Mistä syntyi eniten säästöä tai tappiota

Siikalatvanen

Kuntia yhdistettiin, joko laskelmat on esitetty mistä säästettiin ja mistä syntyi tappiot. Miten kävi tyhjiksi jääneille kiinteistöille? Lämmitetäänkö tiloja jotka jäi tyhjilleen ja kenen rahoilla? Montako siirrettiin eläkkeelle ja moniko menetti työpaikan vai miten meni todellisuudessa. Hiljakseen on hyssytelty, kun näyttöä ei ole parempaan ilmeisesti ollut. Unelmoida saa, mutta samat hommat ne on hoidettava liitoskunnissakin, mihinpä ne menoerät siitä muuttuisivat ja kiinteistöthän homehtuisivat kylmillään. Ei ne menot muuksi muutu vaikka virkanimikkeitä muutettaisi muuksi ja kuntia paisuteltaisi isoimmiksi. Väki kaikkoaa kun veroäyrit kasvaa ja palvelut veronmaksajilta siirretään etäälle.

45

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylläkylläpä

      totta turiset, mutta liitoksissa on enempi pöhlöjä ja joku niin pöhlö että on jo wisaan puolella ja voip ehkä vahingossa yskästä milijoonan säästöehotuksen.

    • kylläkylläettä

      ..mutta yleensä jota wiisaana pietään on niin pöhölö, että yskäsee 2milijoonan väärän ratekian.

    • aikoihinoneletty

      hyvänä esim. on Kärsämäki joka erosi PpKySelänteestä itsenäiseksi kuntahallinnoksi, siihen heti iski kiini yksityisterveyspalvelun tuottaja Attendo ja sai 10 vuoden sopimuksen kunnalta pörssiyhtiö hintaan, PpKyS ei ollut kuntaliitoksessa eikä Kärsämäki terv.palv.tuottajana Pörssi hinnalla vaan reaali hinnalla mitä palvelun tuottaminen maksaa ja samaan "lensi Siikalatvakin pörssiosakkeitten voittojen maksajaksi.

      • kuukausiaikaa

        Siikalatvalla Mehiläinen lennättää viikon ateriat (-leivät ja juomat) kotona asuville vanhuksille ja vammaisille kehtena reissuna viikossa.
        Sehän tietää sitä, että jotkut syövät viikossa kaksi kertaa, osa ei kertaakaan, kun ei kykene avaamaan pakkauksia tms.


      • todellakinpa
        kuukausiaikaa kirjoitti:

        Siikalatvalla Mehiläinen lennättää viikon ateriat (-leivät ja juomat) kotona asuville vanhuksille ja vammaisille kehtena reissuna viikossa.
        Sehän tietää sitä, että jotkut syövät viikossa kaksi kertaa, osa ei kertaakaan, kun ei kykene avaamaan pakkauksia tms.

        niin tuo on hyvä havainto,"lennättäjien pitäisi samalla tarkistaa onko entiset syöty vai piilotettu


      • 12lkj

        Toivottavasti kotihoidon palvelut säilyvät edes entisellään. Hehän (hoitajat) sen ruoan lämmittävät ja tarkistavat syönnit.


      • kuukausiaikaa kirjoitti:

        Siikalatvalla Mehiläinen lennättää viikon ateriat (-leivät ja juomat) kotona asuville vanhuksille ja vammaisille kehtena reissuna viikossa.
        Sehän tietää sitä, että jotkut syövät viikossa kaksi kertaa, osa ei kertaakaan, kun ei kykene avaamaan pakkauksia tms.

        Ei nykyään enää leipää eikä juomaa ruuan mukana jaeta Itse pitää ne hommata erikseen kaupasta. Joten siinä samalla voi vaikka valmiin einesrasian ostaa. Halvemmaksi tulee huomattavasti mitä keskuskeittiön sopat ja erikseen kaupasta joka tapauksessa joudut hakemaan vielä leivän ja juoman.
        nimimerkki "naapuriapu kunniaan"


      • nainsemeneepi
        jari.rouvi kirjoitti:

        Ei nykyään enää leipää eikä juomaa ruuan mukana jaeta Itse pitää ne hommata erikseen kaupasta. Joten siinä samalla voi vaikka valmiin einesrasian ostaa. Halvemmaksi tulee huomattavasti mitä keskuskeittiön sopat ja erikseen kaupasta joka tapauksessa joudut hakemaan vielä leivän ja juoman.
        nimimerkki "naapuriapu kunniaan"

        jahas, siinäpä se ensimmäinen Mehiläisen pisto, että "alkupalat annetaan ja loput hae k-kaupasta, jostain se pörssi-osake-omistajalle voittoa on kerättävä


    • exprookalajoki

      Kalajoellakaan ei ole kuin yksi valtuutettu, joka ymmärtää talousasioita. Muut johtajan talutusnarussa.

    • surrrrurur

      yleisesti ottaen Siikalatvan kuntawiisaat lensivät yksityisen Mehiläisen piikkiin, he kun ovat siis wiisaat tavallisia rehellisiä kansalaisia ja eivät älynneet, että Mehiläinen kerää hunajat, tulevat älyämään muutaman vuoden päästä ja jo ensimmäisenkin vuoden, kun katsovat mihihin hintaanHelmi tuotti kunta terveyden palvelut ja mihin hunajahintaan Mehiläinen tuottaa, silloin älinä alkaa, vaan myöhästä se on, kun hunajat on housussa!

    • 70w

      seomuuten tuo kierrekorkillinen maitotölkin korkkikin niin tiukka aukaistava ettei vanhukset saa sitä auki, aukaisin juuri 10 pv vanhan(parastaennen päiväys 16-7,12 ) maitopurkin niin pitipä kovasti vääntää että aukesi

      • murtoperänen

        Onneksi sitä maitoa ei Mehiläinen jaakkaan, saa vanhus tyytyä kaivoveteen.


      • niisemenee
        murtoperänen kirjoitti:

        Onneksi sitä maitoa ei Mehiläinen jaakkaan, saa vanhus tyytyä kaivoveteen.

        siinhäm Mehiläiseen osakesijoittaja säästää osakkeelle lisäarvoa, vanhuksen kustannuksella.


      • tiuf

        Nooh, katsotaan miten se homma sitten lähtee menemään. Eihän sitä vielä tiedä vaikka jotain menisi parempaankin suuntaan.


    • saominunsanoneen

      Siikalatvan terveys Sote on huijjareitten käsissä!

    • hoitajaex

      Elämme mielenkiintoisia aikoja. Sääliksi käy vaan sotepuolen työntekijöitä, heille tämä kaiken muuttuminen ottaa koville.

    • säästöjä

      joko hoitajamitoitus on missä?

    • Viekää_siemenperunatkin

      Voittoa tulee ainakin kuntaliikelaitosyhtymistä, jotka tuplahintaa veloittavat oman kuntansa palveluista. Kaupasta saisi suoraan ostettuna puolet halvemmalla, mutta, kun ei saa, vaan täytyy kuntaliikelaitoksen kautta kierrättää ja veloitus on sen mukainen. Veronmaksajien pussista liikelaitokselle sekin. Vaikuttaa siltä, että hallitus ohjaa kansaa markkinavetoisesti.

      • Ja_kyllä_kansa_maksaa

        Kuntaliikelaitokselta tulee 2 miestä vaihtamaan kunnanlaitoksen kattoon uuden lampun... arvatkaas paljonko maksaa..., oi-kein..., PALJON. Nääs kun X-laitoksen oma työntekijä ei saa edes lamppua vaihtaa valaisemiseen ilmaiseksi työajallaan.


    • wallanderi

      PARHAAT SÄÄSTÖT TULEE SIITÄ KUN sipilä ja Berner karkoitetaan suomesta perheineen.

    • ei.pyhäntä

      kyllä s-latvan yhtymän taseen, voi kyll' kts kunta sivuilta mutta se ei ole totuus, sumplaamalla momenetilta kolmanteen saa taseen näyttämään aina saa

    • varmaonnäin

      säästöä ei tule näistä yksityisistä terveyspalvelu pörssiyhtiöistä, pörssiyhtiön pitää tuottaa osakeomistajilleen voittoa ainakin miljoona sen päälle mitä oli kuntayhtymien reaali kustanteinen terveyspalvelu ja maksoi, yhtymistä joista on kymmenissä ellei jo sadoissa kunnissa erottu ja siirrytty pörssihaukkojen saaliiksi, Pöhlöyen määrä on huipussaan, eihan nämä maaseudun kuntaisät ymmärrä ja ammatti lobbarit pitää illanistujaisiaan satojentuhansien säästölupauksilla jotka eivät toteudu ja jos on osoittaa säästöjä syntyneen on ne kynällä tehtyjä tai sitten hoitoja on supistettu ja tai molemmat edelliset yhdessä, kuin myös kunta/laiset itse edesauttaa pörssipalveluyhtiön kustanusten alentamisessa maksamalla hankintoja ym.

    • sivustaseur

      Joko näkyy Mehiläisen vaikutukset? Kertokaa...

    • surinaasuomeksi

      hehe, eivät kerro, näkeehän sen sokia reettakin, ettei Pörssiyhtiö voi olla edullisempi kuin oli-ja on kunnan oma tai kunta-yhtymien terveyden hoito, joka oli/on kustanne-reaalia, sen maksoi/ksaa millä nahkolleen pystyi/yy kunta/ja yhtymät hoidon tuottamaan, välistävetäjiä ei ole, mutta nyt on, jos ja kun mennään mehiläisiä ruokkimaan ja tai puolikymentä muuta terv.pörssiyhtiötä työllistämään kuntalaisten vaivoilla ja sairauksilla, em lisäksi edl.main. seuraa se vihoviimeinen hetelmä, kun nämä Pörssi- terveys yhtiöt vie rahansa ulkomaille, siellä heillä on vartavasten perustettu bulvaani -yhtiö joka pesee rahat, että on osoittaa, että tämä suomen pörssi-terv. yhtiö on niin velkainen ettei sillä ole varoja maksaa veroja Suomeen, samalla aspektilla ja siihen vetoomalla nosta palvelumaksujaan, eikä siinä kaikki, vaan Sipilä-hallinto on luvannut myös yhtiöittävänsä Suomen, siis tämän nykyisen julkisen terveyden-hoidon, se lupaa myös kalliimpia Tk -maksuja, tottakai, koska "yhtiön pitää tuottaa voittoa, vaikka se tässä tapauksessa ei olekkaan Pörssiyhtiö, mutta kun ulkomaalainen pörssiyhtiö nostaa hintojaan, on julkisenkin helppo nostaa ja seuraa Pörssi-terveyspalvelu Pörssi -yhtiön palveluhintoja, kahdesta syystä; 1; voitto on tuotettava, 2; jos julkiksella on huomattavasti alemmat taksat kuin terveys-pörssiyhtiöllä, tukehtuu Suomen julkinen asiakas paljouteen. Muutenkin julkinen joutuu avittamaan erikois-sairaanhoidossa, koska nämä ulkomaiset kansainväliset veronsa pimittävät terveysyhtiöt ei kykene taitojensa ja resussiensa puuttuessa tarjoamaan erikois-sairaanhoitoa, sitä auliimin kyllä "lämmintä-kättä!

      • surinaasuomeks

        .. Ruåtsissa on jo käyty tämä Pörssiterveysyhtiöitten tarjoama Golkatan Wia-appia tien kulku ja se on tuottanut, ennen ristinpuun juurelle saapumista, jo 40 % nousun terveyspalvelu maksuihin, Råttalaislla on varaa maksaa, kun eivät ole EU rosvottavina, kuten nyssykkäSuomi on, leikattune palkkoineen ja peruutettuine etuisuuksineen, nyssykkä-suomella on julmat menot saada väylä-infra kontikseen johon valtiolla ei kuulemma ole varoja, kansalle asetetaan nilkaan km-mittari ja metri taksa, niillä rahoilla korjataan tiet satamaan ja vesiväylät, syrjäseutujen tiet jää oman-onnensa nojaan, mutta onhan meillä hyvä metsäautotie-verkosto..ainakin kesällä


      • eiepäilystäkään

        ..ja Sipilä on luvannut, että taksat pidetään molemmilla samat, siis julkisen ja pörssi-yhtiöin, niin sanoi PM Sipilä ja se on "kiveenhakattu, kuten kaikki muutkin sanomiset!


      • sairaillarahastetaan

        ..lisäksi on muistettava että em "yhtiöittäminen Julkinen ja Yksityinen on tuotettava voittoa ja mikä kummallisinta, että se voitto maksetaan verovaroista, samaanaikaan Pörssi-sote(yksityinen) nostaa kustannustasoaan = palveluhintojaan ja Julkinen seuraa perässä kuin hai- laivaa.
        Ojalan laskuopin mukaan kustannusten nousu on nousua nousun päälle, eikä se kaikki yksilöidy hoidettavaan vaan kaikkiin veronsa maksajiin.


      • Ylitarjontaa

        Lääkäreiden halapuuttaminen olisi ratkaisu? Kuulin kylillä, että kysynnän ja tarjonnan lakia voisi soveltaa lääkäritarjontaankin. Kouluttamalla tuplamäärän lääkäreitä, voitas käyttää S-markettien oppi-isää lääkärien valinnassa. Ylitarjonta tilanne sallisi mahtavan HALAPUUTTAMISEN.


    • surrur

      Eipä mennyt kauaa, kun mehiläinen aloitti yt:t siikalatvalla. Liikaa on tekijöitä mukamaste. palavelu paranee.

    • eikokuntatiedota

      mistä kukaan tietää mitä sinne soppariin on mehiläiselle hunajata luvattu, onko palvelumaksu könttä/vuosi, tai vaan kuin rahaa menee, mitä muita ilmaisia "lounaita on luvattu..

    • ottakaaselvää

      ,, mikä on esm "hoitajamitoitus, ollut ennen sopparia ja mihin se on nyt tai nyt menossa "yit´tiä kun pukkaa

      • nainsemene

        lopputulema on, että hoitajatkin ylirastuksesta joutuu hoidettaviksi..


      • home-
        nainsemene kirjoitti:

        lopputulema on, että hoitajatkin ylirastuksesta joutuu hoidettaviksi..

        Siikalatvan tekninen henkilöstö ei ylirasitu, mutta turhautuu - joka tasolla. Ei saanut päättäjät teknisen mitoitusta kuntoon ja kalliiksi tulee veronmaksajille.


      • nuukuudensaldo
        home- kirjoitti:

        Siikalatvan tekninen henkilöstö ei ylirasitu, mutta turhautuu - joka tasolla. Ei saanut päättäjät teknisen mitoitusta kuntoon ja kalliiksi tulee veronmaksajille.

        tseo tsitä säästöä, kirves ja mies tekee ja kirvesmies korjaa..


      • leader-rahoitus
        nuukuudensaldo kirjoitti:

        tseo tsitä säästöä, kirves ja mies tekee ja kirvesmies korjaa..

        Ja rakennustarkastajaa antaa sille kotukselle rakennusluvan, mutta ei sitten käy enää tarkastamassa ja sekin homehtuu.......


      • maisemointirojekti
        leader-rahoitus kirjoitti:

        Ja rakennustarkastajaa antaa sille kotukselle rakennusluvan, mutta ei sitten käy enää tarkastamassa ja sekin homehtuu.......

        sitä "liiteri-rahotusta on kyllä kylvetty, esm naapurpitäjässä 4-tien varres oli lato, niin isäntä sai 100thmk kun poisti vesakon ja kohensi katollaolkienpaino -rimoja


      • pimeässä-välähtää-k
        maisemointirojekti kirjoitti:

        sitä "liiteri-rahotusta on kyllä kylvetty, esm naapurpitäjässä 4-tien varres oli lato, niin isäntä sai 100thmk kun poisti vesakon ja kohensi katollaolkienpaino -rimoja

        Montako pysyvää työpaikkaa tuokin synnytti, vai tuliko sekin kunnan rahoilla purettavaksi.


      • 669
        maisemointirojekti kirjoitti:

        sitä "liiteri-rahotusta on kyllä kylvetty, esm naapurpitäjässä 4-tien varres oli lato, niin isäntä sai 100thmk kun poisti vesakon ja kohensi katollaolkienpaino -rimoja

        ..saattopa siin olla jakajalla ja saajalla sama "wirrenlumero


      • turistillemaisemaa
        pimeässä-välähtää-k kirjoitti:

        Montako pysyvää työpaikkaa tuokin synnytti, vai tuliko sekin kunnan rahoilla purettavaksi.

        aamulypsynjälkeen tunti reppuruiskulla kiellettyä vesakkomyrkkyä, sitten toinen tunti ja muutama aisattu koivunranka olkienpäälle


    • Metsäpuilta

      Monia tehtäviä on yhtiöitetty ja jo ennestään on kunnan omistamia yhtiöitä. Ne eivät ketään kiinnosta, vaikka siellä päättäjät hallituksen jäsenenä ovat tehneet kunnalle kalliiksi tulleita päätöksiä ja sopimuksia (pitäisikö nämä päättäjät pistää tilille?).
      Yleensä yhtiöt tahkoavat rahaa omistajilleen, täällä ne ovat vailla rahaa kunnalta kaiken aikaa.

      • harkitse

        no niinhän se tulee menemään näissä yksityisissä terveysyhtiöissäkin kuppaavat kunnan rahat(vaikka ne onkin suurelta osin v-avustuksia), siten olemme pörssissä kaikin, mutta oasinkoja eivät kuntalaisille jaa, lisäksi eivät edes maksa kuntalaisten rahoilla saamistaan tuloista veroja kuntaan eikä edes koko suomen maahan, em on sallineet valitsemamme luottohenkilöt-valtuustot, nyt on jälleen kuntavaaleissa syytä harkita äänestätkö samat hklöt vielä edelleen sallimaan ulkomaalaisten kuntalaisten rosvouksen???


      • ajattele

        näitäkö tekee mieli edelleen waltuustoihin joota huutamaan:
        Attet ja Mehiläiset salassa touhuaa uutta nylykyä sairaan nahkaan; Palvelutaloja" joka romuuttaa kunnalisen ja pajatso on valmia eikä rahankilinää voi estää.

        ja Pääkepu rakentaa vielä suurempaa nylkyvajaa joka on automatisoitu ja dikitalisoitu perusterveen kansalaisen rahoilla, tullakseen vanhana ja sairaana seuraavaksi nyljetyksi samaan lahtivajaan;

        jo yksistään se, että Pörssiterveyspalvelu -yhtiöt ei maksa verojaan suomesta saaduista tuloistaan suomeen romuuttaa Soten, suomalainen ei tule ikinä sitä hyväksymään ja jos se nyt siihen pakoitetaan, valinnanvapaudella suomalainen äänestää jaloillaan(vaikka paarilla maaten) ja valitaan yleinen terveyspalvelu, myös yleisen terv.palv. siis nykyisen, yhtiöittämistä suomen peruskansa ei hyväksy, koska se tietää vääjäämättömästi palveluhintaan nousua. Pörssipalvelu- asiakkaiksi jää rikkaat hyvätuloiset joilla on varaa maksaa pörssihintoja palveluista ja vielä se, että suomalainen perus- kansalainen joutuu veroissaan tukemaan pörssiterv.palv. veronkierto-yhtiöitä, koska em ei pysty tarjoamaan erityis-sairaanhoitoa, joten se jää julkisen tehtäväksi ja sen maksaa peruskansalainen ja siten helpottaa pörssiterveyspalvelun yhtiön taakkaa, kustannuksia ja oasakeomistajille suurempia voittoja ja osingonjakoja..

        em on mahdollistaneet nyt viimeisen valtuustokauden kepu-valtuutetut, 4 vuotta sitten vaalimainokset /vattutetuiksi pyrkijät ei luvanneet luovuttaa suomen terveydenhoidon rahoja pörssipelureille eikä veronkiertäjille, näitä valtuutettuja-huijjareitako vielä äänestätte?


    • edljatko

      .. vaimon ja minä yht 80 vuotta veroja maksaneena ei/emme hyväksy verorahojen valumista veroprasiittien vero-paratiisiin jossa ne "pestään/manibuloidaan ja entistä suuremmalla pääomalla rynnätään Suomen sotesta viimeisetkin muruset kaappaamaan, eikä työssä olevat yht yli 40 vuotta veronsa maksaneet 3 lastamme hyväksy verojemme ryöstöä!.

    • äänestänköollenkaan

      Kunnallisvaalihdokkaista osalla ei ole hajuakaan siitä, miten asioita hoidetaan. Kuvitellaan, että jos osaa lässyttää ihmisille ja sanoa päivää vaalien alla, on hyvä ehdokas valtuustoon. Ei mitään käsitystä siitä, että pitäisi ymmärtää asiat kokonaisuutena. Muutama sellainen etenee aina hallitukseenkin asti.

      • moniasia

        ja jos joukossa löytyy hyviä mielipiteitä kehittää, saattaa puolue kuri ne tyssätä kun huomataan, että ajatus on liian lähellä vasempaan/tai oikiaan


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe