Hallitus, tee tilaa osaajille

Juha Sipilän hallitus voisi onnistuneena tekonaan poistaa yhden niin kutsutuista kärkihankkeistaan eli osallistavan sosiaaliturvan. Ainakin hankkeen nimi pitäisi muuttaa edes lähimain totuutta ja rehellisyyttä vastaavaksi. Kysymyksessähän on jo tunnettu törähdys, eli vastikkeellinen sosiaaliturva. Tätä ideaa on hallituksen porvarillisissa komeroissa haudottu pitkään, kuin pyy muniaan, mahdollisesti eteläpohjalaista sanontaa siteeratakseni. Suotuisaa mielialaa tälle pakkotyöllistämiselle ja ilmaistyövoimalle ovat töröttäneet milloin mikin sauvakävelijä ja puolueloikkari varsinaisen asian julkituomisen sijaan. Porvaristossa on virinnyt villi kuvitelma, että nyt on aika takoa, kun rauta on niin sanotusti kuuma, eli talous lamassa ja ihmisillä huoli toimeentulosta. Vaikeat ajat luovat tilaisuuden kylvää katkeruutta niitä kohtaan, jotka näköjään elävät mukavasti sosiaalisilla tulonsiirroilla ja kasvavat ikään kuin rikkaruohoina porvarillisen yhteiskunnan kukkapenkeissä.

Viimeaikoina on kauhisteltu lähinnä Amerikan presidentinvaalia, mutta todennäköisesti Amerikka on vienoa kesätuulen huminaa verrattuna Suomen hallituksen toilailuihin. Hallitushan on lähes hankkeessaan kuin hankkeessaan rikkonut jopa perustuslakia. Kukaan ei liene edes yrittänyt selvittää mitä muita lakeja on matkan varrella loukattu. Kaiken kruunaa tietysti niin kutsuttu normien purku, jolla tarkoitetaan todennäköisesti sitä, että hallitukselle kiusalliset lait kumotaan ja tilalle tehdään lait, jotka palvelevat nimenomaan hallituksen tarkoitusperiä. Muut, kansalaista koskevat, normit sen sijaan kasvavat vauhdilla samoin kuin olemattomista rikkeistä perittävät sakkomaksut. Kaiken muun hyvän lisäksi Suomi näyttää varustautuvan. Puolustusministeri pyörii kuin puolukka pullossa ympäri maailmaa ja tekee sopimuksia sotilaallisesta yhteistyöstä sen kuin muilta kiireiltään ennättää.

Talouden kuntoon laittaminenkin näyttää olevan vain pakkotyön toteuttamista ja rahallisen avun määrän lisäämistä veltolle yritysjohdolle ja heidän takapiruilleen yritysten omistajille. Omistajille, joita monet hallituksen jäsenistäkin ovat. Toisin sanoen hallitus taloutta niin kutsutusti kuntoon pannessaan ajaa vain oman hyvinvointinsa edelleen parantamista. Keskustalaisittain asian voisi ilmaista oman lehmän ojassa olona.

Hallituksen selkärangattomuus on ehkä kaikkein vastenmielisin piirre, joka hallituksesta huokuu. Sen sijaan, että hallitus kävisi aktivoimaan vetelää yritysjohtoa ja ensisijaisesti itseään, niin ei, ei suinkaan, vaan sen sijaan hallituksen pitää ryhtyä potkimaan heikompiaan, kuten jo perinteisen koulukiusaamisen käsikirja opettaa. Tämän päälle sitten ministeri toisensa jälkeen ilmestyy mediaan suu pari sylttä leveässä virneessä kehumaan omaa itseään ja olemattomia tai kyseenalaisia saavutuksiaan.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikai.nyt.sentään

      Kommarit hallitukseen Sepon viesti.

      • Kyllä demokratia vaatisi, että myös vasemmisto olisi hallituksessa edustettuna. Nythän meillä on oikeistod-tuuri.


    • S24uomlaineN

      Seppo on katkera, kun Keskustan kannatus on vakaa ja Suomeen virtaa investointeja.

      • Investointeja? Talous on elpymään päin, mutta aivan hallituksen tai hallitusten toimista huolimatta. Ripeämmin olisi päästy nousuun, jos heti kättelyssä olisi osattu tehdä oikeita asioita.

        Nyt oikeisto pyrkii yksinomaan oman etunsa maksimointiin yrittämällä saada sosiaaliset tulonsiirrot ja työläisten palkat mahdollisimman pieniksi. Ikään kuin yrttinä maustekakun päällä on vielä tämä pakkotyön rusina.


      • Hienoa-Sipilä

        Kiitos hallituksen Suomi nousee.


      • Voihan sitä varmuuden vuoksi kiitelläkin. Mutta paas nyt laittaen oikein luettelon muodossa ne ihmeteot, joilla oletettu nousu olisi aikaansaatu. Mielestäni kaikki hallituksen tärkeimmät pyrkimykset ovat vielä pahasti vaiheessa. Sen sijaan kaikkea muuta ja toisarvoista on örvelletty enemmän kuin tarpeeksi.

        Jopa uutta rikollisuutta on luotu alentamalla sallittua ajonopeutta ja ryhtymällä sakottamaan tätä vähääkin entistä raivokkaammin. Ja kun tarkoitus oli purkaa sääntelyä, niin sitä tulee vain tuutin täydeltä lisää. Seinille hyppiminen on niin ikään paisunut käsittämättömiin mittoihin, josta esimerkkinä juuri puolustusministerin kootut säntäilyt.


      • Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Investointeja? Talous on elpymään päin, mutta aivan hallituksen tai hallitusten toimista huolimatta. Ripeämmin olisi päästy nousuun, jos heti kättelyssä olisi osattu tehdä oikeita asioita.

        Nyt oikeisto pyrkii yksinomaan oman etunsa maksimointiin yrittämällä saada sosiaaliset tulonsiirrot ja työläisten palkat mahdollisimman pieniksi. Ikään kuin yrttinä maustekakun päällä on vielä tämä pakkotyön rusina.

        Tarkoittanen vasemmiston vaatimaa lisävelkaa elvyttämiseen. Onko jotain muuta mitä Vasemmisto on esittänyt "oikeiksi toimenpiteiksi"?


      • Ammattiyhdistysliike on työelämän asiantuntija, mutta valitettavasti porvarit öykkäröivät ja haluavat mieluummin sanella kuin neuvotella järkevästi. Vastenmielisintä tässä on se, kun hallitus on EK:n puhetorvi, varsinainen ämyri suorastaan.

        Pakkolait, pakkotyö ja kyttäämisen säätäminen mielipuolisuutta hipoviin sfääreihin eivät ole enää sivistysvaltion tunnusmerkkejä. Ulkopoliittinen louskutus ei myöskään palvele kenenkään etua.

        Lisävelka ja elvytys ovat käsitteitä, joita hallitus ei edes ymmärrä. Hallituksen käsitys taloudesta on talous, jonka pitäisi kukoistaa ilman rahaa. Ilman pääomien kokoamista tuotanto ei yksinkertaisesti kasva. Pääomat löytyvät taseen oikealta puolelta, josta käy myös ilmi se mistä eristä pääomat koostuvat.


      • DV8_HellRaiser kirjoitti:

        Tarkoittanen vasemmiston vaatimaa lisävelkaa elvyttämiseen. Onko jotain muuta mitä Vasemmisto on esittänyt "oikeiksi toimenpiteiksi"?

        Tapahtuuko nyt sitten oikeistohallituksen ansiosta muuta, kuin elinolot heikkenevät ja velkaantuminen kasvaa. laikataan ja kurjistetaan, syötetään verovaroje, velkaa parkakuoppaan, ja se tulee olemaan loppujen lopuksi kolme - neljä miljardia vähintään. Maahanmuutajat, pari miljardia vuosittain.

        Paljonko tapetaan eläkelaisiä, työttömiä ja sairaita, jotta saadaan velkarahat riittämään Talvivaaroihin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      29
      5547
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      233
      3032
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      254
      2473
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      102
      2320
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      18
      1974
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      202
      1631
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      83
      1586
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      155
      1277
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      1165
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1101
    Aihe