suurta tyhmyyttä viestien poistot ja kirjoituksesi.


    • 4997773

      Tänä iltana klo 20 televisiossa ohjelma amerikkalaisten uusimmista tiedoista exo- eli maan kaltaisista planeetoista. Saattaa mennä kiihkouskovaisten naamat kasvoiksi.

    • 7684499987

      exoplaneetta löytynyt. Ehkä maan kaltaista elämää? Saattaa muuttua joidenkin käsitykset...

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2192
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1294
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1047
    5. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      985
    6. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      95
      972
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      967
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      47
      892
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      850
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      753
    Aihe