Ajatuksia aseettomuudesta

Jokainen itsenäinen maa luo itselleen puolustusvoimat. Kun kaikki menettelevät näin, syntyy ihmetys; ketä vastaan puolustaudutaan?

Eikö voitaisi pitää riittävänä, että maalla olisi riittäät poliisivoimat sisäistä järjestystä varten, vaikkapa terrorismia torjumaan.

Puolustusvoimien lopettaminen tuntuu nykytilanteesa riskaabelilta ja suorastaan hullulta.

Minkälainen on se vastahulluus eli puolustuvoimat. Tilanne Syyriassa on hyvin poikkeuksellinen. Puolustusvoimat käyvät sotaa kapinallisia vastaan ja kaikki tuhotaan, sairaalat ja koditkin maan tasalle.

Kun aseiden käyttö saa aikaan niin suurta tuhoa niin harkinnalle olisi tilaisuus. Aseettomaksi julistautuminenko?

Me pidämme suurta naapuriamme suurena uhkana ja "etäisempää suurta" NATO-merkkistä USAta suurena turvana.

"Ei amerikkaa meille koskaan"!

24

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastaus nato-kyymykseen.

      Lyhenne sanoista North Atlantic Peace Treaty Organisation.

      • vaalierkki

        Lienee ennemminkin niin, että maatalouden teollustumisen vuoksi ylijäämäauroja taotaan tehomiekoiksi. Unelmasi on kaunis, mutta vaikeasti toteutettavissa.


      • "Kun aseiden käyttö saa aikaan niin suurta tuhoa niin harkinnalle olisi tilaisuus. Aseettomaksi julistautuminenko?"

        Mietitkö nyt asian loppuun, että Suomi julistautisi aseettomaksi?

        Näin kirjoitit: "Eikö voitaisi pitää riittävänä, että maalla olisi riittäät poliisivoimat sisäistä järjestystä varten, vaikkapa terrorismia torjumaan."

        Kova on uskosi Poliisivoimiin, johon itsekin luotan mutta maanpuolustuksella heillä ei ole valmiuksia, kuten armeijalla.,
        ,


      • Kristiina23 kirjoitti:

        "Kun aseiden käyttö saa aikaan niin suurta tuhoa niin harkinnalle olisi tilaisuus. Aseettomaksi julistautuminenko?"

        Mietitkö nyt asian loppuun, että Suomi julistautisi aseettomaksi?

        Näin kirjoitit: "Eikö voitaisi pitää riittävänä, että maalla olisi riittäät poliisivoimat sisäistä järjestystä varten, vaikkapa terrorismia torjumaan."

        Kova on uskosi Poliisivoimiin, johon itsekin luotan mutta maanpuolustuksella heillä ei ole valmiuksia, kuten armeijalla.,
        ,

        Pitäisi kai selventää.

        Kun puolustusvoimilla kuvataan entisiä sotavoimia. Olisi joku vaihtoehtoinen käyttönimi saatava.

        Ilmoitus: Meille ei sitten saa hyökätä tappamaan ja tuhoamaan Pyssyt pois ja heti.!


    • Unelmahan tuo on, mutta mieti lopputulosta, ihan kaikille, koko maailmassa.

    • havumetsäin.mies

      Kahdelle asialle emme voi mitään: maantieteelle ja historialle.

      Maantiede merkitsee meille mm.sitä, että meillä ova naapureina meitä suuremmat ja vahvemmat Ruotsi ja Venäjä myös vastaisuudessa.

      Historia merkitsee meille mm. sitä, että kansamme nykyinen asuinalue tai ainakin osa siitä on ollut Ruotsin ja Venäjän valtapyrkimysten kohteena, minkä johdosta merkittävä osa nykyisestä maastamme on halki vuosisatojen kuulunut molemmille naapureille. Hjstoria toistaa itseään. Meidän kohtalomme on tulevaisuudessakin elää niiden naapureina- tai niiden yhteydessä. Kuten historian kartat osoittavat, valtioiden rajatkaan kun eivät ole ikuisia.

      Jos apua tarvitaan, niin saadaanko sitä? Nato-mahdollisuus lienee jo ohi. Ruotsi ei ota vastuulleen tämän maan puolustusta; siellä muistetaan vieläkin se, miten auliisti suomalaiset siirtyivät Venäjän huomaan vuonna 1809. Saksassa muistetaan, miten sitä höynäytettiin vuonna 1944. Itse on tultava toimeen ja vältettävä 1930-luvun erehdykset.

      On muistettava, että sota ei synny äkillisesti. Se on yleensäkin viimeinen mahdollisuus, kun muita ei enää ole.

      • Lähi-idässä parituhatta vuotta sitten, eli mies, joka ajatteli samoin Ruunemanni: Miekat auroiksi sotimisen sijaan, tuottamaan ravintoa.

        Kun syventyy Syyriankin nykytilanteeseen, ei voi olla tajuamatta, miten kaikki naapurimaat siellä, ovat vallanneet Kurdistanian alueen, öljyineen ja mineraalirikkauksineen. Maa, joka kerran saavutti itsenäisyyden, mutta ei kyennyt puolustautumaan valtaajia vastaan. 35.000.000 kurdia maailmassa on maattomina, osa pakolaisina, mutta eivät ole luopuneet itsenäisyyden toivosta.

        Tuo Kurdistan ( kartalla iso alue) on vanha kulttuurimaa, ....Sumerin ja Mesopotanian varhaiskultturin kehtoja monine taidemonumentteineen.

        Maanviljely ja paimentolaispohjaisen väestön puolustautuminen ei riittänyt ylivaltaa vastaan. Kaikki kahmivat osansa alueesta,..eikä sotimiselle loppua näy!


      • vaalierkki

        Hiukan eri mieltä kuin havumetsien mies, meriyhdeydet ovat sekä Venäjälle että USA.n armeijalle hyvin tärkeitä aseistuksesta riippumatta. Ja mahdollisen sotatilanteet voivat olla hyvinkin yllättäviä kuten Japanin isku Pearl Harboiriin, Mielenkiintoinen väite, Neuvostoliiton sotilasjohto oli tietoinen iskusta, mutta ei varoittanut jenkkejä, jotka toimittavat sotamateriaalia Uralin alueella oleville kokoonpanolaitoksille.
        Mutta karttaa katsomalla voi päätellä, miksi Venäjä on aktivoinut toimintaansa sekä Itä- että Mustanmeren alueella. Vladivostok ja Murmansk ovat heti vihollisten uhkaamia aseellisen konfliktin aikana, mitä jää jäljelle.
        Sponttaanit sodat eivät kuulu nykyaikaan, Neuvostiliitto puuttui Suomen ulkopolitiikkaan aktiivissesti jo 1932 ja 1936-38 tyhjennettiin lähellä Murmanskia oleva vuono venäläisistä kalastajaperheistä ja lahjoitettiin Saksalle laivastotukikohdaksi. Kertooko tämä spontaanista toiminnasta,


      • vanhuudenhöppänä

        Nyt en ymmärtänyt "metsienmiehen " Viimeistä lausetta - Sota ei synny äkillisesti . Se on yleensäkkin viimeinen mahdollisuus kun muita ei enään ole - Siis ketä vastaan sotia kun ei muita enään ole -.- onko kaikki jo tapettu - Ja aseita jäi jemmaan


      • vaalierkki

        eiköhän jätetä tahalliset virhetulkinnat sikseen. havumetsäin miehen tekstin ydin: sota on viimeinen mahdollisuus kun muita(mahdollisuuksia) ei enää ole.
        Tosin vanhuudenhöperyys on yleensä sairaus, jolle ei voi tehdä mitään, iän mukana vain pahenee,


    • Yksi asia, edes se, ettei aseettomaan maahan kukaan kehtaisi hyökätä. Ei myöskään tarvitsisi. Vähin mitä nykyrytäkässä syntyy on suunnaton tuho.

      • Ei tarvitse hyökätä, sen kun menee vaan: pois alta risut ja männynkävyt! Vanha slogan on, että jos maalla ei ole omaa armeija, sinne änkee vieraan maan armeija.

        Lienee ihmisen geeneissä, että omaa reviiriä puolustetaan kaikin keinoin. Ja jos reviiri jostain syystä ryöstetään toisen omaisuudeksi, ei sitä ikinä unohdeta, vaan salaa aina mietitään miten se saadaan vallatuksi takaisin.


    • Sellai

      Maon aikana kiinassa sulatettiin aurat raudan tuotannon lisäämiseksi tietyin tuloksin, aseita tulee olemaan niiden käyttämisen estäminen sekään ei onnistu niinkauan kyräillään toisia.

    • Aseeton

      Mitä se kertoo ihmisestä / ihmissukukunnasta että aina ja yhä vain hoidetaan asioita sotimalla ja tappelemalla, asein ja ammuksin?

      Vastaus: sitä, että ihmismieli seikkailee yhä ja aina vain pimeällä keskiajalla. Tekniikan kehittyminen ei ole kehittänyt ihmispolojen henkistä maailmaa ja kapasiteettia yhtään eikä ollenkaan. Mitä siis teemme kaikella tekniikalla? Vastaus: tyhmistymme lisää.

      • Makriina.ek

        Sanoisin, että sotaisuus ja reviirin puolustaminen on peräisin kivikaudelta, ehkä kauempaakin historian hämäristä.
        Vanhimmat ihmiskäden valmistamat esineet ovat liittyneet metsästykseen, eli nuolenkärkiä ja veitsiä. Varmaankin samoja välineitä on käytetty vieraan heimon hyökkäyksen torjumiseen.


      • erhelokari

        Ajatuksia irakin ja Iranin selkkauksesta

        tappava tulikärpästen häätanssi yössä
        hiekan ja betonin takana skorpioni
        vaanii saalista
        ruohikossa mataa kobra
        kiekuiko kukko ammulla kolmasti
        vai miksi Jehova on vihainen
        Allah hyljännyt vaeltajansa
        syntyikö synti Irakissa
        itku Bagdatin kaduilla
        eikö Auszwitshin polttouhri riittänyt
        Meidaneckin kiitosuhri niin ikään
        vieläkö oliivipuu puhkeaa kukkaan
        rakentaako kyyhkynen pesän
        vai ihminen
        onko hän oppinut
        oppimansa unohtamaan


      • Rauhanpuolustaja

        Nyt olis näille Sotahulluile Päälliköille jo tehtävä selväki --että sota Seis -
        Mitä nämä erivaltioiden päämiehet tekee niissä neuvotteluissa --hehäntietämäni mukaan ovat istuneet miettimässä --mutta mistä he Pois päättävät tai ovat kykenemättömiä tekeen päätöstä onko Rauhasta sopia vaikea päätös -- Vai mikä on sinun maata ja mikä minun -- kun ollaan jo vuositolkulla tapeltu rajoista välittämättä.
        Nyt onkin uskonnon sodat --heidän Allah määrää heidän järjenjuoksun --ihmekkos sitten, ettei sitä päätöstä Rauhasta synny - .Ihmisparat ovat tosi aivopestyä porukkaa.
        Oli se Suomessakin eri leireissä kapinan jälkeen 1918 ihmiset ,eivät olleet sen kummempia kun Fanaattiset mielenilmentymät ohjaa elämää .
        Ja vielä monta sukupolvea.
        Ihminen ei ymmärrä mitävarten pitää kiinni menneestä ,ja haluaa pitää vaan omasta halustaan kiinni ,se tuhoaa ihmisyyden tulevaisuudelle.
        Sama toistuu aina .
        Syyllisiä haetaan ,vaikka jokainen on yhtä syyllinen .


      • vallaton-ville

        RAUHANNEUVOTTELUT

        linnan puistossa juhlat
        viivasuorina panssarivaunujen kyljillä
        shampanjalasien ja lautasten rivit
        SHAKAALIT ODOTTAKAA
        tänään klovni soittaa
        mykkää flyygeliä kapellimestari
        liiaksi humalassa
        HUOMENA huomena
        ME SOVIMME
        ruostuneista aseista


      • Twelvepoints

        " Syyllisiä haetaan ,vaikka jokainen on yhtä syyllinen. " Erittäin viisas virke.


    • Aidon kommunismin tavoitteena on rauha kansojen kesken. Uskonnoillakin on tuota pyritty saamaan aikaan. Huono on ollut kristittyjenkin tulos, eikä muslimitkaan hyvää lupaa.

      Minä ratkaisen tuonkin. Perustan sotimattomien puolueen.

      Jäseniksi voi ilmoittautua heti huomenna 25.11.2016

      • vaalierkki

        eipä sitä aitoa kommunismia etsitty aurojen avulla, taisi olla muutama kiväärin kanssa taivuttaja olleen heti alusta alkaen johtotähtenä.


    • Sakkilainen

      """Me pidämme suurta naapuriamme suurena uhkana ja "etäisempää suurta" NATO-merkkistä USAta suurena turvana."""
      Pidätkö ammattiliittoakin pelottavana kuten Natoa?

    • Rauhanpuolustaja

      Aloite on hyvä Rauhanpuolustaja haluaa Jäseneksi "sotimattomien puolueeseen" .

      • Kat.leija

        Tällä hetkelläkin sotimattomiin lukeutuvana kannatan aloitetta. Käytännössä toimintaa voimme jo toteuttaa Suomi 24:n 70 palstalla.
        Puheista tekoihin, jees!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      317
      7150
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2184
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1429
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1143
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      330
      1015
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      863
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      845
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe