Aihe

Judo loppuu Suomesta

Tekisimieliluovuttaa

Kun katsoo eri lajien kansallisten kilpailujen aikuisten sarjojen tuloksia, niin ei missään, toistan; ei missään muussa lajissa koko Suomessa ole niin vähän osallistujia kuin judossa! Kansallinen kilpailutoiminta on kaiken pohja lajissa kuin lajissa.
Todella heikolta näyttää. Mistä ne vetäjät tulevaisuudesta tulee?
Lajia ymmärtävät tuomarit, järjestöihmiset ym. jos aikuisia Judokoita, jotka tekee judoa kisailllen ei ole ollenkaan?
Kuvitelkaapa laji jossa on vain ne 4-6 olympialaisiin tähtäävää judoka, (aikuista) ja muut kilpailevia B-junnuja....
Ei ole tulevaisuutta, se on kuulkaa lajin loppu.

19

823

  Vastaukset

  • Junioritoiminta on vilkasta ja uusia huippujudokoita on kasvamassa. Judo voi hyvin ja kasvattaa suosiotaan.

   • Muutama vuosi sitten NFJO: hon otettiin 500 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, ja ilmoittautua piti heti kun mahdollista tai jäit ulos. Tämän vuoden kisassa n 270 kilpailijaa. Että se siitä innostuksesta


  • On tainnut aloittajan poika hävitä tänään, kun noin vetää mielen synkäksi. Minä taas uskon judon tulevaisuuteen. Nyt panostetaan huippujudoon kunnolla, Suomi saa tulevissa olympiakisoissa kenties mitalin ja sen seurauksena judon suosio räjähtää ja peruskurssit täyttyvät innokkaista lapsista.

   • Muksujudo ja peruskurssit seitsemän vuotiailla vetää hyvin harrastajia. Tuppaavat vaan lopettamaan kun ikä riittää muihin lajeihin. Pulaa on treenien vetäjistä kun uusia vetäjiä ei tule ja vanhat ei enää viitsi.


   • Juuri näin, osuit ytimeen; ikä riittää muihin lajeihin eli ollaan siinä 12-15 v eli parhaassa iässä itse oivaltamaan mikä olisi minusta mukava ja kenties sopiva laji juuri minulle.
    Mutta judossa ja kyllä monessa muussakin lajissa ( onneksi ei nyrkkeilystä, muuten oltaisiin tänä vuonna ilman O-mitalia!) uskotaan ihan oikeasti, jos et aloita alle 10 v niin ei ole mitään mahdollisuutta menestyä esim. EM tasolla. Totta varmaan jossain lajissa, mutta jos, joku nuori aloittaa 15 v esim . Judon, painin, hokin, hiihdon ja tekee sitä 10 v otollisesti toimintaympäristössä ( vanhemmat, seura, koulu, jne) niin on kumma jos 25 v ei ole jotain tulosta tullut ja jos näitä ja onkin tuhansia, jotka lopettaa 15 v jonkun muun lajin ja näillä on aika hyvät pohjat.
    Meillä judossa on iso ongelma, mitä Judollla on tarjota sporttiselle 15 v nuorelle? Väsyttävä alkeiskurssi aikuisten kuntoilijoiden kanssa, ukemia ja tekniikkaa. Randoria... Laadukkaita oheisreenejä.....
    Ja judokat, ei oteta hernettä nenään, tämä on koko Suomalaisen urheilukentän ongelma.
    Tämä asian esimerkillisesti avat hoitaneet BJJ, Grossfit ja Triathlon esimerkkinä vaan, aikuiskilpailijoita on vaikka kuinka paljon ja lajien tulevaisuus on erittäin hyvä, lajia oikeasti tehneistä ohjaajista ei tulevaisuudessa ole pula. Toisin kuin meillä esim. Judossa.

    Eli, kun salille tulee 15 v sporttisia mimmejä tai poikia, niin tarjotkaa heille oikeaa Judoa ja sitä tukevaa hikioheista. Valakaa uskoa, että 3-5 v harjoittelulla on jo mahdollisuus SM mitaleihin ja 7-12 v jo korkeammalle, ja yksikään niistä " superlupauksista" ei enään ole mukana.
    Tällä hetkellä U18 maajoukkueessa olevista ei kukaan ottele enään 7-10 v päästä, jolloin miehet keskimäärin ottavat rengaskisojen mitalin:(


  • Nuorien ja muksujen innostusta sekä motivaatiota voisi lisätä jos kisoissa jo hieman menestyneet nuoret pääsisivät vetämään heille joskus treenejä. Meilläpäin se ei ole mahdollista kun ns. Virallisten valmentajien ego ei kestä sitä. Aina täytyy olla huomattelemassa pienistä virheistä tekniikassa. Judo on muutakin kuin pelkkää tekniikka...

   • Kyllä, juuri näin.
    Se sitä 60-70-luvun "puhdasta judoa"...
    Judo on paljonkin muuta kuin oppikirjatekniikkaa, kyllä.


  • se 60- 70-luvun judo on ihan eri laji kuin nykyinen kilpajudo. Se pitäisi ymmärtää. Vanhaa puhdasta judoa voi opettaa paapoille jotka eivät muuhun pysty ja nykyjudoa nuorille. Nuoria opettamaan lapsia se ainakin meillä motivoi.

  • Hyvä että tulevaisuutta pohditaa. Jos vielä munataan ainoa kansainvälinen hyvä junnukisa Suomessa niin huoleen on todella syytä.

   • Ei kai se kansainvälisyys ole pelkästään ulkomaalaisista vieraista kiinni. Käyppä joskus lasten junnucupeissa tai shiai-kisoissa. Siellä kuulee vieraita kieliä lähes yhtä paljon kuin suomea. Laskin tässä äsken poikani tämän vuoden otteluita ja reilusti yli 30% otteluista oli jotain muuta kuin syntyperäistä kantasuomalaista vastaan. Aika kansainvälistä menoa siis :)


   • Ovat silti Suomessa judo-oppinsa saaneet.... En ymmärrä näitä "Hän on tumma, ei siis suomalainen" näin esimerkkinä.


   • Suomalainenjudolka kirjoitti:

    Ovat silti Suomessa judo-oppinsa saaneet.... En ymmärrä näitä "Hän on tumma, ei siis suomalainen" näin esimerkkinä.

    Et vissiin ole pahemmin kisoissa käynyt, kun et ymmärtänyt mitä tarkoitin. En kirjoitellut tummista, vaan miten kisoissa kuulee suomen kielen lisäksi lähes yhtä paljon vieraita kieliä. Myös monen MENESTYVÄN judoseuran valmentajat ovat judo-oppinsa ulkomailla saaneita. Ei kansainvälisyys ole pelkästä ulkomaalaisista vieraista kiinni. Toki hienoa jos joku tänne kauas vaivautuu, mutta se nyt on vaan ymmärrettävä että ihan halpaa ja helppoa Suomeen tuleminen pelkän shiai-kisan takia ei ole.

    Minua v*tuttaa kun täällä itketään miten Suomessa kisat kuihtuvat. Kyllä kutsuja lähetetään, mutta aina ei vaan tule paljoakaan ulkomaalaisia. Onneksi jotkut jaksavat silti yrittää ja rakentaa suhteita ulkomaille. Ne joita ulkomaalaisten viraiden vähyys itkettää, niin tehkää itse asialle jotain. Menkään vierailuille, rakentakaa suhteita, kutsukaa, järjestäkään edullista majoitusta, kuskatkaa vieraita, TEHKÄÄ ASIALLE JOTAIN älkääkä vaan itkekö.


   • Kymijoki / FJJO ei saisi hyytyä. Se ei kuitenkaan ole ainoa kv-junnukisa. Orimattilan Baltic Sea Openiin oli saatu tosi hyvä osanotto ulkomailta. Ranskalaisten tulemiseen uudestaan ei voi kuitenkaan laskea kaikkea, vaan pitää saada uutta porukkaa muualta.


   • Baltic Openissa oli ulkomaalaisia enemmän kuin kuin suomalaisia ja enemmän kuin FJOssa ottelijoita yhteensä


  • Judo on hieno laji, ei anneta kateuden pilata sitä työtä mitä sen eteen on tehty.

  • Tehdään judon eteen nyt myös se työ, mitä ei ole vielä tehty. Viestintä ja markkinointi esimerkiksi. Hyviä treenejä aloitteleville lajia vaihtaville teineille. Mielekästä kisaamista aikuisille harrastajillle ja veteraaneille... Aitoa kamppailua hyvissä puitteissa.

  • heh, katsoppas vähän tarkemmin vaikkapa mäkihypyn, telinevoimistelun tai vaikkapa taitoluistelun SM-kisojen osallistujamääriä.

   • Ja tulosta kansainvälisesti...
    samaa kuin judossa eli ei kehuttavaa.


  • Baltic sea openissa ilmoittautuneita 100 ulkomaalaista ja 40 suomalaista. Hyvä on suhde suomalaiseksi kisaksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16825
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   13961
  3. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   127
   7859
  4. Helsinkiläiset köyhtyvät vauhdilla, syy vuokralla asuminen

   Helsingissä on erikoinen muutos, nuoret aikuiset tulevat olemaan "varattomampia" kuin aikaisempi sukupolvi. Syy on asuntojen erittäin korkea ostohinta
   Helsinki
   218
   6849
  5. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1785