Eläkeläisen asumistuki.

lukekaajamiettikää

Olen katsellut näitä palstoja pitkään. Olen köyhä ja sukuni on köyhää. Täällä olen pistänyt merkille miten ihmisiä itkettää usein se, miten eläkeläinen saa isompaa sumistukea. 20 euroa. Olkoon vaikka 20 euroa. Sanotaan, että eläkeläinen voi ennä sosiaalitoimistoon työttmien ja muiden väliinputoajien seuraan-jonottamaan ja odottamaan.

Eläkeläinen on sen jo tehnyt, eläkeläinen on vanhempi ihminen, sellainen joka on on työpanoksensa yhteiskunnalle antanut. Nyt olisi hänen aika se valokuvakansio saada järjestykseen ja käydä uimahallissa ja mattoa kutomassa kansalaisopiston kurssilla.

Eläkeläinen on elämässään toisessa ajankohdassa, kuin työtön. Eläkeläinen on elämän ehtoopuolella. Siinä ajassa, jolloin jo viimeistään luulisi rauhan koittavan.

Puhutaan miten eläkeläiset voivat lääkelaskunsa maksataa yhteikunnalla sen lääkekaton jälkeen. Nuori ihminen ei ymmärrä, miten terveyteen kuuluu paljon muutakin.

Isäni sai aivokuumeen viisi vuotta sitten. Hänellä on 15 erilaista lääkettä siihen. Vanhuuseläkkeelle hän olisi päässyt kaksi vuotta sitten, mutta työnteko jäi aivokuumeeseen. Tämän jälkeen hänen piti saada kotipalvelu seitsemälle päivälle viikossa, se maksaa 270€, he ovat paikalla viisi minuttia, katsotaan että lääkekuppi laitetaan suuhun ja vettä päälle, että varmasti nielee. Vuokra asunnosta on 500€ kuussa ja siihen päälle ne 15 lääkettä. Isäni eläke on juuri toimeentulotukirajan yläpuolella.

Hän ei saa eläkeläisen asumistukea, mutta miettikää joskus mistä puhutte, kun ette tiedä miten elämä kohtelee. Hän on juuri ja juuri sillä rajalla, että mietitään mitä voidaan pyytää. Nyt meni hampaat, puolet hampista poistettiin, ei puhettakaan että voi itse maksaa. Nuorempi sukupolvi ei ymmärrä että vanhemmalla sukupolevella ei jostain syystä makseta hammashuoltoa. Kaikki pitää itse maksaa.

Ei ole helppoa vanheta ja jokaisen tulisi muistaa, että siitä hetkestä, kun olemme sýntyneet-me vanhemenemme.

Älkää kadehtiko eläkeläisiä.

6

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wywy

      Eläkeläinenhän maksaa suhteessa palkansaajaan myös enemmän veroa samasta summasta, Myös sairausvakuutusmaksu on korkeampi kuin palkansaajilla. Eläkeläisellä otetaan myös tuloksi asumistukea laskettaessa tietyn rajan ylittävä talletus, mitä ei tehdä yleisen asumistuen piirissä oleville.. Tämähän pienentää asumistukea eläkeläisellä.. Eiköhän eläkeläinen tarvitsisi jokaisen säästämänsä lantin terveytensä kuluihin,, kun vielä keksivät laittaa omavastuun 50 e vuoden alusta, myös lääkekorvauksia on pienennetty. Nämähän eivät kosketa nuoria, terveitä ihmisiä. Tuntuu vain siltä, että kaikki heikennykset koskevat eläkeläisiä, siitä tulee moninkertainen taakka, kun se osuu kohdalle ja sinnehän se juuri osuu. Tämän huomaa, kun on vähänkin laskutaitoa. Hallituksella sitä ei näytä olevan muuten ei voi näin typeriä päätöksiä ymmärtää . Tulee vahva tunne, että tavallisen ihmisen arki on karannut heiltä tai kun eivät ole itse sitä joutuneet kokemaan, eivät osaa asettua heikomman asemaan. Kuinka silloin voidaan tehdä oikeudenmukaisia päätöksiä????? Nyt ne eivät ole sitä olleet.

    • wywylee

      "Nuorempi sukupolvi ei ymmärrä että vanhemmalla sukupolevella ei jostain syystä makseta hammashuoltoa. Kaikki pitää itse maksaa."

      Väärin.

      Toimeentulotuki koskee myös eläkeläisiä. Jos on oikeutettu toimeentulotukeen laskelman mukaan, saa myös hammashuollon sossusta.

    • Höpöhöpöö

      Jos aloittajan isä ei saa eläkkeensaajan asumistukea vaikka vuokra on 550e/kk, niin brottoeläke on silloin yli 2000e/kk

      Nim. Heinolassa 550e vuokralla asuva eläkkeensaajan asumistukea saava eläkeläinen.

      Ps. Suomessa on olemassa lääkekatto reseptilääkkeisiin jonka täytyttyä tarvii maksaa enää 2.5e/lääke

    • wywy

      Lääkekatto koskee kalenterivuotta. Ei siinä vuodessa saa kuin ehkä loppuvuodesta lääkkeet 2,50 eurolla, riippuu tietenkin tapauksesta. Useimmat maksavat suurimman osan vuodesta lääkkeensä ilman alennuksia.

    • ohohohoohh

      550 euron vuokralla pitää olla yli parin tonnin eläke ettei ole enää oikeutettu eläkeläisten asumistukeen

      onko nykyään köyhiä kaikki ne joiden tulot ennen veroja ovat alle 2000e/kk? :O

    • wywy

      Eihän bruttotuloilla ole mitään merkitystä, käteen jäävä raha ratkaisee kuka on köyhä. Nettotulojen mukaan pitäisi kaikkia tukia maksaa, koska toisilla verot rokottavat enemmän. Silloin raja, mistä niitä maksellaan olisi lähempänä totuutta. Voi tätä hölmöläisten laskutaitoa. Ei mitään tolkkua oikeudenmukaisuudesta, kun tuet maksetaan bruttotulojen mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9084
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2668
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      134
      2433
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1285
    Aihe