Sudet lisääntyneet valtavasti Pielisen-Karjalassa

VanhaEränkävijä

Milloin ensimmäinen lapsi joutuu suden suuhun? Se on näillä susimäärillä vain ajan kysymys. Kylillä kulkevat viiden suden laumoina pelkäämättä talojen pihoissa ja Mätäsvaarassa susi tuli koirankopille päiväsaikaan. Se on kumma kun täällä ei tule häätölupaa ennen kuin neljäs kerta näin tapahtuu.
Kuin muistelen taannoin Etelä-Suomessa luulivat(luulo ei ole tiedon vääri) nähneensä 3 sutta ja jopa poliisi kehotti uusista havainnosta soittamaan hätäkeskukseen. Vinkistä vaari. Ottakeepa sama käyttöön täälläkin päin.

Ei susi tyhmä eläin ole, Venäjälle kun menee se ammutaan, täällä paijataan. Kannattaisi opettaa se täälläkin pelkäämään ihmistä. Muuten jonkun vauva poimitaan nukkumasta ulkoa suden suuhun. Näin pelkään.

35

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Susilletapporaha

      En Höljäkässä jättäisi pilttiä vaunuihin nukkumaan ilman valvontaa hetkeksikään.

      Me vai ne?

    • Kylältä

      Nostakaa tätä ylös.

      • qf3

        Miksi? Nostellaan mielummin 2014 aikaisia juttuja ja verrataan nykyaikaan.


    • Isisinkehto

      Irmaa ei kiinnosta suomivauvat. Islam-vauvat sydämen asia.

    • Milloin-opitte

      Sutta paijataan kuin mamua. Syötättekö lapsennekin niille?

    • Karhmir

      Irmalla palaa kehto.

    • karhunkaatelija

      Tottakai susiakin on Lieksassa paljon, kun hirvien määrä alkaa olla ihan mieletön. Autoilla ei mahdu teillä ajamaan eivätkä junat tahdo päästä hirvilaumojen läpi. Jatkuvasti kolisee. Hirvien perässä sudet liikkuvat. Tapporahat takaisin. 1000 euroa sutta kohti olisi sopiva määrä.

      • Jahtialkaanyt

        Susille tapporaha takaisin. Susijahti. Kansa suojelee lapsiaan vaikka valtionhallinto antaisi sille paskat.


    • VanhaErästelijä

      Hirvenmetsästyshän on kielletty. Huonon hirvikannan vuoksi. Susille ruokaa.

    • Erämökki

      Susi on kuin mamu. Missä paijataan siellä viihtyy.

    • Liikaaluonnolle

      Nii-in.

    • rupert3

      Hyvä että on edes susia vähentämään ylitiheää hirvikantaa kun riistaväki ei siihen pysty tai halua.

      • Näinennustan

        rupertille 3 ja 3 ja viellä kerran 3 . Mitä hittoa tänne kirjoittelet kun et näköjään edes tiedä mitään Lieksan hirvien määrästä, sen enempää kuin sitä, etteivät metsästäjät itse suinkaan päätä siitä, minkä verran niitä hirviä kulloinkin saadaan kaataa. Tänä vuona ei Lieksaan, Nurmekseen eikä ilomantsiin ole yhtään lupaa, kun ylitiheä petomäärä on verottanut hirvet minimiin.
        Kohta ollaankin siinä tilanteessa, että kukaan ei viitsi enää lunastaa metsästykseen tarvittavia lupia ja poliisit joutuvat kantamaan yksin vastuun poistettavista pedoista suurriistavirka-apu toiminnan kuihduttua.
        Siinä vaiheessa saattaapi tulla jo pupu pöksyyn vannoutuneellemmallekkin "susimiehelle", jotkut kutsuvat tosin sitä myös p......i ;)


    • susipulliainenko

      Ajokoirat ja kauriit ovat joillakin Pielisen-Karjalan alueilla menneet suden suihin,tapporaha susista voimaan. Muutama susi vietävä kehä kolmosen sisäpuolen viherpaapojille pihan koristeeksi.

      • Näinennustan

        Eipäs nyt nuukailla! Viekööt saman tien kaikki!


      • Lieksassa vihdoin annetaan nyt lukukaudun loppuun lapsille ns susikyytiä tämä on viranhaltijapäätös. Aikaisemmin varhaiskasvatus ja koululautakunnassa asia käsittelyssä siten että esikoululaisen olisi pitänyt kävellä tuolla susiseudulla aamulla 1.5km pimeässä koulukyytin ja sitten koulukyyti olisi tuonut illalla kotiin ettei tuntimäärä ylity. asia oli uudelleen käsittelyssä
        Koska suomi on sitoutunut YK lastenoikeuksiin niin mielestäni nyt esitys oli minun näkemyksen kassa ristiriidassa eli paremminkin aamulla kyyti pitäisi olla siksi jätin eriävän mielipiteen lautakunnan päätökseen jossa ei näy susikyyditys.Halutaanko siten asiaa vähätellä tai salata?


    • oitapoja

      Ensin petoja kerätään syöttämällä ja kesyttämällä niitä. Sen jälkeen itketään ja ulistaan kesyistä pedoista. On muuten keksitty ikiliikkuja

    • Hirvenmetsästäjä

      Paljon hirviä = paljon susia ja karhuja. Vähän hirviä = vähän susia ja karhuja. Päättäjissä on liikaa karhun metsästäjiä. Hirveä suojellaan sen vuoksi, että saadaan olla kevät ja kesä luontokuvaajia. Karhut opetetaan kesän aikana käymään haaskalla. Syksyllä luontokuvaajat vaihtuvat metsästäjiksi. Tuskin viime(kään) syksynä ammuttiin yhtään karhua reilusti metsästämällä.

      • itse-aiheutettu

        Paljon syöttöpaikkoja, paljon petoja. Helppo ruokailumahdollisuus, iso pentuetuotto.
        Kun joka kyläyhteisön nurkilla alkaa olla puolenkymmentä syöttöpaikkaa, niin ei tarvitse ihmetellä noiden petojen määrää.
        Lieksan keskustasta ei tarvitse mennä kuin seitsemän kilometriä, löytyy ensimmäiset petohaaskat.


    • hukkaperiihukan

      Eikö teillä siellä matasvaarassa ole aseita että voi sudesta laskea ilmat pihalle? Ei se kummoista tarvitse, äänenvaimentajalla varustettu pinoiskivääri riittää, eikä kuulu kummoinen napsaus, mutta pitää sattua päänuppiin, sitten pyörähtää, ja eikun monttuun!

      • oltava.kunnon.ase

        Ei susi kuole piekkarilla älä turhia vohise.


      • niksnakskops
        oltava.kunnon.ase kirjoitti:

        Ei susi kuole piekkarilla älä turhia vohise.

        Kyllä muuten kuolee kun päähän ampuu 20 metrin päästä!


    • Niinkö sinä hoidat?

    • tuhatsutta

      Tuhat läytyy P- Karjalasta , tai ainakin sinne päin. Varma tieto petoyhdysmieheltä?

    • ulvontaa

      Susilaumassa oli Pielisen itäpuolella susia 26 kpl. Tällä hethellä on Pielisellä rannanalla n. 8 kpl susia. Havaintojen mukaan sudet ovat siitymässä etelään ja osa laumasta on Mikkelin seudulla. Ennen joulua sudet saavuttanvat rannikon. Lauma on tullut viime talven ja kevään aikana Venäjältä Siperiasta karjalan kautta Suomeen. Todenäköisesti susia on tullut huomattavasti enemmän, koska tälläinen invaasio tapahtuu n. 10 vuoden välein, kun ruoka loppuu Siperiassa. Venäjällä ei ole juurikkaa enää metsästäjiä haja-asutusalueilla Arkankelissa ja vienan Karjalassa, jolloin Susilaumat jolkottelevat vapaasti Suomeen. Isoimmat laumat ovat olleet noin 50 kpl luokkaa. Lauman osuessa karjalaiskylään ne ovat syöneet koirat, kissat ja teurasjätteet ja iltaisin ei ole ollut asiaa kylänraiteille. Niitä on ammuttu baikkalhaulikolla talojen ikkunoista pihamaille kymmeniä. Mökkeilevälle kansalle on tiedossa muutaman vuoden päästä yllätyksiä, kun pulahtaa uimaan ja susilauma ei päästäkkään rantaan ja pesulle saunaan. Pimeällä ulkovessa asioinneista tulee ikimuistoisia, kun uskaltaa vasta aamulla vessasta poistua.

      • ulvontaa

        Tuohan on kuin säätiedotus"sade saapuu fennoskandiaan ja liikkuu koiliseen heikentyen"


    • Näinennustan

      Kummastuttaa tuo yleinen luulo, että sudet käyvät ainoastaan lasten kimppuun. Todellisuudessa susi ei erittele saalistaan iän mukaan. Tosin kyllähän se lapsi on yksittäiselle sudelle helpompi saalis, mutta kuitenkin suden saaliiksi joutuneiden ihmisten keski-ikä on ollut 22 vuotta, joukossa osa lapsia.

      Näin minäkin uskallan ennustaa, kuin nimimerkki "ulvontaa".

      Periksi ei kuitenkaan anneta, vaikka tämä petojen "viljely" onkin jo karannut terveen järjen ja kansalaisturvallisuuden ulottumattomiin. Betonilähiöihin ei kuitenkaan muuteta, vaikka olisi kuinka kova painostus, kele!

      Jospa onni potkaisisi ja sudet söisivät muutaman "susimiehen" tai "susitytön" kitaansa, niin se voisi kummasti palauttaa sen höpsähtäneiden ja aivopestyjen järkiparan maankamaralle.

    • sus.siuntkoon

      Eikös viimetalvena tai sitä edellisenä talvena venäjän karjalassa sudet syöneet jonkun vanhuksen? Muistan lehdestä lukeneeni?
      Kyllä kait ne nälissään syö ihmisiä, jos ei muuta ole, ja ihminen sattuu kohdalle!

    • Hirvenmetsästäjä

      Kun hirvipolitiikka muuttuu, korjaantuu petoasia samalla. Kun päättäjistä saadaan nämä syöttikarhujen metsästäjät pois ja hirvimiehet asioista päättämään alkaa tilanne korjaantumaan. Muutos alkaa kylläkin vasta vuonna 2018.

    • Näinennustan

      Eikö voitaisi järjestää joukkomielenosoitua nykyistä susipolitiikkaa vastaan?

      Euroopan Unioniin voisi myös tehdä kantelun siitä, ettei meidän turvallisuutta taata, vaikka se on kirjattu Suomen perustuslakiin ja EU:n susi direktiiviin.

    • kairannahkarukkaset

      Kuulin, että pohjoisessa olisi susilauma syönyt koko kunnanvaltuuston! Ei jäänyt kuin kairannahkarukkaset ja Kepun jäsenkirja syömättä.

    • Kyllä susi on vaarallinen eläin, ei siitä pääse mihinkään.

      • Canis.lupus

        Kumpi oli ensin? Susi vai lieksalainen pöljä? Pöljät helvettiin sieltä!!!


    • Sudeetti

      Sudet on hävitettävä vaikka myrkyllä.

    • siirtoistutuksia

      Hämeen suunnalla tuntuu olevan metsäpeuroista haittaa kun niitä on niin paljon? Sinne pitää saada susia, niin peuraongelma poistuu parissa, kolmessa vuodessa, niinkuin poistui lieksan hirvetkin susien myötä!
      Kyllä susi kuuluu niin eteään, kuin itäänkin, ja länsi - suomea unohtamatta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      181
      4157
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2656
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2234
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2195
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1910
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      109
      1391
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1061
    Aihe