Minnesotahoito vai mitä alkoholistille avuksi?

MitäVoiTehdä

Läheinen juonut vuosia ja ollut katkolla useita kertoja muutamia päiviä kerrallaan. Maksa-arvot huonot ja kroppa kärsinyt kaatuiluista. Nyt taas 6 promillen humalassa oli yön päivystyksessä ambulanssin viedessä, mutta heti seuraavana iltana samassa kunnossa. Juo aina kirkasta ja tiedottomaksi mahdollisimman nopealla tahdilla. Kun herää niin eikun taas juomaan lisää. Putket on pitkiä ja vedetään itseä lattialla kun jalat ei enää kanna ja silti lisää alkoholia vaan tajuttomuteen asti. Omasta mielestä mitään ongelmaa alkoholin kanssa ei ole, eikä pakkoa juoda tai riippuvuutta. Haluaa itsensä mukaan vaan juoda. Ei halua käyttää lääkkeitä esim. antabusta.
Miten tälläistä henkilöä voi auttaa joka ei ilman pitkän putken huonoa kuntoa halua mennä katkolle tai hoitoon tai ottaa lääkkeitä alkoholismiin, ja heti tullessaan parempaan kuntoon lähtee katkolta ja viikon parin päästä alkaa uusi putki??? Miten esim. Minnesotahoitoon voi mennä jos ei ole omaa halua? Onko jotain joka tehoaisi?
Eikö pakkohoitoon saa henkilöä joka juo jatkuvasti itsetuhoisesti itsensä päivien-viikkojen putkessa 5-6 promillen humalaan ja sammumispisteeseen ja jatkaa vaan hetättyään?

9

148

  Vastaukset

  • Moi!
   Tuohon ei auta mikään.
   Minnesotahoito tai vastaava ei toimi yhtään, jos alkoholisti ei halua itse raitistua.
   Kirkasta viinaa ja 6 promillea kuulostaa todella vakavalta.
   Kuolee koko ukko jos ei järkipuhe ala nopeasti auttaa.

  • Kuoltuaan koira tapansa parantaa :-/
   Viiden promillen känni on tappava määrä, puhumattakaan kuudesta promillesta.
   Veren alkoholipitoisuuden kohoaminen yli kolmen promillen aiheuttaa jo myrkytyskuoleman uhan suurelle osalle ihmisistä.
   Ei alkoholistia pakkohoitoon saa, jos ei esmeks puukkojen ja hirttoköysien kanssa duunaile. Sairas ihminen hän on, mut minkäs sinä tai kukaan muukaan sille mahtaa. Hän tekee omat valintansa. Tee sinäkin omasi.

  • Hyvästele läheisesi. Tee kaikki selväksi, sillä läheisesi tulee kuolemaan alkoholiin. Mikäli asut läheisesi kanssa, niin muuta pois. Hän aiheuttaa sinulle kärsimystä, sählinkiä, ongelmia. Voit toki yrittää pakkohoitoa, soita esim. Minnesota-keskukseen. Pyydä jostain apua, ainakin itsellesi.

   Lopeta läheisesi elämästä huolehtiminen. Et kai ole holhooja? Keskity oman elämän rakentamiseen.

  • Itse olen käynyt Minnesota mallisen hoidon läpi. Se on todella hyvä, tehokas ja hyvin yksinkertainen, mutta toimiva hoito alkoholismiin. Pysyvän raittiuden saavuttavien alkoholistien onnistumisprosentti on todella suuri verrattuna julkisen puolen tarjoamiin hoitoihin. Itse olen ollut nyt raittiina 2,5 vuotta.
   Mutta halun raitistua pitää lähteä alkoholistista itsestään. Hänen pitää itse tajuta tilanteensa ja myöntää ongelmansa. Kukaan muu ei voi sitä tehdä. Mikään hoito ei auta, jos alkoholisti ei sitoudu siihen 110%.
   Sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa, kun sinnikkäästi jatkaa puhumista hänen kanssaan hänen alkoholinkäytöstä ja siitä aiheutuvista ongelmista, terveyshaitoista jne. Ehkäpä hän joku päivä tajuaa tilanteensa ja on halukas tekemään asialle jotakin.
   Voimia ja jaksamista sinulle.

   • "Pysyvän raittiuden saavuttavien alkoholistien onnistumisprosentti on todella suuri verrattuna julkisen puolen tarjoamiin hoitoihin."

    Onkohan se hoidon kalleus syy/seuraus siihen, että motivaatio raitistumiseen ja sen pysyvyyteen on vahvempi kuin julkisen puolen hoidoissa?

    "Mutta halun raitistua pitää lähteä alkoholistista itsestään."

    Tästä olen samaa mieltä. Tuon kun oppii iskostamaan kalloon, niin eipä sitä tarvitse enää sen jälkeen turvautua minkään ulkopuolisen avuntarjoajan hoitoihin.


   • kyllä ulkopuolisista oikeanlaisista avun tarjoajista on hytyöä poikkeuksetta.


  • Kun juopon lamppu ei ole syttynyt tunnustamaan ja tunnistamaan omaa ongelmaansa, niin ei sellaisessa tilanteessa auta mikään ulkopuolinen apu olipa millaista hyvänsä.

  • On ihmisiä, jotka juovat itsensä hengiltä ja tiedostavat, että niin tulee käymään. Muiden on hyväksyttävä se, eikä tuhlata omia voimia mihinkään avunjärjestämiseen.
   Jos henkilö haluaa pysyä hengissä ja lopettaa alkoholinkäytön, niin silloin muiden apu voi olla tarpeen hoitoon ohjaamiseen.
   Jos lääkäri sanoo, että alkoholinkäytöstä johtuvat tutkimustulokset ovat hälyttävällä tasolla ja juominen pitäisi lopettaa kokonaan ja henkilö suuntaa vastaanotolta viinakauppaan, niin vähän on muilla tehtävissä.

  • Ensiksikin, Minnesota-hoito on todella tehokas hoitomuoto alkoholismiin.

   Toiseksi, tiedän joitain tapauksia joissa alkoholisti on saatu joko uhkailemalla tai muuten "pakottamalla" hoitolaitokseen, ja se "oma halu raitistua" onkin sitten löytynyt ensimmäisen hoitoviikon aikana.
   Kannattaa siis ainakin yrittää saada juoppo hoitolaitokseen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   264
   10723
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   189
   5720
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   5500
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4628
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   103
   3241