Positiivinen eroketju

Steven_says

Itsellä tapailusuhde päättyi hiljattain ja vaikka kai jollain tapaa ja jossain määrin yhdessä asiasta päätettiin, niin koville ottaa ja suru on todella syvää toisinaan. Itse olin myös se osapuoli joka ehkä toivoi lopussa vielä mahdollisuutta asioille.

Eri ketjuja täällä lueskellessa huomasin, että on jotenkin piristävää lukea kannustavia viestejä eteenpäin menosta ja siitä, että ajan kanssa toivo ja onni on löytynyt uudelleen. Olen toki eronnut aiemminkin ja usein se klisee "aika parantaa" vaan tuntuu olevan totta, muta nyt sitä on taas kerran vähän vaikea uskoa, kun ikävä ja tuska on niin pinnalla.

Ehkä naiivi ajatus tai ei, niin musta olis hieno kuulla postiivisia tarinoita eroista ja kasvusta. Ymmärrän kyllä hyvin että surut on aina surtava pois ja oikoteitä ei ole, mutta toivoakin tarvitaan.

Mukava jos ajatuksia löytyy.

8

321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikinäeivoitietää

      No löysin paremman miehen kun erosin edellisestä. Nykysen kanssa perhe. Uusi mies huumorintajuisempi kuin aiempi tylsimys. enemmän ajatukset kohtaavat. Enpä olis uskonut silloin. Elämä osaa yllättää.

      • alkuperänen

        Hieno juttu!


    • noistatoipuu

      Yhdessä päätettiin ja kuitenkin toivoit mahdollisuutta asioille? Petitkö toista vai itseäsi, halusitko eron vai et? Puhutko totta itsellesi? Ero joko halutaan tai ei haluta. Jos ei haluta erota, ei toimita niin, ettei "yhteisymmärryksessä" eroaa ollen eron kannalla. Jos halutaan erota, erotaan ja jatketaan elämää eikä jäädä kitisemään, että en minä olisi halunnut. Itsepetos ei kannata.

      Varmasti tuollaisesta "toipuu". Mitä toipumista siinä on, että joko A) on muka pitänyt suhdetta, josta kuitenkin haluaa erota, koska suhde on epätoivottava tai B) on ollut suhteessa, josta aktiivisesti eronnut ja toiminut omalta osalta niin, että ero varmasti tapahtuu, vaikka sitten pettäisi itseään siinä, että en minä tätä halunnut. Kumpikaan ei ole erityisen rehellisen tai hyvän suhteen merkki, eikä ainakaan aitojen tunteiden.

      Jos haluaa suhteen jatkuvan on TEHTÄVÄ töitä sen eteen. Ei erottava, vaikka muka ei haluaisi. Pitää toimia, ei ylpeillä tai kieriä itsesäälissä.

      • alkuperäinen

        Ei tunnu itselle luontevalta lähteä täällä kovin tarkkaan asioita avaamaan, enkä siihen siis lähde. Kiitos pointeista kuitenkin, hyvin kirjoitettu ja avaavia juttuja. Ehkäpä siis ihan totta, että enemmän varmaan oli halua yrittää kuin lopettaa, mutta sitä ei voi kumpikaan yksin päättää ja virheeni tottakai myönnän. Näen kuitenkin myös, että vaikka haluaisikin eroa, niin voi luopumiseen silti surua liittyä kun joudutaan toteamaan että tulevaisuus ei ollutkaan sitä mitä ajateltiin.


    • kaikki_lopuksi_hyvin

      Itse kun erosin, olin minä se eroon haluava. Näin jälkikäteen ajateltuna, olin täysin pihalla, enkä osannut puhua tarpeeksi puolisoni kanssa. Eron syy on edelleen syy, miksi en voisi mennä exäni kanssa yhteen.

      Näin jälkikäteen olisin toivonut meidän hakeutuneen pariterapiaan, mutta kun ei hakeuduttu, niin ei. Olemme kuitenkin edelleen puheväleissä, mistä olen hyvin onnellinen, vaikka erosta onkin jo vuosia.

      Eron jälkeen oli hyvin raskasta ja pian sen jälkeen tapahtui toinen, itseäni syvästi masentanut asia, enkä meinannut siitä päästä yli. Onneksi exäni oli siinä minua tukemassa.

      Kaikesta selviää, kun on pakko ja halu. Asioita ei parane jäädä vellomaan vuosiksi. Päätökset on tehty ja niiden kanssa on elettävä. Olen pyytänyt exältäni anteeksi eroa ja toivonut hänelle hyvää jatkoa.

      • alkuper

        Kiitos kirjoituksesta ja mukava kuulla, että teillä välit säilyneet!


    • Sellainentarina

      Eroa suunittelin puolisen vuotta, hyvin pitkästä suhteesta. Koko ajan olo kävi ahdistavammaksi. Tein kaikki käytännön järjestelyt valmiiksi, varasin kämpän jne. Pelkäsin miehen aggressiivista kohtausta. Tosi erosta olin maininnu, miehen mitenkään ottamatta kantaa. Pari kertaa hän kyllä minulle ovea osoitti kun tulin myöhään kotiin sukulaiseni häistä (mihin mieheni ei vaivautunut tulemaan ) tai jostain vastaavata tilanteesta. Missään keskusteluyhteydessä emne olleet vuosiin, jos koskaan.
      Sitten vaan lähdin. Pari ekaa viikkoa oli kamalia kun mies itki minua takaisin. Säälin häntä, mutta selvää oli että paluuta ei ole. Sitten alkoi viha ja katkeroituminen. Yli vuosi on erosta kulunut ja miehen viha senkun vahvistuu. Olemme myyneet yhteistä omaisuutta ja velkoja on jaettu välikäsien kautta. Siksi edelleen tekemisissä.
      Mutta niihin positiivisiin : Minulla on nykyään ihana vapaa elämä, ei tarvi keltään "kysyä lupaa" menemisiin. Saan kotonakin elää ja sisustaa kuinka haluan , saan tavata ystäviäni vapaasti, saan kutsua kotiini vieraita. Tein eroa niin kauan että olin jo kaiken valmiiksi pohtinut ja toivuin nopeasti. Minulla on jo uusi kumppani, joka on aivan ihana ja saan elää normaalissa parisuhteessa. Taloudellisestikin olen pärjännyt, vaikka ex toisin uskotteli. Isosta omakotitalosta jouduin muutamaan pieneen kämppään, mutta mikään materia ei voita nykyistä onnea ja vapautta.

    • DumbAssi

      Niinku yleisellä tasolla ketään tai kenenkään syitä/kohtaloa arvostelematta.. Eroko on niinku positiivinen asia? Siihenkö ei saisi liittyä mitään negatiivista? Lopputuloshan voi eron jälkeen olla hyvinkin helpottava ja positiivinen juttu, mutta itse ero! En halua synkistellä, mutta kyllä eroon kuuluu myös suru, viha, katkeruus jne. negatiiviset asiat.

      Se positiivisuus tulee sitten asioiden käsittelyn jälkeen. Olen vain törmännyt valitettavasti sellaiseen, että monasti ihmiset hakee pikavauhdilla uutta onnea ja lohtua eron jälkeen ja tavallaan vastuuttavat jonkun ulkopuolisen tekemään heistä onnellisen "huonon" suhteen jälkeen. Kukin tavallaan. Hiljattain myös lopetin tapailusuhteen, jossa koin vahvan pettymyksen tunteen. Minulla vissiin ongelma, että tapailen vain yhtä kerrallaan :D

      Jos jotain positiivista hakee, niin aina näistä oppii, valmiiksi ei vain tule koskaan. "Pitäisi osata" tapailla montaa yhtäaikaa ja kiukutella ystäville yms., miten se ja se ja sekin oli niin paska ja keneenkään niistä monista ei voi luottaa... :D Keski-ikäiset/ikäistyvät ihmiset! So not! Pienempi paha olla yksin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3155
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2381
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1730
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1573
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1087
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      921
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      866
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      811
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      784
    Aihe