Suomen ja Hollannin ero

Rottendam

Katsoin tv:stä dokumentin:
Hollannissa käydään jatkuvaa kamppailua nousevan merenpinnan ja ilmastonmuutoksen aiheuttamia suurtulvia vastaan insinööritaidon huippua edustavilla suojavalleilla ja padoilla.

Melkoisia patorakennelmia ovatkin Hollannissa saaneet aikaan:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Deltawerken
https://en.wikipedia.org/wiki/Delta_Works
http://www.itv.com/news/2016-01-05/dutch-flood-defences-show-what-can-be-achieved-with-investment/

Tuli vain mieleen että jos Suomessa olisi samanlainen tulvan uhka, se hoidettaisiin aivan toisin:
Täällä koko patoprojekti myytäisiin ensin parilla eurolla jollekin paikalliselle P. Peräreiälle joka tekisi siitä oman henkilökohtaisen rikastumisprojektinsa. Hän huijaisi sitten katteettomilla tuottolupauksilla sijoittajat ja pankit rahoittamaan projektiaan ja kuittaisi siitä itselleen miljoonavoitot pörssissä ennen kuin ainoatakaan patoa olisi saatu rakennettua.
Sitten kun suojavallit ja padot olisi lopulta saatu hutaisten ja mahdollisimman halvalla valmiiksi, ne sortuisivat heti ensimmäisessä myrskyssä. Peräreikä kuittaisi asian sillä että eihän hän MITENKÄÄN voinut osata odottaa että myrskystä saattaisi seurata aaltoja!
No, Suomen valtio rakentaisi sitten uudet padot verorahoilla ja pahoittelisi tulvasta tulleita vahinkoja. Peräreikä saisi luonnollisestikin pitää rahansa ja hänen rahoittajansa menettäisivät sijoittamansa rahat. Muutama tuhat tulvasta seurannutta kuolinuhriakin olisi vain vain pieni harmi siihen hyötyyn verrattuna että Peräreikä oli sentään TYÖLLISTÄNYT ihmisiä ja näin hyödyttänyt monia...

Sen pituinen se.

0

648

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.