Janakkala. Vuoden yrittäjä,homekoulut,velat ja...

Housunitulessaon

Mikä kertoo kunnan tilasta paremmin kuin se, että vuoden yrittäjäksi julistetaan yrittäjä, jolla tälläkin hetkellä on protestilistalla verohallinnon toimesta vaatimus joka on suuruudeltaan lähemmäs 20t? Saati miljoonavelka viime vai toissavuodelta.

Mites alakoulun kentän uudistus? Kyllä rahaa on tehdä turhanpäiväisiä kenttiä mutta heti kun pitäisi oikeasti tehdä homekoulujen tilanteelle jotain, ei rahaa löydy. Kuntalaiset kertoo hyviä vaihtoehtoja (mm. Uudet koulukeskukset) mutta ehei liian vaikeaa.

Tai kaikki muut vaietut asiat? Paikallisen ylä-ja alakerran alaikäisten anniskelut (silitetään päätä ja annetaan jatkaa), vanhusten huonot olot sielä sun täällä(ei näy,eikä tunnu kuin rahapussissa tai odotetaan paikkaa parempaa) , naamakertoimella toimivat järjestelmät(ai sä oot ton ja ton niminen ja sukuinen, juu ehei et käy et pääse) ja niin (sairaalloisella tavalla) vihapuheinen ja huhuilla lentävä kylä (tai kylät) jossa paska lentää ja muut lynkataan kun "joku pena jossain sanoi ettei tonne kannata mennä".

Mites turengin ja tervakosken ulkonäkö? Tervetuloa janakkalaan- täällä rehottaa epäsiisteys ja se, ettei mitään hoideta ja mummoja kuolee suojateille.

Mikäs muita ahdistaa? Mikä kunnassa on vialla? Mitkä asiat pitäisi muuttaa?

... Vaikka tästäkään keskustelusta ei varmasti järkevä tule Suomi24 jengin tuntien. (Kai täällä joku päivässä jo vaatii panoa perseeseen kun meskussa ei flaksannut)

30

464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lamautettu

      No tuo kouluasiahan ei ole mikään uusi. Meidän lapsi sairastui jo kuusi vuotta sitten kroonisesti.Silloin jo tuli havaittua se, että lapsi on koneiston mitättömin osa.Jenkeissä tällasista touhuista joutuu korvauksiin...
      Kysymys kuitenkin enemmän vois olla siitä kunnan kuuluisasta "pallon heittämisestä". Kun joku kysyy jotain tärkeää, niin siinä sitten istuu tiimi joka miettii "kuka ottaa tän pallon vastaan"? Vaikka oikeasti asiasta puhuttaessa pitäisi käyttää sanayhdistelmää "virkavelvollisuus".
      Se sitten mitä ajattelisi Janakkalan kehittämisestä, on se, että täällä on vallalla ajatus että "ei tehdä mitään, ei tule virheitä". Kun taas naapurikunnat kasvavat ja pyrkivät kaikesta leikkaushysteriasta huolimatta pysymään ajan hermolla vaikka velkaa tehden. Viimesimpänä voisi esimerkkinä ottaa Tampereen kaupungin, joka rakentaa tunneleita ja rohkeimpana vetona tulee raitsikka.Velalla, mutta kuitenkin. Perusajatus on omien kaupunkilaisten ja suomalaisten työllistäminen ja pitkälle tulevaisuuteen tehdyt suunnitelmat ja investoinnit. Aina voi kuolla hiljaa pystyyn tekemättä mitään. Mutta voi myös tehdä ja elää ja ottaa sitä varten vaikka tarvittava määrä velkaa, jotta on sitten niillä tulevilla kuntaan jäävillä kuitenkin ehkä mukavammat oltavat ja hieman helpompaa asuminen ja eläminen.Nythän tilanne on se että Janakkala kirjaimellisesti rapautuu. Mutta koska olemme niin edistyneet sairaanhoitopuolella, voisimme varmaan rakentaa seuraavaksi reuma ja keuhkotautiparantolan. Siellähän niitä potilaita on varmaan kohta tuhansia jonossa.Syövistä puhumattakaan.Tän kunnan ongelma on se, että täällä ei saa olla epäitsekäs. Jos sä ajattelet työkavereiden hyvää, oot heti kommari. Jos ajattelet lasten tai vanhusten hyvää, olet hankala ihminen. Jos ajattelet turvallisuutta olet vitun kyttä josta pitää päästä eroon.Helppoa on tällasia puukottaa selkään, ja tehdä kiusaa.
      Kuitenkin just tällasia välittäviä ihmisiä kunta tarvitsisi. Koska jonkun pitää ottaa se vastuu ja kantaa sitä ja korjata ja hoitaa ongelmat kuntoon. Ei ne itsestään tapahdu.Täähän on kuitenkin meidän kaikkien koti. Aika monta kuppia saa kumota kahvia, ennenkuin tämäkin asia näköjään on herätty sitten nyt huomaamaan.
      Kuka muuten on se "vuoden yrittäjä". Ei ole auennut tuosta "erittäin salaisesta" janakkalan sanomastakaan.

      • Housunitulessaon

        Vuoden yrittäjäksi kiipulassa eilen julistettu, joka Hopealahtea kovasti suunnittelee valmistuvaksi 2017.
        Eihän siinä, on hienoa että edes joku tässä kunnassa jaksaa yrittää.
        Mutta mites ne muut?


    • tuleksi

      Juu, Turenkiin on saatava raitsikka tai edes yksi tunneli.
      Velalla?.

      • Housunitulessaon

        Kysymys oli siitä mikä sinua kunnan asioissa painaa/ärsyttää/inhottaa. Ei siitä, että tulet kommentoimaan muiden sanomisia, ja poimit sanottavaksesi vain sen mikä ei ollut edes oleellisinta. Hiisi vie.

        Vai onko kunnan tila ja toiminta ja tapahtumat mielestäsi täydellisellä kannalla? Päättäjillehän ei täällä voi mennä, kuten Lamauttaja ylempänä totesi. Mitään ei saada aikaan kun ei edes tiedetä kuka uskaltaa tai viitsii millekään mitään tehdä.


    • Lamautettu

      "Tuleksi" tarttui heittämääni esimerkkiin, juuri janakkalalaisille tyypillisellä asenteella. Tarkoitin sitä näin selkokielelellä, että se ei pelaa joka pelkää. Tampere on tehnyt rohkeasti jätti-investointeja, koska siellä on tajuttu että kasvua ja kehitystä täytyy olla, jotta porukka ei muuta pois. Ihminen tarvitsee elämässään muutakin kuin säästöjä ja pennin venyttämisen tuskaa. Jos puhutaan siitä, että meillä ei ole velkaa ja samaan aikaan asuinympäristömme ei anna asukkaalleen enää mitään miksi asua siellä, niin mielestäni se on huolestuttavaa. Asukkaat ovat ne joiden veroeuroilla tämäkin kunta pyörii ja jos se ei anna mitään vastineeksi, edes työtä, ei sellainen kunta ole houkuttava kenellekkään. Varsinkaan jos n 100 km:n päässä on töitä ja kehitystä. Koulut ovat kunnan sydän. Se millainen koulu on, kertoo kunnastaan paljon.Kun ihmiset miettivät tonttikauppoja, he eivät tuijota vain sitä kaunista maaseututonttia, he tutkivat myös koulu- ja päiväkotiyhteydet, ja nimenomaan se koulujen kunnon, koska tänäpäivänä on enemmän sääntö kuin poikkeus että kouluissa on ongelmia. Jokainen sisäilmaongelma, jokainen koulukiusaamisuutinen iltapäivälehdessä ei saa aikaan muuttohaluja.Jos naapurissa (esim Parola) on asiat paremmin, niin sinne meni yksi veroa tuottava perhe ja se on poissa meiltä kaikilta.Siksi Kunnan imago on saatava nousemaan.Siihen tarvitaan itsenäistä tehosuunnittelua ja bisnesvaistoja ei turhia kalliita konsultteja.Kouluasia on ykkönen, koska se on kuin säästämistä tulevaan. Ne tuhannet lapset jotka noita kouluja käy on joko tulevia kuntalaisia, tai menetettyjä kuntalaisia. Meillä on yrityksiä ja yrittäjiä joiden elämäntapa on yrittäminen. Jokainen heistä yrittää selviytyä sillä asiakaskunnalla joka nyt on, mutta lisä ei varmasti pahaa tekisi. Mitään ei saada jos ei ole tahtoa. Saahan nuo naapurikunnatkin vaikka mitä aikaan. Miten me olisimme heitä huonompia ja osaamattomampia?Ja tämä on vain minun mielipiteeni.Janakkala voisi olla kova juttu. Ainakin se on keskellä liikkuvinta osaa Hämettä ja sitä kyllä kannattaisi hyödyntää..

    • Fakinjuutalainen

      Hotelli turenkiin. Ei tule mitään. Ei sitten millään.
      Tai voihan niitä laittaa vaikka 10 pystyyn.
      Miettikää ny oikeesti.
      Helvetti mitä tyyppejä.
      Saa ottaa ylös.
      Tai otan itse aikanaan..

      • lamautettu

        Ai sä viittasit tähän....

        https://www.janakkala.fi/ajankohtaista/janakkalan-vuoden-yrittaja-yrittajapariskunta-marja-liisa-jantti-ja-mikko-sampo/

        Piti vähän ettiä. Empäs tuosta hotellista tiennytkään, että se läpi meni. Uusi asia mulle...
        No ei mun kaikkee tarvi tietääkään.

        Enempi tämä asia meikäläistä mietityttää ja varmaan kohta puhuttaa kylillä. Enkä kyllä ihmettele...
        Jo sairastuneiden Lasten puolesta kyllä nimi kantsii laittaa..Kovemmankin äijän.

        https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3324?show-participate

        "Aloitteen sisältö

        Janakkalan kahden suurimman taajaman kouluissa opiskellaan ja työskennellään tällä hetkellä oman terveyden kustannuksella. Turengin ja Tervakosken kouluissa on yhteensä noin 1750 oppilasta ja 130 opettajaa. Erityisesti Turengin koulussa (1-6 luokat) ja Tervakosken kouluissa osa koululaisista ja henkilökunnasta kärsii jatkuvasti huonon sisäilman aiheuttamista terveydellisistä haitoista. Viime vuosina oppilaita ja työntekijöitä on joutunut terveydellisistä syistä siirtymään lopulta muihin kouluihin, jolloin oireet ovat helpottaneet. Lisäksi Turengin koulussa useat opettajat oireilevat tietyissä koulun osissa ja tämän vuoksi henkilökuntaa on jouduttu siirtämään eri puolille koulua ja viimeisimpänä yksi luokka pääkirjaston tiloihin (Liite 1. Turengin koulun vanhempainyhdistyksen pyynnöstä saatuja oirekuvauksia oppilailta ja opettajilta.). Janakkalan kunnan terveysvalvonnasta vastuussa oleva terveystarkastaja Terhi Asikainen suosittaa lausunnossaan vakavasti pohtimaan uuden koulurakennuksen rakentamista Turenkiin nopealla aikavälillä, koska useiden Turengin koulussa työskentelevien terveydellinen tilanne on kehittynyt huonompaan päin viime vuosina (Liite 2.)

        Kouluilla on tehty toistuvasti sisäilmatutkimuksia ja toimenpiteitä sisäilman laadun parantamiseksi. Turengin koulussa huhtikuussa 2016 tehdyn henkilökunnan oirekyselyn mukaan jopa 80 % osallistujista kokee vähintään viikoittain haittaa tunkkaisuudesta ja riittämättömältä tuntuvasta ilmanvaihdosta (Liite 3. Turengin koulun henkilökunnan oirekysely, huhtikuu 2016).

        Pelkkä keskittyminen ilmanvaihtojärjestelmiin ei tuo ratkaisua olemassa oleviin ongelmiin. Ongelmat ovat huomattavasti laaja-alaisempia. ”Ilmanvaihtojärjestelmän uusimisen jälkeenkin kouluun jää vanhat rakenteet, joissa saattaa olla mm mikrobeja, jotka aiheuttavat oireita”, toteaa rakennusinsinööri AMK, Jarmo Luukkanen lausunnossaan (Liite 4).

        Turengin koulu on rakennettu vuonna 1954 ja laajennettu vuonna 1979. Koulun tilat eivät vastaa enää 2000-luvun pedagogisia vaatimuksia. Uuden opetussuunnitelman toteuttaminen nykyisessä Turengin koulussa vaatisi erittäin laajan remontin. Lisäksi tilat ovat auttamattomasti pienet huomioiden oppilaiden määrä ja nykypäivän vaatimukset. Ohessa rehtori Pekka Pihkon antama lausunto Turengin koulun tilatarpeista suhteessa uuden opetussuunnitelman tarpeisiin (liite 5). Digitaalisen oppimisen edellytyksiä on mahdotonta täyttää koulussa, jossa kaikkiin opetustiloihin ei saada edes verkkoyhteyttä.

        Turengin ja Tervakosken nykyisten koulujen remontoimiseen on kunnan kustannusarviossa esitetty kuluvaksi vuosina 2017-2020 yli viisi miljoonaa euroa. Ensi vuodeksi on budjetoitu Turengin ja Tervakosken kouluille lähes puoli miljoonaa euroa käytettäväksi suunnitteluun, sisäilmatutkimuksiin ja korjauksiin. Nämäkin rahat tulisi käyttää uusien koulurakennusten suunnitteluun ja rakentamiseen. Pitkällä aikavälillä uudet koulukeskukset ovat edullisempi ratkaisu kuin vanhojen koulujen jatkuva remontointi. Lisäksi tulee huomioida terveydenhuollon kustannusten väheneminen koulun sisäilman parantuessa.

        Me allekirjoittaneet vaadimme, että päätös uusista koulukeskuksista on tehtävä välittömästi. Janakkalan kahden isoimman taajaman kouluissa kasvatetaan suuri joukko tulevia veronmaksajia. Meidän kaikkien yhteinen etu on saada heidät tulevaisuudessa terveinä työmarkkinoille! "


    • tuleksi

      Nimmarille "Housunitulessaon"?.
      Kun vaadit muita yrittämään jotta itselläsi paremmin menisi, niin kerro omat aikaansaannoksesi yrittäjänä?. Vaikutat yritysasiantuntijalta.

      Ja siihen ei riitä esimerkiksi kertomasi Tampereen raitsikka tai tunneli.
      Ei kai sulla vaan kotona ole homeongelmia?.

      • Housunitulessaon

        Arvon nimimerkki 'tuleksi'. Voisit varmaankin ystävällisesti selventää missä kohtaa vaadin muita yrittämään? En myöskään "tampereen raitsikasta" tai "tunnelista" ole maininnut ymmärtääkseni missään vaiheessa, saati ole esittänyt olevani yritysasiantuntija. Minulla vain on silmät päässäni, ja katselen ympärilleni.
        Ja huomauttaisin myös tässä välissä, että en asu itse hometalossa (onneksi), joten älä huoli.

        Hyvä 'tuleksi', jos oikein katsot, niin varmasti huomaat halunneeni vain tuoda esille asioita jotka kunnassa minun mielestäni ovat huonosti tai jollain tapaa väärin/vaativat korjausta. Näihin samoihin asioihin kysyin myös muiden kuntalaisten mielipidettä.

        Ainiin, tietysti unohtui yksi asia mikä kunnassa tuntuu myös olevan vialla. Suhteettomat vuokrat verrattuina asuntojen kuntoihin. 600-900e pieni kaksio-pieni kolmio. Jestas. Kaupungin hinnat pienessä maalaiskylässä.


    • Lottowoittaja

      Potkupallokenttään sijoitettavilla rahoilla olisi varmasti saanut Paturin ympärille jonkunlaisen muurin.

    • JanakkalaNousuun

      Tyypillisesti suurkuntiin kallellaan olevat pyrkivät aina torppaamaan Janakkalan kehitystä. Onhan jossain mätää jos muualla investoidaan ja rakennetaan, mutta täällä kehitys on pysähtynyt 80-90 luvulle. Mihin kuoli esim. keskustahanke? Jää/monitoimihalli-idea? Ei tuo futiskenttäkään hullu idea ole, jos se parantaa viihtyvyyttä ja kiinnostavuutta ja siihen löytyy sponssaajia. Jos Sampo haluaa yrittää ja investoida hotelli tms. hankkeeseen, niin onko se Janakkalalle jotenkin huono juttu? Janakkalassa on paljon hyviä asioita joiden vuoksi täällä ihmiset tykkää asua. Uudistua aina voi,ja pitääkin kun tekee sen maltillisesti ja fiksusti. Tekee esim. 10 vuotiskehityssuunnitelman jossa pyritään pitäytymään.Fakta on kuitenkin se, että veronmaksajia kannattaisi saada lisää. Ja siihen vaikuttaisi varmasti asuntopolitiikka ja ehdottomasti koulujen kunto sekä se miltä nämä meidän kulmat oikeestaan näyttää vieraan silmissä.Asuntopolitiikka on levännyt aika kauan tonttikaupoissa, omakotirakentamisessa ja kuntamme pankkien harteilla. Ja tietysti kunnan omissa vuokrakiinteistöissä. On kuitenkin tyystin unohdettu että esim. vuokra-asuntokannan nostamisella, muuttaminen kuntaan olisi helpompaa, vaikka kävisi töissä muualla. Veroeurothan kuitenkin päätyvät asuinkuntaan. Kylillä kiertää myös outo huhu siitä, että kunta olisi myymässä kaikessa hiljaisuudessa asuntokantansa pois, tai suunnitellut sitä? Sinänsä tuo on outoa siksi, että kunnalla pitäisi olla omavaraista asuntotarjontaa heille, jotka eivät omistusasuntoa halua tai voi hankkia.Vuokra-asuntokanta ei ole kiviriippa jos siitä huolehditaan asianmukaisesti.Keskitetty kiinteistönhoito voi olla todellisuudessa isompaa säästöä, kuin usealle yritykselle hajautettu epämääräinen rahaseula. Mitä tulee velanottoon, niin jokainen ymmärtää sen, että Suomessa ei mitään saa ilman velanottoa. On utopistista ajatella, että pienillä verovaroilla yksistään voitaisiin tulla toimeen jos aikoo pitää paikat kunnossa. On tuhlausta pistää satoja tuhansia puolikorjauksiin, kun tietää että vuoden päästä pitäisi tehdä taas sama.Mitään sellaisella ajattelulla ei voita.Onko tulevaisuus sitten sitä, että Janakkala kyltin paikalla on "Hämeenlinna" tai "Riihimäki"? Oikotietä onneen ei ole, ja se kuitenkin varmasti maksaa paljon enemmän ja hyöty valuu jonkun toisen iloksi. Siitäkö sitä sitten veroa haluaa maksaa?Vielähän tämä kuitenkin on Janakkalalaisten oma kunta. Kun noita tulevia veronmaksajiakin tuossa kasvaa, niin oishan se hyvä, jos oma kunta kykenisi tarjoamaan heille pysyvyyttä.
      Muutakin kuin kelan työmarkkinatuen ja lähikapakan tiskin.

    • Sammallahti

      Ilmeisesti vuoden yrittäjäksi ei valita jos on hoitanut raha-asiat kunnolla?kunnanhallituksen valinta haisee ja todella pahalle

    • lainaraha

      kiinostuin tuosta yrittäjä palkinnosta jos yrityksen omavaraisuus on miinus 216%. niin epäilen kaksikkoa bulvaaneiksi. ja kun katsoo koko tiedostoa niin nämä villit visualistit ovat todellisia" yrittäjiä". ja sitten vielä asuntoja ja hotelli. kuka kaheli rahoia laittaisi rahansa lääkäripalveluihin.

    • Kakkias

      Ja yrittäjäpariskunnallahan oli velkomustuomioita/protesteja pari vuotta sitten n.900t.e mm. Janakkalan osuuspankki perijänä.. mitä lie äkkirikastumisia. Näitä kyllä mahtuu joka kuntaan ja kuppilaan voivoi valivali.

    • mutuonparastahuumetta

      Vittu mitä kitinää taas.
      Kenttä on muutenkin haluttu nuorten keskuudessa ja tuo uuden liikuntapaikan ja ilmeisesti välituntialueen jatkeen (tosin eikö tätä olisi voitu rakentaa JanPa-kunta-lahjoitus -tavalla miten Tervakosken Patalan kenttäkin?).

      Turengin koulua ei (kuten monta muutakaan homekoulua tässä maassa) ei korvata täysin uudella koska raksafirmamafia estää. Pudasjärvellä käytiin ihan pirusti tappelua uudesta hirsikoulusta koska raksafirman rahahana menee kiinni ja liitot tuli eteen.

      Saman syyn takia Valio ei tee lehmänmaidonkorvikkeita koska maidontuottajat pistää kapulat rattaisiin ja "ei saada sit ruokaa :( tää on meidän elämäntapa" -kortti tiskiin.

      Kunnassa on muutkin asiat päin vittua kuten kylän kokoon nähdyt suhteettomat vuokrat, Hämeenlinnan tossun alla oleminen, törkeän huono joukkoliinenne (vaikka sille olisi jo loistava pohja valmiina), tonttien kaavoitus joka rikkoo kylän tiiveyden ja kyläkoulujen tekohengitys.

      • pienetpurotisovirta

        Puhut "kylä tiiveydestä" vaikka samaan aikaan manaat kyläkoulujen tekohengittämisestä. Käsitätkö että ne kyläkoulut on just ne mitkä pitää ne pikkukylät kasassa kuten kyläkaupatkin.Käyppä Lapissa kattomassa mitä kyläkoulujen lopetus tekee? Miksi pitäisi joukkoliikennettä parantaa jos ei ole sitten paikkaa mihin ajaa sillä busalla? Jos halutaan parantaa yhtenäisyyttä ja luoda hajanaisesta alueesta tiivis, pitää kehittää niitä laitoksia jotka pitää yllä kylien toimintaa ja rientoja .Näin syntyy myös työpaikkoja ja tarvetta sille joukkoliikenteelle sekä muuttoliikettä myös kunnan hallinnoimiin kyliin.Varsinkin jos sinne saadaan asuntokantaa. Ei kaiken tarvi olla samassa sumpussa. Useampi pyydys tekee isomman saaliin.Tämä osattiin Suomessa 50 vuotta sitten, miten sitä ei älytä nykyaikana.
        Kaikki vaan keskitetään.


      • mutuonparastahuumetta
        pienetpurotisovirta kirjoitti:

        Puhut "kylä tiiveydestä" vaikka samaan aikaan manaat kyläkoulujen tekohengittämisestä. Käsitätkö että ne kyläkoulut on just ne mitkä pitää ne pikkukylät kasassa kuten kyläkaupatkin.Käyppä Lapissa kattomassa mitä kyläkoulujen lopetus tekee? Miksi pitäisi joukkoliikennettä parantaa jos ei ole sitten paikkaa mihin ajaa sillä busalla? Jos halutaan parantaa yhtenäisyyttä ja luoda hajanaisesta alueesta tiivis, pitää kehittää niitä laitoksia jotka pitää yllä kylien toimintaa ja rientoja .Näin syntyy myös työpaikkoja ja tarvetta sille joukkoliikenteelle sekä muuttoliikettä myös kunnan hallinnoimiin kyliin.Varsinkin jos sinne saadaan asuntokantaa. Ei kaiken tarvi olla samassa sumpussa. Useampi pyydys tekee isomman saaliin.Tämä osattiin Suomessa 50 vuotta sitten, miten sitä ei älytä nykyaikana.
        Kaikki vaan keskitetään.

        Muuta ihmisten ilmoille jos haluat palveluita, muuten kustanna kuljetuksesi ja asumisesi ihan itse sinne jos haluat asua maaseudulla.
        Maaseutuasuminen on itsekäs, yhteiskunnan varoja vievä asumismuoto jossa kärsii lapsesi ja mummosi.
        Lapsi ei pääse metsässä asuessansa kavereille, harrastuksiin, palveluihin ja eri koulujen erikoispäiviin koska riippuvainen vanhempien kyydistä.

        Nössönsöö, kylissä on henkeä ja yhteisöllisyyttä - ja vitut. Juoruavia keski-ikäisiä, samat rasavillit lapset ja sisäsiittoisuus.

        Suomi on tässä tökerössä taloustilanteessa koska emme olleet kaupungistuttu (vrt. Ruotsi tai jopa Venäjä). Nykyaikana yritykset ja investoijat haluaa kaupunkeja, ei maaseutua.
        Tällä väestömäärällä ja pinta-alalla joidenkin Vähikkälän kokoisten kylien elätys kostautuu tuleville sukupolville jotka tulevat olemaan umpipunavihreitä ja asumaan kaupungeissa.


    • lainaraha3

      no niin me kaikki muistamme h.s än ja kauppalehtien julkaisut kyseisestä yrityksestä junalla ja polkupyörällä kokuksiin vihreä linja. välillä haetiin kavereita puutarha palstoistelle mutta sitten tulikin tilalle hotelli. no perkele bisnes on bisnes . mutta jos mä olisin yhtä tietoinen sosiaalisesta mediasta kun ko.pariskunta niin ehkä selvittäisin miten ja missä mennään koska "villit visionäärit on käsittääkseni kosässeennkurssi kypsä. joten kannaistaisko palkinnon myötäjän mennä itseensä ja perua?

    • Sammallahti

      Ei ole mitään sisäilmaongelmia.on vaan läpilaiskoja ihmisiä jotka aivastavat kerran ja siitä saa alkunsa yhteiskunnalle kalliiksi tuleva farssi.näiden ihmisten kodit ja päät pitäisi tutkia ensin ennenkuin tehdään yhtäkään sisäilmakartoitusta julkisen sektorin piikkiin.taas on työtävieroksuvilla yksi keino hakea sairaslomaa

      • NähtyJaKoettu

    • Sammallahti

      Herätkää pahvit!tottakai on seminaaria,palaveria ja vaikka mitä.tässä on kyse suurenluokan kusetuksesta ja joku rahastaa tekokipeiden avulla.jos ei työt maistu niin kenkää ja seuraava töihin.kyllä loppuu sisäilmaongelmat kun loppuu leipä pöydästä.sisäilmaongelmat on keksitty juttu

      • Kaikkieisairastu

        Helppo sun on puhua. Kokemus se onkin sitten opintojen äiti. Olen sun kaltasia skeptikkoja kohdannut ennenkin.Tottakai jokaisella on oikeus mielipiteeseen,niin oli heilläkin. Neljä kuudesta sairastui ja joutui huomaamaan että tällainen vitsaus on oikeasti todella olemassa. Sen tiedon hyväksyminen vaati sairastumisen. Miksi? Johtuuko se apina syndroomasta? Mitä ei kuule maista tai näe, ei ole olemassa? Katsos nää ei ole uusia asioita, vaan ne on olleet olemassa vuosikymmeniä. Ulkomailla ollaan näiden asioiden suhteen paljon Suomea edellä. Raamatun ajoista asti. Täällä homesairaudet oli enemmänkin maanviljelijöiden ja rakennusmiesten ammattitauteja. Tilanne on muuttunut radikaalisti. Pitkään lääkäritkin on hoitaneet oireita. Pikkuhiljaa lisääntyneet sairaat ja tietoisuus mahdollisesta tulevaisuuden kansanterveyspommista on saanut myös heidät aktivoitumaan. Onnellinen on se joka saa terveenä leikkiä käydä koulua ja aikuistua. Se joka sairastuu, sen elämä ei todellakaan ole taivaan mannaa.


      • hyvääasiakeskustelua
        Kaikkieisairastu kirjoitti:

        Helppo sun on puhua. Kokemus se onkin sitten opintojen äiti. Olen sun kaltasia skeptikkoja kohdannut ennenkin.Tottakai jokaisella on oikeus mielipiteeseen,niin oli heilläkin. Neljä kuudesta sairastui ja joutui huomaamaan että tällainen vitsaus on oikeasti todella olemassa. Sen tiedon hyväksyminen vaati sairastumisen. Miksi? Johtuuko se apina syndroomasta? Mitä ei kuule maista tai näe, ei ole olemassa? Katsos nää ei ole uusia asioita, vaan ne on olleet olemassa vuosikymmeniä. Ulkomailla ollaan näiden asioiden suhteen paljon Suomea edellä. Raamatun ajoista asti. Täällä homesairaudet oli enemmänkin maanviljelijöiden ja rakennusmiesten ammattitauteja. Tilanne on muuttunut radikaalisti. Pitkään lääkäritkin on hoitaneet oireita. Pikkuhiljaa lisääntyneet sairaat ja tietoisuus mahdollisesta tulevaisuuden kansanterveyspommista on saanut myös heidät aktivoitumaan. Onnellinen on se joka saa terveenä leikkiä käydä koulua ja aikuistua. Se joka sairastuu, sen elämä ei todellakaan ole taivaan mannaa.

        Puhut todella asiaa. Mutta eihän näitä haluta ymmärtää. Hyvä kun joku viitsii tässä kunnassa asiaan perehtyä ja kyseenalaistaa. Ihan lastenkin tähden.


    • Sammallahti

      Ensin tutkitaan valittajien asuinympäristö .sen jälkeen vasta työpaikka.oireet voi tulla työpaikalla kun työnteko ei kiinnosta.se on APINAILMIÖ kun joku aivastaa tai yskäisee työpaikalla niin joku apinoi ja sanoo: täällä on sisäilmaongelma .sitä sitten apinoi joku työtävieroksuva ja katastrofi ja farssi on valmis.laiskat pihalle ja ahkerat töihin.

    • Töttöröötöö

      En ole ehtinyt käydä lenkillä venerannassa.onko hotelli jo toiminnassa?

      • lainaraha

        laittaa varmaan ekana kuntoon synny car centterin auto hissit ja sitten heti hotellin . ai niin ja muutaman hopea hapsi asunnon. luulisin että helmikuussa viimeistään valmista.


    • Töttöröötöö

      Nimimerkille kaikkieisairastu.mitä helvetin lässytystä.

    • VoeLitku

      Kukaan ei ole vastuussa homekouluista. Lupaviranomainen, suunnittelija, rakennuttaja, rakentaja, valvoja, rakennustarkastaja, huoltoyhtiö, kunnan vastuuhenkilöt laiminlyödystä käyttöohjeistuksesta, rehtorit, huoltomiehet, opettajat, oppilaat.
      Kyllä, oppilaat tulevat maksamaan veroina homekoulujen uusinnat, eikä se kestä maksaa kuin siinä 50 v..

      Entä ao. ministeriö? Käsidesiä käytetty jo piitkään.

      Nyt rakennusbuumi Suomessa. Sijoittajat mättävät kasvukeskuksien asuntoihin rahaa. Hyvä työllisyys alalla luvassa. Korjausrakentamista riittää hamaan tulevaisuuteen.
      http://www.iltalehti.fi/

      • VastuuOn

        Ei se nyt noin mene. Googletappas "viranhaltijan velvollisuudet ja vastuut" Paajanen.

        Riitelyn sijaan kuitenkin pitäisi löytää sellainen ratkaisu joka oikeasti johtaa tulokseen, eli politikointi ja asian pallottelu vuosia on suurin virhe näitä ihmisiä kohtaan, jotka päivittäin näissä tiloissa oleskelee.Meille kehittyy kansanterveydellinen ongelma, joka tulee valtiolle ja kunnille todella kalliiksi.

        Henkilökohtainen mielipide on se, että kunnille on kaadettu liian iso vastuu näistä ongelmakouluista, koska Eduskunta kuitenkin on säätänyt maahan oppivelvollisuuden. Valtion pitäisi panostaa siksi näiden ongelmakoulujen tilanteiden ratkaisuun.Jokainen voi miettiä esim. sitä paljonko rahaa on upotettu Talvivaaraan. Sillä olisi varmasti monta uutta oppilaitosta avustettu kuntiin.

        Seuraavan vaalikauden agendaksi pitäisi saada koulutilojen uudelleen rakennus. Sillä me suomalaiset ollaan oltu koulutuksen huippumaita, ja nykytilanne uhkaa todella pahasti tulevaisuuden näkymää.


    • VoeVoeTokkiisa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      344
      3591
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      232
      2198
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1722
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1617
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1444
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1315
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1149
    9. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      986
    Aihe