Brexit takkuaa

Parta-Kalle

Britannia on Brexitin kanssa kuin entinen eksyksissä oleva mies tarpeellaan tienhaarassa: ei tiennyt minne meni, kusta tuli.
Erovalmistelua ei vieläkään ole alettu ja on laskettu, että valmisteluun tarvitaan 30000 virkamiestä (luit ihan oikein!). Entiset pääministerit Major ja Blair puhuvat uudesta kansanäänestyksestä. Skotlanti haluaa myös uuden kansanäänestyksen Britanniasta irtoamiseksi.
Pääomat ja kansainväliset rahoitusfirmat pakenevat maasta. Muu maailma, mm. Japani, asettaa erittäin kovia ehtoja kaupalle ja sijoitukseille. EU:lla tuskin on kostomentaliteettia, mutta takuulla pääsy sisämarkkinoille tulee maksamaan enemmän kuin jäsenyys.
Ja tällaista meininkiä toivovat Suomessakin jotkut EU-vastaiset tollot!

9

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • QED_

      Tollot iskivät sormensa perusteellisesti paskaan. Sitä se kansanäänestys on: kaiken maailman kansankiihottajat pääsevät villitsemään asiaa tuntemattomille valeita, joita nämä hyväuskoiset pitävät totena.Seurauksista ei tietenkään kanneta vastuuta.

      • Näin_sen_näen

        Populismi on pop. Vastuusta ei tietoakaan. Tyhmät rientävät hirveällä hurmiolla paskanpuhujien kelkaan. Kaikkein tyhmimmät eivät edes tajua tulleensa kusetutuiksi.


    • PolCom

      Ei se brexit todella kivuton ole. Veikkaisin kuten Matti Nykänen: se on siinä fifty-sixty, tuleeko ollenkaan. Ainakin pirunmoinen kaaos on sen suhteen Englannissa. Porukka ällistelee kuin krapulassa, että mitä helvettiä sitä tulikaan tehtyä.

    • Ökönömisti

      Eroneuvottelut alkanevat maaliskuussa. Suomessakin jotkut mölyävät ikään kuin brexit olisi jo tapahtunut.
      Skotlannissa on kovasti ollut esillä Grönlannin malli - Grönlantihan erosi EU:sta, vaikka muu Tanska jäi. Ongelmana tässä on valuutta, koska Iso-Britannia ei ole mukana eurossa, ja skotit haluaisivat euron. Myös Skotlannin itsenäisyysliike on vahvistunut voimakkaasti, ja uutta kansanäänestystä vaaditaan.
      Kyllä brexit on vielä monen mutkan takana. Englannissa ja Pohjois-Irlannissakin vaaditaan uutta kansanäänestystä, koska lupaukset brexitin hyödyistä ovat osoittautneet kuplaksi. Cornwellin alue Englannissa tuntee itsensä pahimmin petetyksi.

      • ulosEUsta

      • f-_ck.it

      • eu-eu-eu
        ulosEUsta kirjoitti:

        FIXIT TULEE,

        jotta Suomeenkin saataisiin työtä. Lopettakaa vanhan systeemin paikkaileminen. Ymmärrän, että liian moni eliittiin kuuluva menettää liian paljon, mutta nyt on kyse Suomesta, eikä mistään eliitin eduista. Uhraatte Suomen keinottelijoiden alttarille.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14587580/qiao-liang-quotusan-talouden-kuolinspiraaliquot

        Et taida olla ihan talousekspertti. MIllä ihmeellä sitä työtä tulee lisää EU:sta eroamalla, kun EU-alue on tärkein vientialue? Tullimuuriko sitä työtä vientivetoiselle Suomelle toisi? Linkisssäsi on muutamia vakavasti otettavia näkökohtia, suurin osa kuitenkin täyttä hölinää.


    • Pekko_Pakana
    • Critical_observer

      Theresa May sitten piti puheen, kaivoi verta nenästään. Ei ole uskovinaan, ettei pullasta voi poimia pelkästään rusinoita. Lupasi kyllän tuoda neuvottelutuloksen alahuoneen äänestettäväksi, mutta merkittävä osa kansasta vaatii neuvottelutuloksesta kansanäänestystystä. Ja skotit käyvät kuumana.
      Tuolla lähtöasenteella eivät britit neuvotteluissa menesty. EU on neuvottelukumppanina kova pala, melkein saletissa. Ja muut isot kuppakumppanitkin (Japani, Kiina, Australia jne.) tuntuvat olevan armottomia, koska brexitistä on niille hitosti harmia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe