Järkyttävä ablaatio kokemus! :(

surusydän

Oliko kellään muulla järkyttävä kokemus tuo elektrofysikaalinen tutkimus ja ablaatio?? Minulla hoidettiin ylimääräinen hidasrata joka aiheutti stv kohtauksia.
Ennen toimenpidettä lueskelin muitten kokemuksia ja pääosin oli ihan hyviä ja alko jo vaikuttaa ihan "iisiltä" hommalta. Meninkin toimenpide aamuna yllättävän rennolla mielellä. Valitettavasti siinä toimenpide salissa tilanne muuttu täysin!! Ensinnäkin, vaikka olen monta vuotta jo kärsiny rytmihäiriöistä oli niitten provosointi katetreilla ihan kauhea kokemus!! Ihan hirveän tuntuista ja kyllä siinä itku pääsi. Kokoajan sattui. Ne katetrit oikeasti tuntu siellä ja kipu säteili selkään ja kaulaan. Lopulta onneksi tykytyskohtaus käynnistyi ja ylimääräinenjohtorata löytyi. Tässä vaiheessa huokaisin jo helpotuksesta koska enää oli ablaatio, jonka ei ainakaan pitäisi tuntua juuri missään. Mutta se olikin jotain niin kauheata! Sydän ärsyyntyi vissiin niin paljon tästä että oli elämäni pahin ja kivulian rytmihäiriö kokoajan päällä!! Jälkeenpäin sain kuulla että ei ole yleistä että tässä hitaan radan poltossa tulisi tommosia. Mutta oli kuulemma ollut vähän haasteellisempi kun kokoajan rytmihäiriö ja sydän nykii omiaan. Hirveetä ajatella että tämmösestä huolimatta homma on tehty!! Sanoin kuitenkin vielä että jos on vähänkään haasteellinen polttaa en halua että sitä missään nimessä tehdään! Vaikka kuulemma ylimääräinenjohtorata saatiin todennäköisesri poltettua on nyt jälkioireet olleet ihan hirveät ja pelottaa onko sydämmeeni tullut jotain pysyviä vaurioita!
Nyt vaan olen kädet ristissä että kaikki olisi jossain vaiheessa kaiken tämän arvoista! Jos olisin tiennyt millanen tämä toimenpide on en olisi mennyt! En halua pelotella, mutta oli pakko saada jakaa tämä kokemus. Ymmärtääkseni useimmiten on aika helppo toimenpide potilaalle eikä usein kauheita jälkioireita.
Muita jotka kokenut kyseisen toimenpiteen yhtä hirveeksi??:(

5

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • licorine

      Itselle tehtiin n.vuosi sitten ja ongelmat jäi sinne (toivottavasti!).kokemus kyllä pelotti enemmän kuin mitä sitten oli.3 tuntia kesti ja kipua tuntui mutta kesti sen kun sai lääkettä kokoajan. paikallaan olo oli kans aika vaikeeta sen kiristyssiteen kanssa jälkeenpäin. mut kyllä kannatti!!!

    • Kokeenuut

      Ei ollut mitään kipuja eikä muita hankaluuksia. Toimenpiteen jälkeen anturit iholla ja EKG:n näyttö takaviistossa.
      Apparaatti antoi äänen ja katsoin ruutua, jossa näkyi vaakasuora viiva. Hoitaja juoksi paikalle. Nytkö se lähtö tuli, kysyin. Ei tää nyt siltä näytä oli vastaus. Yksi anturi oli irronnut.

      Vuosia myöhemmin tajusin minulla olevan ensimmäisen asteen katkos. Eli pumppu lyö vähän liian myöhään. Pulssi siinä 55.
      Kanta- historiassa ei ole yhtään EKG:tä ajalta ennen kadetriablaatiota. Olikohan katkos olemassa?

    • Hei. Minulle tehtiin ablaatio 2014 sen jälkeen en enää ollut normaali. Voimme vaihtaa kokemuksia jos sulla on face...

    • Kokeenuut

      2009 taisi olla minun ablaationi. Ikää taisi olla 70 v.. Ehkä olisi kannattanut hiljentää tahtia elämässä ja siten rauhoittaa tilannetta.
      Viikon verran oli määrä olla rasittamatta ablaation jälkeen, sitten normaalisti omiin puuhiin.

      Mielen hallinta pysyen leppoisan rauhallisena on hyväksi. Kiihkeys ja käyrän nostatus tekee pumpun rauhattomaksi. Esim. käy jyskyttäen.

    • surusydän_

      Olen keskustelun alottaja. Oireita edelleen ja eikä siksi vieläkään luottoa että sydän ihan kunnossa ablaaton jälkeen. Sydän on nyt ultrattu ja sen mukaan sydän pitäisi olla täysin terve, mutta kertooko se muka koko sydämmen tilan? Eihän siinä näy esim sydämmen sähköradan toiminnat.
      Ablaaton kokemus oli minun kohdallani painajaismainen kokemus, sitten tuli vielä hirveät jälkioireet ja kaiken huipuksi noin 3kk toimenpiteen jälkeen paukkasi tykytyskohtaus päälle. Eli koko homma oli täysin turha!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe