Skitsofrenia ja AD(H)D yhdistelmä diagnoosi

Orisinal

Olen yrittänyt etsiä tietoa Skitsofrenian ja AD(H)D:n yhdistelmä diagnoosista mutta, ei ole oikein tullut hirveästi mitään tietoa vastaan. Haluaisinkin kuulla onko jollain muulla tästä aiheesta omakohtaisia kokemuksia tai tietoa. Ja miten lääkitys puoli tässä tilanteessa? Minulle on todettu ensin ADHD (johon söin lääkettä), jonka jälkeen kahden vuoden kuluttua minulle tuli kovan stressin ja epätasapainoisen elämäntilanteen vuoksi psykoosi, joka tuli pikku hiljaa. Tämän jälkeen osastolta päästessäni minulle annettiin Skitsofrenia diagnoosi. Minulla on tällä hetkellä Risperdal Consta psykoosi lääkkeenä ja masennuslääkkeenä Voxra (Bupropioni), jonka pitäisi auttaa myös Tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaus häiriöhin. Psykoosi lääke kyllä rauhoittaa mutta, minulla on vielä ADHD:n tai ADD:n oireita. Haluaisinkin kysyä onko kellään muulla Skitsofrenian ja AD(H)D:n yhdistelmä diagnoosia? Ja miten olette lääkkeellisesti hoitanut näitä kahta? Toivon hartaasti että saisin AD(H)D:seeni myös lääkkeellistä apua, parantaisi huomattavasti elämänlaatuani. Olenkin tutkinut että Strattera voisi olla yksi vaihtoehto tähän AD(H)D:n oireisiin. Kellään kokemuksia edellä mainituista asioista? Iso kiitos jo etukäteen!

12

4702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Orisinal

      Unohdin mainita siis että Voxrasta en ole tuntenut hyötyväni niin hirveästi jonka takia mietin jos Strattera olisi hyvä vaihtoehto.

      • htehww

        Onko hoitosi vapaaehtoista? Ei fyysisiäkään sairauksia vapaassa maassa saa hoitaa väkisin.


      • Orisinal

        En usko että minua väkisin hoidetaan, mutta toki asian voisin varmistaa polilta. Kiitos. Yritän kuitenkin parhaani mukaan hyväksyä ja asennoitua nykytilanteeseeni. En kuitenkaan halua enkä toivo kellekkään muullekkaan että psykoosi uusiutuisi.


    • 2655343534534f345345f4

      Moi! Mulla ollut pari eri lääkitystä tohon add/adhd:n hoitoon, taustalla myös masista,ym. Mun lekuri mainitsi kanssa tosta starterasta, aikasemmat aiheuttaneet mulle kanssa outoja tuntemuksia ja ajatuksia(mulla ollu kanssa muita lääkkeitä joiden kanssa ei sitten noi adhd lääkkeet tehny ollenkaan hyvää.

      En uskalla lähteä suosittelemaan mitään tiettyä lääkettä mutta kannattaa tosi perusteellisesti jutella tietty lekurin kanssa.Startera vois esim olla hyvä, se ei kai oo johdannainen/stimulantti lääke? Ja ota selvää että miten lääkitys vaikuttaa yhteydessä muihin lääkkeisiin.

      Toivottavasti oli edes jotain hyötyä tästä ja tosi paljon tsemiä ja jaksamisia sulle! Toivottavasti helpottas sullakin olo

      • Orisinal

        Hei kiitos paljon viestistäsi ja anteeksi myöhäisestä vastaamisesta. Hoitavat lääkärit ovat suhtautuneet varauksella stimulantteihin ja miettivät Stratteraa kohdallani. Minulle vaihdettiin antipsykoottinen lääke Risperdal constasta Abilify maintehen, jonka pitäisi auttaa joihinkin ADHD, oireisiin. Ainakaan en tunne itseäni niin zombiemaiseksi Abilifyn kanssa kuin mitä Risperdalilla. Juttelin myös yhden Youtubettajan kanssa jolla on Abilify maintena ja Nuvigil (Armodafiniilia) käytössä samanaikaisesti ja on kuulema toiminut hyvin. Jokaisen aivot ovat tietenkin erinlaiset mutta jos Strattera ei toimi, ajattelin kysyä myös Modafiniilia. Kun en usko että Strattera hirveästi nostata vireystilaa. Katsotaan, torstaina olisi tapaaminen lääkärin kanssa niin sillon selviää taas asioita. Kiitos tsempeistä! :)


    • ghjkioo

      Selvästikin sinulle tuli amfetamiinipsykoosi ADHD-huumeesta.

      Minkälainen psykoosisi oli? Hallusinaatioita? Deluusioita?

      • Orisinal

        Hei kiitos viestistäsi ja anteeksi myöhäinen vastaaminen! Lääkepsykoosi pois suljettiin koska taustalla oli niin monta muuta tekijää. Toki osittain se on voinut edesauttaa psykoosin alkuun. Mutta ehdin syödä sitä aika pitkään ja minulla ei ollut mitään psykoottisia oireita. Niin vähän ristiriitaista.

        Joo hallusinaatioita, lähinnä kuulo ja aika paljon harhaluuloja.


    • mdansjdaish

      Minäkin jäin miettimään olisiko aloittajan ADHD lääkkeen sivuvaikutuksena voinut olla psykoosi. Lääkepsykoosi on yleensä ohimenevä tila kunhan välttää lääkettä joka psykoosioireet aiheuttaa. Skitsofrenia diagnoosi annetaan aivan liian helposti. Eikä psykiatrit edes ole ADHD:n asiantuntijoita. Suosittelen käymään ADHD hoitoon perehtyneellä neurologilla. Alla Valviran sivuilta otettu lainaus:

      Haittavaikutukset
      Psykostimulanteilla on monenlaisia haittavaikutuksia, joista tavallisimpia ovat esimerkiksi ruokahaluttomuus, univaikeudet ja väsymys sekä päänsärky. Mahdollisia psyykkisiä haittavaikutuksia ovat muun muassa psykoosioireiden ilmaantuminen tai aiemman psykoosin pahentuminen, depressio- tai maniaoireet sekä joskus myös aggressiivisuus ja itsetuhoisuus.

      http://www.valvira.fi/terveydenhuolto/hyva-ammatinharjoittaminen/laakehoito/adhd_ja_laakkeiden_maaraaminen_2

      • Orisinal

        Kiitos viestistäsi ja anteeksi myöhäinen vastaaminen! Sitä mietittiin aluksi mutta se vaihtoehto pois suljettiin koska siinä oli niin monta muuta tekijää taustalla. Ja ehdin käyttää aika pitkään ADHD lääkettä ja se toimi kuin ihme sen ajan kun toimi. Sain paljon apua siitä. Mutta se voi olla kuitenkin osittainen syy toki psykoosiini muttei pääsyy.


    • Anonyymi

      ADHD on dopamiinin puutostila ja stimulanteilla dopamiinia lisätään. Psykoosi on dopamiinin yliannostila ja psykoosilääkkeillä tukitaan dopamiinireseptori D2. Vaikeassa valinnassa on pääasiassa pyritty suojelemaan psykoosilta, mutta tilannetta on myös tasapainotettu kuvaamillasi tavoilla: dopamiinisalpaaja Risperdal yhdistetään stimulantti Voxraan. tuloskin on ennalta arvattava: Voxra auttaa, mutta vain vähän. Aripipratsoli on dopamiinisalpaaja, jolla on itsellä lievä dopamiinivaikutus, eli se tekee tasapainotilan.

    • Anonyymi

      ainut järkevä tapa miun mielestä on opetella tuntemaan oman mielen toiminta ja koittaa itse lääkitä sitä jotenkin. Itse oon löytänyt oleellisen avun meditaatiosta, lukemisesta (kaikenlaisesta rauhoittumisesta ja mielellisyydestä ), liikunnasta (enempi on parempi, liikunnan riemun yhistää mielellisyyteen ja mielenhallintaan niin ollaan jo pitkällä . Kolmantena ruokavalio. Turha hakea "asiantuntijoilta" muuta kuin osviittaa ja kokeilla itse , mitkä ruoka-aineet itselle sopii. Itse olen löytänyt ison avun vähähiilihydraattisesta, paljon rasvoja ja proteiinia sisältävästä ruokavaliosta . En oo ikinä saanut mitään diagnoosia kun minut käytännössä häädettiin vastaanotolta ja vakuutettiin, että oon ihan normaali kun pariin kertaan yritin nuorempana apua hakea. Ite piti sitten oppia pärjäämään. Vähän omituisena ihmiset kai miuta pitävät ja luovana "hörhönä". ADHD/add lapsena . Sit vähän normaalimpi jakso varhaisteininä . Varhaisakuisuudessa eka psykoosi. Meni "ohi" itsestään" ja palasin ns. normaaleiden kirjoihin. Sitten myöhemmin nuoruudessa toinen psykoosi , johon liittyi kannabiksen käyttöä ja sieniä. Mielellisyyden eetos oli mukana varhaisteinistä aikuisuuteen. jonka sain itse muutamassa vuodessa suht hallintaan

    • Anonyymi

      Keskeiset ideologiset periaatteet osoittavat, että yleisesti suositeltava toimintamalli aiheuttaa huolestumista suunniteltaessa viimeaikaisia absurdeja väittämiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe