Eläkeläisen asumistuki.

lukekaajamiettikää

Olen katsellut näitä palstoja pitkään. Olen köyhä ja sukuni on köyhää. Täällä olen pistänyt merkille miten ihmisiä itkettää usein se, miten eläkeläinen saa isompaa sumistukea. 20 euroa. Olkoon vaikka 20 euroa. Sanotaan, että eläkeläinen voi ennä sosiaalitoimistoon työttmien ja muiden väliinputoajien seuraan-jonottamaan ja odottamaan.

Eläkeläinen on sen jo tehnyt, eläkeläinen on vanhempi ihminen, sellainen joka on on työpanoksensa yhteiskunnalle antanut. Nyt olisi hänen aika se valokuvakansio saada järjestykseen ja käydä uimahallissa ja mattoa kutomassa kansalaisopiston kurssilla.

Eläkeläinen on elämässään toisessa ajankohdassa, kuin työtön. Eläkeläinen on elämän ehtoopuolella. Siinä ajassa, jolloin jo viimeistään luulisi rauhan koittavan.

Puhutaan miten eläkeläiset voivat lääkelaskunsa maksataa yhteikunnalla sen lääkekaton jälkeen. Nuori ihminen ei ymmärrä, miten terveyteen kuuluu paljon muutakin.

Isäni sai aivokuumeen viisi vuotta sitten. Hänellä on 15 erilaista lääkettä siihen. Vanhuuseläkkeelle hän olisi päässyt kaksi vuotta sitten, mutta työnteko jäi aivokuumeeseen. Tämän jälkeen hänen piti saada kotipalvelu seitsemälle päivälle viikossa, se maksaa 270€, he ovat paikalla viisi minuttia, katsotaan että lääkekuppi laitetaan suuhun ja vettä päälle, että varmasti nielee. Vuokra asunnosta on 500€ kuussa ja siihen päälle ne 15 lääkettä. Isäni eläke on juuri toimeentulotukirajan yläpuolella. Voin kuvitella minkälaista olisi, jos hänet olisi vielä sinne siirretty.

Hän ei saa eläkeläisen asumistukea, mutta miettikää joskus mistä puhutte, kun ette tiedä miten elämä kohtelee. Hän on juuri ja juuri sillä rajalla, että mietitään mitä voidaan pyytää. Nyt meni hampaat, puolet hampista poistettiin, ei puhettakaan että voi itse maksaa. Nuorempi sukupolvi ei ymmärrä että vanhemmalla sukupolevella ei jostain syystä makseta hammashuoltoa. Kaikki pitää itse maksaa.

Ei ole helppoa vanheta ja jokaisen tulisi muistaa, että siitä hetkestä, kun olemme sýntyneet-me vanhmenemme.

Älkää kadehtiko eläkeläisiä.

2

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitkäaikatyötön

      No ei kadehdita eläkeläisiä. En ole tällä asumistukiosastolla juurikaan vieraillut, mutta kai täällä saa asioista kirjoitella asiallisesti?

      Laskin omalla kohdallani, miten eläkeläisen asumistuki eroaa yleisestä tuesta. Jos asuisin nyt samalla tavalla asunto-osakkeessani työmarkkinatukityöttömän sijasta 20 vuotta vanhempana eläkeläisenä (takuueläke 766,85 euroa/kk), saisin Kelan laskurin arvion mukaan 16,35 euroa/kk enemmän asumistukea. Eihän se paljon ole.
      Huomattavaa on kuitenkin se, että työmarkkinatuesta maksetaan veroa; Oma 17,0 prosentin veroni tarkoittaa sitä, että 702,62 euron kuukausikorvauksesta jää käteen 583,17 euroa. Pelkästä takuueläkkeestä en maksaisi veroa yhtään.

      Kun kuukausitulot ovat siis työttömänä ollessani 183,68 euroa pienemmät (766,85-583,17), ja tähän lisätään vielä heikompi asumistuki (16,35), tulee lopputulokseksi 200,03 euroa vähemmän rahaa käteen työttömälle. Koska työttömän tulot ovat näin pienet, siirtyminen eläkeläiseksi korottaisi nettotuloja peräti 34,30 prosenttia.

      Julkisessa hammashoidossa maksan kaikki tarkastukset, käynti- ja toimenpidemaksut jne., sillä maksuttomuus koskee alle 18-vuotiaita. Kun yksi hammas oli niin kulunut, ettei sitä voinut enää paikata, oli ainut tarjottu vaihtoehto sen poisto.

      Se on lohdullista tietää, että vaikka vaivat lisääntyvät ikääntyessä, myös tulot nousevat viimeistään eläkkeelle päästessä.

    • ettäsketaatte

      eläkeläisenä joudun käymään yksityisellä hammaslääkärillä koska jonot julkiseen pitkät ja syönkin sitten kaurapuuroa kaksi viikkoa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8855
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1227
    Aihe