Positiivinen eroketju

Steven_says

Itsellä tapailusuhde päättyi hiljattain ja vaikka kai jollain tapaa ja jossain määrin yhdessä asiasta päätettiin, niin koville ottaa ja suru on todella syvää toisinaan. Itse olin myös se osapuoli joka ehkä toivoi lopussa vielä mahdollisuutta asioille.

Eri ketjuja täällä lueskellessa huomasin, että on jotenkin piristävää lukea kannustavia viestejä eteenpäin menosta ja siitä, että ajan kanssa toivo ja onni on löytynyt uudelleen. Olen toki eronnut aiemminkin ja usein se klisee "aika parantaa" vaan tuntuu olevan totta, muta nyt sitä on taas kerran vähän vaikea uskoa, kun ikävä ja tuska on niin pinnalla.

Ehkä naiivi ajatus tai ei, niin musta olis hieno kuulla postiivisia tarinoita eroista ja kasvusta. Ymmärrän kyllä hyvin että surut on aina surtava pois ja oikoteitä ei ole, mutta toivoakin tarvitaan.

Mukava jos ajatuksia löytyy.

8

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikinäeivoitietää

      No löysin paremman miehen kun erosin edellisestä. Nykysen kanssa perhe. Uusi mies huumorintajuisempi kuin aiempi tylsimys. enemmän ajatukset kohtaavat. Enpä olis uskonut silloin. Elämä osaa yllättää.

      • alkuperänen

        Hieno juttu!


    • noistatoipuu

      Yhdessä päätettiin ja kuitenkin toivoit mahdollisuutta asioille? Petitkö toista vai itseäsi, halusitko eron vai et? Puhutko totta itsellesi? Ero joko halutaan tai ei haluta. Jos ei haluta erota, ei toimita niin, ettei "yhteisymmärryksessä" eroaa ollen eron kannalla. Jos halutaan erota, erotaan ja jatketaan elämää eikä jäädä kitisemään, että en minä olisi halunnut. Itsepetos ei kannata.

      Varmasti tuollaisesta "toipuu". Mitä toipumista siinä on, että joko A) on muka pitänyt suhdetta, josta kuitenkin haluaa erota, koska suhde on epätoivottava tai B) on ollut suhteessa, josta aktiivisesti eronnut ja toiminut omalta osalta niin, että ero varmasti tapahtuu, vaikka sitten pettäisi itseään siinä, että en minä tätä halunnut. Kumpikaan ei ole erityisen rehellisen tai hyvän suhteen merkki, eikä ainakaan aitojen tunteiden.

      Jos haluaa suhteen jatkuvan on TEHTÄVÄ töitä sen eteen. Ei erottava, vaikka muka ei haluaisi. Pitää toimia, ei ylpeillä tai kieriä itsesäälissä.

      • alkuperäinen

        Ei tunnu itselle luontevalta lähteä täällä kovin tarkkaan asioita avaamaan, enkä siihen siis lähde. Kiitos pointeista kuitenkin, hyvin kirjoitettu ja avaavia juttuja. Ehkäpä siis ihan totta, että enemmän varmaan oli halua yrittää kuin lopettaa, mutta sitä ei voi kumpikaan yksin päättää ja virheeni tottakai myönnän. Näen kuitenkin myös, että vaikka haluaisikin eroa, niin voi luopumiseen silti surua liittyä kun joudutaan toteamaan että tulevaisuus ei ollutkaan sitä mitä ajateltiin.


    • kaikki_lopuksi_hyvin

      Itse kun erosin, olin minä se eroon haluava. Näin jälkikäteen ajateltuna, olin täysin pihalla, enkä osannut puhua tarpeeksi puolisoni kanssa. Eron syy on edelleen syy, miksi en voisi mennä exäni kanssa yhteen.

      Näin jälkikäteen olisin toivonut meidän hakeutuneen pariterapiaan, mutta kun ei hakeuduttu, niin ei. Olemme kuitenkin edelleen puheväleissä, mistä olen hyvin onnellinen, vaikka erosta onkin jo vuosia.

      Eron jälkeen oli hyvin raskasta ja pian sen jälkeen tapahtui toinen, itseäni syvästi masentanut asia, enkä meinannut siitä päästä yli. Onneksi exäni oli siinä minua tukemassa.

      Kaikesta selviää, kun on pakko ja halu. Asioita ei parane jäädä vellomaan vuosiksi. Päätökset on tehty ja niiden kanssa on elettävä. Olen pyytänyt exältäni anteeksi eroa ja toivonut hänelle hyvää jatkoa.

      • alkuper

        Kiitos kirjoituksesta ja mukava kuulla, että teillä välit säilyneet!


    • Sellainentarina

      Eroa suunittelin puolisen vuotta, hyvin pitkästä suhteesta. Koko ajan olo kävi ahdistavammaksi. Tein kaikki käytännön järjestelyt valmiiksi, varasin kämpän jne. Pelkäsin miehen aggressiivista kohtausta. Tosi erosta olin maininnu, miehen mitenkään ottamatta kantaa. Pari kertaa hän kyllä minulle ovea osoitti kun tulin myöhään kotiin sukulaiseni häistä (mihin mieheni ei vaivautunut tulemaan ) tai jostain vastaavata tilanteesta. Missään keskusteluyhteydessä emne olleet vuosiin, jos koskaan.
      Sitten vaan lähdin. Pari ekaa viikkoa oli kamalia kun mies itki minua takaisin. Säälin häntä, mutta selvää oli että paluuta ei ole. Sitten alkoi viha ja katkeroituminen. Yli vuosi on erosta kulunut ja miehen viha senkun vahvistuu. Olemme myyneet yhteistä omaisuutta ja velkoja on jaettu välikäsien kautta. Siksi edelleen tekemisissä.
      Mutta niihin positiivisiin : Minulla on nykyään ihana vapaa elämä, ei tarvi keltään "kysyä lupaa" menemisiin. Saan kotonakin elää ja sisustaa kuinka haluan , saan tavata ystäviäni vapaasti, saan kutsua kotiini vieraita. Tein eroa niin kauan että olin jo kaiken valmiiksi pohtinut ja toivuin nopeasti. Minulla on jo uusi kumppani, joka on aivan ihana ja saan elää normaalissa parisuhteessa. Taloudellisestikin olen pärjännyt, vaikka ex toisin uskotteli. Isosta omakotitalosta jouduin muutamaan pieneen kämppään, mutta mikään materia ei voita nykyistä onnea ja vapautta.

    • DumbAssi

      Niinku yleisellä tasolla ketään tai kenenkään syitä/kohtaloa arvostelematta.. Eroko on niinku positiivinen asia? Siihenkö ei saisi liittyä mitään negatiivista? Lopputuloshan voi eron jälkeen olla hyvinkin helpottava ja positiivinen juttu, mutta itse ero! En halua synkistellä, mutta kyllä eroon kuuluu myös suru, viha, katkeruus jne. negatiiviset asiat.

      Se positiivisuus tulee sitten asioiden käsittelyn jälkeen. Olen vain törmännyt valitettavasti sellaiseen, että monasti ihmiset hakee pikavauhdilla uutta onnea ja lohtua eron jälkeen ja tavallaan vastuuttavat jonkun ulkopuolisen tekemään heistä onnellisen "huonon" suhteen jälkeen. Kukin tavallaan. Hiljattain myös lopetin tapailusuhteen, jossa koin vahvan pettymyksen tunteen. Minulla vissiin ongelma, että tapailen vain yhtä kerrallaan :D

      Jos jotain positiivista hakee, niin aina näistä oppii, valmiiksi ei vain tule koskaan. "Pitäisi osata" tapailla montaa yhtäaikaa ja kiukutella ystäville yms., miten se ja se ja sekin oli niin paska ja keneenkään niistä monista ei voi luottaa... :D Keski-ikäiset/ikäistyvät ihmiset! So not! Pienempi paha olla yksin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      274
      3020
    2. 201
      2866
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      70
      2454
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      218
      1929
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1368
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1202
    Aihe