Rakennetaan kaupungin piikkiin

Killeriä

Kun suoratamohanke näyttää kuivuneen kasaan, on vanha rakennusneuvos ja hänen omistamansa rakennusliike Jatke iskenyt kyntensä Kouvolan matkakeskus-hankkeeseen, johon odotetaan kymmenien miljoonien eurojen rahoitusta kaupungilta.

Samassa yhteydessä Juhani Pousi rakentaa kaupungin piikkiin koripallojoukkue Kouvoille 3.500 katsojan peliareenan. Pousin poika Sami on kyseisen joukkueen hallituksen puheenjohtaja sekä Jatkeen palkkalistoilla.

Tietenkin kaupunki myös maksaa parkkihallit areenan alle.

Kuntavaalit lähestyvät ja luottamushenkilöiden lahjonta voi alkaa.

51

2739

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Raksapieru

   Pikku-Kouvolan keskustassa on tyhjiä liiketiloja hehtaarikaupalla. Nykyistä matkakeskusta vastaapäätä on Jatkeen rakentamia kerrostaloja, joiden liikehuoneistoista puolet on vailla vuokralaisia.

   Matkustajien lukumäärä ei lisäänny pikku-Kouvolan keskustaan uuden matkakeskuksen myötä. Jos venäläisiä haalitaan, on heillä monta vaihtoehtoa, kuten Lappeenranta, Kotka, Lahti, Tampere ja pääkaupunkiseutu.

   Taitaa olla vanhan rakennusneuvoksen visiot pilvien tasolla.

   • TaasReiluMeininki

    Taitaa olla visiot lompakon tasolla


   • Persearskaa

    Juuri näin, oman lompakon tasolla ovat vanhan rakennusneuvoksen visiot. Uuden Kouvolan kaupungin kuppaaminen käy yhtä luontevasti kuin pikku-Kouvolan ennen kuntaliitosta.


  • rahaaariittää

   Kuinka paljon kaupunki voi ottaa velkaa? Voiko kaupunki mennä konkurssiin?

  • Laillistettuaryöstöä

   Ydinkouvolan asukasmäärä on pieni. Loput ihmiset pitkin kyliä ja maaseutua.
   Mikään tervejärkinen ei tähän ryhtyisi. Ei edes kunnan rahoilla.
   Kotkaan tekivät jotain mahtavaa, tuottoa ei tullut edes henkilöstön palkkoihin.
   Tämä kaappaus on lyötävä jäihin. Heti. Vai oliko kyseessä ratamo kaksi Ratamo söi yli 20 miljoonaa eikä edes turve rikkoontunut.

  • Kyytä

   Vanhalla rakennusneuvoksella meni Hämeenlinnassa Synny Car Center jäihin toisen veijarin eli liikemies Ritaluoman kanssa. Taitaa Engelin rannan hulppea projektikin odottaa aikoja parempia tai sitten nykyistä vielä tyhmempiä kaupungin luottamushenkilöitä.

   Kouvolan kaupunkia vanha rakennusneuvos aikoo taas vanhasta muistista kupata oikein olan takaa hankkeessa, joka saatiin suhmuroitua Jatkeelle ilman kilpailutusta. Vanhus aikoo rakentaa pojalleen Samille oman koripalloareenan kaupungin rahoin. Areenaan tulee 3.500 istumapaikkaa ja hintalapuksi 20 milj. euroa.

   Kauppakuja tai sitten kauppahalli hotellitornin kupeeseen. Hintalappu 5 milj. euroa. Kaupungin rahoilla 500 auton parkkihalli eli hyvä rahastuskohde: 500 x 30.000 euroa = 15.000.000 euroa.

   Kaupunki rakentaa infran alueelle ja liikennejärjestelyt. Hintalappu noin 10 milj. euroa.

   Kaiken kaikkiaan vanha rakennusneuvos aikoo kupata kaupunkia omassa hankkeessaan noin 50 milj. euroa.

   Kaupungin taloussuunnitelmaan 2017 - 2019 varattu 19 milj. euroa ei riitä. Tarvitaan 30 milj. euroa lisää veronmaksajien rahoja jo vuoden 2018 budjetin yhteydessä.

   • Killeriä

    Koripalloareenan hintalappu voi olla lähempänä 30 milj. euroa kaikkine oheis- ja sosiaalitiloineen.


  • Kokoomuspieru

   Onko muissa kaupungeissa tällaisia rakennusinsinöörejä, jotka haluavat hallita kaupungin luottamushenkilöt ja virkamiehet? Ennen kuntaliitosta sisätautien erikoislääkäri Kari Soininen kirjoitti Kouvolan Sanomissa Pousin johtamasta pikku-Kouvolan kokoomusmafiasta. Eikö tätä vanhaa käppänää ole saatu ruotuun uuden Kouvolan aikana? Kaveri on maankuulu grynderi ja kusettaja. Häärii hämärähommissa siellä ja täällä. Enimmäkseen kuitenkin täällä. Valitettavasti.

  • KaikkiKeskustaan

   Polttava tarve rakentaa jotain kallista. Maksajat on jo selvillä, mutta kuka tällä matkakeskuksella sitten tienaa? Kauppakeskusta samaan, mutta mistä kauppiaat? Veturista tuskin siirtyvät, uudessa matkakeskuksessa kun maanalaiset(=maksulliset) parkkihallit ja tilojen vuokrat on sitten mitä on. Keskustasta saatta joku liike siirtyä. Hotellin käyttäjät ovat sitten pois alueen muista hotelleista, uusi asema tuskin lisää kävijöiden määrää. Toimistotilojen käyttäjät myös arvoitus, ketkä siirtävät toimintansa keskustaan? Kaupunki varmaan, maksetaan itselle kovaa vuokraa ja muut tilat periferoissa jäävät tyhjilleen. Eihän noita kukaan osta, mutta silti aiheuttavat kuluja.

   Tähän suuruudenhulluun ideaan käytettävät rahat olisi ehkä tarpeen koulujen, terveyskeskusten yms kunnostamiseen.

   • Raksapieru

    Juuri näin. Mutta kun vanha rakennusneuvos on aloittanut taas keskeisten luottamushenkilöiden taloudellisen tukemisen seuraaviin kuntavaaleihin, menevät kaikki vanhan raksapierun hankkeet läpi kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa. Kaupungin veronmaksajat maksavat itse asiassa näitten ehdokkaitten kuntavaalikulut kymmenien miljoonien eurojen tarpeettomina investointeina.


  • Kyytä

   Ikäihmisten liikunnan ja kansanterveystyön kannalta tärkeitä uimahalleja lopetetaan, kun kaupungilla ei ole rahaa niiden peruskorjaukseen ja ylläpitoon.

   Rahaa näyttää löytyvän vanhan grynderin omistaman rakennusliikkeen matkakeskus-paikoitustalo-hotelli-kauppakuja-monitoimiareenan hankkeeseen, jonka 100 milj. euron rakennuskustannuksista kaupungin osuus lienee 60 milj. euron luokkaa.

   Tämä on syytä muistaa kevään 2017 kuntavaalien yhteydessä. Näitä grynderin juoksupoikia ja -tyttöjä kyllä löytyy nykyisen valtuuston jäsenistä ja heitä voidaan nimetä kuntavaalien alla.

  • Taasviedään

   Miten lie sattunut. Suoponnihommakin oli 100 miljoonaa ja kiipesi sitten liki 200 miljoonaan. Eli vanha tuttu kaava. Parkkikellari täytyy louhia kokonaan Kalliota riittää. Jokos Larikka on miljoonia viskannut kun oikein kuvaakin löytyy ?

  • Koreeta

   Tarkoituksena on rakentaa pikkukouvolan keskusta koreaksi, samalla hyvät veljet tekee tiliä. Jollain ankkalinnalla, elimäellä tai valkealalla ei niin suurta väliä.

  • Kaasuvaara

   Aikoinaan Oka Oy sai oikeus- ja poliisitalon rakennusurakan, kun sen toimitusjohtaja valisti silloista Kouvolan poliisipäälikköä Kouvolan ratapihan kaasuvaarasta. Oikeussalit ja poliisin toimitilat piti siirtää Okan omistamalle tontille noin 1.000 metrin päähän ratapihasta.

   Nyt Jatke Oy haluaa rakentaa kaupungille monitoimiareenan aivan ratapihan reunaan. Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Kymenlaakson pelastuslaitos suhtautuvat varauksellisesti 3.500 hengen monitoimiareenan rakentamiseen 1. luokan riskialueelle.

   Kaasuvaaran lisäksi rakennus ja siellä asuvat ja toimivat henkilöt ovat alttiina tärinälle ja melulle.

   Tämä käy ilmi nyt nähtävillä olevan asemakaavamuutoksen selostusosassa. Rakennuksen korvausilma tulee ottaa rakennuksen pohjoispuolelta ja ilmastointilaitteet tulee varustaa kaasuantureilla. Ratapihan puoleiset ikkunat tulee olla räjähdyksen kestäviä.

   Ottaako Kouvolan kaupungin rakennusvalvonta vastuun, mikäli nestemäisiä kaasuja kuljettava juna kokee haaksirikon matkakeskuksen ja monitoimiareenan kohdalla tilanteessa, jossa näissä rakennuksissa on paikalla lähes 4.000 henkilöä?

   • Killeriä

    Jatkeen valmistelema hankesopimus on menossa kaupunginhallituksen käsittelyyn maanantaina 21.11.2016 kovalla kiireellä. Hankesopimukseen sisältyy monitoimiareena, jota Jatke esittää rakennettavaksi ratapihan reunaan samaan rakennusryppääseen. Eivät ole vaivautuneet ottamaan selvää, saako areena rakennusluvan VAK-alueelle, joka ulottuu 300 metriä ratapihan reunasta. Kouvolan ratapihan kautta kulkee eniten Suomen ratapihoista nestemäisten vaarallisten aineiden kuljetuksia.

    Kovalla kiireellä valmisteltu hankekonsepti kertoo välinpitämättömyydestä ja suurten riskien ottamisesta. Ihmeellistä on, mikäli Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyy tällä istumalla hankesopimuksen, jolla näyttää Jatkeen näkökulmasta olevan kova kiirre. Sopimusasia tulisi jättää Kouvolan kaupunginhallituksen kokouksessa pöydälle lisäselvittelyjä varten.


   • Lälliä

    Juuri näin. Kovalla kiireellä on aiemminkin ajettu isoja ja huonosti harkittuja hankkeita läpi kaupungin päättävissä elimissä. Asuntomessujen takia ei kannata laittaa kaupungin rahaa enää enempää likoon kuin, mitä messualue vaatii. Asuntomessujen voimalla Kouvola ei lähde nousuun. Siihen vaikuttavat muut ulkopuoliset tai omat aikaansaannokset.

    Areena jää kokonaisuudessaan kaupungin maksettavaksi joko kertasuorituksena tai 30 vuoden vuokrasopimuksella.


   • Ympäröivätodellisuus

    Bulgariassa tapahtui vaarallisia aineita kuljettavan junan radalta suistuminen, jolloin kaasua ja palavia nesteitä räjähti ja sytytti laajan tulipalon ratapihan viereisellä asuinalueella. Kaksikymmentä taloa tuhoutui, 4 ihmistä kuoli ja useille lähialueen asukkaille tuli palo- ja hengitystievammoja.

    Saman tapainen säiliövaunujen suistuminen radalta tai junien yhteentörmäys voi tapahtua myös Kouvolan ratapihalla, jonka laitaan Jatke Oy on suunnittelemassa 3.500 katsojan monitoimiareenaa matkakeskuksen yhteyteen.

    Kaupunki kaavoittajana ja rakennusvalvojana kantaa myös vastuun virkamies- ja luottamushenkilötasolla valtion ympäristöviranomaisten antamien määräysten rikkomisesta.


   • Kaasuvaara

    Miettikää sitä Kouvolan kaupunginhallituksen jäsenet ja kaupunginjohtaja Lamminmäki maanantaina 12.12.2016 kaupunginhallituksen kokouksessa. Te kaikki olette vastussa leväperäisellä toiminnalla vaaran aiheuttamisesta Kouvolan asukkaille.


  • Raksapieru

   Pousi ohjaili kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 2009 - 2010 ratamomonipalvelukeskusta aiemmin omistamalleen suotontille, josta Ramboll Oy teki viimeisen rakennettavuusselvityksen maaliskuussa 2012. Tähän maaperäselvitykseen hanke varsinaisesti kaatui, koska se viimeistään paljasti tontin rakennuskelvottomuuden.

   Nyt Pousi yrittää saada kaupungin rahoittamaan 3.500 katsojan monitoimiareenaa ratapihan viereen VAK-alueelle. Hänen täytyy tietää riskit, jotka syntyvät suurista ja heikkokuntoisista ohikulkevista säiliövaunuista. Säiliövaunujen ja areenan etäisyys on noin 50 metriä. Tälle vanhalle miehelle ei näytä muu merkitsevän, kuin ilman kilpailua rakennetun areenan kymmenien miljoonien eurojen urakkahinnasta saadut miljoonaluokan katteet.

  • Raksapieru

   Nyt pikku-Kouvolan hyvät veljet aikovat laittaa taskuihinsa ne 34 milj. euroa, jotka on saatu kerättyä ylisuurina sisäisinä vuokrina kaupungin investointirahastoon. Kouluja on lopetettu ylisuurien vuokrien takia, jotta Pousi/Jatke voisi laittaa hyvillä katteilla kaupungin rahat omiin hankkeisiinsa.

   • Lestadius

    Juuri näin. Kuola valuu jo neuvoksen suupielestä, kun miljoonat eurot vilkkuvat silmissä.


  • petoni

   Tampereella Jatkeen rakentama hoitokoti menee remonttiin muutaman kuukauden päästä käyttöönotosta kosteusvaurioiden takia, vaikka on rakennettu kuivalle maalle.
   Mitenkähän paskosuon sairaala olisi pysynyt kuivana..

  • Suopursua

   Asemakaava sallii vapaarahoitteisten kerrostalojen rakentamisen Marjoniementien jatkeen varteen Ruskeasuon laitaan. Ei muuta kuin paaluttamaan ja rakentamaan. Ostajia riittää.

   • Hyviäveljiä

    Eikö vanhaa rakennusneuvosta nolota tämä Ruskeasuon kusetus? Uutta Kymijoen kaupunkia yritettiin kupata viimeisen päälle kosteikkoon rakennettavalla 40.000 kerrosneliömetrin rakennuksella. Siihen olisi kaikkineen uponnut noin 200 milj. euroa.


   • Rahnaa

    Tuota muumiota ei nolota kuin se, että tilille ei tulekkaan niin paljon rahaa kuin kavereiden kanssa sovittiin. Ei tullut ratamo sairaala vai pelkkä ratamo keskus, kumpi sitten on se oikea nimi, vaan tuleekin keskusasema/monitoimihalli/uusi tili.

    Näin koitetaan, jos ei onnistu niin kyllä uusia keksitään.


  • Killeriä

   On mielenkiintoista seurata valtuuston talousarviokokousta 28.11.2016 investointien käsittelyn osalta. Antaako kaupunginvaltuusto rakennusliike Jatke Oy:lle avoimen valtakirjan rakentaa matkakeskus-monitoimiareena-paikoitustalo-kauppakeskus-hotelli-hanke kustannuksista välittämättä. Kaupunginhallituksessa ollut yhteistoimintasopimus mahdollistaa ainakin monitoimiareenan ja paikoitustalon rakentamisen kaupungin piikkiin kunnallistekniikka mukaanlukien. Silloin ei 19 milj. euroa riitä alkuunkaan. Tarvitaan yhteensä 30 - 40 milj. euron lisämäärärahat kaupungin vuosien 2018 ja 2019 talousarvioihin.

   Tämä Pousin perinteinen toimintatapa on jälleen käytössä, jossa ainakin suurin osa valtuutetuista ei tiedä hankkeen todellisia kustannuksia. Larikka ja kumppanit sen tietävät jo tässäkin vaiheessa, koska ovat olleet sitä Pousin kanssa sorvaamassa.

  • Lälliä

   Laittakaa siellä valtuustossa äänestys pystyyn tästä matkakeskushankkeesta, niin näette, keitä valtuutettuja siihen Pousin porukkaan kuuluu.

   Matkakeskushanke on Pousin suuri puhallus, jossa Kouvolan veronmaksajien kymmenet miljoonat eurot vaihtavat omistajaa hepposin perustein. Kuten hyväveli-kerhossa on ennalta sovittu.

  • ässämix

   Siinä rakennetaan verovaroin uusi Vaakuna hotelli ja S-market alakertaan. "Monitoimihalli" jäänee myöskin S-ryhmän käyttöön, jossa se järjestää konsertteja, ym tapahtumia. Urheiluväki ei sinne todennäköisesti tule pääsemään.
   Tällä saadaan ässälle värisuora asemalta manskille.

   • Kylläkansamuistaa

    Näin voi tosiaan tapahtua. LähiTapiola markkinoi näitä kyseenalaisia Nuorisosäätiön asuntoja Lahdessa hyvinä sijoituskohteina. Pousi ja hänen entinen toimitusjohtajansa Jorma Tamminen Iitin entisessä pappilassa ovat ottamassa niskalenkkiä Kouvolan kaupungista. Lasipalatsi rakennetaan Kouvolan kaupungin tuella Manskiin. Matkakeskus on myös Kouvolan veronmaksajien tukema S-ryhmän hanke. Niin sitä pitää. Kyllä hyvät veljet osaavat tavallisen kansan kuppaamisen ala Juhani Sipilä.


   • Kyytä

    Onhan tämä vanhassa Kouvolassa melkein sama tilanne kuin villissä lännessä: kuka ensin ehtii, niin hän tyhjentää kaupungin kassan.

    Pousilla on tiedossa vanhat polut kaupungin kassakaapin ääreen. Eivät ole menneet kuntapoliitikon vuodet hukkaan Pousilta.


  • Kyytä

   Näköjään kaupunginvaltuutettu Korpivaara on ainoa valtuustosalissa, joka uskaltaa kertoa totuuden Jatkeen/Pousin ajamasta matkakeskus-monitoimiareena-paikoitustalo-kauppakeskus-hankkeesta. Kaupungin kuppaamisesta siinä on kyse, koska Larikka ja Pousi ovat sitä mieltä, että investointirahastossa olevat 40 milj. euroa pitää saada hyvien veljien taskuihin tavalla tai toisella.

  • Eikö_muka

   Kaikki se mikä investoidaan ei mene todellakaan Kouvolan käyttövaroista. Tuo on voitu jo aikoja sitten lukea. Investointi kustannukset on oma juttunsa ja se ei vaikuta mitenkään Kouvolan talouteen. Näin kirjoitti kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja se on totuus. Jos ei olisi totuus niin ei olisi enää hallituksen puheenjohtaja onhan meillä sentään omilla aivoilla ajattelevat valtuutetut.

   • Killeriä

    Larikka on patologinen valehtelija, joka kirkkain silmin puhuu täyttä puppua. Letkumiehestä ei tule seuraavien kuntavaalien jälkeen valtuuston eikä kaupunginhallituksen puheenjohtajaa.


   • ässämix

    Kaikki raha, mitä kunta käyttää, on veronmaksajien rahaa. Tämä on fakta, mitä Larikka yrittää kaikessa tyhmyydessään muuksi väittää.


  • eimuka-arvattu

   Kouvola sairastaa. Tautiin on syynä J Pousi, V Toikka Lamminmäki Larikka sekä tähtiset ja muut poliittiset tahrat

   • Kyytä

    Aikoinaan 2009 -2010, kun Pousi toimi Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtajana, kaupunginhallitus teki opintomatkat Seinäjoelle ja Hämeenlinnaan.

    Seinäjoella kaupunginjohtaja oli vapaamuurari, joka sopi grynderiveljien kanssa kaavoituksen ja rakennushankkeet looshin kokouksissa.

    Hämeenlinnassa suunniteltiin Pohjoismaiden suurinta autokaupan kiinteistöä moottoritien varteen. Jatke oli saanut Engelin rannan rakentamisen ns. kilpailutuksen kautta. Sunny Car Center-hanke meni puihin ja Engelin rannan rakentaminen odottaa aikoja parempia tai vielä nykyistä tyhmempiä luottammushenkilöitä Hämeenlinnan päätöksentekoon.


   • Valtakunnansyyttäjä

    Pousi on sen verran urautunut rakennusbisneksen teossa, että hän kerta toisensa jälkeen ohjautuu laillisuuden ja laittomuuden rajamaille.

    Suoratamohanke oli Pousin älyväläys. Tuli kalliiksi uudelle Kymijoen kaupungille. Pousin toinen iso hanke on matkakeskus-monitoimiareena-paikoitustalo-kauppakeskus-hotelli, joka voi poikia varsinaisen oikeudellisen vyyhdin, kun veronmaksajien rahoilla sallassapitolupauksilla rällätään. Siinä eivät säästy Larikka, Nyberg, Helminen, Karvonen, Jokiranta eikä Norppa. No esittelijä Lamminmäki on virkavastuussa myös vuoden 2017 puolella, vaikka onkin Kuntaliiton hommissa.


   • JImaa

    Toikka on kyllä kans melkoinen veijari. Häikäilemätön ja tyhmä.


  • Raksapieru

   Juuri näin. Korruptio on juurtunut pikku-Kouvolan kokoomuslaisiin monen paalumetrin syvyydelle. Ei lähde pois kuin exituksen kautta.

   Ei ole ihme, että Kouvolasta väki kaikkoaa. Kommunismikaan ei ole yhtä paha kuin kokoomuslainen korruptio pikku-Kouvolassa.

  • munehdotus

   Oikeesti pitäis rakentaa tässä pikku-vankela ja heittää sinne kaikea, jotka haluu rakentaa kattokatu ja uusi hotelli

  • rip.kouvolan.tervhuolto

   "Suo" on kouvolalaisten oma kansallinen trauma. Tästä ei nyt sukupolveen päästä yli ei ympäri. Suo-Wall, Suo-Larikka, ja loput niitä entisen kuusaan kylähulluja ihan helvetin isolla Suo-etuliitteellä varustettuna. Jälkimmäisten syy on se, ettei Kouvolaan koskaan tule uutta sairaalaa, pulisonkijeesukset sai tahmeine takalistoineen istuttua asian lopullisesti jäihin.

   Pitäisitte nyt pöljät edes päänne kiinni.

   • Raksapieru

    Vain pikku-Kouvolan hörhöt ja pöhinäukot menevät vapaaehtoisesti suolle kastelemaan jalkansa. Näitä kavereita ohjailee kävelevä muumio.


   • tuplasuo

    No mihin tarvitaan uutta sairaalaa kun ootte niin fiksuja ja kuolemattomat?


  • Raksapieru

   Pousi halusi rakennuttaa Pikku-Kouvolan sosiaali-ja terveyskeskuksen omistamalleen suotontille. Siitä tämä sekoilu alkoi.

   Kävelevä muumio ja tihrusilmä on uuden Kymijoen kaupungin kirous. Olisi syytä jättää matkakeskus-monitoimiareena-paikoitustalo-hotelli-kauppakuja-hanke väliin. Muutoin kirous jatkuu.

  • JärkiHoi

   Pousi haluaa sitä tai tätä ja larikka jakaa.. Eikö tätä palikotten peliä saada ruotuun. Tälläiset hämmentäjät pitää saada pois omia halujaan toteuttamasta.

   • Valtakunnansyyttäjä

    Pousi on taparikollinen näissä rakennushankkeissa. Ei hän muuta toimintatapojaan. Ainoastaan liiketoimintakielto katkaisee uudet kusetukset. Pousi omistaa Jatke Oy:stä yli 50 %.


  • Vituttaaaaaa

   Teen työtä Okan tekemässä (siis virolaisten rakennusmiesten), päin helvettiä rakennetussa pytingissä. Kaikessa on säästetty. Rakennusjätettä seinissä ja alapohjassa. Kaikenlaista oiretta on ihmisillä.

   Ja kaiken takan on tuo rahanahne tihrusilmä, jonka vanhat tekemiset vaikuttavat vielä vuosia ja uudet vuosikymmeniä kouvolalaisten elämään.

   Tervaa ja höyheniä olisi ennen ollut ratkaisu.

   Kaikenlaisia hyviä veljiä ja rappareita pitäis vetää turpaan ja sitten saunan taakse.

   • mieluumminvirooo

    Eipä ihme et virolaisia työmiehiä käytetään kun kattoo joitain pienempien firmojen suomalaisia rakentajia. Jatkuvasti tauolla ja näyttävät rosvoroopeilta.


  • Kehitys.on.kauhiaa

   Tämä kaveri puikoissa meillä asuttaisiin vielä savupirteissä.

  • Anonyymi

   Jatke Oy on kusetusfirma ja rakentaa surmanloukkoja. Asunnot järjestään kuumia koppeja, jotka ovat jo uutena purkukuntoisia. Jatke Oy:n rakentamista taloista joutuu muuttamaan pois terveysongelmien vuoksi. En suosittele.

   • Anonyymi

    Tilaaja oli tilannut ja maksanut jäähdytetyn ilmanvaihdon ja Jatke kusetti eikä tehnyt sellaista vai mitä tarkoitat ? Taidat haukkua nyt väärää puuta ja Kouvolassa tätä ei tapahtunut ollenkaan joten olet väärällä palstalla. Katsopa peiliin,älä kuitenkaan pahoita mieltäsi,peili ei kuseta


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   7244
  2. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   38
   2150
  3. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   135
   2107
  4. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   121
   1915
  5. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   62
   1528
  6. Olet tosi ihana

   Ja rakas.
   Ikävä
   62
   1233
  7. Voitko nainen kertoa

   Miksi rakkaus sinua kohtaan ei vain lopu vaikka kuinka yrittää :(
   Ikävä
   60
   1197
  8. Jodel ei toimi

   Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
   Viihde ja kulttuuri
   9
   1182
  9. Edellinen alotukseni poistui joten

   Uusiksi sama. Hyvää viikonloppua ystävä ja anteeksi kaikesta.
   Ystävyys
   148
   1100
  10. Miehelle tämä

   Voi olla tosi vaikea olla normaalisti kun sinua jos joutuu katsomaan. Olet niin komea.
   Ikävä
   119
   1070
  Aihe