Kiitos "luonnonsuojelijat"

taisto.ja.stalin

Kontiolahdella on joukko parempia ihmisiä. Kutsuvat itseään "luonnonsuojelijoiksi". Heillä on oikeus pannan kuntalaisten valitseman valtuuston päätökset uusiksi. He tietävät. He osaavat.
Varmaan tuossa joukossa vihertää päältä raaputtaessa tulipunaista stalinismin sisustaa a la Satu Hassi.
Jos itsellä ei satu olemaan rantatonttia, niin ei sitä saa olla muillakaan. Ja se muiden haave estetään, olipa Kontioniemen lapsilla sitten kunnollisia päiväkoteja ja kouluja tai ei.
Kiitämme teitä teille luonteenomaisesta joululahjasta meille muille kuntalaisille.

51

665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rantatonttu

      Sekö se nyppii kun ei suana rantatonttii?

    • annameillesalmi

      Ja kuulemani mukaan näiden Luonnonystävien puheenjohtaja vaati poikkeusluvan kunnalta, että sai itse rakentaa talonsa vesistön rannalle!! Ja nyt torppaa kaikki kunnan suunnitelmat Kontioniemen alueella ja tekee lapsiperheiden elämästä täyttä helvettiä vuosikausiksi!

      • 68345

        Hieno ihminen. Tietysti harmittaa kun Höytiäisen rantaan tehneet tekivät komeammat talot. Halvatun rikkaat.


      • Etsilviisiin

        Teki vielä kaksikin samanlaista taloa. Kun uusi valmistui, vanha purettiin. Että näin luontoystävällistä.


    • luonnon.ystävä

      Viekää nyt nopeasti liito-oravan paskaa Kontiorantaan. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Ja muutama harvinainen perhonen joukkoon. Loppuu ne haaveet rakentamisesta.

    • perkeleee11

      Myös ELY-keskus valitti. On kyllä mukava tuollainen (suojatyö)virasto, jota ei kiinnosta kuin oman egonsa pönkittäminen ja kuntien tappolinja!!!

    • bokia.sulle.mulle

      Tuon ELY-keskuksen nimen voisi muuttaa BOK-keskukseksi. Eli Byrokratian Ongelmien Kasauskeskukseksi.

    • leppärousku

      Kai tässä on myös arvovaltakysymys. Vallantäyteinen johto on näreissään kun heidän esityksensä ei mennyt sukkana läpi.

      Vedotaan siihen että koulua ei voida nyt rakentaa.
      Ottakaa ne kolme tonttia pois ja eikun perustuksia tekemään.
      Niin yksinkertaista se on.

    • nykysuomea

      Joopa joo. Eihän maanomistajalla saa olla mitään oikeuksia omistamaansa maahan. Oikeudet ovat luonnonystävillä ja ely-virkailijoilla.

      • leppärousku

        Kaavoituksella maan hinta nousee ilman että maanomistajan tarvitsee tehdä mitään.
        Kunnan pitäisi yleisesti ottaen hankkia raakamaata ja kaavoittaa itse alue. Näin kaavoituksen hyöty jää kunnalle, kun hyöty nyt menee maanomistajalle.


      • paskatatti

        Joo ja sosialisoidaan kaikki yksityisten maat, kaavoitetaan ne täyteen kunnan vuokra-asuntoja, nostetaan kansalaispalkkaa ja tarvittaessa haetaan kaljarahat sossusta. Kävellään( tai paremminkin ajetaan kunnan kutsutaksilla) viherkäytävää pitkin ihailemaan sinisiiven ja liito-oravan lentoa Ville Niinistöä kumartaen. Ja ihmetellään ja surkutellaan noita polosia, jotka vievät lapsensa parakkipäiväkotiin ja odottelevat uutta koulua, kuinka kunta on heidät unohtanut ja me kun yritettiin vain tehdä hyvää ja kaunista ihan vilpittömästi! Nyyh!


      • leppärousku

        Otan osaa. Koeta kestää.


      • haaparusku

        Sinä varmaan kestät hyvin kun ei osu omiin lapsiisi tai maihisi. Näkyy tuntuvan hyvältä kun muihin osuu ja riittävän kipeästi.


    • haaparutsu

      Nämä "hyvät ihmiset" piiloutuvat Luonnonystävien salaseuran taakse, eikö Kontiolahden Luonnonystävien nimet ja osoitteet pitäisi olla yhdistyslain mukaisesti julkisesti nähtävillä! Nyt niitä ei löydy mistään, vaikka itse huutavat kurkku suorana avointa, demokraattista päätöksentekoa. Tiedot esille, niin Voimme ottaa heihin suoraan yhteyttä ja saada perustelut heidän tekimisilleen!

    • leppärousku

      Tänään oli lehdessä että koulua pääsisi rakentamaan jos vain olisi halua.
      On johdolta härskiä kiristämistä väittämällä että tuo kolmen tontin valitus estäisi koko kaavan.
      Julkisuudessa on vuosien varrella ollut juttuja että kunnan virka -ja luottojohdossa käytetään varsin koviakin otteita kun väkisin painetaan omat näkemykset läpi.

      • tietoajanoava

        Mihin koulua tarvitaan,jos alueelle ei saa rakentaa asuntoja? Liito-oravia ja tikkojako siellä opetetaan? Vai tuleeko siitä viheryhteyttä kulkevien taukotupa? Vai ELY-keskuksen elinkeinojen kehittämistoimien esittelypaikka?


      • leppärousku
        tietoajanoava kirjoitti:

        Mihin koulua tarvitaan,jos alueelle ei saa rakentaa asuntoja? Liito-oravia ja tikkojako siellä opetetaan? Vai tuleeko siitä viheryhteyttä kulkevien taukotupa? Vai ELY-keskuksen elinkeinojen kehittämistoimien esittelypaikka?

        Lehdessä olleesta jutusta sai sellaisen käsityksen että kaavaa voi toteuttaa muilta osin kuin niiden kolmen tontin osalta mitä valitus koskee. Ei muuta kuin rakentamaan.

        Tästä on tullut täysin arvovaltakysymys.
        Arvovaltaa ei kannata käytttää, varsinkaan jos sitä ei ole.
        Lumet taitaa sulaa kunnantalon ympärillä kun siellä käydään kuumana. Mutta säästyypä lämmityskuluissa.


    • ruskeavalkea

      VIHERYHTEYS on vihreiden yhteys kaavavalituksiin !!!!

      Ja tuo yhteys on tässä maassa vankka ja katkeamaton.

    • yksihullukysyyenemmänk

      Voisiko joku asioista tietävä vastata seuraaviin ...

      1.Ketkä omistaa filmikylän?

      2.Avustiko kunta milläänlailla kun filmikylää alettiin toteutaa?

      3.Joutuiko kunta maksamaan kuinkakin paljon saamistaan alueista vai menikö päikseen kun luvattiin kolme omarantaista tonttia filmikylän maanomistajille?

      4.Kytkettiinkö kaavan valmistuminen koulun rakentamiseen tarkoituksella varmistamaan ettei kukaan alkaisi valittamaan kouluhan olisi tärkeä saada alulle?

      5.Olisiko kunnan ollut viisasta kieltäytyä kaavan laadinnasta jos maanomistaja vaatii omarantaisia tontteja, olisiko siinä tapauksessa alue jäänyt ikuiseksi filmikyläröttelöksi?

      Jotenkin tuntuu näin sivulliselta että onkohan kaavoitusjohtaja ja taustajoukot liian kovakorvaisia noissa kaava-asioissa kun valituksia valitusten perään tulee ainakin näissä isommissa asioissa.
      Mielestäni asutuskeskusten laidoilla otetaan liian- ja turhankin herkästi esim. liitooravan pesiminen eihän se voine olla esteenä järkevälle yhdyskunnan tarpeille.

      Sivulllisena näkisin mielelläni ettei noita tontteja otettais kaavaan, voisikohan maanomistajataho perääntyä ja pitää koko alueen siten kaavoitettuna ilman rantatontteja ja rannalla kulku olisi kaikille vapaata, rannan voisi kunta lunastaa omakseen kohtuu hinnalla, muuten kunta ei olisi ollenkaan osallisena filmikylän maanomistuksiin.
      Eikö olisi fiksua lopettaa meuhaaminen tässä asiassa ja alkaa etsiä rakentavia ratkaisuja.

      • leppärousku

        Vastauksia en tiedä kun olen vain mediassa olevien tietojen varassa, mutta kysymykset ovat hyviä ja relevantteja.


    • hallooo

      Eihän Kontioniemeen ole mitään järkeä rakentaa uutta koulua jos muuta rakentamista ei valituksen takia pystytä tekemään. Ei uusia taloja, ei uusia perheitä, ei uusia koululaisia oman kylän kouluun.
      Koulullekin tarvitaan varmuus siitä, että koululaisia riittää jatkossakin. Tuskin nykyiset asukkaat pyöräyttävät uusia mukuloita sen verran ahkerasti, että heistä saadaan oppilaita kouluun jos muuten alueen rakentaminen on jäissä valituksen takia ja tonteilla ei pystytä houkuttelemaan uusia asukkaita jo ennen koulun valmistumista.

      • leppärousku

        Karjalaisen mukaan valitus koskee vain näitä kolmea tonttia eikä se estä muun kaavan toteuttamista vaikka heti jos vaan on halua.
        Jääkö kunnan johto nyt mököttämään loukkaantuneena nurkkaansa kun heidän vaateistaan ei tykätä.


      • vällyväinämöinen

        Jos koulua ei nykyisille väestölle tarvita niin voisiko kasarmeihin laittaa koululuokkia eihän koulun tarvitsisi olla ulospäin "koulustandardin" näköinen. Ruokalakin on jo valmiina ettei siihen tarvitsisi satsata.


    • mediaaaaaaaaaaa

      Sinäkö uskot Karjalaista?

    • 009008

      Kerropas leppärousku kuinka paljon on tuota SF-Filmin maata, jossa toiminta pysähtyy. Onko leppärouskulla itsellään talo Asemalammen rannalla. Kuinka sen sai rakentaa aivan rantaan? Siinä katkesi pahoin Asemalammen viheryhteys.

      • leppärousku

        Missä on Asemalampi?
        Ei minulla ole mitään taloa minkään järven rannalla.


    • huuhaaukkeli

      Onko Laakkosella omistusta filmikylän maissa kun sanomalehti Karjalainen lopetti yleisönosastoon kirjoittelun ko. asiasta ,tekikö Laakkonen sipilät Koivumaalle?

      • Totuuskehiin

        Onko Kontiolahden Luonnonystävissä Ely-keskuksen nykyisiä tai entisiä virkamiehiä, kun tieto näiden kahden tahon ja vihreiden valtuutettujen välillä kulkee nopeammin kuin maakunnan ykköslehti ehtii tiedottaa ja ah julkisuudessa ollaan niin tietämättömiä? Laittakaa Kontiolahden Luonnosystävien johtokunnan nimet esiin, koska kyseessä rekisteröity yhdistys(ry) vai pitääkö tehdä tutkintapyyntö yhdistyslain rikkomisesta! Kyllä kai näitäkin tahoja koskee suomen lait.


      • rupinaamainen

        Ei noita vihreitä "parempia ihmisiä" Suomen lait koske, demokratiasta puhumattakaan.
        Opin tässä touhussa tuon uuden termin: VIHERYHTEYS. Ja ymmärrän sen merkitsevän kiinteää yhteyttä vihreiden ja valitusten välillä.


      • leppärousku

        Suomi on ainakin toistaiseksi oikeusvaltio, missä on myös valitusoikeus.
        Näkyy vain jo(i)llakin olevan todella vaikeaa ymmärtää sitä.


    • Lahtarit
      • Asiantuntematon

        Ei kaavavalitus liene lopettanut Kontioloikkaa vaan älysivät ettei niillä suurellisilla suunitelmilla ollut taloudellista pohjaa. Hyvvä vaan että loppui alkuunsa ettei sinne kaadettu kunnan rahoja pohjattomasti.
        Taitaa tuo Sakke Järvenpääkin olla huonossa taloudellisissa tilanteessa.
        Jos sinne ei saada PKO:n vertaista toimiaa niin muut toimiat eivät tule siihen rahojaan laittamaan, varsinkaan jos PKO alkaa tekemään kylpylää Kimmelin rantaan.
        Arvelisin että muutaman vuoden kuluttua ollaan hyvillään että rantatontteja ei tullut, vapaata rantaa vaan ei tule lisää mistään ellei aleta purkaa entisiä rakennelimiä.
        Mikäli rantarakennuspaikat tulee niin sinne asettuvat rahamiehet ei maksele kunnallisveroja vaan ottavat palkkansa pääomatuloina jotka menevät pohjattomaan valtion kassaan.


      • Zysse

        Kirjoituksestasi tosiaan huomaa, että olet nimimerkkisi veroinen eli täysin "asiantuntematon". Ei palkkaa voi "Pöljä" ottaa pääomatuloina!!!! Asiantuntemuksesi Suomen suurimman populistin Ville Niinistön tasoa (Ben Zyskowiczin sanoin)!


      • Asiantuntematon
        Zysse kirjoitti:

        Kirjoituksestasi tosiaan huomaa, että olet nimimerkkisi veroinen eli täysin "asiantuntematon". Ei palkkaa voi "Pöljä" ottaa pääomatuloina!!!! Asiantuntemuksesi Suomen suurimman populistin Ville Niinistön tasoa (Ben Zyskowiczin sanoin)!

        Ei tietenkään "pöljä" voi ottaa palkkaa pääomatuloina vaan viisas ja asioista tietävä, yrittäjähän voi päättää oman palkkansa ja loput ottaa pääomatuloina että se siitä hyvätuloisesta rakentajasta. No tulishan siitä tietysti kiinteistöveroa muutama satanen vuoteen jos ei ihan mahdottomia rakenna, kaavassa lienee kuitenkin määritelty rakennusoikeus.


    • tuntematontaasiaa

      Tietääkö "Asiaatuntematon" minne joutuvat asukkaiden maksamat kiinteistöverot?

      • nilleviinistö

      • Asiantuntematon1

        Kuntaanhan ne menevät etkö tuota toope tiennyt.


    • leppärousku

      Kunnan johto Karjalaisessa lähes itkuisesti ja muu porukka tälläkin palstalla ovat kirjoitelleet että Kontiolahden kehitys pysähtyi yhteen kaavavalitukseen.
      Ei koulua, ei asuntoja jne.
      Suuria puheita ja onttouttaan kumisevia julistuksia antanut Kontionloikkakin piti panna jäihin muka tuon valituksen takia. Hohhoijaa!

      Nyt se kaava hyväksyttiin ilman kolmea tonttia.
      Kunnan kehitys ei pysähtynytkään.

      Kyllä kunnan johto on tiennyt jutskan jo etukäteen ja täytyy ihmetellä mikä oli johdon itkupotkuraivarin tarkoitus.

      Ja eikun rakentamaan.

      • kaavamies

        Hei pöljä leppärouskun mussuttaja! Ei yleiskaavan hyväksymisellä mitään rakentamista aloiteta, pitää olla vahvistettu asemakaava ja sitähän siellä ei ole hyväksytty! Ei koulua, ei asuntoja, eikä siten lisää kunta- ja kiinteistöverotuloja. Revi siitä ja mene hyysäämään niitä syrjäytyneitä puunhalaajia!


      • luontoonLuontoon

        Ihanaa kun kukaan ei saa rakentaa rantaa ja rikkaat porvarit pysyvät poissa Kontiolahdelta. Meillä on itsellä varaa ne menetetyt veroeurot maksaa porukalla. Pannaan kuppi kiertämään.


    • perkPerhonen

      No nyt nämä rakentamisen estäjät ovat keksineet toisen paikan. Taloja ei saa rakentaa kun perhoset häiriytyvät. Lienevätkö kateellisia kaupunkilaisia jotka pelkäävät, että turhan moni sieltä muuttaisi naapurikuntaan?

      • tsiptsip

        Täytyyhän harvinaiselle perhoselle rauhoittaa sen elinympäristö. Kyllä rakennusmaata Pohjois-Karjalassa löytyy muualtakin sille vähäiselle väestölle mitä täällä vielä on.


      • ököimmeinen
        tsiptsip kirjoitti:

        Täytyyhän harvinaiselle perhoselle rauhoittaa sen elinympäristö. Kyllä rakennusmaata Pohjois-Karjalassa löytyy muualtakin sille vähäiselle väestölle mitä täällä vielä on.

        Varmaan sitä rakennusmaata löytyy mutta ei näy Kontiolahdesta löytyvän.
        Herra meitä varjelkoon sellaisista tänne osuvista elukoista tai hyönteisistä tai kasveista, jotka viihtyisivät talven yli täällä ja vielä Kontiolahdessa. Varmaan joku ököpiolooki äkkäisi sellaisen ja eikun uutta suojelua putkeen.


    • LapsolenkäyhänkauniinKar

      Liikenisikköhön niitä parempia ihmisiä siivoamaan sen Teerisaaren kaatopaikan pois maisemaa pilaamasta. Lumet sulaa ja kohta paljastuu törky. Vai onko ex-ministeri kaatopaikan suojelija?

    • voihelkkarisentään

      Tämä "luonnonsuojelu" näkyy maksavan kontiolahtelaisille veronmaksajille 150 000€ kolmen tontin hinnat.

      • Hyvätulevaisuus

        Hienoa jos sillä rahalla ranta pelastuu jälkipolvet kiittävät.


    • veronmaksajakiittää

      Aivan. Niiden kolmen tontin kohta olikin ainoa vapaa Höytiäisen ranta-alue. Vai mitenkä' se olikaan? Joten kannattihan siitä aiheuttaa kunnalle puolen millin kustannus.

      • tsiptsip

        Olen pudonnut tässä tonttiasiassakin kärryiltä.
        Kunnan johdon mukaan valitusten sanottiin estävän kunnan ja vähintään Kontioniemen rakentamisen ja kaikkinaisen kehittämisen vuosiksi.

        Mitä nyt tarkoittaa kun lehden mukaan koulun rakentaminen alkaakin vaikka valitus on päällä?
        Eikö valitus estäkään rakentamista?

        Onko kyseessä kunnan öykkärimäisen johdon levittämä trumppimainen valeuutinen vai mikä?


    • Vanhavaltiomies

      Hallinto-oikeus totesi Luonnonystävien ja ELY-keskuksen valitukset täysin aiheettomiksi ja perusteettomiksi ! Ja ko. Tahot tunnustivat sen itsekin, kun eivät valittaneet korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Saivat valituksella sen aikaan, että Kontioniemen/Kontiorannan kehittäminen oli jumissa lähes kaksi vuotta ja kehitysprojektit polki tyhjää! Luonnonystävien vastuuttomuuden kyllä ymmärtää, heillehän kunnan tai kuntalaisten etu on sivuseikka, mutta eniten ihmetyttää kun ELY -keskus lähti valituksen tielle, jonka pitäisi olla kehittämässä maakunnan elinkeinoelämää ja menestystä! Ja tulokset on kaikkien nähtävissä, Pohjois-Karjala on maan synkintä työttömyysaluetta! Hyi hävetkää! Lopputilit pitäisi moisille virkamiehille jakaa heti kuukauden vaihtuessa.

      • Fartiolahti

        Ei ne suuret matkailukeskus-haaveet ole kaatuneet kaavan odotukseen. Koko idea on ollut jonkun pikkujoukon kaljanhuuruinen keksintö, mille ei ole mitään todellisuuden pohjaa.

        Taisi tulla krapula.


    • luonnottomiasuojelijoita

      Samaa mieltä lopputileistä. Tai varoitus ainakin, perusteena virkamiehelle sopimaton tyhmyys.
      Nuo luonnonsuojelijan nimikkeellä kulkevat tyypit kutsuvat luonnonsuojeluksi sitä kun pyrkivät tarmokkaasti haittaamaan järkevää kehitystä maassamme. Onneksi kunta säästi tässä puoli milliä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      333
      3125
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2315
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      88
      1696
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      200
      1642
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      70
      1424
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      162
      964
    Aihe