Joko susia pihassanne?

xxxxxa

Alkaa nuo suden retaleet aika röyhkeäksi? Kalinassa susi vienyt lihat ulkorakennuksesta! Juttu löytyy Pielisraitti lehdestä,,katso netistä!
Vielä ne erehtyy sellaiseen pihaan, että saavat nahkaansa muutakin kuin täitä! Lieksan ympäristössä on nyt paljon susia ja osa koirasusia! Se yksi ryssä tuolla venäjänpuolella tarhaa niitä, ja sitten toinen ryssä houkuttelee ne tänne suomenpuolelle!
Nyt pitäisi ruveta laittamaan homma kuriin!

74

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lähelle.tulevat

      http://www.pielisraitti.fi/susi-rosvosi-lihat-keskella-paivaa-piharakennuksesta/

      Lieksassa on kirjattu syksyn aikana 105 susien pihakäyntiä. Viimevuotiseen verrattuna havainnot ovat lisääntyneet dramaattisesti. Ilmoituksia oli viime vuonna ainoastaan kaksi samassa ajanjaksossa.

      Viimeisin näköhavainto on tältä iltapäivältä Kalinasta Pankajärventien varrelta. Talon asukas havaitsi suden alle 20 metrin päässä asuinrakennuksesta.

      Eilen susi kävi keskellä päivää varastamassa koirille tarkoitetut lihat ja luut ulkorakennuksen sisältä Löpöntien varrelta. Emäntä Riitta Kärkkäinen kuuli ulkoa ääntä ja hän näki ikkunasta, kuinka susi sujahti keittiön ikkunan alta läheiseen männikköön. Isäntä Juha Kärkkäinen löysi myöhemmin männiköstä suden sinne kantaman muovilaatikon, missä hän säilytti lihoja.

      Myöhemmin torstaipäivänä muutaman sadan metrin päässä asuva naapurin rouva näki suden omassa pihapiirissään. Hän meni ulos ja otti vierailusta valokuvia kännykkäkamerallaan.

    • Kalalokki

      Syötti ja laaki. Haulija mahhaan.

    • Vanhakonsti

      Tai huonosti sulavaa ruokaa. Susi juoksee kymmeniä kilometrejä.

    • Tätäköhalusitte

      Täytyy alkaa itse karsia susimäärää, koska niitä on liikaa.

    • Karjalaisessa oli juttua eilen, että karkotuslupa voidaan myöntää, jos susia nähdään 5-10 PÄIVÄSAIKAAN! 60:tä metriä lähempänä käytössä olevaa asuin- tai karjarakennusta. Sittenkin kaikkineen lupa on harkinnanvarainen. Ylikonstaapeli Jari Suomalainen perustelee Höljäkän susien osalta, että pihakäyntien kriteerit eivät täyttyneet. Susien eliminoimisesta päättää ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Kuopiosta.

      • Niin, ja lehtipinkastani kaivoin tuon jutun, ja hän sanoo, että ennen eläimen lopettamista käytetään lievemmät keinot kuten karkottaminen.
        Jutussa kerrotaan lisäksi, ettei lupia jätetä kiusallaan antamatta.

        Uskon sen kyllä, sillä näissä asioissa viranomaisetkin ovat todennäköisesti "puun ja kuoren välissä".


    • Puliseurary

      Eikö pankajärven salametsästäjät ole jo jäljillä?

    • Kummassa tuo oli? Kalina eikö ole lähellä Merilää?Jutussa mainittiin Löpöntie.Se taasen on Pankajärvi-Pankakoski välillä.

    • johannanakoja

      Uudenmaan Vihdissä sudenjäljet terassilta 2 metriä talvella 2015, pitäis laittaa riistaporukat alakoulun mattikkatunneille jotta osaisivat laskea suomen susikannan...dementiaa

    • Uudellamaalla jos petojälki havainto niin helikopterilla lennätetään asiantuntia paikalle.Näinhän tapahtui jokuviikko sitten,täällä vain moikataan hukkaa ja nakataan lumipallolla.

    • onhanniitä

      Uudenmaan susihavainnoista on tv:ssä hätätiedote ja poliisit sutta etsimässä! Lieksassa sudet saa rellestää miten huvittaa, eikä se kiinnosta viranomaisia, paitsi siinä tapauksessa jos saavat vihiä, että joku lyijyttää susia ja pistää monttuun, sitten mielenkiinto herää!

    • Oikeus menee monessa muussakin suhteessa päälaelleen nykyisin, niin sanotusti "upside down".

      Ajatus on osakipeä monella seuratessaan asioita. Mutta susiasioissa tässä ketjussa pysykäämme.

      Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja, etteikö ennen ensi kevättä olisi mielenkiintoisia, ehkä surullisiakin uutisia. Niitä voi seurata heti kohta tai hieman myöhemminkin. Aitoja susia nyt tarkoitan, palstasusista viis veisaan. Palstasusilla on lahonneet hampaat ja purulihakset surkeasti surkastuneet.

      Luonnon ja direktiivin suojelemalla sudella, sen sijaan ovat hampaat terävät ja puruvoima vaistoineen kunnossa. Eivät kaipaisi mielestäni tuon kaltaista hellimistä kuin on menossa. Aika entinen kun palaisi. Mutta eihän se tietenkään niin voi mennä, kun ja jos "tietyt tahot" liikaa saavat häärätä.

    • Otappa tuohon kantaa,joskus saanut "metsästyksen" takia jälittää aivan tarpeeksi ja monta kertaa niin metsästäjää kuin metsästettävääkin;)

    • Kylläpä tuo edellinen kirjoitteluni ja lauserakenteet olivat vaikeaselkoiset. Hyvä että itsekään ymmärsin mitä tarkoitin. Tyypillinen poliitikon vastaus.

      Siis selkosuomella susiasioista: Olen sitä mieltä, että 5-10 LAILLISTA suden tappolupaa saatava heti. Salametsästystä ja myrkytystä en hyväksy.

      Nyt kun uutta lunta tulee mukavasti, opetelkaa tunnistamaan suden jälki, ja sitten vaan ilmoittamaan havainnot reippaasti yhdysmiehille.

      Liiat sudet hittoon täältä!

    • KamuttajanMummo

      Kumpia on enemmän juoppoja vai susia kyllä susilla. On ooeus elää metsissä

      • äiskänmaikk

        Etpä taida olla itsekään ihan selvillä vesillä. Vai luontaisestiko jatkuvasti teet enemmän kirjoitusvirheitä kuin esim. tuo seriffi milloinkaan!


    • SulleLerppahuuli

      On niillä susilla oikeus kuolla, siinä missä juopollakin! Jotta tasapeli!

    • kuuluvat.luontoon

      Miksi te haluatte tappaa sudet. Ne eivät vahingoita ketään vaan ovat arkoja ressukoita joilla ei ole millä puolustautua vihaanne vastaan. Niille pitäisi järjestää talviruokinta kuten peuroilla ja niin on muutamilla seuduilla tehtykin.

      • Suttaeisaaruokkia

        No ilmankos ovatkin niin kesyksi tulleet ja sitten syytätte metsästäjiä luvattomien haaskojen pidosta. Poliisi tutkintaanhan tuommoinen susien ruokkiminen kuuluu.


    • vaaranlaelta

      Susien metsästykseen pitäisi saada luonnonmukaisuutta. Nyt ammutaan alfat ja omegat eikä pennut opi kimpassa metsästämään. Vielä jos hirviä ammutaan liikaa niin soppa on valmis. Kyllä luonnonmukaisesti elänyt susi löytää ja osaa saalistaa muuta kuin koiria ja valmiiksi teurastettua lihaa.

      Meillä on vielä täällä melko meluttomia saloja, vaikka metsäautotiet ovatkin pysyvästi muuttaneet susien elinpiiriä. Susi tulemalla pihapiiriin vain sopeutuu uusiin olosuhteisiin.

      Pihasudet pitää saada ampua, mutta samalla myös muu metsästys järkeväksi. Vastuullisuutta ei vihaa toivoen,

    • susierkki2016

      Sudella on oltava mahdollisuus elää rauhassa, myös Lieksassa . Ralli mikä mikä on ollut suden perässä Mätäsvaara- Kylänlahti- Viensuu- Koriseva- Jamali akselilla ei anna mahdollisuutta sudelle luonnolliseen ruokailluun, siksi se nälissään käy pihoissa.

      • Sudenruokailu

        Ai tarkoitat, että siellä pihassa vieraillessa susikin saa ruokailla rauhassa! Hohoijaa joidenkin järjen juoksua.


    • KaikilleSamanverran

      Ei niitä susia tarvitse olla niinpaljon itä-suomessa? Tasapuolisesti levitettävä koko suomeeen, etelään, hämeeseen ja sinne ahvenanmaalle myös! Siellä on runsaasti syömättömiä koiria, peuroja, kauriita ja hirviäkin, eikä haittaa vaikka vähän ihmisiäkin pelottelisivat! Saattaa ne irvistellä, mutta viisaat tietää ettei susi ole ihmisille vaarallinen? Sen voi kokeilla jos susi irvistelee, niin ihminen lähtee pakoon juoksemaan, silloin susi tekee päätöksen hyökkääkö, vaiko ei!
      Samoin karhuja ja ahmoja koko suomeen, ne on hienoja elukoita! Mutta ei homma saa mennä niin että kainuu ja itä-suomi kantaa susipopulaatioista suurimmat määrät!

    • pääerkki

      Meidän pihassa saa susi käydä. Toki asumaan ei tarvitse jäädä!

    • SaattaaKompastua

      Meidän pihaan eivät ole tervetulleita,,ei muuten mutta saattaa sattua joku vahinko vielä sudelle!

    • ontouhua

      Lisätkää vaan niitä syöttö- ja kuvauspaikkoja pedoille. Milloinkahan joku tervejärkinen tajuaa, että noilla läpikesän toiminnassa olevilla kuvauspaikoilla, kesytetään petopopulaatio kyseiseen toimintaan.
      Ja noita kesytyspaikkoja Lieksassa kyllä riittää.

    • närästäviäruokia

      Vaihatsivat semmoiset eväät haaskoille, että hukka oikaisee ketaransa!

    • EnPidäSusista

      Tässä olisi koiria jotka möyhii susia hengiltä ihan näppärästi!
      Taitaa olla kaukaasian paimenkoiria, jotka meni lammas aitaukseen lampaita tappavia susia likvidoimaan!
      https://www.youtube.com/watch?v=eatQSKaUIQQ

    • Valmet502

      Kerran olen nuo "riiviöt" tavannut, vaikka ikäni olen metsässä kulkenut. Missä lienevät häirikkösudet oikeesti?

      • Voi hyvät hyysäykset. Traktoria ja sen öljyä susi tuskin halajaa. Traktorin kuskikin on usein sitkasta ja vanhaa lihaa.

        Pienessä Punahilkassa, on sen sijaan, nuorta verta ja mureaa lihaa. Traktorikuskin koirakin maistuu paremmalta! Sen aito susi vaistoaa. Kiertää. Jos olisin susi, en kyllä Valtran tuoksun ympärillä häärisi;)


      • valtra.valmet
        nomikäänsheriffi kirjoitti:

        Voi hyvät hyysäykset. Traktoria ja sen öljyä susi tuskin halajaa. Traktorin kuskikin on usein sitkasta ja vanhaa lihaa.

        Pienessä Punahilkassa, on sen sijaan, nuorta verta ja mureaa lihaa. Traktorikuskin koirakin maistuu paremmalta! Sen aito susi vaistoaa. Kiertää. Jos olisin susi, en kyllä Valtran tuoksun ympärillä häärisi;)

        Etkö tiedä mikä ero on Valtralla ja Valmet 502? Sitä se tekee kun juo aivonsa pihalle.


      • valtra.valmet kirjoitti:

        Etkö tiedä mikä ero on Valtralla ja Valmet 502? Sitä se tekee kun juo aivonsa pihalle.

        Toki tuon, vaikka pihalla olevien aivojeni pikkusormien kautta, molemmilla lohkoilla vielä. Agcoile lisää niin tulee hyvä ValmetValtra valmis keskustelu, monipuolinen. Valmiita Valmetteja on monissa kaapeissa ja talleissakin;)


      • Ja sen 502:n yksi ongelma, ainakin minulla, oli aikoinaan; polttoainevuoto;)


    • Kiitos vaaranlaelta nimimerkille. Kirjoituksesi oli aivan asiallinen, ja erityisesti tuo omega antoi minulle lisätietoa susista. Melkein meinasin sinua ojentaa hieman, mutta otin onneksi selvää asioista. Olitpas muuten aivan oikeassa, että laumassa on myös ns. omega yksilöitä. Kiitos.

      https://www.almonature.com/fi/lue/susi-ja-susilauma/

    • Kyllä susi on vaarallinen eläin, varsinkin jos niitä on useampi ne eivät aristele kovinkaan paljon.

      • Kas, kellon aika 18:52. Onkohan epäilijöillä ajan tajua? Kamuttajan kanssa varmaan yhdessä kirjoittelemme neljällä kädellä ja kaksilla aivoilla;)

        Susia on, ja niitä nyt riittää!


