kokemus säästämisestä

säästöönrahaa

Olipa kerran eläkeläisnainen, jonka ei ollut tarvinnut kotona eläessään koskaan säästää. Sen teki äiti ja siskot. Kun nainen muutti nuorena omaan kotiinsa, koulutuksestaan huolimatta hän ei saanut koskaan vakinaista työtä, joten pätkätöillä hän ansaitsi peruspalkan, ei muuta. Kun olisi pitänyt säästää, hänellä ei koskaan ollut siihen rahaa, se meni niukkaan elämiseen. Kun hän jäi eläkkeelle, elämä muuttui hieman paremmaksi. Tulot kasvoivat 200,00 euroa, eipä muuta, joka meni vuokra-asunnon vuokraan. Olisi pitänyt vanhan talon remonttia ajatellen säästää, mutta mistä. Niinpä otettiin siitä tavallisesta, ruoasta ja vaatteista. Ostettiin kierrätettyjä vaatteita, kirpputorilöytöjä, alennustuotteita. Näin yritettiin säästää, tuloksetta. Tuli allergisen koiran hoitokulut, oma terveys, ja niin edelleen. Nyt tuli pakkotilanne vastaan, rahaa oli löydyttävä jostain. Kysyttiin pankin luottokorttia, ei tippunut. Lopulta vanhuksen ääni kaikui korvissa: Tule totipankkiin, jossa muutkin ovat, älä kannata ulkomaisia pankkeja, saat säästöä. Kun pankki vähensi kokonaan pankkitoimintaa, eläkeläisnainen avasi säästötilin toisessa pankissa ja unohti ottaa verkkopankkitunnukset ja koska pankki vaati kassalla käyjiltä ja rahan nostajilta henkilöllisyystodistusta, nainen ei voinut nostaa rahaa ja sai kuin saikin säästöön rahaa. Muutama euro silloin tällöin oli monta kymppiä kuussa ja monta sataa vuodessa. Näinkin voi säästää. Lisäksi joka kuukausi viisi kymppiä tilille on vuodessa kuusi sataa.

12

347

  Vastaukset

  • Niinpä tuollainen naiseläjä yksinään saa säästöön jonkin verran, kun suunnitelmia ei ole säästämisen suhteen. Minä laskin, että 100,00 euroa kuukaudessa on vuodessa 1200,00 ja kymmenessä vuodessa 12000,00. Kun tämän ottaa huomioon, niin tuon naisen ponnistelut säästämisen suhteen eivät olleet turhia. Minä olen kahdessa kuukaudessa saanut 270,00 säästöön ja tavoite on kova. Sen eteen teen töitä ja säästän ajatellen omaa tulevaisuuttani.

   • Sama satanen kuukaudessa koko 40 vuoden työiän ajalla osakeindeksiin sijoitettuna tuottaa keskimääräisellä osakeindeksien tuotolla noin 180.000 € eläkesalkun, joka maksaa kestävällä tavalla lisäeläkkeenä muutaman tonnin vuosittaisen osingon pääomaa syömättä.


  • Kiitos kertomuksestasi. Minäkin säästän joka kuukausi. Olen jo saanut sen verran säästöön, että se voittaa ostovimman, jota tunnen jatkuvasti. Minäkin "unohdin" verkkopankkitunnukset. Laskut kirjekuoreen ja pankkiin, niin tulevat maksetuiksi, eikä tunnusten käytöstä tarvitse maksaa. Nyt pullopankki kotona saa myös sisältöä.

   • Jos todella luulet säästäväsi, niin laskeppa mitä 2% vuotuinen inflaatio tekee rahoillesi siellä pankin naurettavalla korkotilillä, tai siellä sinun pullossasi. Kun kattoo tätä tuulipukukansaa, niin en yhtään ihmettele minkä takia demareilla on niin suuri kannatus tässä maassa....


   • SäästöNassu kirjoitti:

    Jos todella luulet säästäväsi, niin laskeppa mitä 2% vuotuinen inflaatio tekee rahoillesi siellä pankin naurettavalla korkotilillä, tai siellä sinun pullossasi. Kun kattoo tätä tuulipukukansaa, niin en yhtään ihmettele minkä takia demareilla on niin suuri kannatus tässä maassa....

    Inflaatio on kyllä ollut jo useamman vuoden ajan 0.2%... Myös silloin, kun kirjoitit tuon viestisi.
    Taidat itse kuulua surkeaan tuulipukukansaan, joka kuvittelee olevansa suurikin pörssikeinottelija - ja sijoittaa Talvivaaraan tms.


  • Niinkin voi olla, että säästää ilman korkotuottoa, sillä pankkien korot ovat suorastaan hupijuttu. Minä en odota korkoa, eikä inflaatio syö talletettuja ja säästettyjä rahoja. Jos saan pennit possuun ja pulloon, en odota muuta, kuin että ne myös siellä ovat, kun katson seuraavan kerran. Tilille säästäminen voi auttaa, jos ei säästöt mene kalliisiin tilinhoito ja muihin maksuihin, kuten palvelu ja etupaketit pankeissa. Maksan joka vuosi pankkiin 6,40 x 12 = 76,80 pelkkinä etupaketti ja palvelumaksuina. Avasin tilin toiseen pankkiin ja nyt minulla on tili ilman maksuja.

  • Niimpä on, kuten on alkuun kirjoitettu. Minäkin sain säästöön neljässä kuukaudessa 680,00, kun vain jätin kortin ottamatta ja bonustilistä tuli normaali pankkitili, johon ei ollut verkkopankkitunnuksia. Kyllähän säästyi, itsestä oli minulla kiinni.

  • Kyllä on säästetty kuinka käy on 5 velatonta asuntosaketta vuokralaiset maksaa kulut vaihdan autoa jok 15 vuosi,

   • Lopulta kuitenkin kakille käy hyvin, riippumatta siitä mitä itse säästää ja mitä vuokralaiset maksaa.

    Sama loppu se on kuitenkin kaikilla. Vain perilliset voittavat tuossa, jos niitä on!
    Miksi säästää rahaa toisten tuhlattavaksi?

    Tässä hieman ajatuksia ihmeteltäväksi!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lopulta kuitenkin kakille käy hyvin, riippumatta siitä mitä itse säästää ja mitä vuokralaiset maksaa.

    Sama loppu se on kuitenkin kaikilla. Vain perilliset voittavat tuossa, jos niitä on!
    Miksi säästää rahaa toisten tuhlattavaksi?

    Tässä hieman ajatuksia ihmeteltäväksi!

    Ainakin eläkepäiviä varten kannattaa säästää. Nimittäin eläke on noin puolet palkasta. Joten jos ei ole kyennyt edes työaikana säästämään, joutuu rajusti leikkaamaan kulutustaan. Ja tietenkin, jos on paljon säästöjä, voi mennä vuosia etuajassa eläkkeelle viis veisaten virallisesta eläkeiästä.

    Ja ei ole mitenkään harvinaista, että tulee yllättäen monen tonnin ylimääräinen kulu. Ja tällaisia tapahtuu käytännössä kaikille jossain vaiheessa. Jopa kymppitonnin säästöjen katoamiseen ei kovin kummoista vastoinkäymistä tarvita.


  • säästän minäkin , kokemuksesta kerron että omat säästöni valuivat miniän perheelle joka perusti niillä rahoilla kuljetusliikkeen , voivat paksusti , ainoa eronnut poikani elää köyhyysrajalla ja nälissään jossakin mörskässä alivuokralaisena , autonsa vanha rämä
   jota ei saanut katsastettua , poika ofottaa että äiti aina auttaa kun on ennenkin ostanut
   hänelle auton , kerjääminen ei lopu koskaan , miksi siis säästää kun ne päätyy kuiteskin
   vieraille

  • Onnistuu, mutta ei aina eikä kaikilla. Minä en pienellä eläkkeellä ole voinut suuremmin säästellä, mutta jotain mikä vastaa säästöä olen saanut kuten bonuskortin. Äitini säästi muun muassa silmälasirahat pelkästään bonusrahoilla.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   196
   7927
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5299
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4228
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3149