Ablaation jälkeen runsaasti lisälyöntejä!!

eve8

Hei,

Minulle tehtiin pari päivää sitten sydämmen ablaatio, jossa poltettiin ylimääräinen johtorata pois. Toimeenpiteen jälkeen tullut aika paljon kammio ja eteisperäisiä lisälyöntejä. Nämä ilmeisesti kuuluvat asiaan ja pitäsi (toivottavasti pian!!!) rauhottua. Mutta tänään alkoi ihan yllätten levossa rytmilyömään pidemmän aikaa lisäreillä! N. 5 min tuli lähes joka toine-kolmas lyönti kammio- tai eteislisäri ja välillä myös ihan peräkkäisiä. Kunnes ihan yhtäkkiä loppu. Nyt ei ole ainakaan tuntiin tullut yhtäkään lisäriä. Soitin sairaalaan varuiksi koska pelästyin aika paljon. Siellä sanottiin että ei pitäisi noin paljon tulla ja olisi hyvä mennä päivystykseen mikäli toistuu. Toivottavasti ei enää tule tommosta!! säikäytti todella paljon ja nyt alkaa jo kaduttaa koko ablaatio! Toivottavasti sydän rauhottuu tästä eikä nyt tullu uuttaa riesaa vanhojen tykytyskohtausten tilalle :(. Onko kellään muulla tullut ablaation jälkeen näin paljon/ kohtauksittaisia lisälyöntejä??

8

306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eve8

      Nyt on operaatiosta reilu viikko. Seuraavana päivänä tuli vielä toinen rytmihäiriö "kohtaus". Kävin päivystyksessä, mutta kerkesi loppua ennen kun olin ekgssä kiinni. Jälkeenpäin aloin epäilee vahvasti että kahvi aiheutti nämä! Ilmeisesti sydän nyt niin herkillä että ei siedä edes vähänkään kahvia tällä hetkellä! Nyt olen väliaikaisesti lopettanut kahvin juonnin eikä tommosia pahempia rytmihäiriötä ole tullut. Ikävä kyllä edelleen yksittäisiä rytmäreitä ihan päivittäin. Välillä jopa tosi rajun tuntusia. Tuntuu kun koko rinta jysähtäisi! Onko vielä toivo että nää helpottaa?? Kauan teillä muilla on kestänyt rytmihäiriöt ablaation jälkeen?

    • lakritsia54

      Mulle tehtiin ablaatio n.vuosi sitten.yksi ainut hetken kestänyt rytmin paikaltaan meno oli heti toimenpiteen jälkeen.muuten pysynyt rytmissä.lisälyöntejä kyllä tuntuu lähes päivittäin mutta niitähän ei ablaatio poistakkaan.näin mulle kerrottiin.toivottavasti eteisvärinät jäi taakse!!

    • eve8

      Tiedän että toimenpide ei poista lisälyöntejä, mutta niitä on ollut paljon paljon enemmän nyt toimenpiteen jälkeen mitä koskaan ennen! Ja niitä pelottavia jysäyksiä oikein! Nyt kävin ekaa kertaa pienellä kevyellä kävelyllä (10min) ja loppu lenkkii tuli hirveä määrä eteislyöntejä! Tämmöset ei kyllä oo näin vaivanu ennen! Toivon niin että on nyt vaan väliaikasta ja rauhottuu vielä! :( . Tykytyskohtauksia ei ole vielä tullut, tosin en ole vielä uskaltanut harrastaa liikuntaa, sillon minulle niitä yleensä tuli. Mutta onko nyt minulla sit uus ongelma?? Ei ennen tullu edes pidemmälläkään lenkillä tämmösii lisäreitä!

    • Riitu59

      Hei, minulle on vasta tulossa tuo ablaatiotoimenpide. Kertokaahan siitä, oliko se hirveää, minua jo nyt pelottaa koko toimenpide. Oliko teillä ennen useita rytminsiirtoja? Entä millainen oli lääkitys ennen/jälkeen? Mulla on useita rytminsiirtoja, viimeinen eilen, eikä tahdo rytmit pysyä paikallaan....Toiv.tuo ablaatio sitten auttaa.
      Oletteko vielä työelämässä mukana?
      Kiitos etukäteen.

      • lakritsi55

        Ei oo niin hirveä kuin aluksi pelottaa.mulla meni 3.5 tuntia ja ei siinä lääkepöhnässä pelottanut.kipua kyllä tuntui välillä,mutta lääkettä sai lisää.enempi kiusallista se paikallaan olo kun alkaa jo selkääkin juilia..ja se puristusside nivusessa jälkeenpäin.mulla oli rytminsiirtoja lukemattomia.kuulostat ihan samanlaiselta tapaukselta kuin minä.mulla vuosi ablaatiosta eikä ole yhtään kertaa rytmi mennyt pois paikaltaan.lisälyöntejä kyllä mutta niitähän se ei poistakkaan.suosittelen ehdottomasti! ennen mulla oli tambocor,marevan ja emcorcon...ablaation jälkeen vaan 2.5 mg emcorcon ja töissä käyn normaalisti!


    • pillerit

      Magnesium vahvistaa sydäntä. Itse otan 3 pilleriä päivässä a 475 mg.
      Magnesium on melkein yhtä tärkeä, jos ei tärkeämpi kuin D-vitamiinini.

    • ablaatioon

      Itse pelkäsin toimenpidettä ja kieltäytynytkin siitä aiemmin, mutta nyt olen ollut jo kaksi kertaa. Ylim johtorataa ei löytynyt joten ei ollut poltettavaa.

      Jännitin kauheesti, mutta ihan oikeasti, muuta kipua ei ollut kuin se katetrin laitto nivusesta. Hetken kipu nivusessa niinkuin normaalistikin pistettäessä. Katetrin kulkua suonissa ei tunne lainkaan.

      Toisella kertaa en pelännyt enään ...oli sitten aikaa katsella ympärilleen yms.

      Mene ihmeessä toimenpiteeseen :)

    • Sykkivä

      Kiva kuulla että on ollut myös hyviä kokemuksia toimenpiteestä! :) Minun kokemukseni ei ollut valitettavasti todellakaan hyvä! Luultavasti en olisi mennyt jos olisin tiennyt kuinka järkyttävä se on. Uskon että minun tapaus oli poikkeus. Useimmilla taitaa olla aika kivuton ja "helppo" juttu. Tsemppiä toimenpiteeseen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe