latviaan autolla viron läpi

sdfsfsfsf

onko tuo 240km matka kuin vaarallinen? noudatetaanko virolaisella moottoritiellä liikennesääntöjä? mitä asioita kannattaa tietää tallinna-valka liikkumis asioista yleensä

13

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuin.halpa

      Kyllä on kuin vaarallinen. Vain hölmö noudattaa liikennesääntöjä, en suosittele. Paras että et tiedä mitään eli ihan sama kuin tähän astikin.

    • Korrupt

      On vaarallinen tie. Kannattaa ajaa 175km/tunnissa koko pätkän läpi. Ei pysäytä korruptoituneet poliisit!

    • Paljontuonut.vähänjuonut

      Ei Eestin liikenne ole sen vaarallisempaa kuin Suomenkaan. Pikemminkin päinvastoin: serkkukansamme näyttää osaavan ajaa paremmin kuin suomalaiset. Eivät he kiilaa ohituksen jälkeen parin metrin päähän ohitetusta vaan jättävät paljon enemmän tilaa, ja he osaavat vilkuttaakin pidempään kuin yhden vilkautuksen verran. Maan vähillä moottoriteillä liikkuu lämpiminä aikoina silloin tällöin polkupyöräilijöitä.

      Älä kuitenkaan ota tauolla yhtäkään olutta, sillä promilleraja on 0,2 ja rangaistukset hyvin ankaria.

      Poliiseja näkyy tien päällä ehkä vähän enemmän kuin Suomessa ja nopeusvalvontaa järjestetään vähintään yhtä paljon. Tosin, kaikkein eniten Baltian maista plus Suomi sitä on Latviassa.

      Eli suosittelen kyllä noudattamaan liikennesääntöjä, ja kaikkia muitakin lakeja, toisin kuin tämä hauska veijari nimim. Kuin.halpa tuossa hyvin humoristisesti ja nerokkaasti veistelee.

      Korttia ei kannata käyttää bensa-automaateissa eikä juuri missään muuallakaan kuin varsinaisissa pankkiautomaateissa. Kannattaa maksaa kaikki ostokset rahalla.

      Tällaisissa asioissa Baltian maat ovat melko kovia paikkoja, mutta sattumanvaraista väkivaltaa ilman ryöstömotiivia ja huvikseen riidanhaastamista on vähemmän kuin Suomessa, eikä siellä näy myöskään itsekseenpuhelijoita ja ärjyjiä niin paljon kuin meillä. Ne ovat kai kaikki suljetuissa laitoksissa. Ja nämä tendenssit sekä hyvässä että pahassa voimistuvat yhä enemmän, mitä etelämmäksi mennään itävyöhykkeellä.

      Valkassa en ole käynyt, mutta kaikista Baltian maista sekä Puolasta ja Slovakiasta olen hakenut kavereitten kanssa viinaa ja vähän myös tupakkaa. Helppoa kuin heinänteko. Suosittelen.

      Oletko muuten ajatellut mahdollisuutta, että hakisit yksin tein viinaa vähän kauempaa? Hintataso nimittäin laskee Latvian jälkeen sen verran, että kannattaa, jos hankkii pakettiautollisen. Älä kuitenkaan osta Tshekistä: se taitaa olla jo yhtä kallis maa kuin Suomi. Lähde kaverin kanssa, niin tuntuu turvallisemmalta - ja myös on sitä.

      Hyvää matkaa!

      • Tien_päälle

        "Oletko muuten ajatellut mahdollisuutta, että hakisit yksin tein viinaa vähän kauempaa? Hintataso nimittäin laskee Latvian jälkeen sen verran, että kannattaa, jos hankkii pakettiautollisen."

        Millainen hintataso on Viro vs Latvia vs Liettua vs Puola? Vähän houkuttelisi tehdä joskus viikonloppumatka Puolaan saakka, ihan matkailumielessä. Suorastaan hävettää kuinka vähän on tullut Itämeren itärannalla matkailtua.

        Mitä ruokaa Baltiasta kannattaa tuoda, hinnan ja laadun puolesta? Salamit, juustot ja purkkipateet ym. nyt ainakin säilyvät hyvin, kuivatavaran ohella.

        Miten auton saa käytännössä edullisimmin lahden toiselle puolelle (ja takaisin) jos on perillä muutaman päivän?


    • ainatsiva

      Onko pakko mennä Valkaan asti? Ainazissa on Alko 1000:n viinakauppa, johon on Tallinnan satamasta vähän vajaat 200 km. Jos yökeikan tekee, niin Pärnu on siinä sopivasti matkan varrella.

      Virossa on aika pitkälti samanlaista ajella kuin Suomessakin. Muissa Baltian maissa ja Puolassa onkin sitten vähän levottovampia autoilijoita, mutta niissäkin pärjää, kun ei provosoidu, vaan ajelee rauhallisesti sääntöjen mukaan.

    • raisa-kaisa

      Heippa kyselijä !
      Kyllä Virossa uskaltaa korttia käyttää bensa-automaateissa, noista muista Baltian maista en osaa sanoa. Kannattaa myös huomioida virolaisten nopeampi ajotapa...eivät "nuku" liikennevaloissa vaan lähtevät reippaasti liikkeelle. Eikö muuten promilleraja olekaan 0 ??? Ohitukset ovat välillä aika kaameita, mutta onhan sitä Suomessakin liikkeellä. Me ollaan paljon reissattu ennen aikaan Puolassa, Tsekeissä ja Unkarissa...ei se liikenne koskaan ole ongelma ollut. Joten hyvää reissua vaan !

    • Tapansa

      " serkkukansamme näyttää osaavan ajaa paremmin kuin suomalaiset" pakko olla eri mieltä, olen ajanut Balttiassa ja voin todeta - ajotavat ovat erilaiset. Virolaiset ja Latvialaiset kaahaavat, eivät välitä etuajo-oikeudesta samalla tavalla kuin Suomessa. Tosin Baltit ajelevat aika huoletta myös Suomessa.

      En todellakaan lähtisi talvella ajelemaan viinan takia Latviaan asti. Aikaa ja rahaa menee aivan liian paljon siihen nähden mitä ostaisin kaupasta. Virokin on siinä rajoilla, yleensä riittää kun menee laivalle. Kesällä voi matkailun merkeissä vierailla vaikka Latviassakin, mutta en pelkän viinan takia lähden ajelemaan.

    • MatkaanVaan

      Via Baltica useaan kertaan ajaneena suosittelen kyllä ajamaan vaikka Iklaan / Ainaziin. Tie on hyvä mutta liikenne ei aina niin "rauhallista" eli silmät auki ja selvinpäin (promilleraja todellakin 0). Aina on sekaan mahtunut, ja ilman kolareita ollaan selvitty. En tiedä onko Alko1000 tuonut hintoihin jotain merkillistä alennusta, mielestäni siellä Latvian puolella on ainakin tähän asti ollut joka tapauksessa edullisempaa kuin Eestissä. Kannattaa toki käväistä myös ruokakaupassa samalla :)

      • MatkaanVaan

        Ollaan myös maksettu kortilla sekä polttoaineet että ostokset kaupassa. Ilman ongelmia. Kortin kanssa kannattaa olla yhtälailla varovainen täällä armaassa kotomaassa, ja koska nettipankissa voi ihan itse laittaa maarajoitukset kortin käytölle niin kannattaa poistaa vaikka Venäjä/ Aasia käytöstä reissun ajaksi jos vainoharhaisuus iskee :)


      • Alko.tonni-juopon.onni

        Alko 1000:n etuna on sen läheisyys heti rajalla, lisäksi sieltä saa "tutumpia" merkkejä mitä yleensä Latvian kaupoista.

        Tosin en minäkään Alko 1000:n vuoksi sinne asti ajelisi, vaan kyllä sitä tulee käytyä samalla muuallakin.

        Kortilla olen tankkaillut ja tehnyt muutkin ostokset. Samanlaiset sirupäätteet siellä on pääsääntöisesti käytössä mitä Suomessakin. Ravintoloissa tulee maksettua usein käteisellä, niin voi halutessaan jättää tippiä. Virossa ei tippiä tarvitse toki antaa, koska se kuuluu hintoihin kuten Suomessakin.


      • Jossitäpelkää

        Sinne mennessä moottoritietäkään ei pahemmin ole.


    • 30200200200

      Hinnat enemmäin kuin kohdallaan! Paikallinen HYVÄ vodka 2.80e pullo, (0.5l) eli sikahalpaa verrattuna esim viroon.. saati sääntösuomeen. Kaljaa, 6-10e koppa.

      • vieläkihlöytyy

        Tiedoksi, että Espanjassa ja Sakassa on vieläkin Latviaa halvempaa, mutta niihin on autolla jo vähän turhan pitkä matka ajella ja lentmatkoilla ei painorajoitusten vuoksi voi hirveästi tuoda.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      285
      3147
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1575
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1301
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1215
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe