Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nordea säästö 50 kokemuksia

olettako.perehtyneet

Paljonko olette laittaneet sisään rahaa ja onko tullut voittoa. Itse aloitin 500eurolla ja nyt laitoin 500 lisää eli tonni on rahastossa. Ei tuolla varmaan tuu kun jotain kymppejä korkoa? Paljonkohan pitäisi sijoittaa sinne että tulisi vähän enemmän näkyvää että korkoa tulisia esim. muutamia satasia ja että rupeaisi tämä minun jemmarahasto "hieman" poikimaan?

8

9424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsaah

      Rahaston menneen ajan "voitot" on erittäin helppo katsoa rahaston sivulta, siinä samalla kun tutustut mm. avaintietoesitteeseen ja muihin oleellisiin materiaaleihin. Mutta muista perussääntö: mennyt ei ole tae tulevasta, ja tulevaisuuden arvonkehityksestä ei ole olemassa tietoa, ainoastaan enemmän tai vähemmän valistuneita arvauksia.

      Jos rahaston arvo nousee 10 %, 500 euron sijoituksen arvo nousee 550 euroon ja 1000 euron sijoituksen arvo nousee 1100 euroon. Tuplasti isommalla sijoituksella saa tuplasti isomman arvonnousun, mutta ei se silti tarkoita että tuplasti isompi olisi tuplasti parempi sijoitus...

    • Vain_pankki_tienaa

      Eipä ole mikään ihme jos tuotto on hieman heikonlainen. Puolet pääomasta on kiinni nollakoroissa ja 1,6 prosentin vuosipalkkio syö sen vähän, mitä toinen puolikas tienaa.

      Miksi ihmeessä tällaisiin rosvorahastoihin sijoitetaan, kun paljon parempiakin on tarjolla? Saman tuoton saa esimerkiksi laittamalla puolet johonkin osakeindeksirahastoon ja toisen puolen pankkitilille, ja lisäksi palkkio jää silloin alle 0,5 prosentin.

    • ap.keltanokka

      Kiitos rakentavista ja opastavista viesteistä. Itse en ole omatoimisesti lähtenyt tekemään sijoituksia joista voisi saada enemmän siis jos tietää mitä tekee mutta itsellä ongelma on juuri itse siinä etten tiedä näistä asioista paljoakaan eli minua olisi helppo huijata jne jne... Siksi siis olen tuossa nordean rahastossa jossa luotan pankki virkailijan ammattitaitoon vaikka siinä sivukuluja onkin. Ajattelin että jos tuosta tonnista tulee jonkin verran korkoa niin ehkäpä uskaltaudun ensi vuonna lisäämään siihen 1000-1500e lisää siis pikkuhiljaa enemmän...

      • Vain_pankki_tienaa

        Ja sitten maksat entistä enemmän ylimääräistä palkkiota. Ihan totta, kannattaa katsoa muuallekin. Pankkivirkailijan tärkein tehtävähän on kerätä asiakkailta rahaa pankin omistajille, joten "asiantuntemus" on tarkoitettu siihen.

        Jos et uskalla vaihtaa pankkia, niin sijoita vaikka Nordean Maailma indeksirahastoon, jossa vuosipalkkio on vain 0,4 %. Mikään tuotto ei ole niin varmaa kuin säästetty kulu ja tässä tapauksessa ero on 12 euroa vuodessa jokaista sijoitettua tonnia kohti.


      • Pankin-osa

        Pitää huomioida, että mainitun indeksirahaston "kansan version" eli B.n hallinnointipalkkio on 0.75%. I-version on tuo mainittu 0.4%, mutta se vaatii vähintään 100ke sijoituksen.


    • poikakana

      Kuten huomaat pääoma sulaa pois koko ajan.
      Ennen joulua saldo on nolla.
      Hallinnointikulut tulee perässä.
      ..

    • Anonyymi

      Vanha keskustelu, mutta rahasto on vielä voimissaan. Itsellä sama säästä 50 rahasto. 50€ kuukaudessa olen laittanut sinne n. 11 vuotta. Silloin kun Putin hyökkäsi Ukrainaan, kysyin mitä ne veloittaa jos lunastan rahat tilille. 30% oli vastaus. Sopimus on voimassa vuoteen 2043 joten saas nähdä, mikä potti tilillä on vastassa, kun pappana lunastan rahaston sisällön pois 😃

    • Anonyymi

      Kallis. Indekseihin , etffiin tai vaikkanordea global enchaded rahastoon . Kulut 0,5 mikä on vielä kohtuullinen . Rahaston kulujen vaikutukset saat katsottua seligsonin laskureista . Sinne kun näppäilet kuukausittain säästettävän summan ,säästöajan esim 10 v ja kulut vaikka 1,6 nordea ja joku 0,2 handelsbanken usa indeksi niin näet eron kuluissa. Tuhansia euroja kymmenen vuoden aikana annat nordealle , meni sijoitusrahastlla miten vaan .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe