Ruovesi, yleiset asiat

Alkuasukasväestöö

Avataan tämmönen, kun joku sitä kaipaili johdannaisketjussa.

196

5116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paha.karma

      Mihin unohtui se kaikki keväinen hypetys somessakin koskien uuden ravintolan tuloa Ruovedelle? Muistutan, jos emme käytä kuihtuu käytön puutteessa tämäkin pois. Kyseisessä kiinteistössä on taistellut lukuisat eri yrittäjät ja aina taru on päättynyt ikävästi.

    • Eikö.tosiaan.tarvita

      Niin, tuntuu ihan tietoiselta valinnalta tämä kuntalaisten suhteen...

      • kaikkiyhdessa

        Ihmettelen jos joku sanoo paikkaa liian hienoksi. Millainen sen pitäisi olla? Minusta juuri sopiva ja viihtyisä Ruoveden parhailla näkymillä. Henkilökuntakin on mitä mukavinta. Ruovesiläiset hoi, jos paikka ajautuu konkurssiin niin tuskin saamme vastaavaa koskaan tilalle. Olihan se tietty kesällä hienoa hillua kaljalaivassa. Minä ajattelen valinnoissani paikallista, Ruovedelle verot maksavaa yrittäjää. Se hyödyttää meitä kaikkia.


    • Ihmettelen.minä

      Ruovedellä, kuten useimmissa muissakaan paikkakunnissa Suomessa, ei ole markkinoita hienoille ravintoloille. Täällä parhaan tuloksen tekee pienillä kustannuksilla toimiva baari jossa ei ole sijaa gourmet kokille. Kaljaa, siideriä, lonkeroa, makkaraperunat, lihikset ja ristikkoperunat. Niillä mennään. Helsingissä on pieni markkinarako hienostoravintoloille, syystä että pääkaupunkiseudulla asuu puolitoista miljoonaa ihmistä ja maakuntien erikoisuuksien tavoittelijat ja ulkomaalaiset turistit käyttävät niitä. Ei Ruovedellä, kukahan huijasi yrittäjän tänne?

    • keiturirules

      Ei se tee ravintolasta "hienoa" jos siellä ei myydä hanaolutta. Ja jotain viestittää paikan kummallisuudesta sekin jos yrittäjä laittaa lauantaisin murjun kiinni klo 22.00. Odotan edelleen Ruovedelle
      baaria, pubia tms seurusteluravintolaa jossa voi ottaa tuopin tai kaksi. Kesäisinhän se jo onnistuukin, talvitarjonnassa olisi parannettavaa.

    • Tuoppini.jäljet

      Mullekin tuli mieleen että joku höpnäytti yrittäjää ja houkutteli hänet tänne jollain kumman konstilla. Antoiko virheellistä tietoa väestöpohjasta tai piskuisen kylän ostovoimasta? Onko yrittäjä osannut tehdä tulossuunnitelmat oikein mitoitetuilla summilla?

      • ensyöpaljon

        Kunnan asukkaista on n. 40% eläkeläisiä. Ravintolaan eivät rahat enään riitä, kuten silloin töissäoloaikana. "Ulkona" käydään syömässä, kun yrittäjät jakavat kylällä ilmaiseksi hernerokkaa, makkaraa ja pullakahveja. Eläkeläisiä voisi yrittää houkutella alennuksilla ruokailemaan.


    • niinaina1

      Eikös näistä ainakin osa ole ihan ruovesiläisiä? Mun mielestä on.

    • Nopitäkääkylänne

      Täällä ei mikään kelpaa kellekään, lopputulos on nähtävillä kylän raitilla. Hiljainen on kylätie ja hiljaisemmaksi käy, kun kaikki ostokset tehdään muualla eikä ravintolan palvelut kelpaa oman kylän väelle.

    • Hölmölänasukas

      Kuollut kylä tämä on ja väki vain vähenee. Talvella, kun apteekki, alko, ruokakaupat ja terveyskeskus sulkevat illalla ovensa raitilla ei liiku enään kukaan koirien ulkoiluttajia lukuunottamatta. R-lehteä odotetaan keskiviikkoisin, jotta tiedetään mitä päättäjät ovat saaneet aikaan meidän vahingoksemme. Kesällä onneksi ovat kesäasukkaat käyttämässä väheneviä palveluita, niin saadaan jotain eloa kylälle.

    • Sitä.saa.mitätilaa

      Haastan kaikki joukolla ravintolan pelastustalkoisiin, ihan vielä ei ole myöhäistä! Sitten kun ovi suljetaan viimeisen kerran en ala kuuntelemaan mitään itkua!

      • keiturirules

        Laittakaa nyt ensin se ravintola mitä pelastaa.


      • Vesiläinen

        No Kunta yrittää pelastaa Ravintolan koska pitää palkollisilleen pikkujoulut siellä.


      • palvelua

        Palvelualttius tai sen puute alkaa jo ulko-ovelta. Nyt ovimiehinä on nuorukaisia jotka eivät tervehdi sisään tulevaa asiakasta. Puhelin ja sen räplääminen on tärkeämpää. Mikä ovimiehen työkuva olikaan. Heillä tuolla facessa roikkuminen.


    • Pudotuspeliäkö

      Ja seuraavaksiko lähtee ärrä, kun eivät millään saa yrittäjää sinne??

      • Kunnanloiset

        Kovin vähäisiä on esim kunnanjohtajan työt olleet,koska nyt lisätään töitä yhdistämällä. Tämähän on oikein,mutta se ei mielestäni ole oikein maksaa 1000e lisää palkkaa kuussa lisätöistä. Jos kunnanjohtaja on niin vähätöinen että siihen sopii lisätä töitä,niin olisiko syytä periä löysästä työajasta jota on tehnyt tähänasti palkkaa takaisin. Miksi lisätään töitä,kun entisetkin on hoitamatta ja rempallaan.
        Pitää hoitaa entiset työt kuntoon ja ruveta vasta sitten rahastamaan lisää palkkaa vaikkapa ns: "linssiluteena"olemisesta. Kun päättäjät ovat lepureita,tällainenkin rahastus onnistuu.


      • PotkutAntaisin
        Kunnanloiset kirjoitti:

        Kovin vähäisiä on esim kunnanjohtajan työt olleet,koska nyt lisätään töitä yhdistämällä. Tämähän on oikein,mutta se ei mielestäni ole oikein maksaa 1000e lisää palkkaa kuussa lisätöistä. Jos kunnanjohtaja on niin vähätöinen että siihen sopii lisätä töitä,niin olisiko syytä periä löysästä työajasta jota on tehnyt tähänasti palkkaa takaisin. Miksi lisätään töitä,kun entisetkin on hoitamatta ja rempallaan.
        Pitää hoitaa entiset työt kuntoon ja ruveta vasta sitten rahastamaan lisää palkkaa vaikkapa ns: "linssiluteena"olemisesta. Kun päättäjät ovat lepureita,tällainenkin rahastus onnistuu.

        Työtuntimäärää ei lisätty , joten entinen palkka. Lehminiemi ilmeisesti halusi palkita hyvin tehdystä työstä. Hölmölän hallitus toimii näin, ei kunnanhallitus.


    • kuka-alkaa

      Mistä saa aamuisin kahvia, munkkia ja sämpylää. Päivällä KOTI ruokaa. Iltaisin Kaljaa, väkeviä ja ranskiksia. Melko yksinkertainen resepti.....

    • Kadonneet.tuotteet

      Ei mistään, Tampereelle joutuu lähtemään...

    • Sieltä.ostetaan.mistä

      Jaaha, työnnän sitten minäkin lusikkani soppaan, vaan en tänne Ruovedelle. Tiedän kymmeniä paikkoja Tampereella missä saa aamuisin kahvia, sämpylää munkkia, päivällä kotiruokaa ja illalla ranskalaisia perunoita ja olutta. Vien perheeni usein viikonloppuisin Tampereelle, ostokset keskitetään Kalevan Prismaan, usein käymme Koskarissa ja Idea Parkissa. Ja siellä nautimme AINA POIKKEUKSETTA yllä mainittuja tuotteita, hyvällä ruokahalulla. Iskä saa vielä oluensa illansuussa ennen kotiin paluuta jos äiskä vaan ajaa. Syyttäkää vaan itseänne paikalliset ravintoloitsijat että nämä joutuu nauttimaan etelänaapurissa...

    • Urdde

      Piisissähän oli tämä palvelu aloittaessa, aamukahvit ja iltapäiväkaljat. Vaan ei tainneet paikalliset käydä. Hintaa vois tietysti vähän miettiä ja laittaa tuoreet leivonnaiset. Arkiaamuisin saa "lintsillä" erittäin hyvät kahvit ja pullat sekä leivät! Ystävällistä ja halpaa. Kannattaa käydä.

    • Eikö.vieraat.kelpaa

      Olen jo pitkään toivonut että kunta rakentaisi paremman ravintolan keskustaan jonne voisi viedä esim. MusiikkiaRuovesi vieraansa, kun näihin olemassa oleviin ei kehtaa. Paikkaan missä saisi kunnon tasokasta ruokaa ja voisi vaikka nauttia parit lasit shampanjaa. Mutta kunta on uppiniskainen, ei ymmärrä omaa etuaan. Ei ymmärrä että matkailussa on tulevaisuus, esim Musiikkia tapahtuma tuo satoja vieraita kyläämme. Kylän raitilta puuttuu myös kiva tunnelmallinen seurustelukahvila missä piipahtaa kauppareissullaan.

      • Musiikkivieras

        Tämä on varmaan sitä huumoria?


    • Huu.haa

      Voihan kiesus tätä einsteinien keskustelua

    • Diudiuti

      Samaa mieltä. Ja mikähän se toinen ravintola on missä vois kunnan pikkujoulut pitää. Popoon hampurilaiselle.

      • keiturirules

        Ruoveden kunnan hallintohan viettää pikkujouluja ja isompiakin hurlumhei meiningistä päätellen 24/7. Kuka haluaisi piisin tapaiseen kulttibaariin viettään pikkujouluja? Ei kukaan. jos vaihtoehdot on nuo kaksi niin ennemmin sinne popoon.


    • Sinne.vaan

      Kyllä popon taso riittää kuntalaisille.

      • keiturirules

        Parempaakaan ei ruovedellä ole tarjolla näin talvisin. Tuota neuvostoliiton aikaista piisiä ei kai voi laskea ravintolaksi. Ruovesiläiset kun eivät ole oppineet juomaan pullokaljaa pikkusormi suorana...


    • Lyhyt.matka.lounaalle

      Siis kunnantalon tarpeisiinhan se ravintola siihen alun perin suunniteltiin. Mutta ei taida ostovoima riittää kun osalla on omat eväät kumminkin.

    • Diudiutit

      Kyllä Keiturin Sote ulkoistaa tämänkin. Ja Ruoveden kunta nyökyttelee tiptap-laulun tahdissa. Tonttujoukko silloin varpasillaan....

    • Kysyntää.olisi

      Tasokkaalle ravintolalle olisi hyvä paikka esim jossain siinä Ritoniemen kartanon rakennuksissa. Lyhyt matka kirkkkonsertteihin jne. Olen tästä puhunut aiemminkin muttei kunta korvaansa lotkauta.

    • keiturirules

      Mikäs vitsi se nordean tiloihin suunniteltu ravintola oli viime kesänä? Eikös asiaa jo mainostettukkin jossain. Siinä olisi kyllä tilat pienellä vaivalla muutettavissa ravintolaksikin, vaikka kahteen kerrokseen... Häiritsisikö seurakunnan vieressä oleva savusauna toimintaa?

      • huippuhyvä

        Loppuuko pitseria ?


      • Että.sillee

        En millään usko että Ruovedelle mahtuu enää yhtäkään uutta kahvilaa, ravintolaa, lounaspaikkaa tai kapakkaa. Niitä on jo tosi paljon, nirppanokille vain ei kelpaa. Ja väestöpohja ei riitä kaikille nykyisillekään ravitsemusliikkeille...


      • Asukainen

        Siihen tulee kohta joku ravintola . Remontti käynnissä Nordean talossa


    • Isänmaallinenkuntalainen

      HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

      Valitettavasti kunta vei itsenäisyyspäivän juhlan seurakunnan tiloihin koulun juhlasalin sijaan. Toivottavasti 100- vuotisjuhlat kunta järjestää tiloissa, joihin kaikki kuntalaiset tuntisivat olevansa tervetulleita.

    • Kilkkukello

      Siis haloo. Yrittäjä itse hankkii tilat ja suunnittelee toiminnan. Ei kai kunnan kuulu rakentaa ravintolaa tai hallia tai mitään muutakaan. Kunnan pitäisi panostaa asioihin jotka sille lain mukaan kuuluvat. Eli vanhusten ja lastenhoitoon sekä koulutukseen. Pistäkää oma vanhusten palveluasuminen pystyyn, ennenkuin Ruoveden vanhukset kuskataan Virroille. Koulurakennukset kuntoon ja lapsille pätevät hoitajat. Siinä tekemistä eikä näille samoille yrittäjille lisää keinotteluvaraa.

    • mistähaen

      Ruoveden seurakunnasta puheen ollen, koska tällä viikolla on Eu-ruuan jakoa? Tiistaina kuuluisi olla mutta tälle viikolle ei ole löytynyt yhtään korvaavaa päivää jolloin voisi jakaa?? Mietin että mitä kiireitä työntekijöillä oikein siellä on. tällä viikolla seurakuntatalolla ei tapahdu yhtään mitään viikkotiedoitteen mukaan.

      • mistähaen

        Sähköpostiin ei vastata myöskään.


      • ehkämuualta

        Onko lie väki lomalla tai muuten talvihorteessa?


    • Autuaat.pässit

      "Tasokkaalle ravintolalle..." Ihan niin kuin olisi hyväksyttävää että kunta rakentelee yrittäjille tiloja milloin mihinkin tarpeeseen tai ylipäätään sekaantuisi millään tavoin vapailla markkinoilla tapahtumaan liiketoimintaan? Ja ottaisi yrittäjän riskit "työllisyyden nimissä" veronmaksajien kannettavaksi, eikö tällaista tapahdu Suomessa ihan liikaa muutenkin??

    • Hulppeeta.touhua

      Eilisestä lehdestä; Kunta laittaa surutta rahaa haisemaan erilaisiin investointeihin. Kesäteatteri saa 150 000 pressukatoksen, aika hulppea hinta rättikatteelle! Puukoulun korjaukseen pannaan 326 000, tuolla hinnallahan vanha homeläjä kannattaisi purkaa ja rakentaa kokonaan uusi! Ja mikä se on tämä 600 000 joka varataan teollisuustilojen rakentamiseen? Eikö täällä ole jo aivan riittämiin tyhjää hallitilaa?? Eikö yrittäjät voisi rakentaa hallinsa itse jos heillä on hyvä ja kannattava liike-idea?

      • Aivotontapäättämistä

        Nicewoodin hallihan se jo on talousarviossa. Maanantaina päätetään siitä.


      • keiturirules

        600000 on aikas iso raha ruoveden budjetissa. Ja millaiselle firmalle sitä ollaan antamassa.. Jos tuo on pakko rakentaa niin rakentakaa sellaiseen paikkaan että nykyiset firmat (lukekaa pihla ym.) voivat käyttää tilaa sitten vaikka varastona KUN se siitä tyhjenee.


    • Puu-hallus

      Ettei vaan taas kerran halli ja velat jäisi veronmaksajien syliin...

      • sitävaanettä

        Näin tulee hyvin todennäköisesti käymään.


      • Sulle-mulle

        Kuntapäättäjät yrittävät jälleen sitkeästi järkipuheista ja kuntalaisten mielipiteestä piittaamatta sysätä yrittäjän riskit kuntalaisten harteille parin työpaikan vuoksi. Sulle-mulle lupauksista on nyt viimeistään jo luovuttava, koska enään ei ole eikä tule jaettavaa.


    • laulaalaulaa

      Onnistuisikos kukkapaikan baarin muuttaminen ravintolaksi? Vai onko jodlaava kukkakauppias niin vit...tunut ruovesiläisiin ettei tee mitään paikkakunnan hyvinvoinnin eteen

      • kippoloitalisää

        Mikäs kukkakauppiasta niin paljon vatuttaisi? Jos ei ite tullut toimeen henkilöiden kanssa politiikassa ollessa. Kippolahan on myynnissä, tai vuokrallekin antaisi. Ei taida löytyä ketään niin hömelöä.


    • Purkuunpian

      Onko se Visuveden vokkitalon purkukulut talousarviossa? Jos ei, niin joku valtuutettu huomenna sitä esittämään. Sehän kohta tyhjenee ja on syytä purkaa pois. Ei niihin kuitenkaan veronmaksajia muuta ja loisijat ohjataan naapurikuntiin.

    • Kuluttajan.valinta

      Nordean taloon tulee kuulemma hulppea yökerho, tämä tulee varmaan kaatamaan nämä kaksi muuta anniskeluravintolaa. Jospa siellä olisi sitten vihdoin tarjolla elävää musiikkia?

    • Pannaanrahaahaisemaan

      Tänä iltana hölmöläisten kerho kokoontuu kunnantalolle tekemään seuraavat SUMU(sullemulle)päätökset kunnan veronmaksajien riemuksi. Kuinkahan moni nykyisistä valtuutetuista uusii keväällä mandaattinsa?

      • VaihdetaanNe

        Keväällä valtuutettuja valitaan 21, kun nyt on 27. Määrä siis vähenee. Toivottavasti järjen määrä kuitenkin lisääntyy.


    • Samat.naamat

      Nykyisistä jatkohalukkuutensa ilmoittaneista en taitaisi äänestää ketään, vaan kuinkas tulee taas käymään? Luulen että useimmat näistä pääsevät jatkamaan ja moni sellainenkin josta jo luultiin päässeen eroon.

    • Varmaa.tietoa

      Kiinalainen ravintola muuttaa ilmeisesti siihen Nordean taloon remontoitaviin tiloihin.

      • Juupa.juu

        Ai-jaha? ...


    • Vesipiippu

      Mä taas kuulin että kylälle avataan etninen iraqilainen ravintola.

    • Michelinrafla

      Höpönlöpön. Sukula on kuulemma ostanut Jätkäinkämpän 😊

      • Osuuskauppaväki

        S kauppa myy halal lihaa ja pari matua järjestelee hyllyjä siellä. S pankki rahoittaa miljoonilla S kauppoja ottamaan matuja töihin suomalaisten sijaan. Huomenna viimeinen käynti siinä talossa ja sekin siellä Amarketin puolella.


      • lampaanliha
        Osuuskauppaväki kirjoitti:

        S kauppa myy halal lihaa ja pari matua järjestelee hyllyjä siellä. S pankki rahoittaa miljoonilla S kauppoja ottamaan matuja töihin suomalaisten sijaan. Huomenna viimeinen käynti siinä talossa ja sekin siellä Amarketin puolella.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Halal
        Halal-liha on teurastettu islamin mukaan oikeaoppisesti leikkaamalla eläimen kurkku nopeasti terävällä veitsellä, lausumalla samanaikaisesti ”Allahu akbar” (Jumala on suurin) ja valuttamalla eläimen veri uloslähde?. Tällainen teurastustapa poistaa eläimen veren nopeasti sen elimistöstä, jolloin sen liha säilyy syömäkelpoisena. Šaria-laki ei varsinaisesti kiellä eläimen tainnuttamista ennen teurastusta, mutta tainnutuskäytäntöä sovelletaan muslimiyhteisöissä vaihtelevasti. Eläimen teurastaminen ilman tainnutusta on kielletty Suomen eläinsuojelulaissa. Laissa sallitaan tähän kuitenkin poikkeuksena teurastus, jossa uskonnollisista syistä verenlasku aloitetaan yhtä aikaa tainnutuksen kanssa, tarkastuseläinlääkärin läsnä ollessa[2]. Suomessa eläimen tainnutus tehdään käyttäen pulttipistoolia (pultin isku päähän). Eviran sääntöjen mukaan pulttipistoolin käyttäminen on pelkkä tainnutusmenetelmä ja vaatii mahdollisimman pian kuoleman varmistavan menettelyn[3]. Poikkeuskäytäntö on sallittu vain teurastamoissa, jolloin toimenpidettä valvoo teurastamon tarkastuseläinlääkäri.


      • haalaa
        Osuuskauppaväki kirjoitti:

        S kauppa myy halal lihaa ja pari matua järjestelee hyllyjä siellä. S pankki rahoittaa miljoonilla S kauppoja ottamaan matuja töihin suomalaisten sijaan. Huomenna viimeinen käynti siinä talossa ja sekin siellä Amarketin puolella.

        juu mamut otetaan töihin ,halvalla rahalla.näin ei tarvi palkata työtöntä suomalaista,firmat säästää palkkakuluissa ja niinpä visuveden tehtaallakkin töissä näitä moniosaajia siis halpaa työvoimaa.


    • Suomisuomena

      Äitini tapasi sanoa että kansan sivistyksen tason voi määritellä siitä kuinka se kohtelee eläimiä. Minä en heitä ja heidän tapojaan täällä tarvitse.

      • Matut

        Bonuksia ei makseta enää lakritsapiipusta, mutta halal lihasta maksetaan. S- ryhmä on on nyt lähtenyt tielle, josta paluuta ei ole!


      • entarvitsebonuksia

        Eläinrääkkäyksestä maksetaan bonus, mutta musta lakritsapiippu on meidän suvakeille tärkeämpi asia , joten siitä ei bonuksia maksella.


      • piilotetut-sipilän-rahat
        entarvitsebonuksia kirjoitti:

        Eläinrääkkäyksestä maksetaan bonus, mutta musta lakritsapiippu on meidän suvakeille tärkeämpi asia , joten siitä ei bonuksia maksella.

        Kyllä on asiat sekaisin tässä maassa. Suomalaiset on niin helvetin tyhmiä! Vituttaa niin paljon ettei mitään rajaa.


    • Joulukinpukki

      HYVÄÄ JA JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA kirjoittelijoille! Kaikki kirjoitukset eivät ole miellyttäneet itseäni mutta varmaan perustelluista tunnoista jokainen kirjoitettu...hyvä että tämmöinenkin palsta on olemassa koska media ei enää nykyään julkaise tasapuolisesti ihmisten mielipiteitä. Nimimerkillä kirjoittelukin tulisi palauttaa takaisin käytäntöön niissä tapauksissa kun ei nimettömänä hyökätä kehenkään henkilökohtaisella tasolla.

      • 3-ravintolaa

        Ruovedelle tulee irakilainen, afganistanilainen ja syyrialainen ravintola.


    • kiliporo

      Kaikille kirjoittajille lukijoille rauhallista joulua!
      Kirjoitellaan edelleen kiinnostavista asioista asiallisesti ja tiedon pohjalta. Ei mielellään juoruilla.

      • juorujajuorujavaan

        Minkä tiedon? Tällä kylällä ei paikallislehtikään kerro totuuksia. Tai jättää ne kertomatta. Mistä paikalliset ihmiset saa tietoa, vaikkakin joskus hieman vääristeltyä, kuin ympärillä olevilta ihmisiltä. Juoruko on sitten, minusta asioista pitää kesksutella ja puhella eikä jättää unholaan :)


    • hvupk

      Lehtihän kirjoittaa kun asiat ovat jo tapahtuneet. Tulevat tapahtumat pitää selvittää jostain juorupuskaradiosta.

      • Totuudenetsijä

        Valtuuston kokouksia on videoita paikallislehden toimesta ja se on hyvä asia.


    • keiturirules

      Erehdyin katsomaan ruoveden ravintoloiden viihdetarjontaa näin talvella. Popossa oli taannoin ollut elävää musaa, piisi pärjää kiinni menemisellä lasten nukkuma-aikaan...
      Ei hyvää päivää!! Miksi kyseinen biisi ei ees yritä järjerjestää viikonloppuisin viihdettä?

      • tulekäymään

        Tampereeltako huutelet? Miksi?


    • Keiturisucks

      Huhuu, Virroilta huudellaan! Vaan ei järjen ääni vastaa?

      • biisiin

        Soita biisiin ja kysy.


    • keiturirules

      Hatunnosto, ja korkealle, ravintola popolle kun edes yrittää viihdyttää asiakkaitaan.

    • alihintainen

      Halvalla menee

      Kunta myymässä 36,49 ha määräalan 33.000 eurolla. Tontilla loma-asunnon rakennuspaikka ja rantaa. Onko tehty kiinteistöarvio???

      • Kerro_äkkiä

        Missä tällainen myynnissä, menen ostamaan.


      • alihintainen

        katso kunnanhallituksen esityslista. Kannattaa tehdä tarjous kunnalle ja äkkiä


      • Ex_kunnallispoliitikko

        Ko tila (702-428-17-7) on kokonaisuudessaan tuon 36,49 ha kokoinen. Esityslistaan on tullut, jälleen kerran, kunnon moka! Myytävä lohkotontti on pinta-alaltaan vain noin 1,9 ha (sisältäen vesialueen). Kauppakirjaluonnoksen kartan mukaisesti myytävä maa-alue on itse asiassa vain 1,3 ha.

        Ihmettelenkin kuitenkin miksi myytäväksi on merkitty vesialuetta??? Se lienee yleensä jakokunnan hallinnassa - mutta ehkä tässä kylässä vesialueet on pantu jakoon jossain vaiheessa. Jos näin todella on, niin tuntuu typerältä että kunta jättää myymättä pienen 0,6 ha vesialueen. Sellaisesta omistuksesta syntyy vain, ja ainoastaan, turhaa byrokratiaa kunnalle tulevaisuudessa. Menköön samassa kaupassa.

        Hinta on itse asiassa varsin asiallinen rantatontiksi pikkujärven äärellä.

        Katso linkki karttapaikalle:

        https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?share=customMarker&n=6863147.931390015&e=358710.077441001&title=Myytävä tontti 702-428-17-7 &desc=&zoom=12&layers=[{"id":2,"opacity":100},{"id":4,"opacity":75},{"id":5,"opacity":100}]


    • Sokeakanaeijyväänäe

      Vasemmistovaltuutetut, kunnassa töissä olevat valtuutetut ja kunnan virkamiehet vastustavat sote uudistuksen valinnanvapautta jota ei heidän mukaansa tule tapahtumaan Ruovedellä eikä muuallakaan maaseudulla. Meillähän on nyt jo mahdollisuus valita yksityinen toimija Nordean talolta, Attendo on rakentamassa toimitiloja linkkarin viereen?? Onko näillä henkilöillä jäänyt jotain huomaamatta?

    • Työntäkää.sote.per

      Ei tässä mitään valinnanvapauksia tartteta, ryöstöfirmat vaan rahastaa meitin. Ja kunnan sarisairaanhoitajien työpaikat lailla turvattava!

    • Oma.napa

      Jaha, siinä taas yksi jota ei kiinnosta muu kuin oma työpaikkansa

    • Onko.totta

      Piisi kaatunut???

    • nytjotakin

      No jopas...

    • Enehtinytkäydä

      Yllättävän pitkään pysyi pystyssä

    • Samat.kuviot.jatkuu.taas

      Varmaan kuumeisesti etsitään uutta hyväuskoista toiminnanjatkajaa. Mutta kun kylän ostovoima ei riitä niin ei riitä. Tulee mieleen takavuodet kun Lieran omistaja vaihtui kahden vuoden välein, aina tulee uusi hölmö joka kuvittelee että hän juuri saa toiminnan kannattamaan. Veikkaan että jos tulee uusi yrittäjä niin tulee kunnan ulkopuolelta(kuten nykyinenkin), henkilö joka ei käsitä rahan ja ihmisten vähyyden määrää täällä.

      • keiturirules

        Jos ravintola suljetaan lauantaisinkin klo 22.00 niin mitäpä siinä voi muuta odottaa kuin paskaista loppua. Nyt olisi tilaus ruovedelle uudelle ravintolalle, mikäs se nordean tiloihin suunniteltu olisi? Popo voisi siirtyä siihen ja k-kauppa saisi kipeästi tarvitsemaansa lisätilaa.


      • Sitäpäsaamitätilaa

        Ai, sähän se varmaan oletkin asiantuntija kuinka ravintolaa pyöritetään? Kävikö mielessä että siihen että menee iltakymmeneltä kiinni saattaa olla useitakin syitä? Esim. se että väkeä ei vaan käy, työvoimaa pitäisi olla tuplamäärä jotta voisi pitää pitkät aukiolot, työvoima on yöllä helkutin kallista, väkeä ei kiinnosta yötyöt lauantaisin kun muutakin kivaa tekemistä olisi? jne... Nythän yrittäjä oli itse kellonympäri töissä eikä sittenkään kannattanut. Miksi parhaat vinkit löytyvät aina joltain urpolta joka huutelee joko täällä tai Puskaradiossa ohjeitaan kuinka yrittäjän tulisi firmaansa hoitaa. Useimmilla näillä huutelijoilla ei ole harmainta haisua siitä mitä yrittäminen tarkoittaa. Silti löytyy aina paras tieto, sama juttu kunnan asioihin. Piisi kaatui koska te urpot ette sitä käyttäneet. Vai voiko joku väittää että täälläkin yrittäjä huuteli ovellaan että pysykää poissa? Niin lähtee yritykset yksi toisensa jälkeen Ruovedeltä.


      • keiturirules

        Mielenkiintoinen purkautuminen...
        En ole asiantuntija, mutta nyt on ainakin nähty että anniskeluravintolan pyörittäminen ei onnistu ainakaan näin miten kyseinen ravintola sitä yritti. Kyllä baarinpitäjän pitää kuunnella sitä puskaradiotakin tai niitä "urpoja" jotka täällä neuvoo kuinka pitäisi tehdä ja vielä herkällä korvalla..


      • maailman.toisella.puolen

        Paikka ja henkilökunta olivat mitä mahtavimmat. Puitteet vaikka mihin, harmittaa yrittäjien puolesta. Ja myös paikallisten puolesta jotka eivät sinne löytäneet. Toivotan yrittäjille kaikkea hyvää jatkossa! "On ylämäki raskas askeltaa
        Mutta alamäkeen liian usein katoaa
        Jos se ei tapa niin se todellakin hajottaa
        Ei muistojen päälle kultakerrosta saa
        Hymyilet tai itket kuinka vaan"


    • S-kylä

      Jotenkin arvasin että näin tässä käy. Ensin hirvee mesoaminen ja hulabaloo kun saadaan uusi ravintola kylään ja sitten sitä ei kuitenkaan käytetä. Kaikki palvelut kuihtuu täällä yksitellen kun väki ei niitä käytä. Sama juttu Rantaravintolan kanssa. Onneksi Ässä lihoo, paisuu ja takoo ennätystuloksia, mitään muutahan tänne ei kunnantalon ohella enää jääkään. Mielestäni kunnantalo voitaisiin lakkauttaa ja siirtää nekin palvelut ässämarkettiin.

      • EX-RUOVETELÄINEN

        Olishan sitä tullut jonninverran lisätuloja, jos edes kesäviikonloppuisin olis pitäny baaria auki neljään asti. Lieran aikaan oli kesäisin väkeä ravintelissa riittämiin ja väki meni rannasta Lieraan, ku laiva meni kiinni. Eihän tota edes kokeiltu..

        Jotenkin säälittävää touhua, mutta onhan Ruovedellä sentään Popo ;)


      • r-vesiläinen

        Monees Popo onkaan lauantaisin. 23.30 valomerkki ellei ole esiintyjää. Puoli kahden jälkeinen jatkoaika myönnetään jos ravintolalla on korkeatasoista viihdeohjelmaa. Ruoveteläiset ei vaan lähteneet liikkeelle. Varmasti olisivat pitäneet auki pidempään jos väkeä olisi ollut. Kaikkialla taitaa vaan olla se että baarin mennään 23-24 aikaan vasta ja hyvillä omilla pohjilla.


      • Turhaa.puhetta
        EX-RUOVETELÄINEN kirjoitti:

        Olishan sitä tullut jonninverran lisätuloja, jos edes kesäviikonloppuisin olis pitäny baaria auki neljään asti. Lieran aikaan oli kesäisin väkeä ravintelissa riittämiin ja väki meni rannasta Lieraan, ku laiva meni kiinni. Eihän tota edes kokeiltu..

        Jotenkin säälittävää touhua, mutta onhan Ruovedellä sentään Popo ;)

        Silloin ei ollut rantaravintolaa kakkua jakamassa. Viime kesänä väki siirtyi laivan mentyä kiinni rantsikkaan tai ei mennyt laivaan ollenkaan. Varmaan seuraava lähtijä on tää ravintolalaiva, tai siis eihän sen tarvi mihinkään lähteä kun ei tule enään takasin. "R-vesiläinen" sen sanoo; mitä järkee venyttää kallista aukioloa pikkutunneille jos alkuillasta ei käy ketään ja puolelta öin tulee porukka ravintolaan täydessä seilissä hattu täynnä Viron kaljaa??? Katsoo sen illan orkan jäävesilasi pöydässä ja sitten jatkoille himaan omille eväille?


    • Juupajuujoopajoo

      "Ruoveteläiset ei vaan lähteneet liikkeelle."
      Miksi olisi pitänyt lähteä liikkeelle? Istumaan sinne "siistiin" ravintolaan
      ja odottamaan josko tarjoilija toisi sen tunti sitten tilatun oluen pöytään..

      • EttäNäinnn

        Et tainnut koskaan käydä Piisissä? - Mutta juu, yrittäjien konsepti ei kyllä tosiaan ollut tänne oikea. Ruovedellä pitää tarjota kaljaa, ristikkoperunaa ja huippuesiintyjiä ilmaiseksi, muuten on liian "hienoa". Henkilökunta Piisissä oli parasta mitä voi saada ja ruoka huipputasoa eikä todellakaan kallista. Tyhjät pöydät eivät vaan maksa kuluja edes Ruovedellä.


      • Röh.röh

        Niinpäniin, osuit naulan kantaan, turha "viskoa helmiä sioille" jotka mudassa rypevät. Olutta, lihapiirakkaa ja rämärokkia.


      • öhöhooh
        EttäNäinnn kirjoitti:

        Et tainnut koskaan käydä Piisissä? - Mutta juu, yrittäjien konsepti ei kyllä tosiaan ollut tänne oikea. Ruovedellä pitää tarjota kaljaa, ristikkoperunaa ja huippuesiintyjiä ilmaiseksi, muuten on liian "hienoa". Henkilökunta Piisissä oli parasta mitä voi saada ja ruoka huipputasoa eikä todellakaan kallista. Tyhjät pöydät eivät vaan maksa kuluja edes Ruovedellä.

        Luetko lehtiä? Vai katseletko vaan kuvia? Aamulehti kirjoitti kyllä aivan muuta kyseisen ravintolan ruokatarjonnasta. Eikä arvostelijana tainnut olla ruovesiläinen lihapiirakan purija tai hod dogin nuoleskelija..


    • Yks.Jamppa.vaan

      Aijaijai kun taas tulee kesä ja pääsee kännäämään laivarantaan. Kunhan pääsen kesälomalle vedän rannassa kaljaa aamusta iltaan. Ja jos nälkä tulee se kuitataan makkaralla ja ranskiksilla. V-tuun hanhenmaksa ja kaviaari YÄK!

    • Karjala100pack

      Nonniin, siinä se tuli asiantuntijan näkemys varsin tyhjentävästi. Karjalaa hattuun erinomaisen rockinräykytyksen mäiskeessä. Vaikka kukaan ei kuuntele. Vaikka jokainen huutaa päissään joko vierustoverilleen tai omaan tuoppiinsa. Tällä mennään uskokaa nyt jo.

    • Herra_H

      Pistäkää jo koko kunta kiinni. Tampereelta löytyy palvelut ja viihde.

    • Kilkkukello

      Viime kesänä laivarannassa erittäin hyvä ruoka ravintolassa. Ruokalista vähän vaihtuikin ja tarjoilu pelasi jopa ruuhkassa. Ja hyvää ohjelmaa, ainut miinus ettei mainostettu missään. Sattumalta osuttiin paikalle useasti, kun hyvä musiikki soi. Toivottavasti saavat ensi kesäksi yhtä hyvän ravintolan pyörittäjän, niin ei ole mitään sisäpiirihauskaa, kuten Ruovedellä aikaisemmissa ravintoloissa ja laivallakin. Jos ihmiset viihtyvät ja juovat ja syövät ja tulevat uudestaan viettämään aikaa. Niin yksinkertaista se on ravintolan meneatyminen. Turha syytellä asiakkaita

    • Melusaastetta

      Ja mitähän se hyvä musiikki sitten mahtoi olla, hirveetä rokin räykytystä vaiko peräti itse laulava kansanedustaja kitaroineen rallatuksineen? Mulla on mökki lähistöllä veten äärellä ja täytyy sanoa että mielellään ei emännän kanssa viikonloppuisin siellä olla kun räykäävät tätä melusaastetta kilometrien päähän ympäristöön. Kun me ei haluta kuulla, olis edes joskus jotain kivaa ja tyylikästä mutta kun aina sitä samaa jytkettä ja liian lujaa!

    • Ditiudiuti

      Kannattais myydä se mökki ja ostaa Kurun korvesta uusi. Kevät tulee ja mökkikauppa käy

      • Korvatulpat

        Vaikea myydä jos räminää ja känniörvelöiden huutoa kuuluu taustalta


    • Anna.mun.kaikki.k

      Uusia asuinalueita suunnitellaan kirkonkylään, hohhoijaa, jo on taas vauhti päällä. Kun ei olemassaolevia satoja tonttejakaan saada myytyä???

    • keiturirules

      Mikäs juttu tuo rantaravintolan ala-arvoinen touhuilu on? Oliko ostajan tarkoituksena vaan ajaa alas ruoveden ja muroleen paikat? Jos niin miksi? Ei vaan ole ensimmäistäkään hyvää sanomista kuullut kummastakaan. Ruoveden paikassa kävin juomassa kylmän kalliin kahvin ja ensivaikutelma tosiaan oli ihan jotain muuta kuin viihtyisä rantaravintola.

      • Joopajoopajoopa

        Hiljaiset olivat ravintolat ja koko laivaranta eilenkin. Tiedän monia jotka ovat luopuneet hankalasta ja epämukavasta veneestään, vaihtaneet sen mökkiin tai käyttävät senkin rahan matkusteluun ilman rasitteita ja huolenpitohuolia. Jos joku kuvitteli että muutama moottoriveneilijä pystyy takaamaan kannattavan ravintolatoiminnan Ruoveden laivarannassa on tyhmä tai hullu tai molempia. Laivarantaan on hakattu ja hakataan edelleen isoja summia rahaa, jossain vaiheessa pitäis alkaa vähän miettimään löytyykö sijoitetulle pääomalle tuottoa???


    • pysyyPoissa
      • Malka

        Myös ns kesäasuntoihin jäteastiat! Kaava-alueella Ruovedentien pohjoispäässä on useita asuntoja joihin ei ole hankittu astioita,vaan käytetään sukulaisten ja tuttavien asuntojen jätekuljetuksia hyväksi.
        Käytetään kerros-rivitalojen astioita röyhkeästi hyväksi.
        Näissä monissa taloissa riittää tyhjennys 2 kertaa kuussa,mutta nämä asiattomat roskientuojat aiheuttaa satojen eurojen kustannukset kun astiat on tyhjennettävä viikottain.
        Kenen viranommaisen työhön kuuluu valvoa jätekuljetuspinnareiden touhuja?
        Rehellisyyttä myös jäteasioissa koska eihän se voi olla näin?


    • hienotkojut

      Että ei löytynyt laivarantaan työttömiä paikkakuntalaisia. Elinkeinoasiamies Laukkasen sukulaislikka vai onko peräti tytär pääsi kuitenkin :D ja on Tampereelta. Toi elinkeinoasiamiehen touhu on muutenkin avutonta, soitteli muutamalle yrittäjälle et aletaanko pitämään kojuja. Kovin on salaista ja sisäpiirin hommeleita Ruoveellä.

    • RistoRantu

      Sitkeä huhu velloo että Piisin tiloihin olisi tulossa uusi yrittäjä, ootteko kuullunna?

      • Tarkkailijaa

        Ei kai vaan Jouni Neste. Hänhän se ostaa kaiken, mikä on myynnissä.


    • Hyväuskoinenhölmökö

      Talon ostaminen on silkkaa typeryyttä, tilojen vuokraaminen hulluutta. Kukahan nero seuraavaksi tärvää rahansa siinä?

    • popopopopopopoon

      Joo, eiköhän lieran tai biisin kohtalo ole maatua siihen sijoilleen. Sääli että nordean pankkitilan muutos ravintolaksi oli myös näitä ruoveen varmoja juoruja.

      • visuun

        Juoru lähti siitä kun viime kesänä oli lehti-ilmoitus Ruovesilehdessä. Noitakäräjien aikaan oli tapahtumaa Kruunutalon pihalla ja samalla kerrottiin uudesta ravintolasta. Visuvedelle!


    • ällöttävää

      Onkohan teknisen osaston päättäjiltä menneet tulpanjohdot sekaisin ihan vaan päätellen noista paikallisten kaivinkonemiesten suojatyöpaikoista? Mitä järkeä on taputella kaivinkoneella kävelytien reunoja viikko tolkulla, varsinkin jos paikat kaivetaan auki sähkön ja vesijohdon takia. Ja runebergin lähde sitä remonttia huutaisi, ei tie sinne.

      • rahastustakin

        Ällöttävää on aivan oikeassa mielestäni. Työn jälki on tyydyttävää mutta aika joka reunojen kalvamiseen käytetään on käsittämättömän pitkä. Päivän työn määrä on vähäinen.
        Jonkun pitäisi valvoa kesällä ja talvella näiden urakoitsijoiden töitä.
        Pitäisikö nämäkin työt kilpailuttaa ?
        Kalusto pitäisi myös arvioida,ettei vanhoilla romuilla rahasteta kuntaa.
        Jos kunnaninsinööri on pihalla nykyaikaisten koneiden työtehoista,jotka ovat tehoiltaan ammattimiesten käsissä huippuluokkaa,niin valvojaa pitää vaihtaa.


    • on.on

      Totta tuokin

      • Ymmällään

        Onko nimimerkki ällöttävällä hyvia neuvoja siitä kuinka lähdettä remontoidaan?


      • ällöttävää
        Ymmällään kirjoitti:

        Onko nimimerkki ällöttävällä hyvia neuvoja siitä kuinka lähdettä remontoidaan?

        No lähdetään vaikkapa irtonaisen maa-aineksen ym ajan saatossa lähteeseen joutuneen töryn poistamisella imuroimalla.


      • Ymmällään

        Jaa Nilfiskillä vai Hooverilla? Runebergin lähteessä ei mielestäni juuri törkyä ole. Suurin syy lähteen hiipumiseen on juuri nuo takavuosina kuntalaisten vaatimuksesta tehdyt "kunnostustoimet" kuten levien poistaminen ketjuilla vetämällä yms. järjettömyydet. Luonnontilassa olevaan lähteeseen ei ihmisen pidä koskea tai käy juuri niin kuin Runebergin lähteelle.

        On täysin luonnollista että lähteet puhkeavat ja sammuvat pohjavesien korkeusvaihteluiden mukaan. Siinä ei paljon imuroinnit auta kun pohjavesi lakkaa joissain paikoin pulppuamasta maanpinnalle.

        Runebergin lähteessä ei enää kovin montaa lähteen "silmää" ole, joten lähteeseen tulee ympäröivlltä pelloilta (Pro Agria!) enemmän haitallisia valumavesiä, kuin lähde pystyy itse tuottamaan. Tämän takia lähteen vesi ei enää ole juomakelpoista. Tuohon asiaan ei kunta pysty vaikuttamaan. Lähteelle menevän tien päällystämisen järkevyyteen en ota kantaa.

        Runebergin Ruovedellä oloaikana on Näsijärven keskiveden korkeus ollut yli metrin nykyistä korkeammalla, joten tuo lähde on siihen aikaan ollut järven pohjalla. Runebergilla on täytynyt olla kahluusaappaat jalassa jos on siellä tuohon aikaan käynyt.


    • Mitä.nyt.Ruovesi

      Mitäs nyt Ruovesi, onko kaikki hyvin? Kukaan ei ole vähään aikaan valittanut mistään? Mitä sinne muinaiseen kotipitäjääni kuuluu? Oletteko tyytyväisiä uuteen valtuustoon? Onko kunnan palvelut ok? Onko yksityiset palvelut ok? Onko töitä nuorille? Onko riittävästi rakennettuja tontteja sillä kohta muuttovirrat kääntyvät kaupungista takaisin maalle?

    • Taistelu.on.hävitty

      http://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005357956.html
      Muuttotappiokuntien epätoivoinen taistelu tontin ostajista, Ruovesi päässyt taas otsikoihin negatiivisessa mielessä. Hirveät summat hakattiin rahaa Kautun tontteihinkin, nyt niitä tyrkytetään ilmaiseksi. Tämä ei estä kunnan johtoa ja virkamiehiä suunnittelemasta lisää omakotitontteja, voihan PYHÄ SYLVI!

    • kahviotalvella

      Vinkkinä paikalliselle laulavalle kukkakauppiaalle: Aukaise kahviosia arkisin vaikkapa klo 9.00, sitä aikaisemmin ei siellä käy kuitenkaan oikeita asiakkaita, älä eriarvoista asiakkaita, jokaisella siellä käyvällä on vara maksaa sama hinta kahvistaan, tytöt kyllä ehtivät siinä kahdessa tunnissa väsätä lounaan valmiiksi. Ja sitten säästyneillä aukiolotunneilla pidät kahviotasi auki myös sunnuntaisin!! Vaikka vain kirkonmenojen jälkeen, ei seisovia pöytiä, ehkä hampurilaiset tms.. Niin ja eikä se laulaminenkaan kuullosta niin komealta kuin ehkä itse kuvittelet..

    • Kahvihammasta.kolottaa

      Toivottavasti kylään saadaan kahvila joka on auki niin kuin kahvilat muuallakin, aamukuudesta iltakymmeneen. En ymmärrä miksei tämä onnistu?

      • Hei.haloo

        Samaa mieltä. Nythän kahvilat menevät kiinni viiteen mennessä, yksi jopa neljältä(!). Sitten ei ole illalla mitään. Laivaranta sulkee ovensa tässä kuussa yli puoleksi vuodeksi. Eikö kannattaisi pitää auki talvellakin, kuumalla kaakaolla ja munkilla kävisi tuhansia tyytyväisiä jäällä liikkujia talven aikana!


      • kahvoitakolisää

        Piisihän oli aluksi aamusta iltakahdeksaan. Muttakun ruovetisille ei mikään kelpaa. Semmoista kahvilaa ei ole olemassakaan mikä täällä kannattaa. ja vetää väkeä talvellakin. Pitseriasta kai kahvia saa mutta kastaa pitää pitsalla. Ai niin, onhan kiinalainen ravintolakin illalla auki.


    • työilmapiirihuonoko

      Elinkeinoasiamies on irtisanoutunut. Kuinka huono työilmapiiri kunnassa oikein on, tuntuu että joka toinen virkaa tekevä on vuorotteluvapaalla, irtisanoutuu vähän ajan päästä tai muuten vaan sairaslomalla. No, mitkä tuon viranhaltijan saavutukset oli vuoden aikana? Muutama yritysvierailu, ne on lueteltu jossain pöytäkirjassa ja laivarannan kesätori joka oli fiasko alusta alkaen.

      • Kovaa.maata

        Totta on ettei mitään maata järisyttävää saanut aikaiseksi, toisaalta yrittäjäthän tämän kylän nostaa eikä mikään yksittäinen virkamies. Hänen ja hänen virkansa varaan asetettiin täysin epärealistisia odotuksia, hirvittävä rummutus oli hänen virkansa täyttämiseksi. Ehkä hän kyllästyi tähän yleiseen negatiiviseen ilmapiiriin ja saamattomuuteen, yrityksiä ei vaan synny koska ihmiset eivät halua niitä perustaa eivätkä olemassa olevat yritykset halua investoida. Uutta elinkeinoasiamiestä ei kannata enää rekrytoida, yritysneuvontapalvelut kannattaa ostaa jostain yksityiseltä siinä mittasuhteessa kuin niitä tarvitaan.


    • En.ole.robotti

      Elinkeinoasiamiehen virka maksaa kuntalaisille 70-80 000 euroa vuodessa, jokainen voi vähän päätellä onko rahoille saatu vastinetta...

    • Liera.takaisin

      Liera takaisin!

    • niskaapakottaa

      Joo! Liera takaisin joidenkin muiden kuin niskojen pitämänä! vatsa ei enään kestä viron viinoja.

    • Poponpoponpoo

      Liera!Liera!Liera!

    • kaljaajakaraookkee

      Kukkapaikan kahvio/ruokalasta karaokebaari!!!! Voisi kukkakauppiaskin ottaa oppia muilta tuohon lauluharrastukseensa.

      • franksinatraa

        Hirveää kuunneltavaa, eikun.


    • Piisitakaisin

      Totta! Ei osaa laulaa ol-len-kaan. Ja samaa mieltä, meidän kahvilat ja ravintolat on ihan p-seestä.

      • pian-tyhjä-kylä

        Mitä paskaa jauhatte. Sen vähän mitä olen kuullut, niin puutarhuri laulaa tosi hyvin. Taidatte olla kateellisia. Ruovesiläiset ovat kateellisia ihmisille jotka jaksavat yrittää ja harrastavat vielä jotain. Onnekseni olen muuttanut pois Ruovedeltä. Jos olisin puutarhuri lähtisin muualle yrittämään ja lauleskelemaan. Eihän siellä kukaan viihdy ja menesty. kun ollaan haukkumassa ja juoruilemassa kaikista.


      • franksinatraa
        pian-tyhjä-kylä kirjoitti:

        Mitä paskaa jauhatte. Sen vähän mitä olen kuullut, niin puutarhuri laulaa tosi hyvin. Taidatte olla kateellisia. Ruovesiläiset ovat kateellisia ihmisille jotka jaksavat yrittää ja harrastavat vielä jotain. Onnekseni olen muuttanut pois Ruovedeltä. Jos olisin puutarhuri lähtisin muualle yrittämään ja lauleskelemaan. Eihän siellä kukaan viihdy ja menesty. kun ollaan haukkumassa ja juoruilemassa kaikista.

        Kaikki ei voi tykätå, hyvä että sinä pidät laulusta. Mitäs muita juoruja nyt olisi. Ai niin, jotkut yrittäjät muuttavat asuinpaikakseen esim. Tampereen. Juorut ei kerro miksi.


      • kiristääkövannepäätäsi
        pian-tyhjä-kylä kirjoitti:

        Mitä paskaa jauhatte. Sen vähän mitä olen kuullut, niin puutarhuri laulaa tosi hyvin. Taidatte olla kateellisia. Ruovesiläiset ovat kateellisia ihmisille jotka jaksavat yrittää ja harrastavat vielä jotain. Onnekseni olen muuttanut pois Ruovedeltä. Jos olisin puutarhuri lähtisin muualle yrittämään ja lauleskelemaan. Eihän siellä kukaan viihdy ja menesty. kun ollaan haukkumassa ja juoruilemassa kaikista.

        Olet luultavimmin kuullut ns. laulua liian vähän kun sitä kehut. Ja kun olet ulkopaikkakuntalainen niin kerrotaan tiedoksi että puutarhurihan on jo muuttanut pois ruovedelta eli veroeurot hänen harrastelustaan kilahtaa muualle kuin ruoveden kirstuun. Sääli sinänsä että niinkin hyvällä paikalla oleva kahvilakiinteistö on sellaisten hallussa jotka eivät sitä toimintaa kehitä, pikemminkin jarruttaa ja kovaa!


      • enarvosta

        Muuttanut asuinpaikkansa Tampereelle, todellisuudessa ei siellä asu. Hienoa toimintaa, yrittäjähän ei ole vaihtunut Kukkapaikassa.


      • Ahdasmieli

        Tarviiko niistäkin verorahoista ihan loputtomiin jauhaa. Todennäköisesti mielipiteenne on ollut sama jo ennen muuttoa. Mitäpä jäädä tulee makaamaan?


      • Veronmaksajaminäkin
        enarvosta kirjoitti:

        Muuttanut asuinpaikkansa Tampereelle, todellisuudessa ei siellä asu. Hienoa toimintaa, yrittäjähän ei ole vaihtunut Kukkapaikassa.

        enarvosta-suojele yöuniasi, lakkaa murehtimasta asiaa :)


      • höpöhöpöhöp

        Kyseinen kukkakauppias osaa kyllä itse arvostella niin työntekijöiden palkkauksen kuin kunnan toiminnankin. Pitäisiköhän hänen ottaa ne sateenkaarisilmälasit pois päästänsä ja katsella ympärilleen miksi ei väki poikkea kaupoille tai kaffeelle. Alkaen vaikkapa kauppaliikkeen ulkopuolen siisteydestä.


      • Jaajaajaaj

        Niin tekee, omalla naamalla ja nimellä. Samoin yritys pyörii tai on pyörimättä omalla rahalla ja työllä.


      • sätsätsät

        Paikkahan olisi loppunut jo aikoja sitten jos itse isäntä olisi kassamyyjänä. Ja eiköhän ruoveden kunta ole ojentanut auttavaa kättään jonkin verran tällekkin "yritykselle"


    • Lähiruokasafarilla

      Olitteko lauantaina 16.9.-17 Helvetin portin kioskilla?
      Oli aika käsittämätön show kun eläintilan isäntä (?) yritti mönkijällä saada kiinni tilalta karanneet vuohet. Äijä ajeli silmälasit huurussa kikkaratukka liehuen kioskin ympärillä, maantiellä ja parkkipaikalla käsittämättömän kovaa ihmisten keskellä. Tulos - ei muuta kuin kauhea meteli, huutoa, kiroilua ja ruopimisjälkiä. Mitään ei saanut meuhkaamisellaan aikaiseksi.
      Emäntä tuli sitten kioskista ja todella helposti talutti nuo kolme kilttiä ja uteliasta vuohta pakun kyytiin.

      Että tälläinen show turisteille.
      Kai ne niitä strutseja ja villisikoja paremmin kohtelee. Tilan eläintenhoitaja vaikutti ainakin mukavalta ihmiseltä. Ei mikään höyrypää niinkuin mönkijäkuski.

      • pestytlautaset

        En käy juuri kirjoittamastasi syistä kyseisessä baarissa. Hyvä sinänsä että muuttivat täältä kylältä sinne keskelle ei mitään..


    • Rilly

      Voi lopettaa arvostelut laulusta ja muusta. Ei ole mikään ihme että täällä ei ole hyvää ravintolaa iltaisin ja viikonloppuisin. Ruovesiläisten vaatimuksia ei pysty kukaan täyttämään. Täällä on ollut huonokäytöksistä ravintolanpitäjää, jonka kaverit on pitäneet hauskaa. Muut ihmiset käyneet kun muutakaan ei ole. Sitten on ystävälliset yrittäjät, ravintolassa kiva käydä, mutta ihmiset ei käy kun täytyy vähän kadehtia ja keksiä kaikkea valitettavaa. Sitten voidaan taas valittaa kun ei ole ravintolaa. Tämä on Ruovedellä ihmeellinen ilmiö, ilkeitä ja ikäviä ihmisiä suositaan. Positiivisia ja ystävällisiä ihmisiä ei haluta tänne. "Tehdään niinkuin rosvot määräilee"

      • Eikuulukohtalauluakaan

        Kyllä, siltähän tämä vaikuttaa, karu ja hedelmätön maaperä, myrkyllinen ilmasto yrittää mitään, hiljaisemmaksi vaan käy nämä selkoset...


      • Ruovesi-eienääikinä

        Kovin on pienet murheet ruovesiläisillä. Keväällä kolotti kahvihammasta, näyttää kolottavan edelleen. Sumpinsaantitaktiikassanne on tosin jonninverran hieman hiomista. Jos on kova tarve, laittakaa vuorostaan oma raha haisemaan ja koittakaa onneanne! Yks kadehdittu kiinteistökin varmasti myynnissä jos hinnasta sopuun pääsette, onhan se huippupaikalla vai mitä.


      • leivonnaisia

        Eipä nuo baarit tai ravintolat näytä pärjäävän ympäristökunnissakaan. Ikävää että ruovesi vaan imuroi nää kummallisimmat yrittäjät paikkakunnalle. Onneksi laivan väki on suht selväjärkistä, rantaravintola meni ketuiksi omistajavaihdoksen myötä, piisi oli mikä oli.. Poposta saa suun kostuketta jos sattuu olemaan auki.. Kukkapaikka.. No joo. Vanhat käntyt vitriinissä ja epäsiisti
        ympäristö. Repikää siitä! Ottakaa eväät mukaan jos tulette Ruovedelle!!


    • johonkinrajavedettävä

      Mitäs muuten tää puutarhuri/kahvilanpitelijä ruoveden liiiionsseiden toiminnassa on mukana jos ei ees ole ruovesiläinen? ( lähde: ruovesi-lehti)

    • kaverillekanssa

      Ihmetyttää elinkeinopäällikön valinta. Mistä hän valittiin? Oliko haku? Missä ilmoitettiin? Elinkeinopäällikkö valittiin irtisanoutuneen elinkeinoasiamiehen tilalle. Kävikö niin että työilmapiiri oli kunnassa huono ja Laukkanen ei viihtynyt. Näin kunnan johto sai mieleisensä virkamiehen tilalle, missään ilmoittelematta. Kyseinen henkilö haki elinkeinoasiamiehen virkaa silloin kun Laukkanen valittiin. Vetänyt MTK:n projekteja mm. löyfä läheltä ja näytöltä. Projektin näkyvin osuus lienee pari näyttötaulua keskustan liikkeissä. Valitun piti alkaa vetämään uutta projektia valovoimaa ruovedelle. uka sitä lkaa vetämään? Ja hmmm. MTK:n Ruoveden varapuheenjohtajana sai 2 projektia vetääkseen. Piiri pieni pyörii Ruovedellä.

      • mitäkaikkeavielä

        Ihmetyttää kyllä. Eikös kunnan virat pitäisi olla julkisesti avoinna vaikka sitten joku olisikin jo virkaan tai toimeen valittu sisäpiiristä. Olisiko kunnanjohtajan puuhastelua, haalii näitä onnettomia suojakilvekseen, on sitten itsellään aikaa vaikka... pr työhön kunnan hyväksi!!


      • Ihmetouhua

        Aljetaanko taas puhua virkavirheestä? Ja kun niitä virheitä alkaa olla jo ennestään kasassa ihan riittämiin.


      • tosiihmeellistä

        Ei ole kuulunut, milloin johdannaissotkut ovat käräjillä. Paikallinen lehti kirjoitti joskus, että tutkinta on tehty ja asia siirtynyt syyttäjän harkintaan. Tuleekohan tästäkään miljoonien tappiopelistä tuomiota. Me maksetaan tämäkin kai


      • luddekat

        Oon käsittänyt että yrittäjät ei olleet tyytyväisiä pois lähteneeseen elinkeinoasiamieheen ja kehottaneet hänen katsomaan peiliin, jolloin hän irtisanoutui. Uusi korvaaja ei ole elinkeinosasiamiehen virassa eikä elinkeinopäällikkökään vaan kehityspäällikkö, eikä se kai ole kunnan virka vaan toimi - olikohan vielä määräaikainen, joten ei siihen avoimjeksi julistamista kai tarvita.


      • odotellaanihmettä

        Kuka on se ihmemies/nainen joka saa olemassa olevat yritykset Ruovedellä kukoistamaan, lisää yrityksiä? Sellaista ei valitettavasti ole olemassakaan. Vähenevä vanheneva väestö, tänne ei ole nuoremmalla väellä mitään asiaa muuttaa. Hienoa että Ruoveden yrittäjät auttoivat kunnan johtoa ottamaan Laukkasen tilalle pätevän henkilön. Odotukset on kovat! Ihmenainen vissiin mutta johdon pirtaan enempi sopiva? Piiri pieni pyörii, pari henkilöä pyörittää Ruovettä kuin omaa firmaansa.


    • kaaatuuuu

      hiljasta ollut.kai ne nyt on kaikki kavereita keskenään ja painetaan villasella.ja joka piirimikäpyörii siellä orivesiläinen eeva.kyl ne hommat vähenee kun omat päättäjät ajaa terveydenhoitoa virroille.kyl huonolta näyttää.ja majakan vanhukset huhn mukaan virroille samoin kaukokoti.hys päättäjät on hiljaa.nouseehan uusi pytinki viereen kelle.

    • tuleapuunanita

      Onko neste virtolaisten juoksupoika/kätyri?

    • kysyyyyy

      nämä päättäjät jotka liputtaa terkarijuttuja virroille.maksateko firmanne ja omat veronne naapuriin .

    • kukanoitaoikeinkeksiikin

      No nyt ruovesi pelastuu kun ollaan haettu oikein oppia keskisvesalta saakka!!!
      Ja oikein 2 päivää!! Olisikohan piisin kylmä terassi ollut parempi paikka jos nyt kunnantalolta
      jonnekkin olisi pitänyt matkustaa ..

      • Ylitöitäkövielä

        Päivärahojen vuoksiko 2 päivää?


      • Heidän.työnantajansa
        Ylitöitäkövielä kirjoitti:

        Päivärahojen vuoksiko 2 päivää?

        Varmaan että sai tehdä ostoksia työajalla


    • juuuupaa

      vähän lomailleet.kukahan makso.

    • Idealisti

      Hupaisaa luettavaa nuo "ideapajan" väläykset(Ruovesilehti 11.10.). Toivottavasti saavat aikaiseksi riittävän ison vastaanottohallin johon kaikki uudet innokkaat yrittäjät työntekijöineen saadaan mahtumaan. Esim jäähalli olisi varmasti liian pieni.

      • nouseese

        Samaa naureskelin, hienoja ideoita! Ja otetaan 20 asukasta eikä päästetä niitä pois :D Ihan kuin lapsoset olisivat listanneet asioita. Mutta katsotaan mitä uusi elinkeinopäällikkö saa aikaan. Hänen valinta herättää muutaman kysymyksen myös. Virka ei ole ollut haussa, valittiinko kunnan silmäätekeviä miellyttävä henkilö. Piiri pieni pyörii, joka helvatan kissanristiäisissä tekninen johtaja, kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja. Hmmmm


      • Liisukainen

        Se on kehityspäällikkö, eikä se ole virka.


      • Airamsyttyy

        Tosiaan, välillä näyttää kuin siinä olisivat lapset hiekkalaatikolla leikkimässä kukkulan kuningasta(kuningatarta). Tärkeintä on esilläolo, nuo jutut on kyllä ala-arvoisia ja lapsellisia. Kyseisen pajan väläykset eivät olleet edes uusia, esitetty on jo vuosia sitten, vaan kukaan ei toteuta esim luontokeskusta ritoniemen navettaan koska siinä ei ole mitään järkeä eikä se tule kannattamaan. Jos luontokeskus halutaan tulee se rakentaa tietenkin Helvetinjärven kansallispuistoon. Ja käsittääkseni Metsähallitus olisi sen toteuttanut ajat sitten jos sillä olisi mitään kannattavan toiminnan edellytyksiä. Entä luxus hankkeet, heh heh...


    • hamelyheneebileetparanee

      Missäs kokouksesa kunnanvaltuutetut ovat antaneet luvan palkata tuollaisen "kehityspäällikön" ja hänelle laukunkantajan?

      • asianvierestä

        Ei kai määräaikaiseen toimeen lupia tarvita valtuustolta kun se ei ole virka? Eikös niitä lupia tarvi sillon kun perustetaan joku uusi virka tai haetaan täyttölupaa vanhaan?


      • kaverillekanssa
        asianvierestä kirjoitti:

        Ei kai määräaikaiseen toimeen lupia tarvita valtuustolta kun se ei ole virka? Eikös niitä lupia tarvi sillon kun perustetaan joku uusi virka tai haetaan täyttölupaa vanhaan?

        Jaa-a, eikös elinkeinoasiamiehen virka ollut määräaikainen. Uus toimenhaltija tekee samoja töitä määräaikaisena, joten?


      • Pupsikka
        kaverillekanssa kirjoitti:

        Jaa-a, eikös elinkeinoasiamiehen virka ollut määräaikainen. Uus toimenhaltija tekee samoja töitä määräaikaisena, joten?

        Virka - toimi. Eri asia.


      • piiripyörii

        Savustettiin edellinen pois ja saatiin mieluinen tilalle. Samat työt hänellä. Nice! Näin toimitaan Ruovedellä ja piiri jatkaa pyörimistään.


    • luuisuuuu

      ne pittää omia kekkereitä.ja palkka juoksee.kunnantalolla alkaa oleen tungosta.hyvä veli järjestelmä toimii.ja kukaan ei saa mitää järkevää aikaan.tuuli liikuttaa huulia.

    • kellokortintarkastaja

      Miksi kunnantalon aukioloajat ovat klo 8.00-16.00 , kun muualla yleensä klo 9.00 alkaen.Tekekö koko kunnantalon väki jatkuvaa ylityötä?

      • Kellokortitsyyniin

        Tekivät kuulemma 15 min päivässä. Onko Kikyn työajan pidennyskin Ruoveden kunnantalolla ylityötä?


    • haloja

      Eikös siellä ole ollu jo vuosia joustava työaika? Eli jotkut tulee klo 8 , toiset 9 ja lähtevät sitten kun tinki on täysi???

      • eiviitsivastata

        Kummallista on ettei viranhaltijoita saa puhelimella kiinni. Edes keskus, joka on Virroilla ei tiedä mistä saa kiinni. Kännykäthän kaikilla on kuitenkin.


      • eilöydy
        eiviitsivastata kirjoitti:

        Kummallista on ettei viranhaltijoita saa puhelimella kiinni. Edes keskus, joka on Virroilla ei tiedä mistä saa kiinni. Kännykäthän kaikilla on kuitenkin.

        ne kokoustaa keskenään.


    • Rahaasevaanon

      Sivistyslautakunta on uuden päiväkodin rakentamisen kannalla. Perusteena on toiminnallisuus, lasten ja työntekijöiden mielipide. Sivistyslautakunta näkee tärkeänä että vanha päiväkoti saa arvonsa mukaista käyttöä tulevaisuudessakin.(Ruovesilehti 18.10.) Onkohan mietitty pätkän vertaa mitä se uusi käyttö voisi olla? Ja ohitetaanko tässä se tosiasia että vanhaa ei missään nimessä pureta vaan se tulee peruskorjata uutta käyttöä varten? Ja ennustan että jos joku erehtyy esittämään purkamista vaiennetaan hänet vetoamalla kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen rakennukseen. Uuden päiväkodin hinnaksi tulee siis tällä logiikalla myös vanhan peruskorjaus ja ylläpito. Puhutaan huikeista rahoista. Miksei vaan korjata vanhaa ja säilytetään samalla se "kulttuurihistoria"?

    • rahhaakoon

      vanha korjata .jäitä hattuun sivistys.

      • Pusunrinne

        Ja suoristetaan se Visun uimarannan vessa, eikö niin?


      • Vatupassinäyttää

        Ilmoittakaa asiasta Jouni Nesteelle, niin huussi on jo huomenna suorassa. Hän hoiti uudet katujen nimetkin seuraavana päivänä navigaattori en karttoihin.


      • Deletefani

        Ja puretaan Pusunmäeltä se A-talo, joka itse asiassa päätettiin purkaa jo vuosia sitten. Kaiken järjen mukaan talolla tienatut rahat pitäisi käyttää nimenomaan tuon talon purkamiseee ennen kuin huomataan, että rahat on taas loppu. Olisi edullista purkaa useampi talo kerralla.


      • JokkeLitku

        Joo, puretaan kaikki. Myös se vessa.


    • kiirettä

      kyllä kivempi käyttää vessaa kun lorottaa nurkkapieliin.ei ole omassa kylässä miestä joka hoitas hommat loppuun.suojatie jäi myös.ei välitetä kun vain siitä et omat nurkat kiiltää.

    • ettäonpimeetä

      Onkohan kyröviita jo suunnitellut viran hakua mänttä-vilppulasta? Sopisi sinne varmaan hyvin , muitten tuuliviirien joukkoon. JA työmatkakin lyhenisi sieltä Juupajoelta. Kannatan!! Sitten ruovettä johtamaan voisi kutsua virtain johtajan. Tai eihän se tarvi johtajakaan olla, kaikki virtolaiset käy kun ovat niin viisaita.

    • Mielipuoliterve

      Tällä palstalla huudellaan piilosta, puhutaan p-kaa, panetellaan, lyödään, levitetään valheellista tietoa ja levitellään ikäviä juoruja jotka ovat yleensä vielä väärää tietoa. TÄÄLLÄ MYÖS TEKEYDYTÄÄN TOISEKSI HENKILÖKSI, annetaan ymmärtää jonkun kirjoittelevan täällä vaikkei kyseinen henkilö olisi palstalla ikinä käynytkään, jne...Uskon että tolkun ihmiset erottavat p-kan tosip-kasta ja osaavat suhtautua kirjoituksiin terveellä tavalla. Täällä on toisinaan myös hyödyllistä tietoa, mutta kirjoittajista saa kuvan kuin olisivat alati suuttuneita, kateellisia ja katkeria jostain. Näille ihmisille, kuten kaikille ruovesiläisille toivotan HYVÄÄ JOULUA JA MIELENTERVEELLISTÄ UUTTA VUOTTA!

      • uuttavuottakaikille

        Aika vähän on mainitsemaasi toimintaa täällä. Mitä tarkoitat, anna yksi esimerkki. Oletko yksi henkilö joksi joku on tekeytynyt? Hienosti esitit myös sinä asiasi, todella asiallista tekstiä. Ja tämä on sarkasmia.


      • olenMattiolenPekka

        "tekeydytään toiseksi henkilöksi..." Miten tuo on mahdollista kun täällä ei kukaan allekirjoita kirjoituksia nimellä?


      • Mielenrauhaateille

        Samaa mieltä, psykoterapiaan hopi, hopi! Vinksahtaneet ihmiset kirjoittelevat tänne kun eivät muuhun kykene. Usein riittäisi sekin että hankkisivat oman elämän.


      • psykoterapiaanko

        Tervetuloa vinksahtaneiden kerhoon!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe