maistraatti/edunvalvonta

sairasmaistraatti

Äitini ln lähes 79 vuotta maistraatti on jossain saanut päähänsä ajaa hänet pakolla edunvalvontaan vasten tahtoaan!! Samoin vasten omien lasten tahtoa!!

Hän kävi muistitestissä yksityisellä jossa lääkäri totesi hänen olevan selväjärkinen ja hallitsevan itseään.
Maistraatti ei hyväksynyt lääkärintodistusta vaan hänen piti mennä julkiselle no siellä lääkäri totesi hänen myös olevan täysjärkinen ja muistitestissä lähes täydet pisteet!! 27/30 .siitä huolimatta maistraatti haluaa laittaa hänet edunvalvontaan.

Tämä on selvästi ajojahti !!!
Vastoin hänen ja omaisten tahtoa.

TÄLLAINEN MIELIVALTAINEN JÄRJESTELMÄ ON MAAHAN LUOTU!!

KUKAAN EI TÄMÄN ROSKALAITOKSEN TOIMINTAA VALVO PÄÄTÖKSESTÄ VOI VALITTAA EDUSKUNNAN OIKEUSASIAMIEHELLE MUTTA EI OLE MUUTEN VALVOVA ELIN.

TÄLLÄINEN IHMISOIKEUKSIEN LOUKKAUS ON SUOMESSA MAHDOLLISTA!!!

46

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miten.on

      Äitisi ei nähtävästi ole kokonaan yhteiskunnan varoilla elävä vanhus?

      • mikätyperätoteamus

        Nim miten on kenes varoilla Sinä elät??


      • miten.on
        mikätyperätoteamus kirjoitti:

        Nim miten on kenes varoilla Sinä elät??

        Omalla työeläkkeellä elelen, kuinkas ite, et kai vaan verorahoilla?


      • grtrr
        miten.on kirjoitti:

        Omalla työeläkkeellä elelen, kuinkas ite, et kai vaan verorahoilla?

        niin olen työelämässä ja elätän itseni!!!


      • Kaikkipois

        Omilla elävät yleensäkin haetaan edunvalvontaan. Ei sinne kunnan varoilla elävää kannata hakea.


    • skjdskdj

      ei maistraatti ketään sinne edunvalvontaan pakota, tuo pyyntö on tullut jostain muualta, eli joltain teiltä lapsilta.

      • raakaarahastusta

        joku lapsista on vaatinut. kuten meillä sisareni.
        meillä ennen kunnan holhouslautakunta vaati äidille edunvalvojaa, että pääsevät häirikkö sisaresta eroon.

        edunvalvojaksi ei voi määrätä ulkopuolista viranomaista elleivät kaikki lapset sitä halua.

        asia meni oikeuteen, jossa minut määrättiin edunvalvojaksi. omat lapset kelpaa, ellei ole rikosta tehneet. todella kova vääntö määrätä virkaholhooja. holhouslautakunta meni mukaan häiriintyneen sisaren harhoihin mukaan olimme muka veljen kanssa käyttäneet äitiä taloudellisesti hyväksi, vaikkei mitään näyttöjä ollut.

        jos viran omaiset lähtee häirikön mielen mukaan toimimaan.mikä olis ollut seuraava häirikön tempaus pyöritellä viranomaisia mielensä mukaan.


      • jgfjhfgj
        raakaarahastusta kirjoitti:

        joku lapsista on vaatinut. kuten meillä sisareni.
        meillä ennen kunnan holhouslautakunta vaati äidille edunvalvojaa, että pääsevät häirikkö sisaresta eroon.

        edunvalvojaksi ei voi määrätä ulkopuolista viranomaista elleivät kaikki lapset sitä halua.

        asia meni oikeuteen, jossa minut määrättiin edunvalvojaksi. omat lapset kelpaa, ellei ole rikosta tehneet. todella kova vääntö määrätä virkaholhooja. holhouslautakunta meni mukaan häiriintyneen sisaren harhoihin mukaan olimme muka veljen kanssa käyttäneet äitiä taloudellisesti hyväksi, vaikkei mitään näyttöjä ollut.

        jos viran omaiset lähtee häirikön mielen mukaan toimimaan.mikä olis ollut seuraava häirikön tempaus pyöritellä viranomaisia mielensä mukaan.

        "olimme muka veljen kanssa käyttäneet äitiä taloudellisesti hyväksi"

        ei savua ilman tulta


      • Vanhustenhuolto jalkautuneet hakemaan ilman asiakassuhdetta/ palveluhakemuksia ikääntyneen väestön ennenaikaista edunvalvontaa. Huom. edunvalvonta on viimesijaisin, siis viimesijaisin vaihtoehto, ellei asioita pysty muutoin hoitamaan esim. yhteisin pankkitilein ja/tai valtakirjalla. On myös mahdollista tehdä edunvalvontatestamentti luottohenkilölle ja tähän on oiva työväline puhelin, jolla voi nauhoittaa kuvin edunvalvontatestamentin ja panna se moneen paikkaan säilöön.


    • katsokaaitseänne

      joku on vaatinut häntä edunvalvontaan, ei maistraatti itse rupea ketään vaatimaan. Katsokaa vaan sisarukset toisianne? Tai jos hän on jossain hoitolaitoksessa eikä kuitenkaan kykene asioitaan hoitamaan, oletteko varmoja, että laskujen maksu ja muu hoituu ajallaan?

      • Ei välttämättä sisarukset hae edunvalvontaa. Todennäköinen vaihtoehto on vanhustenhuolto, jotka jalkautuneet ennenaikaisiin edunvalvonnan hakuun.


    • rahankäyttö

      Aloittajalle on epäselvä, mikä on maistraatti. Se on oikeusaste, jossa vahvistetaan jonkun tekemä holhous eli edunvalvonta-anomus ja todetaan henkilön tarvitsevan edunvalvontaa. Niin kauan kun asiat hoituvat esim, lasten avulla, maksut ym. eli tuossa ilmeisesti joku lapsista epäilee vanhuksen varojen väärinkäyttöä ja on hakenut vanhusta edunvalvontaan, jolloin rahavaroista ja omaisuudesta valvoo virallinen edunvalvoja, eli asioita hoitava henkilö joutuu vuosittain tekemään vuosi-ilmoituksen rahankäytöstä.

    • maistraattieiitse

      ja aloittajalle, jos anomuksen tekijä ei ole ollut kukaan jälkeläisistä, katsokaas, onko asiat ja maksut tullut ajallaan hoidettua, ettei esim, hoitolaitos ole tehnyt anomusta?

    • mustaaaluetta

      MITEN PÄÄSEE EDUNVALVOJAKSI?
      kuinkamonta on pahassa velkakierteessä ite ja ahnaasti haluaa päästä hallitsemaan toisen omaisuutta.

      pitää olla vuosikokous perillistenkesken miten on hoidettu omaisuutta kuka ikonä on valvoja.

      • vhv64dv6e

        Edunvalvojan henkilö ja tehtävät - Maistraatti
        www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/holhoustoimi/Edunvalvojan-henkilo-ja-tehtavat/
        Siirry kohtaan Kuka voi toimia edunvalvojana? - Edunvalvojana voi toimia tehtävään määrätty oikeusapu- ja edunvalvontapiirin edunvalvontatoimiston tai ...
        Edunvalvonnan tarve ja sen järjestäminen - Maistraatti
        www.maistraatti.fi/fi/palvelut/holhoustoimi/edunvalvonnan-tarve-ja-sen-jarjestaminen/
        Siirry kohtaan Kuka tarvitsee edunvalvojaa? Toimintakelpoisuutta voidaan rajoittaa ... - Edunvalvojan ... joissa henkilö ei voi tehdä oikeustoimia


    • ftgy567d3

      Aloittaja ehkä voisit kysyä maistraatista, kuka on pyytänyt edunvalvontaa? Tee tällä saitilla haku edunvalvonta tai maistraatti, jos lakimiehet ovat vastanneet. Maistraatin (Supo-valomilla) sivuilla on koko joukko ohjeita, lomakkeita, joista näet suoraan, mitä kysytään.

      www.maistaraatti.fi

      • ftd5d

        Ei ole varmuutta, kuka sivustoa valvoo, mutta windows varoittaa siitä, jos on itsellä jyrkät asetukset tietoturvasta. Poliisiviranomainen taitaa tavallaan olla, maistraatti on fyysisetikin se poliisimaistraatti ja holhous.


      • Viranomaisia

        Oikeusministeriö, sisäasiainministeriö, valtioneuvoston tiedotus. Erittäin vahvat eu-tiedotukset yms.


      • Näin.pakkaa.menemään

        Käräjäoikeus ja maistraatti, erikseen holhoustoimi jossain eri talossa.


      • Juristeja.paljo

        Työntekijät suurimmaksi osaksi juristeja ja laskentasihteereita.


      • oikeudepäätös
        Näin.pakkaa.menemään kirjoitti:

        Käräjäoikeus ja maistraatti, erikseen holhoustoimi jossain eri talossa.

        Maistraatin päätös pitää kuitenkin olla ennen edunvalvontaan joutumista. Tulevan edunvalvojan nimi (lapsi tai muu omainen) pitää olla hakemuksessa mukana, henkilöä ei määrätä vain edunvalvontaan. Jos ei ole omaisia, maistraatti vahvistaa sitten virkaholhoojan. Edunvalvoja joutuu kuitenkin vuosittain antamaan selvityksen holhoustoimelle. JOka ottaa maksun tarkastamisesta.


      • Maistraatti ei kerro kuka hakee edunvalvontaa. Minulle selvisi omakannasta kuka asian takana (seniorineuvonta).


    • 3-9

      Ihmettelen minäkin. kun minun 90 vuotias Äitini on ihan dementikko ja veljeni hoitaa hänen asiansa.
      Kukaan ei ole vaatinut hänelle edunvalvojaa.

      Jos hänen kotitalonsa myytäisiin silloin hänelle tulisi hakea edunvaloja pitämään hänen puoliaan - ei muuten

      • Edunvalvonta on viimesijaisin vaitoehto. Veljelläsi täytyy olla valtakirja äidiltäsi ja/tai yhteiset tilit.


    • Gu87g5e

      Edunvalvonta on maksullista palvelua, sitä ei huvikseen kannata ottaa, eli parempi, jos itse tehdään huolellisesti, vaikka asianajotoimiston kautta, jos pelkää vaikka maksuja. Jos edunsaaja on rikas, yli puolen miljoonan omaisuus, maksut alkavat olla tosi kalliita, jopa tuhannen euron tuntumassa.

      Usein perehtyneet edunvalvojat (=tehneet sitä työnään ennenkin, ei tiettyä koulutusta, siitä ohjeet olemassa) ja edunvalvontaan perehtyneet asianajotoimistot hoitavat homman moitteetta, maistraatissakin menee läpi. Jos on erilaista ja hankalasti käsiteltävää omaisuutta, ehkä perehtyneet asianajotoimistot ovat hyviä.

      Luultavasti tuo ehdotus on tullut lääkäristä. Ei maistraatti pakota, se vain tutkii, onko mennyt oikein, palvelusta peritään maksu. Vanhaa ihmistä voidaan haastatella, onko hän eri mieltä, jos maistraatti haluaa varmistaa, että edunvalvonta on tehty oikein.

    • Bfkxkfkkd

      No maistraatti on sellainen firma, että siellä eibä hyvällä pärjää. Itse ajoin kerran sukulaisen asiaa ja kuk ei nätisti puhumalla mennyt perille, sen jälkeen sanoin joka väliin, että olen tämän asian kanssa vaikka valmis linnaan. En siis suoraan uhannut ketään henkilõä millään teolla, joten painostus oli laillista. Ja se tehosi!

      • guia8b8

        Niillä on ehdottoman juridinen ote, päämies on edunsaaja, jonka asiaa ajavat, ei ole velvollisuutta tuottaa tuloa valtiolle tai EU:lle.

        Mutta lakimies epäilee aina, tutkii, kaiveskelee ja viittaa lakiin. Siis helposti tosiaan löytyy vaikka kuinka maalaisjärki ja kompromissit kuvittelisi päteviksi, ei ne ole. Lähtökohta on virallinen laki, siinä ei siis oikeastaan kannata panna itseään likoon henkilökohtaisesti mitään tunteilemalla, vannomalla jne. Ei ole siitä kyse, eduvalvojaa ei pidetä "rikollisena", vaikka siltä voi tuntua. Menee aikaa kun ne käy läpi ja penkoo.

        Parasta on, ettei jää mitää lainaukkoa sinne, siksi monet käyttävät asianajotoimitoja, sellainen toimisto tekee sen ilmoituksen vuosittain ja siitä velotetaan.


      • poioioi

        Lakeihin liittyy ne lainkäyttöasiat. Tulkinta on erilainen, kuin luulisi, ei lueta kuin raamattua.


      • vnlp5vXz
        poioioi kirjoitti:

        Lakeihin liittyy ne lainkäyttöasiat. Tulkinta on erilainen, kuin luulisi, ei lueta kuin raamattua.

        "Laki on kaikille sama. Vain tuomiot vaihtelee."


    • kavallukselle.stoppi

      lopeta HETI äitisi rahojen kavaltaminen !

      • MISSÄTODENTEET

        nim kavallukselle stoppi Kellekkäs Sinä täällä huutelet????

        JOS TÄÄLLÄ SYYTTELET ALAS ESITÄPPÄS FAKTAT????
        KAIKENMAAILMAN PÄSSEJÄ SITÄ ONKIN!!!


      • syyllinenolet

        Nim kavallukselle.stoppi Mitäs Sinä täällä huutelet??
        Mistäs Sinä tiedät kenkään oloja ja tilanteita!!

        Et ole asiantuntija silloin läpi kiinni ja heti !!

        Syyllistyt itse perättömään lausumaan!!


    • kaikkien_etu

      Kyllä ihmisen kannattaa käyttää elinaikanaan rahansa mahdollisimman vähiin, eipähän sitten tarvi käyttää noita etumme valvojia.

    • 764564

      Lainaan avausta:

      "Äitini ln lähes 79 vuotta maistraatti "

      Avaaja vaikuttaisi tarvitsevan itse edunvalvojan. Lisäksi hän huutaa peelon lailla isoilla kirjamilla, mikä nettimaailmassa tarkoittaa joko tyhmää tai mielenterveysongelmaista. Avaajan palstan valintakin on aivan järkeä vailla.

      • säälittävää

        Tuohan kertoo millainen meidän koululaitos on, siellä ei kaikki opi edes kirjoittamaan.


      • mitentyhmäolet

        nim 764564 sinun kommenttisi on järkeä vailla.

        eiköhän se sanoma sisältä ole tärkein kertoo sinusta paljon miten tyhmä olet!!!

        takerrut epäolennaisiin asioihin asian sijasta!!!


      • meneitseesi
        säälittävää kirjoitti:

        Tuohan kertoo millainen meidän koululaitos on, siellä ei kaikki opi edes kirjoittamaan.

        jos joku on säälittävä se olet sinä itse!!!


      • yhteiskunnanmielivaltaa

        ymmärrän avaajan tuohtumuksen.viranomaisten mielivalta on järkyttävää. sitä ei voi tajuta, tai uskoa, jos ei ole itse joutunut sen kohteeksi. viran omaisen edunvalvonta hinta määräytyy omaisuuden perusteella. mitä enemmän omaisuutta sen kovempi taksa. eikä taksa ole pieni edes vähäisellä omaisuudella. rahat nyletään vanhukselta viimestä killinkiä myöten. tietenkin myös oma lapsi voi määrätä hinnan, tai tehdä edunvalvonta ilman maksua. olin äitini edun valvojana monta vuotta. mitään maksua en perinyt. vasta perinnön jaossa tuomari kysyi otanko edunvalvonnasta maksun. otin maksun. koska olin joutunut sisareni häiriköimäksi, ilman mitään syytä vuosikausiksi.


      • järkihoi

        nim 764564 sinä joka lainailet aloitusta.. varmaan piste puuttui välistä.

        Minä taas huomaan ihmisen hädän ja näen todellisen tarpeen kertoa siitä jollekin.!!

        Sinä joka täällä kommentoit puuttumalla sivuseikkoihin olet itse järkeä vailla oleva

        typerys!!


      • hoi.järkeä
        järkihoi kirjoitti:

        nim 764564 sinä joka lainailet aloitusta.. varmaan piste puuttui välistä.

        Minä taas huomaan ihmisen hädän ja näen todellisen tarpeen kertoa siitä jollekin.!!

        Sinä joka täällä kommentoit puuttumalla sivuseikkoihin olet itse järkeä vailla oleva

        typerys!!

        Sulla on järki jättänyt jo aikaa sitten, palstan aihehan on uutiset, tuoreet sellaiset, Noille avaajan asioille on ihan omat palstat suoli24:ssä, tosin väki on täällä jo niin pahasti tyhmentynyt että ei enään tajua palstajakoa. Vanha hyvä ohje:

        "Valitse ryhmä oikein

        Kannattaa miettiä, mihin ryhmään asia kuuluu. Väärästä ryhmästä saa erään toteamuksen mukaan vain valituksia, mutta todellisuudessa sieltä saa usein myös vääriä vastauksia...

        Valitse mahdollisimman spesifinen ryhmä, siis sellainen, jossa keskustellaan juuri niistä asioista, joita juttusi käsittelee..."

        https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/nyysit/3.3.html#oikea-ryhma


      • sairastyyppiolet

        Nim 764564 niin mikäs Sinä olet sanomaan mille palstalle mikäkin kuuluu!!
        Minusta typerä kommentoitisi vaikuttaa vakavasti luonnehäiriöiseltä.

        Jos joku hoitoa kaipaa se olet sinä itse!!


    • ei-virkaholhoojaa

      edunvalvojaksi kelpaa oma lapsi. meillä oli sama juttu. kun viranomainen on edunvalvojana rahat lähtee tililtä. meillä asia meni oikeuteen, ilman lasten suostumusta omaista ei saa määrätä holhoukseen. meillä tämä tapahtui itä suomessa. 1996v. äidillä oli joskus muistamis vaikeuksia. yksi lapsista haki hänelle edunvalvojaa, jolta olis lypsänyt rahaa äidin tililtä. sisar oli pyytänyt virka holhoojalta rahaa äidin tililtä. vaikkei hänellä mitään holhoojaa ollut. sanoin tälle ukolle, ettei äitiä nyletä elossa ollessa. hoidin jo silloin äidin raha asiat. joka rahan menosta oli kuitti. oikeus tpótesi minun olevan kelvollinen hoitamaan äitini asioita. pyysin vielä jos ollaan sisaren kanssa molemmat yhdessä. sisarelle tämä ei käynyt, hän olis halunnu virkaholhoojan. oikeuden päätöksellä hoidin äidin raha asiat moitteetoomasti.

    • ahneusOnPerisynti

      Joko äiti itse tai lapsi on hakenut julkista edunvalvontaa. Maistraatti ei ole tässä aloitteellinen taho.

      Sen voi hoitaa myös joku lapsista, jos on taustat kunnossa. Iso työ on hoitaa omaisuusluettelot ja kuitit maistraattiin joka vuosi, mutta hyvä, että valvotaan. Yllättävän paljon sukulaiset kuppaavat vanhuksia, saisivat hävetä, kun eivät pysty itse hoitamaan asioitaa.

    • sisko-kiusasi

      toimin äitini edunvalvojana. joka rahan käytöstä oli kuitit. maistraatti oli tarkistanut vuosi ilmoituksen moitteettomasti. sisko oli sitä mieltä että on menny rikoksen puolelle. hän ei osaanut kertoa, missä kohtaa rikos oli tapahtunut. siskolla oli ns. henkilökohtainen ongelma.

      • ahneus.on.tuollaista

        Jakajissa ei tarvi olla kuin yksi vähemmän koulutuksen omaava sisar, niin soppa on valmis. Oli sitten kyse perinnöstä tai etujen valvojista.


    • maali-kato

      Unohtuiko jotain? vaikka isoäitisi laitoshistoria. Yhdellä terveyskeskus lääkärin paperilla voi pyyhkiä hanuria jos isoäitisi on ollut pöpilässä vuosien kaupalla ja varsin tuoreeltaan

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      291
      19791
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      99
      4089
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      125
      2336
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      198
      2041
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1940
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      307
      1805
    7. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      94
      1454
    8. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1452
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      150
      1237
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      273
      1189
    Aihe