      • nomikäänsheriffi kirjoitti:

        Kas, kellon aika 18:52. Onkohan epäilijöillä ajan tajua? Kamuttajan kanssa varmaan yhdessä kirjoittelemme neljällä kädellä ja kaksilla aivoilla;)

        Susia on, ja niitä nyt riittää!

        Monellako sormella kirjoitat, minulla onnistuu kymmensormi.
        Opettelin sen aivan huvikseni nuorena alle kaksikymppisenä (16 v) kun jouduin kirjoittelemaan paljon opiskelun takia.


      • kamuttaja kirjoitti:

        Monellako sormella kirjoitat, minulla onnistuu kymmensormi.
        Opettelin sen aivan huvikseni nuorena alle kaksikymppisenä (16 v) kun jouduin kirjoittelemaan paljon opiskelun takia.

        Nyt heitit pahan!

        Koska olen rehellinen, käytän parhaimmillani neljää - viittä yhtä aikaa, mutta nopeasti. Joku sielustani puuttuu, että en edes tahdo oppia kymmenellä kirjoittamaan. Ehkä haluankin pitää muutaman sormen reservissä;)

        Yleensä kaksi sormistani kirjoittaa, ja kahdeksan etsii;)


    • Useampi laumassa. Aristelu?
      Kamuttaja on osaoikeassa.

      Nyt tuleekin ongelmaksi se, jos lauma ei aristele! Lauman pitäisi pysyä pois ihmisten ilmoilta.
      (Laumoja suuria, ja liikaa. Hirviä enää Lieksassa syötäväksi rannan maastossa. Susien suuhun nekin?)
      Yksinäiset usein häiriintyvät. Ne on perusteltua "armahtaa". Biologia nyt tarvitaan;) ?
      Huolestuttaa. Kaikille vaan onnea ja menestystä.

      https://www.youtube.com/watch?v=zZ6iQNth7-E

      • Mättäänlavaladiesnight

      • Näin on. Oletpas hajulla lavoillasi;)


      • Mättäänlavaladiesnight

        Monet kerrat tuli Mätäsvaaran lavalla tanssahdeltua.



    • Ja missään tapauksessa, kun on susista kyse, en tarkoita pääministereittemme (muitakin kuin Sipilä nyt) ajatuksia jäävistä susista. Jäävääkö susi itsensä. Ei, se tahtoo elää. Herkkupöydässään.
      Anteeksi. Meninköhän liian varpaille poliittisen valssin? ;) Hukkaankohan kohta huvisen hukkani?

    • kivivaaransuunta
    • PuhutaampaAsiaa

      Lisätkää vaan niitä syöttö- ja kuvauspaikkoja pedoille. Milloinkahan joku tervejärkinen tajuaa, että noilla läpikesän toiminnassa olevilla kuvauspaikoilla, kesytetään petopopulaatio kyseiseen toimintaan.
      Ja noita kesytyspaikkoja Lieksassa kyllä riittää.

    • Ihmisuhripedoille

      Yli sata susihavaintoa pihapiireissä syys- marraskuun aikana.
      Mitä vielä odotellaan? Ensimmäistä lapsiuhria? Höljäkässä ei uskalleta laittaa lapsia ulos. Sudet käy pihoilla päivisin.

    • Nonname

      Kukkahattukansa puolustaa sutta. Kaupungissa kun elää niin pitäisi elää ainakin 5 vuotta itärajalla, että tajuaisi tilanteen. Se on vaan niin kiva olla luonnonsuojelija, vai mitä?

    • Ja sanokaapas huuhaata 3. joulukuuta?

      Lampaat on, sudet on. Totuus etsii virtaansa. Ei niin virtaavaa etsintää, että ei hitua tuhminkään oivaltaisi!

    • verkollakiinni

      Mitenkä saataisiin pyydystettyä elävänä noita pihasususia ja vietyä häkissä kuomukärrillä helsingin liepeille, ja muutenkin etelämmäksi? Siellä niillä olisi enempi ruokaa!

    • HerkkääEikös

      Niin Höljäkän / MätäsvaaranMiehet. Se petojensyöttö touhu. Kun syötätte Karhuja / susia kantaakee vastuu myöskin .
      Vai laitetaanko naamakuvia kuvauspaikoilta. ketkä häiriöpetoja tuottaa. On kuvauspaikka ja on kuvauspaikan kuvaspaikkaa.

      • liikuttunut_lukija

      • kitkat.pelipoika

      • duodaduodaduoda

    • sämpylää

      Fuck. Laitankos youtubeen kamerakuvaa susista / karhuista ja mainituista seuranmiehistä samalla haaskalla kesästä 2016.
      Kuvamateriaalia on,runsaasti, muttei enää lähettävää kameraa. .

    • peräkorven.akseli
    • Susimummo

      Kyllä täällä Lieksassa asustaa rohkeita ja urheita miehiä - susineuroosia potevat. Jättävät haaskat ja koirat pedoille, ihan tervetulleeksi toivottavat. Varmaan Pankajärven "hevosen lihat" oli kutsuksi tarkoitettu? Milloin susi on viimeksi ihmisen kimppuun käynyt? Haloo...tervettä järkeä. Susi kuuluu Suomen luontoon ja sillä siisti.
      Olen asunut koko ikäni Lieksan salolla eikä ole ollut pienintäkään pelon aihetta.

      • Oikeamummo

        Mikäpä on ollut asuessa, kun ei ole ollut pedoista tietoakaan. Toki pelkkä provohan tämä oli! Todellisuudessa et ole Lieksassa koskaan edes käynytkään. Lieksan mummot ei todellakaan petoja, saatikka susia kaipaa!


    • susiukko2016

      Kiitos susimummo! Se on vain metsäläisten kamppailua oman ekonsa kanssa. Ollaan sitten niin kovaa poikaa kun saadaan susi hengiltä.

      • Oikeamummo

        No susimummo sitten viestin laittoi susiukon nimissä. Ollan sitten olevinaan niin kovaa tyttöä, kun susia kehäkolmosen sisäpuolelta suojellaan.


    • uskomatontilanne
    • Kusipulliainen

      Susi nähty tällä viikolla Repotien ja Tuomitien ristyksen luona, eli Repomännikössä partalanmäellä.

    • SipulipäinenSuku

      Meillä kävi kojootti nimeltä sipilä...

      • Repsistä

        Nyt pääs nauru!


    • Ritiratirallaa

      Voi teitä Lieksan miespoloisia. Sudet syövät hirvet ja pihoilla ikäväänsä pienissä häkeissä ulvovat koirat. Kaiken huipuksi kauniit ja siistit maahanmuuttajamiehet vievät naisenne. Olisikohan aika kurkistaa peiliin ja harrastaa pientä itsetutkiskelua. Jos miehen elämä pyörii petojen perässä laukkaamisessa ja koirat ja hirvet nousevat ykkösasiaksi niin ei ihme, että emännät alkavat katsella laajempia ympyröitä. Ruikutus ei miestä komista.

    • sielunpeiliin

      Minä kun arvelin laittaa koiranhäkille peilin, että susi voisi katsoa siitä ennen kuolemaansa, että missä vika, miksi kuolen!

      • Aatuutilullaa

        Sudenmorsian voisi vaikka käydä peilaamassa itseään ja todeta, että ihminen en tahdo olla. Ihminen on kaikista suurin peto tässä luomakunnassa niin kanssaihmisilleen kuin muillekin elollisille olennoille. Sivistys ja humanismi on kadonnut ja järjestä ei jälkeäkään suurimmalla osalla tämän palstan keskustelijoista.


    • Loisiariittää

      No älkäähän huolehtia liikaa, liian aikaisin,ei se yks venäläinen susikasvattaja mitään vielä haittaa...mutta kun tulee kaiken maailman biologit/opiskelijat jälkikasvuineen tänne Suomalaisten elätettäväksi ja koulutettavaksi... Finskihän maksaa ja kustantaa ehdoitta kaiken tälle porukalle.

    • HyväArtikkeli
      • Oikeamummo

        Hyvä! Wassberg uskalsi sanoa totuuden.


      • lajitsekaisin

        Ruotsissakohan se oli kuvattu koiran mukana oleella kameralla, miten koiraa "sudet" jaakasivat, ja koira tuurilla pelastui.Kummallisen näköisiä susia on ruotsissakin, suomen susissa näkyis olevan sakemannia/hyskyä, mutta ruotsalaisiaa jotain muuta , koska olivat niin leveä kalloisia, kuutiopäisiä XD


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      207
      5448
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      129
      3296
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2475
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      343
      2411
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2012
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1586
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1561
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1423
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1250
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe